Kvinde med hårelastik i håret
Gode råd

Hårelastikker: Sådan vælger du den rette type til dit hår

af Lotte Lindgren Jun 27, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 31. januar 2024.

Hårelastikker kan være en uundværlig accessory, når det kommer til styling af dit hår. Men hvis du har tykt hår, er det vigtigt at finde de rette hårelastikker for at undgå skader og knæk i håret. I denne artikel vil vi se nærmere på hvad man skal kigge efter, når man køber hårelastikker til tykt hår og give dig vores anbefalinger til de bedste på markedet.

Indholdsfortegnelse

Hvad er hårelastikker?

Hårelastikker er små elastiske bånd, der bruges til at binde håret sammen. De er særdeles gode til at lave forskellige frisure til både kort hår og frisure til langt hår. Man kan lave en del forskellige håropsætninger med hårelastikker, så det kommer til at passe lige til dig. De findes i mange forskellige farver og størrelser, så de passer til både børn og voksne. Tykke hårelastikker kan være skånsomme for tykt hår, mens små hårelastikker er gode til at samle mindre sektioner af hår på plads. Det er vigtigt at undgå hårelastikker med metaldele eller stramme elastikker, da de kan trække i håret og forårsage skade over tid.

Forskellige typer af hårelastikker

Bløde elastikker eller scrunchies er en god mulighed for børn og voksne med fint hår, da de er skånsomme og ikke trækker i håret. De fås i mange farver, så du kan vælge en der matcher dit outfit eller din personlige stil.

Snørede elastikker er gode til tykt hår, da de holder bedre på plads. De små huller langs snoren giver også mulighed for at sætte små clips fast i dem og give et unikt look.

Spiralelastikker passer til alle hårtyper og kan holde på selv de tykkeste lokker uden at glide ud. Deres unikke form gør også at de ikke efterlader nogen mærker eller knæk i håret når man tager dem ud igen.

Forskellige typer af hårelastikker

Hvad skal man undgå, når man vælger hårelastikker?

Metalelastikker og elastiske bånd med metalclips bør undgås, da de kan knække håret eller trække det ud. Billige og dårligt fremstillede elastikker er også en no-go, da de ofte mister elasticitet hurtigt og kan være hårde mod hovedbunden.

Her er nogle ting at holde øje med, når du vælger hårelastikker:

  • Undgå metalelastikker
  • Pas på elastiske bånd med metalclips
  • Køb ikke billige og dårligt fremstillede elastikker

Det er vigtigt at investere i skånsomme hårelastikker til tykt hår - især for kvinder og børn. Tykke hårelastikker af god kvalitet vil hjælpe med at beskytte dit hår samtidig med at bevare dets sundhed. Vælg små størrelser til små piger eller hvis du har fint hår. Derudover fås disse skånsomme hårelastikker i et stort udvalg af farver, så der altid er en mulighed for enhver lejlighed!

Hvordan finder man de bedste hårelastikker til tykt hår?

Når man leder efter de bedste hårelastikker til tykt hår, er det vigtigt at vælge en elastik med god holdbarhed og styrke. Det kan også være en fordel at vælge elastikker med blødere materialer, som ikke slider på håret eller giver knæk i det.

Elastikker med ekstra stærk elasticitet og bredde er gode valg til tykt hår. De kan gribe omkring flere totter af hår ad gangen og sikre et godt greb uden at glide ud. Nogle mærker har også designet specielle hårelastikker til tykt hår, såsom spiral- eller telefonledningsformer, der reducerer risiko for knæk i håret ved brug.

Hvad skal man kigge efter?

Når du er på udkig efter den bedste hårelastik til tykt hår, er der nogle vigtige faktorer at overveje. Her er hvad du skal kigge efter:

  • Størrelse og elasticitet: Sørg for at vælge en elastik, der passer til din hårtypen. Jo tykkere dit hår er, jo mere elastisk skal din hårelastik være.
  • Materiale og slidstyrke: Vælg en stærk elastik af høj kvalitet materialer som gummi eller silikone. Det vil sikre, at den holder længe og ikke går i stykker let.
  • Design og stil: Hvis du ønsker et mere elegant look i dit hår accessories kan du overveje dekorative hårlastiker med perler eller sten.

Så hvis du leder efter den bedste holdbare hårelastik til dit tykke hår så sørg for det har god størrelse og elasticitet samt godt materiale valg.

Anbefaling til hårelastikker

Hos Yuaia Haircare har vi nogle skånsomme spiralformet hårelastikker, som er perfekt til dig der gerne vil være god mod dit hår! Find dem her.

Andet tilbehør til tykt hår

Hårbøjler med tænder er et fantastisk tilbehør til tykt hår. De holder dit hår på plads og forhindrer det i at falde ud af din frisure. Hovedbøjler lavet af blødt materiale som fløjl eller satin giver ekstra comfort, samtidig med at de holder håret på plads hele dagen lang. Toupé clips er små klips, der kan hjælpe dig med selv de mest ustyrlige lokker, så du altid ser stilfuld og velplejet ud i enhver situation. Disse alternative tilbehør kan være en god løsning for dem, der ønsker mere variation end traditionelle hårelastikker eller simpelthen har brug for noget mere robust og holdbart end elastikken alene.

Hvordan påsætter man hårelastikker?

At påsætte hårelastikker kan virke som en simpel opgave, men det er vigtigt at gøre det korrekt for at undgå at skade håret.

Først og fremmest skal håret børstes eller renses for eventuelle knuder, så det er glat og klar til at blive samlet i en hestehale. Det er også vigtigt, at håret ikke er for stramt samlet, da det kan føre til spændinger og hovedpine.

Dernæst skal du vælge en passende størrelse hårelastik, der passer til hårmængden og er stærk nok til at holde håret på plads. Det er bedst at undgå metal- eller plastikelastikker, da de kan trække og beskadige håret.

Når du har valgt en elastik, skal du forsigtigt trække den over håret og placere den, hvor du ønsker at binde hestehalen. Du kan derefter trække elastikken stramt, men sørg for ikke at trække for hårdt, da det kan skade håret.

Kvinde påfører hårelastik

Hvilken størrelse hårelastikker bør man bruge?

Det kan være svært at afgøre, hvilken størrelse hårelastikker man bør bruge, da det afhænger af ens hårtype og hårmængde. Generelt er det en god idé at bruge en hårelastik, der ikke er for stram, da det kan skade håret. Hvis du har fint hår eller ønsker en mere diskret look, kan du vælge mindre hårelastikker, mens du med tykt hår kan bruge større elastikker. Det er også vigtigt at overveje, hvad du skal bruge hårelastikkerne til - skal de holde en hestehale eller blot holde håret væk fra ansigtet? Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse du bør vælge, kan du altid spørge din frisør til råds.

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰