Ingredienser

Læs mere om vores produkters ingredienser

Oversigt over ingredienser

På skønhedsprodukter skrives ingrediensermed latinske betegnelser på varedeklarationer (INCI). Det kan ofte være svært at finde ud af hvad der reelt er i produkterne.

Det vil vi gerne gøre op med! Derfor har vi samlet en lang liste over alle vores ingredienser for at på en nem og overskuelig måde at forklare dig hvad dine produkter indeholder.

Se alle de ingredienser vi bruger i vores produkter nedenunder her.

A

Aloe Vera

Aloe Vera planten har været kendt for sine plejende egenskaber i gennem tusinder af år.

Amaranthus Caudatus seed extract

Amaranthus Caudatus seed extract er et ekstrakt udvundet af frøet. Et unik peptid der trænger ind i hårfibre og øger diameter på hårstrået indefra. Reducerer friktion, giver glans og forstærker håret. Anvendes til lindring og pleje af hår og hovedbund. Virker fugtgivende og giver glans.

Argan Oil

Arganolie er med sit høje indhold af antioxidanter, essentielle fedtsyrer og E-vitamin, i stand til naturligt at hjælpe med at øge hårets fugtindhold og elasticitet.

Arginine

Arginine er en aminosyre der forbedre blodgennemstrømningen til hårsækkene og dermed øger hårvæksten. Har svampedræbende og antibakterielle egenskaber som hjælper med at forebygge skæl.

B

Behentrimonium Chloride

Behentrimonium Chloride er et konserveringsmiddel, der også virker plejende og antistatisk.

Behentrimonium Methosulfate

Behentrimonium Methosulfate er en antistatisk og blødgørende ingrediens, der hovedsageligt bruges i hårplejeprodukter. Sat sammen med Cetearyl Alcohol, bliver de til en super emulgatorduo, som giver en lækker konsistens.

C

Capilia Longa; Curcuma Longa (Turmeric) Callus Conditioned Media

Capilia Longa er et koncentreret sekret, der indeholder signalpeptider, der er designet til at skabe det optimale mikromiljø for at re-aktivere hårvæksten. Stimulerer hårfollikel aktiviteten, genskaber og optimerer hårfollikel cyklus. Fremmer hårvækst og modvirker hårtab.

Cetearyl Alcohol

Cetearyl Alcohol er en såkaldt fedtalkohol, der er fuldstændig forskellig fra udtørrende alkoholer. Fedtalkoholer er absolut ikke-tørrende og ikke-irriterende for huden, men derimod meget blødgørende.

Chondrus Crispus

Chondrus Crispus er en algeekstrakt, der kommer fra alger, oftest kaldet irsk mos eller rød tang. Bruges som fortyknings- og stabiliserings middel.

Citric Acid

Citric Acid bruges til at justere PH balancen i personlige plejeprodukter.

Cocamidopropyl Betaine

Cocamidopropyl Betaine er et mildt skumdannende og vaskeaktivt stof, som udvindes af forskellige olier (ofte kokosolie).

Collagen Amino Acids

Collagen Amino Acids er en aminosyre med naturlige fugtgivende faktorer. Aminosyrer er byggestenene i proteiner, såsom kollagen.Er meget fugtgivende og især god til tørt eller krøllet hår.

E

Ethylhexylglycerin

Ethylhexylglycerin er et konserveringsmiddel, der øger effektiviteten af Phenoxyethanol. Har også en blødgørende effekt. Godkendt af EU og Allergy Certified.

G

Gluadin WLM Benz

Glaudin WLM Benz er et stærkt mikroniseret hvedebaseret protein aktiv, der kan trænge dybt ind i hårstrået. Efterlader en beskyttende film omkring hårstrået.

Glycerin

Glycerin er et sukkeralkohol, som virker fugtgivende og fugtbevarende.Hæmmer væksten af f.eks. gærsvampe og bakterier. Godkendt af EU.

H

Hydrogenated Castor Oil

Hydrogenated Castor Oil er en kemisk modificeret version af ricinusolie, som virker blødgørende og har nogle unikke fugtbevarende egenskaber.

Hydrolyzed Keratin

Hydrolyzed Keratin er et biologisk materiale, der består af delvist hydrolyseret keratin.

I

INCA INCI Oil

INCA INCI Oil (Plukenetia volubilis) er en plante,  der producerer store, spiselige frø rige på omega-3 og omega-6 fedtsyrer, protein og andre stoffer som E-vitamin og Beta-sitosterol. Omega-3 er yderst gavnlig for hud og hår. Det hjælper med at regulerer olieproduktionen og hjælper med at kapsle den nødvendige fugt inde. Håret bliver repareret, glat, blødt og glansfuldt.Indeholder E-vitamin og vitamin B versioner. Har blødgørende og fugtgivende egenskaber.

L

Lauryl Glucoside

Lauryl Glucoside er et mildt overfladeaktivt stof, udvundet af sukkerstoffer. Stoffet bruges som emulgator og stabilisator.

M

Macadamia Intergrifolia Seed Oil

Macadamia Intergrifolia Seed Oil er en gyldengul olie, der kommer fra Macadamia nødden fra Australien. I lighed med andre planteolier er den fyldt med blødgørende og nærende fedtsyrer. Det er en olie med et højt indhold af oliesyre, hvilket gør den meget blødgørende. Dens unikke egenskab er, at den indeholder store mængder af en sjælden fedtsyre kaldet for palmitoleinssyre (12-25%).

Morinda Citrifolia Callus Culture Lysate

Morinda Citricfolia Callus Culture Lysate sørger for ligevægt i hudens mikroflora og behandler fedtet hår og hovedbund.

P

Panthenol

Panthenol er et provitamin af B5. Det er en  effektiv fugtgiver, som også binder fugten i håret. Derudover forbedre det sårheling og virker helende. Virker dæmpende og beroligende på huden.

Pentylene Glycol

Pentylene Glycol findes naturligt i nogle planter, såsom sukkerroer og majskolber. Bidrager med fugt og fastholder fugten. Har også antimikrobielle egenskaber.

Phenoxyethanol

Phenoxyethanol er et organisk konserveringsmiddel,  som bliver anvendt hyppigt, da det er sikkert og effektivt.

Potassium Sorbate

Potassium Sorbate er et naturligt konserveringsmiddel, der anvendes i produkter der bliver på huden (leave-in). Effektiv mod gæring og svampedannelse.

Propanediol

Propanediol kan være både naturligt (udvundet af majs) eller syntetisk. Det er en almindelig ingrediens i produkter til personlig pleje. Virker fugtgivende.

Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Prunus Amygdalus Dulcis Oil er en blødgørende planteolie, der kommer fra mandler.

Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract

Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract er et æbleekstrakt med et højt indhold af antioxidanter, der er med til at skabe en beskyttende  barriere mod miljømæssige påvirkninger. Giver en let exfoliering. Rig på et naturligt polyphenol kaldet procyanidin B2, som har vist sig at stimulere hårvæksten. 

S

Saccharide Isomerate

Saccharide Isomerate er en 100% naturlig og plante-afledt fugtgiver. 

Shea Butter Ethyl Esters

Shea Butter Ethyl Esters kommer fra sheasmør, som er rig på vitamin A, E og F.

Sodium Benzonate

Sodium Benzonate er et konserveringsmiddel, fundet bl.a. i tyttebær, tranebær og blåbær.

Sodium Cocoyl Glutamate

Sodium Cocoyl Glutamate er et mildt overfladeaktivt stof udvundet af blandt andet kokosolie. Stoffet er vegansk. Giver en god skummende effekt.

Sodium Lactate

Sodium Lactate er afledt af enten majsstivelse eller kartofler. Er en del af hudens egne, naturlige fugtgivende faktorer. Kan være både fugtgivende og eksfolierende.

Sodium Lauroyl Sarcosinate

Sodium Lauroyl Sarcosinate også kendt som sarcosyl er et overfladeaktivtstof, der bruges som skum- og rensemiddel i blandt andet shampoo og tandpasta.

Sodium PCA

Sodium PCA står for Pyrrolidon Carboxylsyre og findes naturligt i vores hud. PCA er en vigtig hudidentisk ingrediens, der hjælper huden med at holde på fugten og forblive hydreret.

Sorbitol

Sorbitol er en sukkererstatning, der hjælper huden/håret med at holde på fugten. Kan også bruges til at gøre produktet tykkere og smidigere.

Stearyl Alcohol

Stearyl Alcohol er et såkaldt fedtalkohol. Det vil sige, en alkohol der ikke udtørrer eller irriterer, men virker blødgørende. Den er en multitasker, der stabiliserer olie- vand- blandinger og giver dem fylde.

T

Tea tree oil, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil

Teatreeoil, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, er et antioxidant med antiinflammatoriske egenskaber. Er kendt for at reducere kløe og irritation. Dens antiseptiske egenskaber bidrager til at håndtere fedtet hud. Anvendes blandt andet til behandling af skæl.Virker antistatisk, filmdannende, hårplejende og fugtbevarende.

X

Xanthan Gum

Xanthan Gum er det mest anvendte fortykningsmiddel og emulsionsstabilisator. Xanthangummi er et naturligt stof fremstillet af individuelle sukkermolekyler. Anvendes også i fødevareindustrien.