shampoo til tørt hår
Gode råd

Shampoo til tørt hår: Få et smukt hår med den rette pleje

af Lotte Lindgren May 21, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 2. februar 2024.

Indholdfortegnelse

Få sundt og stærkt hår ved at vælge den rette shampoo til tørt hår. Tørre spidser og hårtab kan være en udfordring, men med de rigtige ingredienser i din shampoo kan du genopbygge dit hår indefra og ud. Læs med her for at lære mere om valg af shampoo til tørt hår, forskellige typer af produkter samt tips og tricks til bedst mulig anvendelse.

Indholdsfortegnelse

Hårtab og tørre spidser

Hvis du lider af hårtab og tørre spidser, så er den bedste løsning at bruge den rette shampoo til tørt hår. Nogle shampooer kan forværre problemet, mens andre kan hjælpe med at genopbygge dit hår. Det er vigtigt at vælge en shampoo med de rigtige ingredienser, der vil reparere og fugtgive dine tørre lokker. Husk også altid at bruge balsam efter hver hårvask for optimal hårpleje.

For en effektiv reparation af skadet hår anbefales det ofte at bruge en speciel repair-shampoo designet til tørt og beskadiget hår. Disse typer af shampooer indeholder intensivt næringsstoffer som keratin, aloe vera eller arganolie for maksimal hydrering og genopbygning af dit hår. Så hvis du ønsker et sundt og stærkt hår uden problemer som hårtab eller tørre spidser, så skal du vælge den rette shampoo til dit behov!

Årsagerne til tørt hår

Mangel på fugtighed i håret kan være en af de største årsager til tørt hår. Det er vigtigt at anvende balsam og produkter, der giver ekstra fugt for at holde håret sundt og glat. Hyppig brug af varme stylingværktøjer såsom glattejern eller krøllejern kan også medføre tørt hår, da høj varme skader hårets struktur. Overforbrug af kemiske behandlinger som farvning eller permanent kan desuden resultere i tørre spidser og generelt svækket hårstrå.

Mangel på fugt kan være en af de største årsager til tørt hår, så det er vigtigt at bruge produkter, der giver ekstra fugt.

For at bekæmpe problemet med tørt hår anbefaler vi brugen af den bedste shampoo til tørt hår, der indeholder ingredienser designet til reparere og styrke håret. Der findes mange forskellige typer shampoo til tørt hår på markedet, men det er vigtigt at finde én, der passer godt til dine specifikke behov. Hvis du har alvorlige problemer med skrøbelige spidser eller beskadigede tråde, overvej en repair-shampoo for optimal effektivitet i din daglige rutine inden for hårpleje.

Hvordan shampoo kan hjælpe

Shampoo kan hjælpe med at genopbygge fugtniveauet i håret og tilføje næring og vitaminer, som er afgørende for et sundt hår. Ved brug af den bedste shampoo til tørt hår kan du også styrke dine hårstrå med essentielle olier og proteiner. Disse ingredienser arbejder sammen for at reparere skadet hår og give dig en smuk, glansfuld manke. For endnu bedre resultater anbefaler vi også brugen af en passende balsam efter hver hårvask for det ultimative indenfor hårpleje!

Ingredienser du skal kigge efter i shampoo til tørt hår

For at pleje tørt hår er det vigtigt at kigge efter naturlige olier i shampooen. Olier som argan, kokosnød og jojoba kan bidrage til at fugte og blødgøre dit hår, så det føles sundt og glansfuldt. Derudover kan proteiner såsom keratin også hjælpe med at styrke skrøbelige lokker, hvilket minimerer risikoen for hårtab.

Ud over naturlige olier og proteiner bør du også lede efter fugtgivende ingredienser i din shampoo til tørt hår. Ingredienser som aloe vera gelé eller hyaluronsyre kan hjælpe med at bevare den nødvendige fugtbalance i dit hår, som ofte går tabt ved overdreven styling eller brug af kemikalier. Ved regelmæssig anvendelse af en passende shampoo vil du snart have et sundere udseende på dit tørre hår.

Naturlige olier

Arganolie, kokosolie, jojobaolie og inca inchi olie er nogle af de mest populære naturlige olier til pleje af tørt hår. Arganolie indeholder vitamin E og fedtsyrer, som hjælper med at genopbygge håret og gøre det stærkere. Kokosolie har antibakterielle egenskaber, der kan beskytte mod skader på hovedbunden, samtidig med at den giver håret en blød glans. Jojobaolie efterligner hudens naturlige olier og bidrager til at regulere produktionen af talg i hovedbunden, hvilket kan reducere forekomsten af tørhed og skæl. Inca inchi olien giver en stor mængde samtidig med at den hurtig absorberende, hvilket sikre at hårstrået får tilført maksimal fugt og pleje hurtigt. Disse olier er fantastiske ingredienser i shampoo til tørt hår, da de nærer håret fra rod til spids for et sundt og glansfuldt look. Vil du læse mere om olier til håret, så læs med her.

Olier til håret

Proteiner og keratin

Proteiner og keratin er afgørende ingredienser i den rigtige shampoo til tørt hår. Hydrolyseret hvedeprotein bidrager til at styrke håret, mens keratinaminosyrer hjælper med at genopbygge beskadigede hårstrå. Silkeprotein kan også give ekstra glans og blødhed til dit hår. Du kan læse mere om proteiner til håret her. 

Her er nogle fordele ved proteiner og keratin i din shampoo:

 • Styrker håret
 • Genopbygger skadet hår
 • Giver ekstra glans og blødhed

Fugtgivende ingredienser

Aloe vera-gelé, glycerin og sheasmør er nogle af de bedste fugtgivende ingredienser til tørt hår. De hjælper med at holde håret hydreret og sundt.

Her er nogle fordele ved disse ingredienser:

 • Aloe vera-gelé: beroliger hovedbunden og bekæmper skæl
 • Glycerin: trækker fugten ind i håret og holder det hydreret
 • Sheasmør: blødgør håret og reducerer krusninger

Forskellige typer shampoo til tørt hår

kan hjælpe med at løse forskellige problemer. En fugtgivende shampoo kan give dit hår den nødvendige fugt og gøre det mere glansfuldt. En reparerende shampoo kan hjælpe med at genopbygge beskadiget hår, mens en volumengivende shampoo giver mere fylde og liv til fladt udseende hår. Det er vigtigt at vælge den rigtige type shampoo afhængigt af dine specifikke behov for at opnå et sundt og stærkt hår.

Fugtgivende shampoo

Naturlige ingredienser som kokosolie og aloe vera kan hjælpe med at bevare fugten i håret. En shampoo med glycerin og hyaluronsyre er også en god måde at tilføre ekstra fugt til tørt hår. Det er vigtigt at undgå sulfater, da de kan tørre håret ud og forværre problemet med tørt hår. Sørg derfor altid for at vælge en fugtgivende shampoo uden sulfater, så dit hår får den nødvendige pleje det fortjener. Her kan vi varmt anbefale vores Repair and Care shampoo, som indeholder en masse fugtgivende ingredienser, som blandt andet hylaronsyre. 

Reparerende shampoo

En reparerende shampoo kan være redningen for svagt og skadet hår. Proteiner og keratin arbejder sammen for at styrke håret indefra, mens olier som argan eller jojobaolie næres og blødgører de tørre spidser. Med anti-oxidanter som vitamin E får håret yderligere beskyttelse mod fremtidig skade, så det kan komme sig helt tilbage til sin sunde tilstand. Vælg en reparerende shampoo med disse ingredienser for at give dit hår den bedst mulige pleje.

For kvinder med tørt hår er det vigtigt at vælge den rigtige shampoo. En reparations-shampoo fyldt med proteiner, keratin og antioxidanter vil ikke kun hjælpe på allerede eksisterende skader - det forebygger også mod fremtidig slitage og spaltede spidser. Olier som argan eller jojobaolie giver intensiv fugtighed, der efterlader dit hår sundt og glansfuldt igen!

Volumengivende shampoo

Blødgørende ingredienser giver fantastisk fylde til dit hår uden at tynge det ned, når du bruger en volumengivende shampoo. Med 'root-lifting' teknologi bliver håret løftet ved rødderne for øget volumen og teksturizing virkemidler gør det lettere at style selv tyndt hår. Med den rette shampoo til tørt hår kan du få fyldigt og lækkert hår på ingen tid!

Sådan bruger du shampoo til tørt hår bedst

Når du har tørt hår, er det vigtigt at bruge den rigtige type shampoo til at undgå yderligere skade. Brug en fugtgivende eller nærende shampoo til tørt hår for at genopbygge din hårs sundhed og styrke. Massér forsigtigt ind i hovedbunden og lad den virke i et par minutter, før du skyller grundigt med varmt vand. Undgå også at vaske dit hår for ofte og brug koldt vand under skylning for at undgå yderligere udtørring af håret.

Sådan bruger du en shampoo

Undgå at vaske dit hår for ofte

Når du vasker dit hår for ofte, kan det have en negativ effekt på dit hårs sundhed. Ved hyppig hårvask fjerner du den naturlige olieproduktion i hovedbunden og efterlader håret tørt og skrøbeligt. For at undgå dette bør du vælge en shampoo til tørt hår og vaske det mindre ofte.

Her er et par tips til at undgå at vaske dit tørre hår for meget:

 • Vask dit hår hver anden eller tredje dag
 • Undgå varme stylingsværktøjer såsom glattejern og føntørrer

Ved at vælge de rette produkter og reducere hyppigheden af vask vil dit tørre hår få mere liv, styrke og glans.

Brug koldt vand

Hvordan kan koldt vand hjælpe med tørt hår?

Koldt vand kan faktisk være en effektiv måde at bekæmpe tørt og skadet hår på. Når du skyller dit hår med koldt vand efter shampoo, lukker hårsækken sig, hvilket forhindrer fugt i at slippe ud. Dette resulterer i et mere hydreret og sundt look til dit hår.

Fordele ved at bruge koldt vand

Der er mange fordele ved at bruge koldt vand til din hårvask rutine. Udover den førnævnte hydrering af håret, kan det også hjælpe med at mindske frizz og gøre håret mere glansfuldt. Det reducerer også risikoen for spaltede spidser og øger styrken af ​​hårets keratinbindinger.

Tips til at vænne sig til at bruge koldt vand

At vænne sig til kulden kan være lidt udfordrende i starten, men det er absolut det værd! En god måde at starte på er gradvist sænke temperaturen på dit bad indtil du når den ønskede temperatur. Du kan også prøve hurtigt skylning eller anvende varmt/håndvarmt lige inden slutningen af badet så man ikke fryser efterfølgende.. Med disse tips vil du snart opleve de fantastiske resultater af denne simple ændring i din rutine!

Massér shampoo ind í hovedbunden

Vigtigheden af ​​at massere din shampoo i din hovedbund:

 • Massérer du shampooen godt ind i din hovedbund, fjerner du overskydende olie og snavs fra hårrødderne.
 • Ved at massere kan du også øge blodcirkulationen til hårrødderne, som fremmer hårvækst.

Teknikker og tips til korrekt massage af shampooen:

 • Brug fingerspidserne og ikke neglene til at massere forsigtigt i cirkulære bevægelser.
 • Start ved panden og arbejd dig bagud mod nakken for bedre dækning.
 • Brug en lille mængde shampoo ad gangen, så det bliver nemmere at skabe et skummelt lag på hele hovedbunden.

Forskelle mellem forskellige typer massage teknikker:

 • Håndflademassage: bruges ofte med tungt eller fedtet hår for at dybt rense håret.
 • Fingermassage: god til finere eller tørt hår da den er mere skånsom.

Husk altid at være forsigtig under massage da for voldsomme bevægelser kan resultere i yderligere beskadigelse af dit allerede tørre hår. Du kan læse mere om hovedbundsmassage her

Lad shampooen virke i et par minutter

Når du vasker dit hår med shampoo, er det vigtigt at lade det sidde i et par minutter, så ingredienserne kan trænge ind og arbejde deres magi. Det giver din hovedbund tid til at absorbere de gavnlige egenskaber og efterlader dit hår sundt og stærkt. For de bedste resultater skal du bruge en mild shampoo til tørt hår og vælge tidspunkter eller steder, hvor du kan slappe af mens den virker. Husk dog på den gyldne regel: lad ikke shampooen sidde for længe – kun lige nok til at give dig sunde lokker uden skader eller tørre spidser.

Skyl godt efter med varmt vand

Når du skyller shampoo ud, er det bedst at bruge varmt vand. Det hjælper med at fjerne snavs og rester af produktet fra dit hår og hovedbund effektivt. Men det er vigtigt ikke at bruge alt for varmt vand, da det kan tørre dit hår ud yderligere.

For en korrekt skylning af håret anbefales følgende trin: Start med at massere shampooen grundigt ind i din hovedbund i cirka et minut, lad den virke i et par minutter efter behov og skyl derefter godt efter med varmt vand. Grundig skylning fjerner alle spor af shampoo samt snavs og urenheder fra dit hår og sikrer sundt, glansfuldt hår.

Hvor ofte skal jeg vaske mit tørre hår?

Når det kommer til at vaske tørt hår, er der ikke en fast regel, der passer til alle. Det afhænger virkelig af din hårtype, din hovedbunds tilstand og dine personlige præferencer. Men generelt set kan jeg give dig nogle retningslinjer, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvor ofte du skal vaske dit tørre hår. Du kan læse vores guide til at hvor ofte du skal vaske dit hår her

Tørt hår har en tendens til at være mere skørt og skrøbeligt, så det er vigtigt at finde den rette balance mellem at rense dit hår og undgå at fjerne for meget af dets naturlige olier. Hvis du vasker dit hår for ofte, kan det føre til yderligere udtørring og skade. På den anden side kan sjælden hårvask føre til ophobning af snavs og olie, hvilket kan gøre dit hår ser fedtet ud.

Et godt udgangspunkt er at vaske dit tørre hår hver anden til tredje dag. Dette giver dit hår tid til at absorbere og bevare sine naturlige olier, mens du stadig holder det rent og friskt. Hvis du har tendens til at have mere fedtet hår, kan det være nødvendigt at vaske det hver dag eller hver anden dag. Hvis dit hår er mere tørt, kan det være bedre at vaske det mindre hyppigt, f.eks. hver tredje eller fjerde dag. Prøv at lytte til dit hår og observere, hvordan det reagerer på hyppig eller sjælden hårvask, og juster derefter din vaskerutine efter behov.


Kvinde vasker sit hår

Hvilke yderligere produkter skal jeg bruge sammen med shampoo til tørt hår?

Hvis du har tørt hår, er det vigtigt at bruge de rigtige produkter for at give dit hår den nødvendige fugt og pleje. Udover shampoo kan du drage fordel af følgende produkter:

1. Balsam: En fugtgivende balsam er afgørende for at genopbygge og pleje dit tørre hår. Vælg en balsam, der er specielt formuleret til tørt hår og indeholder fugtgivende ingredienser som arganolie eller sheasmør. Påfør balsammen efter shampooen og lad den virke i et par minutter, før du skyller den ud. Her kan vi særligt anbefale vores Repair and Care balsam, som indeholder en masse fugtgivende og plejende ingredienser. 

2. Hårmaske: En hårmaske er en intensiv behandling, der tilfører dybdevirkende fugt og næring til dit hår. Brug en hårmaske en gang om ugen eller efter behov for at give dit tørre hår ekstra pleje. Påfør masken på længderne og spidserne af dit hår og lad den virke i 10-15 minutter, før du skyller den ud. Prøv vores Repair and Care hårmaske, som giver dit hår maksimal pleje og fugt. 

3. Leave-in conditioner: En leave-in conditioner er en fantastisk måde at tilføje fugt og pleje til dit hår hele dagen. Det er en letvægtsformel, der ikke behøver at blive skyllet ud og kan efterlades i håret for at give kontinuerlig pleje. Påfør leave-in conditioner på håndklædetørt hår og style som ønsket.

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰