Kvinde tager en scrunchies i sit hår
Gode råd

Scrunchies: En mode-trend, der er kommet for at blive

af Lotte Lindgren Jun 27, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 16. juni 2024.

Indholdfortegnelse

Scrunchies er tilbage i modebilledet, og de er her for at blive. Disse elastiske håraccessories med en stofbeklædning kan bruges i et væld af forskellige frisurer, fra den klassiske hestehale til det mere romantiske look med opsat hår. Men hvordan bærer man egentlig en scrunchie? Og hvor kan man købe dem? Læs videre for at få svar på disse spørgsmål samt lære alt om denne trend.

Indholdsfortegnelse

Hvad er en scrunchie?

En scrunchie er en hårelastik lavet af stof, der har en elastisk kerne. Den blev populær i 1980'erne og 1990'erne og har oplevet en genopblussen siden da. Den fås i mange forskellige farver, mønstre og størrelser, så den kan tilpasses enhver stil eller lejlighed. Scrunchies beskytter dit hår mod skader fra almindelige elastikker og kan også bruges som et mode accessory til at pifte ethvert outfit op.

Historie om scrunchies

Opfindelsen af scrunchien i 1980'erne var en revolutionerende ændring for håraccessories. Scrunchies, også kendt som hårelastikker med stofomslag, blev hurtigt populære på grund af deres unikke design og alsidighed. Derudover har populariteten af ​​scrunchien været påvirket af populærkulturen gennem årtierne.

Tidligere blev scrunchies kritiseret for at være en børne-accessory, men dette synspunkt er nu ændret. Scrunchiens alsidighed har gjort den til et populært valg blandt alle aldre og køn. På grund af de forskellige typer elastikker og stoffer kan de fleste finde en scrunchie, der passer til deres stil og behov.

Forskellige typer af scrunchies

Stofscrunchies kommer i forskellige materialer såsom silke, velur, bomuld og flannel. De elastiske scrunchies er gode til at holde håret på plads, mens de ikke-elastiske scrunchies giver en mere struktureret frisure. Hårelastikker med perler eller pailletter kan give et ekstra touch af elegance til enhver frisure.

Scrunchies er blevet et populært modeaccessorie igen efter deres popularitet i 90'erne. Disse små men alligevel alsidige hårprodukter kan bruges til alle typer håropsætning fra at skabe den perfekte 'messy bun', til at forhindre beskadigelse af håret ved brug af traditionelle elastikker. Uanset din stil, findes der en type scrunchie, der passer til dig og dit hårbehov.

Forskellige typer af scrunchies

Hvordan skal man bære en scrunchie?

Når du bærer en scrunchie, er det vigtigt at placere den højt på dit hoved for et klassisk og elegant look. Du kan også trække håret ud fra toppen af ​​scrunchien for at skabe et mere afslappet look.

For at undgå splittelse i håret, skal du sørge for at tage din scrunchie ud om natten og undgå altid at stramme den for meget omkring dit hår. Det er bedst kun at bruge en blød og elastisk scrunchie til enhver tid.

Hvilke frisurer passer en scrunchie til?

Hestehale og høje haler: Scrunchies er perfekte til at binde dit hår op i en afslappet, men trendy frisure. Det giver et unikt touch til din ellers simple frisure og kan nemt tages ud, hvis du vil slippe håret løs senere på dagen.

hestehale med scrunchies

Fletninger: Brug scrunchien som et farverigt accentstykke på enden af din fletning for ekstra flair. Det er en sjov måde at inkorporere lidt farve i din frisure uden at gå overboard, og det passer godt til den bohemeinspirerede trend.

fletninger med scrunchies

Halvopsat hår: En scrunchie kan også bruges til at samle halvdelen af dit hår op i en elegant og moderne stil. Dette look fungerer godt både til hverdag og festlige begivenheder - det hele handler om stylingen!

Halvopsat hår med scrunchies

Messy bun: Er du til den nemme? Så kan en messy bun med scrunchies være den perfekte frisure til dig i hverdagen. Det er en løst opsat knold med en scrunchies til at holde håret på plads.

Messy bun med scrunchies

 

Hvilke farver og mønstre er populære?

Pastelfarver er stadig yderst populære blandt de unge kvinder, da disse farver skaber en blød og subtil tone i outfittet. Blomstermønstre er også et hit. Dette print kan tilføre en fin, feminin touch til ethvert outfit og pifte det lidt mere op. Leopard- eller slangeskindsmønster i neutrale farver som sort eller brun er også populært.

  • Pastelfarver
  • Blomstermønstre
  • Leopard-/slangeskin-mønster

Bløde Velour Scrunchies

Scrunchies vs. elastikker

Når det kommer til hårelastikker, er der to muligheder: elastikker eller scrunchies. Men hvilken en skal du vælge? Det afhænger både af dit hår og din personlige stil.

Hvis du prioriterer komfort over alt andet, så er scrunchies det helt rigtige valg for dig! De er bløde og skånsomme mod dit hår og efterlader ikke bukser i samme grad som traditionelle elastikker kan gøre. Derudover findes der et hav af farver og mønstre at vælge imellem, så du kan finde den perfekte match til din outfit.

Komfort

Blødere på håret end almindelige elastikker, mindsker risiko for hovedpine og knækkede hårstrå. Scrunchies er en af de mest komfortable måder at binde ens hår op på, da de ikke strammer eller glider ud. Deres unikke design gør dem også til et ideelt valg for personer med fint eller skadet hår.

  • Blødt materiale skåner håret
  • Mindsker risiko for hovedpine og knækkede hårstrå
  • Holder bedre fast i håret uden at glide ud

Scrunchies har derfor vundet popularitet som et praktisk, men stadig stilfuldt accessory til enhver lejlighed. Med forskellige farver og materialer at vælge imellem passer scrunchies perfekt ind i enhver garderobe.

Stil

Scrunchies er blevet en mode-trend, der er kommet for at blive. Som en trendy accessory passer scrunchien til enhver stil eller anledning og kommer i forskellige farver, mønstre og materialer. Det bedste ved denne trend er, at den kan styles på mange forskellige måder - oppe, nede, i en knold osv. Derfor kan man nemt finde sin egen unikke stil med scrunchien som et statement-piece.

Scrunchier giver ikke kun et pift til dit outfit men de beskytter også dit hår mod skader fra traditionelle hårelastikker. De løse fold gør det muligt for dit hår at trække vejret mere frit uden indsnævring af din hovedbund eller efterlade mærker i håret som almindelige elastikker ofte gør. Så uanset om du ønsker et casual eller formelt look så vil scrunchien være det perfekte valg til enhver lejlighed!

Hvor meget koster en scrunchie?

En scrunchie kan købes til varierende priser afhængigt af kvaliteten og brandet. Generelt kan man finde scrunchies til mellem 20 og 100 kroner, men nogle populære mærker kan tage mere end det. Det kan også afhænge af, hvor man køber scrunchien, da nogle butikker eller onlineforhandlere kan tilbyde billigere eller dyrere priser end andre. Det er vigtigt at undersøge alle muligheder og vurdere, hvad der er det bedste valg for ens budget og behov.

Er scrunchie velegnet til børn?

Ja, scrunchie er velegnet til børn. Scrunchies er bløde og skånsomme for håret og kan bruges til at binde håret op eller holde det på plads på en stilfuld måde. De findes i forskellige størrelser, farver og mønstre, der passer til enhver smag. Derudover er scrunchies lavet af bløde materialer, der ikke skader eller trækker i håret, hvilket gør dem ideelle til børn, der ikke ønsker at opleve ubehag eller smerte, når de binder deres hår op. Så ja, scrunchie er et godt valg til børn.

Konklusion

I dag er scrunchies mere populære end nogensinde før. Disse retro håraccessories har vundet vores hjerter og ser ikke ud til at blive sat på hylden igen snart. Deres alsidige stil og brugervenlighed gør dem til et must-have accessory for enhver modebevidst person.

Scrunchies' popularitet skyldes deres evne til at give dig mulighed for at eksperimentere med forskellige stilarter uden meget besvær, mens de også beskytter dit hår mod skade.

Alt i alt kan vi sige, at scrunchies har vist sig som en tidløs moden trend, der vil fortsætte med at fascinere os langt ind i fremtiden. Med den konstante opfindsomhed af nye designerskrunchier og det store udvalg af farverige designs på markedet er det ingen tvivl om, hvorfor denne simple accessory vil fortsætte med at dominere modebranchen længe endnu.

Velour Scrunchies

Velour Scrunchies

29 kr

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰

Tags: