Kvinde med hårelastik i håret
Gode råd

Hårelastikker: Sådan vælger du den rette type til dit hår

af Lotte Lindgren Jun 27, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 28. april 2024.

Indholdfortegnelse

Hårelastikker kan være en uundværlig accessory, når det kommer til styling af dit hår. Men hvis du har tykt hår, er det vigtigt at finde de rette hårelastikker for at undgå skader og knæk i håret. I denne artikel vil vi se nærmere på hvad man skal kigge efter, når man køber hårelastikker til tykt hår og give dig vores anbefalinger til de bedste på markedet.

Indholdsfortegnelse

Hvad er hårelastikker?

Hårelastikker er små elastiske bånd, der bruges til at binde håret sammen. De er særdeles gode til at lave forskellige frisure til både kort hår og frisure til langt hår. Man kan lave en del forskellige håropsætninger med hårelastikker, så det kommer til at passe lige til dig. De findes i mange forskellige farver og størrelser, så de passer til både børn og voksne. Tykke hårelastikker kan være skånsomme for tykt hår, mens små hårelastikker er gode til at samle mindre sektioner af hår på plads. Det er vigtigt at undgå hårelastikker med metaldele eller stramme elastikker, da de kan trække i håret og forårsage skade over tid.

Forskellige typer af hårelastikker

Bløde elastikker eller scrunchies er en god mulighed for børn og voksne med fint hår, da de er skånsomme og ikke trækker i håret. De fås i mange farver, så du kan vælge en der matcher dit outfit eller din personlige stil.

Snørede elastikker er gode til tykt hår, da de holder bedre på plads. De små huller langs snoren giver også mulighed for at sætte små clips fast i dem og give et unikt look.

Spiralelastikker passer til alle hårtyper og kan holde på selv de tykkeste lokker uden at glide ud. Deres unikke form gør også at de ikke efterlader nogen mærker eller knæk i håret når man tager dem ud igen.

Forskellige typer af hårelastikker

Hvad skal man undgå, når man vælger hårelastikker?

Metalelastikker og elastiske bånd med metalclips bør undgås, da de kan knække håret eller trække det ud. Billige og dårligt fremstillede elastikker er også en no-go, da de ofte mister elasticitet hurtigt og kan være hårde mod hovedbunden.

Her er nogle ting at holde øje med, når du vælger hårelastikker:

  • Undgå metalelastikker
  • Pas på elastiske bånd med metalclips
  • Køb ikke billige og dårligt fremstillede elastikker

Det er vigtigt at investere i skånsomme hårelastikker til tykt hår - især for kvinder og børn. Tykke hårelastikker af god kvalitet vil hjælpe med at beskytte dit hår samtidig med at bevare dets sundhed. Vælg små størrelser til små piger eller hvis du har fint hår. Derudover fås disse skånsomme hårelastikker i et stort udvalg af farver, så der altid er en mulighed for enhver lejlighed!

Hvordan finder man de bedste hårelastikker til tykt hår?

Når man leder efter de bedste hårelastikker til tykt hår, er det vigtigt at vælge en elastik med god holdbarhed og styrke. Det kan også være en fordel at vælge elastikker med blødere materialer, som ikke slider på håret eller giver knæk i det.

Elastikker med ekstra stærk elasticitet og bredde er gode valg til tykt hår. De kan gribe omkring flere totter af hår ad gangen og sikre et godt greb uden at glide ud. Nogle mærker har også designet specielle hårelastikker til tykt hår, såsom spiral- eller telefonledningsformer, der reducerer risiko for knæk i håret ved brug.

Hvad skal man kigge efter?

Når du er på udkig efter den bedste hårelastik til tykt hår, er der nogle vigtige faktorer at overveje. Her er hvad du skal kigge efter:

  • Størrelse og elasticitet: Sørg for at vælge en elastik, der passer til din hårtypen. Jo tykkere dit hår er, jo mere elastisk skal din hårelastik være.
  • Materiale og slidstyrke: Vælg en stærk elastik af høj kvalitet materialer som gummi eller silikone. Det vil sikre, at den holder længe og ikke går i stykker let.
  • Design og stil: Hvis du ønsker et mere elegant look i dit hår accessories kan du overveje dekorative hårlastiker med perler eller sten.

Så hvis du leder efter den bedste holdbare hårelastik til dit tykke hår så sørg for det har god størrelse og elasticitet samt godt materiale valg.

Anbefaling til hårelastikker

Hos Yuaia Haircare har vi nogle skånsomme spiralformet hårelastikker, som er perfekt til dig der gerne vil være god mod dit hår! Find dem her.

Andet tilbehør til tykt hår

Hårbøjler med tænder er et fantastisk tilbehør til tykt hår. De holder dit hår på plads og forhindrer det i at falde ud af din frisure. Hovedbøjler lavet af blødt materiale som fløjl eller satin giver ekstra comfort, samtidig med at de holder håret på plads hele dagen lang. Toupé clips er små klips, der kan hjælpe dig med selv de mest ustyrlige lokker, så du altid ser stilfuld og velplejet ud i enhver situation. Disse alternative tilbehør kan være en god løsning for dem, der ønsker mere variation end traditionelle hårelastikker eller simpelthen har brug for noget mere robust og holdbart end elastikken alene.

Hvordan påsætter man hårelastikker?

At påsætte hårelastikker kan virke som en simpel opgave, men det er vigtigt at gøre det korrekt for at undgå at skade håret.

Først og fremmest skal håret børstes eller renses for eventuelle knuder, så det er glat og klar til at blive samlet i en hestehale. Det er også vigtigt, at håret ikke er for stramt samlet, da det kan føre til spændinger og hovedpine.

Dernæst skal du vælge en passende størrelse hårelastik, der passer til hårmængden og er stærk nok til at holde håret på plads. Det er bedst at undgå metal- eller plastikelastikker, da de kan trække og beskadige håret.

Når du har valgt en elastik, skal du forsigtigt trække den over håret og placere den, hvor du ønsker at binde hestehalen. Du kan derefter trække elastikken stramt, men sørg for ikke at trække for hårdt, da det kan skade håret.

Kvinde påfører hårelastik

Hvilken størrelse hårelastikker bør man bruge?

Det kan være svært at afgøre, hvilken størrelse hårelastikker man bør bruge, da det afhænger af ens hårtype og hårmængde. Generelt er det en god idé at bruge en hårelastik, der ikke er for stram, da det kan skade håret. Hvis du har fint hår eller ønsker en mere diskret look, kan du vælge mindre hårelastikker, mens du med tykt hår kan bruge større elastikker. Det er også vigtigt at overveje, hvad du skal bruge hårelastikkerne til - skal de holde en hestehale eller blot holde håret væk fra ansigtet? Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse du bør vælge, kan du altid spørge din frisør til råds.

Sig farvel til knækket hår: Sådan bruger du hårelastikker sikkert

Hårelastikker er et vigtigt tilbehør til mange frisurer, men hvis de bruges forkert, kan de forårsage skader og brud på dit hår. For at holde dine lokker sunde og stærke er det vigtigt at bruge hårelastikker sikkert og effektivt. Se her, hvordan du kan bruge hårelastikker:

1. Vælg den rigtige elastik

Vælg hårelastikker lavet af blødt materiale som stof eller dækket af stof. Undgå at bruge elastikker eller elastikker med metalspænder, da de kan hænge fast og knække dit hår.

2. Brug den rigtige størrelse:

Brug små hårelastikker til tyndt hår og større til tykkere hår. Hvis du bruger den forkerte størrelse, kan det give unødvendige spændinger og knæk.

3. Undgå at stramme for meget

Træk ikke for hårdt i håret, når du sætter det fast med en elastik. Det kan forårsage stress på hårstrået og føre til brud med tiden.

4. Skift stil regelmæssigt

Undgå at bære dit hår i samme stil med elastikker hver dag. Det kan forårsage gentagen stress på de samme områder af dit hår og føre til brud.

5. Vær forsigtig, når du fjerner den

For at undgå brud skal du forsigtigt skubbe elastikken ud af håret i stedet for at trække i den. Hvis du bruger tynde hårelastikker, skal du fjerne dem forsigtigt. Hvis den er filtret, kan du bruge en udfiltringsspray eller balsam til at hjælpe den ud.

Sikker brug af hårelastikker er afgørende for at bevare dit hårs sundhed og styrke. Ved at vælge den rigtige elastik, bruge den rigtige størrelse, undgå at stramme for meget, skifte stil regelmæssigt og være forsigtig, når du fjerner dem, kan du sige farvel til knækket hår og holde dine lokker smukke og sunde.

Giv dit hår nyt liv: Stilfulde måder at bruge hårelastikker på

Hårelastikker er et alsidigt tilbehør, der kan give din frisure stil. Uanset om du går efter et afslappet look eller klæder dig ud til en særlig lejlighed, er der flere stilfulde måder at bruge hårelastikker til at forbedre din frisure. Her er nogle kreative ideer, du kan prøve:

1. Twist i hestehale:

Lav et twist i din hestehale ved at fastgøre den med en hårelastik halvvejs nede i hårets længde. Det giver et unikt twist til en klassisk frisure.

2. Flettet pandebånd:

Brug små hårelastikker til at fastgøre en lille del af håret på bagsiden af hovedet. Flet derefter denne del af håret og vikl det over toppen af hovedet som et pandebånd, og fastgør det med en anden hårelastik.

3. Rodet knold:

Saml dit hår i en hestehale, og sæt den fast med en hårelastik. Sno derefter håret rundt om bunden af hestehalen for at skabe en rodet knold. Sæt knolden fast med en anden hårelastik, og træk et par tråde ud for at skabe et afslappet, pjusket look.

4. Halvt op, halvt ned:

Lav en halv-op halv-ned-frisure ved at sætte den øverste del af håret fast med en hårelastik. Hvis du vil have et twist, skal du vikle en lille del af håret rundt om elastikken for at skjule den.

5. Boblende hestehale:

Lav en boblehestehale ved at sætte håret fast med flere hårelastikker i hestehalens længde. Træk forsigtigt i håret mellem hver elastik for at skabe bobleeffekten.

6. Hestehale i siden:

For et legende look kan du prøve en hestehale i siden ved hjælp af små hårelastikker. Saml håret på den ene side af hovedet, og sæt det fast med en hårelastik. For ekstra stil kan du vikle en lille del af håret rundt om elastikken for at skjule den.

7. Snoet opsætning:

Lav en sofistikeret opsætning ved at sno dele af håret og sætte dem fast med en hårelastik. Fortsæt med at sno og fastgøre, indtil alt dit hår er snoet op til en elegant opsætning.

8. Accentuerende fletning:

Tilføj en lille fletning til din frisure ved at bruge tynde hårelastikker til at fastgøre en lille del af håret. Flet sektionen, og fastgør enden med en anden hårelastik. Det giver en diskret accent til dit look.

Hårelastikker er et alsidigt tilbehør, der kan give et strejf af stil til enhver frisure. Uanset om du leder efter en enkel måde at holde dit hår ude af ansigtet på eller vil tilføje et unikt twist til et klassisk look, er der masser af stilfulde måder at bruge hårelastikker som tilbehør til dit hår.

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰