Kvinde får Silver Shampoo i sit hår
Gode råd

Silver shampoo: Hvad gør den for dit hår? Få svar her

af Lotte Lindgren Jun 20, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 1. februar 2024.

Indholdfortegnelse

Få dit grå hår til at skinne med silver shampoo. Men hvad er en silver shampoo egentlig, og hvordan fungerer den? I denne artikel vil vi dykke ned i alt, hvad du behøver at vide om dette fantastiske produkt, der kan gøre underværker for gråt hår.

Indholdsfortegnelse

Hvad er en silver shampoo?

Silver shampoo er en særlig type shampoo, der er designet til at komplementere farven på lyst hår. Den indeholder ofte blålilla eller lilla pigmenter, der neutraliserer gule og orange toner i håret. Det kan også fugtgive og give glans til dit hår og virke reparerende på skadede lokker.

Hvis du har gråt eller farvet hår med et gult eller orange skær, kan silver shampoo hjælpe dig med at få den kølige look igen. Silver shampoo fungerer som en rensende produkt for at fjerne ophobet snavs og olie fra håret. Brug det regelmæssigt for at opretholde din lysere farve og slippe af med uønskede gule nuancer i dit hår.

Hvordan fungerer det?

Neutraliserer gule toner i håret, indeholder blå og violette pigmenter og kan kombineres med almindelig shampoo.

Sådan fungerer en silver shampoo

Det er et særligt rensende produkt, der giver dit grå eller lyst hår det kølige look, du ønsker. Produktet virker ved at neutralisere de orange og gule nuancer i dit hår ved hjælp af komplementærfarver som blålilla.

En silver shampoo er også kendt for at give glans til farvet hår. Udover dens farvekorrigerende egenskaber har den også fugtgivende og reparerende effekter på håret takket være ingredienser som olie eller andre plejende ingredienser. Anvendelse af en silver shampoo en gang om ugen vil efterlade dit gråt eller lyst hår skinnende rent uden nogen form for gult skær.

Kvinde får vasket sit hår med Silver Shampoo

Hvilke ingredienser er i silver shampoo?

Silver shampoo er en type shampoo, der er specielt fremstillet til at fjerne uønskede gule toner i blondt, gråt eller sølvfarvet hår. Den indeholder typisk ingredienser, der hjælper med at neutralisere gule toner og lysne håret.

En af de mest almindelige ingredienser i silver shampoo er violet pigment, som hjælper med at neutralisere gule toner og give håret en køligere farve. Derudover kan silver shampoo også indeholde ingredienser som aminosyrer, proteiner, vitaminer og mineraler, der hjælper med at styrke og hydrere håret.

Det er vigtigt at bemærke, at forskellige mærker af silver shampoo kan indeholde forskellige ingredienser. Det er derfor en god idé at læse ingredienslisten på produktet og undersøge de enkelte ingredienser for at sikre, at de er passende for ens hårtype og behov.

Hvad er fordelene ved at bruge en silver shampoo?

Fjern uønskede gule toner i gråt hår, og bevar farven på farvet hår med en silver shampoo. Dette er blot nogle af fordelene ved at bruge dette særlige rensende produkt. Udover at give et mere glansfuldt og friskt look til håret, kan silver shampoo også neutralisere orange eller gult skær i lyst hår.

Her er yderligere fordele ved at bruge en silver shampoo:

  • Komplementær farve: Den blå lilla tone hjælper med at neutralisere og fjerne gule nuancer i håret.
  • Fugtgivende: Nogle varianter indeholder olie, vitaminer der hjælper med at fugte tørre lokker.
  • Reparerende: Enkelte typer kan også have reparerende egenskaber for beskadiget hår.

Sammendrag: Brug af en silver shampoo har mange fordele udover det at få dit grå hår til skinne. Det fjerner uønskede toner i lyst eller gråt hår, bevarer din hårfarve og giver samtidig glansfuldt look til lokkerne.

Hvordan bruges silver shampoo?

Silver shampoo er en hårplejeprodukt, der er specielt designet til at tage sig af blonde, sølv og gråfarvede hår. Det fungerer ved at neutralisere uønskede gule og orange nuancer i håret, som kan opstå på grund af solskader, naturlig forandring af hårfarve eller farvning.

For at bruge silver shampoo, kan du følge disse trin:

1. Vask dit hår med dit sædvanlige shampoo for at fjerne snavs og overskydende olier.

2. Påfør en lille mængde silver shampoo i dit hår og massér det forsigtigt ind i håret. Start ved hovedbunden og arbejd dig ned til spidserne.

3. Lad shampooen sidde i håret i 3-5 minutter, eller efter anvisningerne på flasken.

4. Skyl shampooen grundigt ud af håret med varmt vand.

5. Gentag processen, hvis det er nødvendigt.

Det er vigtigt at huske på, at silver shampoo kan tørre håret ud, hvis det bruges for ofte. Derfor anbefales det at bruge det en eller to gange om ugen, eller efter behov.

Sådan ser Silver Shampoo ud

Hvem bør bruge en silver shampoo?

Personer med gråt eller blondt hår med uønskede gule toner, kan drage fordel af en silver shampoo. Denne særlige type lilla shampoo neutraliserer de orange og gule nuancer, der kan fremstå på gråt eller lyst hår. Derudover er denne type shampoo også ideel til personer, der ønsker at bevare farven på deres farvede/grå hår og opnå et mere glansfuldt og friskere udseende.

Alle der søger en reparerende, fugtgivende olie vil også kunne finde det i en silver shampoo. Produktet har egenskaber som komplementærfarve og blålilla pigment for at give dit hår et køligt look samt fjerne eventuelle gult skær fra dit hvide/sølvgrå hår. Det er desuden et rensende produkt velegnet til alle aldre og hårtypen grundet dens alsidighed.

Frisørens råd

Frisør Nynne Lind svarer her på 3 spørgsmål omkring brugen af silver shampoo. Nynne har over 24 års erfaring som frisør, Color Master og Hair Talk specialist. Se hendes instagram her

frisør nynne lind

Hvad er det vigtigste at fokuserer på i en silvershampoo?

- Det vigtigste er at bruge en silver shampoo fra et anerkendt brand så du sikre dig pleje samtidig med neutralisering af gyldne undertoner.

Hvor ofte skal jeg bruge en silver shampoo?

- Jeg anbefaler man vasker håret Max 2-3 gange ugentligt og anbefaler altid man bruger sin silver shampoo sammen med sin almindelige plejende shampoo dvs. tag lige dele af hver når vasker håret.

Har du nogle gode råd når man anvender silvershampoo?

- Less is more - brug silver produkter med måde ellers kan håret blive fyldt op af kolde pigmenter og oftes synes for kolde og mørkere. Det gør det mere krævende når du skal farves her tænker jeg på de kunder der bliver lysnes hos frisøren.

Er silver shampoo skadeligt for håret?

Silver shampoo er ikke skadeligt for håret, så længe det bruges korrekt og i moderation. Silver shampoo er specielt designet til at fjerne gule eller orange toner fra lyst eller gråt hår. Indholdet af blå eller violette pigmenter i silver shampoo kan imidlertid udtørre håret og føre til skader, hvis det bruges for ofte eller i overdrevne mængder.

Det er vigtigt at bemærke, at silver shampoo ikke er egnet til alle hårtyper. Hvis du har tørt eller skadet hår, kan silver shampoo forværre tilstanden og føre til yderligere skader. Det er også vigtigt at følge brugsanvisningen på produktet og undgå at overlade shampooen i håret i for lang tid.

Generelt er det bedst at bruge silver shampoo en eller to gange om ugen for at opnå de ønskede resultater uden at skade dit hår. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt silver shampoo er egnet til dit hår, bør du kontakte en professionel frisør for rådgivning.

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰