Ricinusolie til håret
Gode råd

Ricinusolie hår: Opnå længere og stærkere hår

af Lotte Lindgren Jun 20, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 13. september 2023.

Ønsker du længere og stærkere hår? Så bør du overveje at bruge ricinusolie. Ricinusolien har vist sig at være en effektiv behandling til hårvækst, og det er nemt at bruge derhjemme. I denne guide vil vi fortælle dig alt, hvad du behøver at vide om ricinusolie til hårvækst og hvordan du kan anvende den for de bedste resultater. Læs videre for mere information!

Hvad er ricinusolie?

Ricinusolie er en vegetabilsk olie, der udvindes fra frøene af ricinusplanten. Den amerikanske plante har været brugt i århundreder til medicinske og kosmetiske formål på grund af dens antiinflammatoriske egenskaber.

På grund af dets høje indhold af ricinolsyre er ricinusolie kendt for sine fugtgivende egenskaber, som kan hjælpe med at bekæmpe hårtab og fremme blodgennemstrøming i hovedbunden hvilket vil bidrage til en normal hårvækst. Ricinusolie kan også anvendes som en massageolie for hovedbunden og kan bidrage til at reducere skæl eller tørhed i hovedbunden.

Hvordan udvindes ricinusolie?

Fremstillingsprocessen af ricinusolien indebærer, at frøene fra planten først skal renses og tørres. Derefter kan de males ned til en fin masse og presses for olien. Der findes både koldpresset og varmepresset ricinusolie, hvor forskellen ligger i temperaturen under pressningen.

Koldpresset ricinusolie er mere sundheds- og hudvenlig end varmepresset og har antiinflammatoriske egenskaber.

De forskellige teknikker til at ekstrahere olien inkluderer også kemiske processer eller opløsningsmidler. Det er vigtigt at være opmærksom på produktionsmetoden, da det kan resultere i en mere eller mindre ren olie med forskellige egenskaber.

Koldpresset ricinusolie anses ofte som den mest sundheds-og hudvenlige version på grund af dens høje næringsindhold samt antiinflammatoriske egenskaber. Denne type olie fungerer godt som massageolie for håret eller som fugtgivende behandling mod tør hud.

Varmepresset ricinusolie derimod mistede nogle af sine gavnlige stoffer vedvarmebehandling men anses stadigvæk effektivt mod hårtab og stimulerende for hårvækst takket være sin høje mængde fedtsyrer.

Ricinusfrø bliver til olie

Hvad er fordelene ved ricinusolie til håret?

Ricinusolie har længe været kendt for sin evne til at fremme hårvækst. Det skyldes især oliens høje indhold af ricinolsyre, som er en syre der hjælper med at øge blodgennemstrømningen i hovedbunden og stimulere derved hårsækkene med næring. Udover at fremme blodgennemstrømning i hovedbunden kan regelmæssig brug af ricinusolie også forbedre kvaliteten af det eksisterende hår. Olien virker fugtgivende og antiinflammatorisk på både hår og hud, hvilket er med til at give en sundere og mere glansfuld hår.

En anden fordel ved ricinusolie er dens antibakterielle egenskaber, som kan reducere skæl og kløe i hovedbunden. Dette gør olien velegnet til massageolie, da den kan hjælpe med at berolige en irriteret eller betændt hårbund. Alt i alt er der mange gode grunde til at prøve denne olie - for dens evne til at booste hårvækst til dens gode egenskaber på både hud og hår.

Videnskabelig evidens for ricinusolies virkning på håret

Ricinusolie, også kendt som amerikansk olie, har længe været kendt for sine potentiale for at fremme hårvækst og forbedre hårets sundhed. Men hvad siger den videnskabelige evidens om denne påstand? Lad os se nærmere på forskningen bag ricinusolies virkning på håret.

En af de primære årsager til, at ricinusolie anses for at fremme hårvækst, er oliens høje indhold af ricinolsyre. Ricinolsyre er en naturlig omega-9 fedtsyre, som menes at have en stimulerende effekt på hårsækkene ved at øge blodgennemstrømningen i hovedbunden. Dette kan potentielt resultere i en øget hårvækst.

Der er en række undersøgelser som peger i retningen af at det kan have en effekt på håret og hovedbundens sundhed. Men der er ikke noget endegyldigt resultat på disse studier.

Det er vigtigt at bemærke, at disse undersøgelser stadig er begrænsede, og der er behov for mere forskning for at bekræfte og uddybe resultaterne. Derfor bør man være forsigtig med at drage endelige konklusioner baseret på disse studier alene. Det er også vigtigt at huske, at individuelle resultater kan variere, da hårvækst og hårets sundhed afhænger af mange faktorer såsom genetik, livsstil og ernæring.

Sådan bruger du ricinusolie til hårvækst

Ricinusolie er en populær ingrediens til at fremme hårvækst og styrke hårstråene. Du kan anvende ricinusolie som den er, det er dog vigtigt at få fat i en god kvalitetsolie for at sikre det bedste resultat. Du kan med fordel også blande den med andre olier til håret. Massér forsigtigt olien ind i hovedbunden og fordel resten af olien ned gennem længderne af dit hår. Lad olien sidde i mindst 30 minutter, før den skylles grundigt ud med shampoo.

For de bedste resultater bør du bruge ricinusolie til dit hår en gang om ugen. Det kan også være gavnligt at kombinere anvendelsen af ​​ricinusolie med andre naturlige ingredienser såsom aloe vera eller kokosnøddeolie for yderligere næring og pleje af håret. Husk altid at konsultere din frisør eller hudlæge, hvis du oplever problemer med din hårvækst eller har følsom hud i hovedbunden.

Trin for trin-guide til at påføre ricinusolie på håret

Vask dit hår og tør det let med et håndklæde, før du påfører ricinusolie. Sørg for at olien bliver lidt varme, det kan f.eks være ved at gnide den mellem dine hænder.

Påfør olien i små mængder direkte på hovedbunden med en børste eller fingerspidserne. Massér blidt hovedbunden i cirkulære bevægelser i ca. 5 minutter for at stimulere blodcirkulationen og øge absorptionen af olien.

Fordel olien jævnt ud i længderne af dit hår, hvis ønsket, og lad det sidde natten over eller mindst 30 min før du vasker dit hår igen. Gentag denne proces hver uge for bedste resultater.

Husk også altid at teste produktet på et lille område af din hud inden brug for eventuelle allergiske reaktioner.

Påfør ricinusolie i længderne

Hvor ofte skal du bruge ricinusolie til hårvækst?

Brug ricinusolie en gang om ugen for at se resultater. Hvis du bruger olien flere gange om ugen, skal du undgå overdosering, da dette kan resultere i fedtet og tungt hår. Efter anvendelse af oliebehandlingen er det også bedst at undgå varme stylingværktøjer.

For at opsummere:

  • Brug ricinusolie mindst én gang om ugen
  • Undgå overdosering
  • Undlad brugen af ​​varme stylingværktøjer efter behandling

Tips og tricks til at få det bedste resultat med ricinusolie til håret

Tilføj et par dråber rosmarin olie til din ricinusolie behandling for ekstra stimulering af hårvæksten. Rosmarinolie har været kendt for sine stimulerende egenskaber på hårsækkene og kan øge blodgennemstrømningen i hovedbunden, hvilket kan føre til bedre hårvækst. Husk at fortynde olien med ricinusolie inden brug.

Overhold regelmæssig pleje ved hjælp af praktiske behandlinger såsom olier indtil dine mål er opnået. Afhængigt af dit ønske om længde og styrke, skal du muligvis anvende ricinusolie på dit hår flere gange om ugen over en længere periode. Hårpleje handler også om tålmodighed og konsistens.

Forsøg altid at vælge naturlige produkter uden tilsætningsstoffer og kemikalier for at undgå skade på håret. Ricinusolie er allerede et naturligt produkt, men det er vigtigt at sørge for, at de andre ingredienser i dine hårprodukter ikke skader dit hår mere end de reparerer det. Naturlige ingredienser som aloe vera eller arganolie kan også være effektive supplementer til din plejerutine som gøre dit hår glansfuldt i brug sammen med ricinusolie.

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰