Kvinde bruger en keratin behandling til håret
Gode råd

Hvad er keratin og hvorfor er det vigtigt for dit hår?

af Lotte Lindgren May 31, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 2. februar 2024.

Indholdfortegnelse

Hvis du ønsker at få sundt og skinnende hår, er keratin en vigtig faktor at overveje. Keratin er et protein, der findes naturligt i vores hår og negle, men mængden af keratin kan falde på grund af miljømæssige faktorer eller behandlinger med varme og kemikalier. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvordan keratin kan hjælpe dig med at få sundt hår samt nogle tips til at øge din egen produktion af dette vitale protein.

Indholdsfortegnelse

Hvad er keratin?

Keratin er et protein, der naturligt findes i vores hår og negle. Det er afgørende for at give håret styrke og glans. Keratintilskud kan hjælpe med at genopbygge beskadiget hår ved at tilføre ekstra protein og næring. Hvis du ønsker sundt og skinnende hår, kan keratin være en effektiv løsning for dig!

Hvordan dannes keratin?

Hårets follikler producerer keratin, som er et vigtigt protein for at opretholde en normal styrk og glans i håret. Proteinsyntesen sker gradvist, når cellerne modner og samles sammen til lange tråde af keratin. Faktorer såsom alder, kost og miljøpåvirkninger kan påvirke dannelsen af ​​keratin.

For at opnå sundt hår er det vigtigt at sørge for en normal produktion af keratin i hårets follikler. Et balanceret indtag af næringsstoffer såsom protein kan hjælpe med at understøtte denne proces og give dit hår den ønskede glans.

Hvad er keratinets funktion i håret?

Keratin er et protein, der naturligt forekommer i vores hår. Det spiller en afgørende rolle i at opretholde et normalt hår. Her er nogle af de vigtige funktioner, som keratin kan udføre for dit hår:

 • Beskyttelse: Keratinet hjælper med at beskytte hårets indre struktur mod skader fra miljømæssige faktorer såsom sollys og forurening.
 • Styrkelse: Proteinets stærke bindingsevne giver også styrke til selve hårstråene og forbedrer elasticiteten.
 • Glans: Keratinet bidrager til en mere glansfuld finish ved at reflektere lys bedre.
 • Blødhed og glathed: Keratinskalaerne omkring hver hårstreng ligger tættere takket være proteinerne i keratinet. Dette gør håret mere silkeagtig at røre ved.

Så hvis du ønsker et sundt og smukt udseende hår, kan det være værdifuldt at overveje produkter med keratin til din daglige rutine.

Hvordan kan keratin hjælpe med at få sundt hår?

Keratin er en naturlig forekommende protein, der findes i vores hår og negle. Når håret bliver udsat for daglige påvirkninger såsom sollys, varme stylingredskaber og kemiske behandlinger kan det medføre skader på hårets keratinstruktur. Ved at tilføje ekstra keratin til håret ved hjælp af en professionel behandling kan man genskabe styrken og glansen i håret.

En regelmæssig keratinbehandling kan også hjælpe med at beskytte dit hår mod fremtidige skader. Det er dog vigtigt at efterbehandle dit hår korrekt efter behandlingen for at opnå de bedste resultater og holde dit hår sundt og stærkt længe efter behandlingen er færdig.

Kvinde giver sit hår en keratin behandling

Keratinbehandling som en kur mod ødelagt hår

Keratin er et naturligt protein, der findes i vores hår. Når håret bliver udsat for skader og stress, kan keratinet blive nedbrudt, hvilket resulterer i tørt og ødelagt hår. En professionel keratinbehandling kan hjælpe med at genopbygge dette protein ved at tilføje en ekstra beskyttende lag til håret.

Hårets sundhedstilstand kan påvirkes af mange faktorer såsom varme styling redskaber eller kemiske behandlinger såsom afblegning. Keratinbehandlingen fungerer som en kur mod ødelagt hår ved at reparere de skader og styrke dit hårindefra udad. Resultatet vil være sundere, mere glansfuldt og blødere hår end nogensinde før. Det betyder også mindre tid brugt på styling om morgenen! Med regelmæssige behandlinger vil du opleve langtidsholdbare resultater.

At få en professionel keratinbehandling udført af eksperterne på din lokale salon er helt sikkert det værd for dit hårs helbred! Fordele inkluderer ikke kun sunde lokker men også minimal tid brugt på styling samt mulighed for opretholde den optimale længde uden behov for hyppig klipning - alt sammen takket være denne vidunderlige behandlingsteknik!

Hårkure med keratin

En hårkur med hydroliseret keratin kan være en fantastisk måde at give dit hår den ekstra omsorg og næring, det fortjener. Hydroliseret keratin er en form for keratin, hvor proteinet er blevet opdelt i mindre fragmenter, hvilket gør det lettere for håret at absorbere og udnytte dets fordele.

Når du bruger en hårkur med hydroliseret keratin, kan det bidrage til at genopbygge og reparere skadet hår. Det er især nyttigt for dem, der har oplevet tørhed, splittet hår eller farveskader. Hydroliseret keratin fungerer ved at trænge ind i hårstråene og genoprette proteinstrukturen, hvilket gør håret stærkere, mere elastisk og mindre tilbøjeligt til at knække eller splittes.

Hvordan man kan opretholde keratinbehandlet hår

Pleje- og stylingtips til at bevare glansen i dit behandlede hår er afgørende for langvarig effekt. Først og fremmest, vælg shampoo og balsam specielt formuleret til keratinbehandlet hår. Brug en bredtandet kam eller børste med bløde børster for at undgå skade på håret under styling. Undgå varme stylingværktøjer såsom glattejern eller krøllejern, da dette kan beskadige strukturen af ​​det keratinbehandlede hår.

Hyppigheden af vedligeholdelsesprocedurerne for behandlet hår er vigtig for at opretholde det sunde resultat. Generelt anbefales det ikke at vaske håret mere end 2 gange om ugen efter en keratinbehandling. Over-vask kan fjerne det naturlige oliebalancen i håret, hvilket kan føre til tørt og kruset hår.

Forsigtighedsregler skal overholdes nøje for at undgå skade på den behandlede struktur af dit hår. Undgå svømning i klorerede pools eller saltvand indtil mindst 72 timer efter behandling, da dette kan oplave behandlingen fra dine lokker hurtigere. Endvidere de første to dage efter din keratinkur må du ikke samle dit når det er vådt op med clips el.lign.,da der skal lades tid nok(48 timer)til produktet trænger helt ned igennem alle lagene i toppen.

Det er vigtigt at huske disse tip, så du kan nyde langvarige fordele ved keratinbehandlet hår. Med den rigtige pleje vil dit hår skinne og føles sundt og stærkt!

Sådan kan du øge keratinproduktionen i dit hår

Keratin er en nøglekomponent i vores hår, der giver det styrke og glans. Du kan øge keratinproduktionen naturligt ved at spise fødevarer som æg, bønner og grønne grøntsager, der er rige på protein og aminosyrer. Det hjælper også at holde dit hår sundt og hydreret med de rigtige produkter til din hårtype for at opretholde et optimalt miljø for keratinproduktionen.

Sådan spiser du for at øge keratinproduktionen

Fødevarer rig på protein såsom kød, fisk og bælgfrugter vil hjælpe med at øge din keratinproduktion. Protein er afgørende for hårets sundhed, da det er en af dets primære byggesten. Frugt og grøntsager med højt indhold af C-vitamin som appelsiner, broccoli eller kiwi vil også være gavnligt for at opretholde e normal keratinproduktionen. C-vitamin hjælper kroppen med at producere collagen. Endelig skal du spise mad med biotin såsom æg, nødder eller havregryn. Biotin er med til at opretholde et normalt hår og styrke samt den generelle sundhed i dit hår.

 • Spis fødevarer rig på protein såsom kød, fisk og bælgfrugter
 • Indtag frugt og grøntsager med et højt indhold af C-vitamin som appelsiner, broccoli eller kiwi
 • Spis mad indeholdende biotin såsom æg, nødder eller havregryn
Kost der øger keratin produktionen

  Sådan plejer du dit hår for at øge keratinproduktionen

  For at øge keratinproduktionen i dit hår, kan du starte med at bruge en mild shampoo uden sulfater, som ikke tørrer håret ud. Sulfaterne i mange almindelige shampoos kan fratage håret dets naturlige olier og gøre det mere sårbart. Undgå også overdreven varme styling med eksempelvis glattejern eller føntørre, da dette kan beskadige hårets struktur og reducere produktionen af keratin. I stedet for bør du prøve at lade dit hår lufttørre eller anvende en diffuser på din føntørrer ved lav varme. Endelig er det vigtigt at anvende en conditioner eller maske specielt designet til at styrke håret og give næring til de aktive ingredienser, der øger produktionen af keratin. Her kan du med fordel prøve vores Grow and Glow hårmaske, som giver styrke og pleje til dit hår. 

  shampoo til keratin behandlet hår

  Er keratinbehandling sikkert?

  Keratinbehandlinger er generelt sikre, men der kan være nogle bivirkninger. Nogle mennesker kan opleve irritation i hovedbunden eller øjnene, mens andre rapporterer om skæl og hårtab. Det er vigtigt at finde en professionel keratinbehandler, som vil tage sig af dit hår på den bedste måde og bruge produkter af god kvalitet.

  Det er også vigtigt at huske på, at selvom keratinbehandling kan hjælpe med at forbedre udseendet af dit hår og gøre det mere glansfuldt og sundt udseende, kræver et sundt hår stadig regelmæssig pleje. Så sørg for at følge de rigtige trin til daglig pleje af dit hår samt vedligeholdelse efter behandlingen.

  Mulige bivirkninger ved keratinbehandling

  En keratinbehandling kan have nogle mulige bivirkninger, som du skal være opmærksom på. Nogle kvinder oplever irritation af hovedbunden efter en behandling, mens andre kan udvikle allergiske reaktioner overfor produktet. Øjenirritation er også en risiko, da dampen fra behandlingen kan påvirke øjnene. Det er vigtigt at informere din behandler om eventuelle allergier eller sensitivitet inden behandlingen for at minimere risiciene for bivirkninger og sikre det bedst mulige resultat.

  Sådan finder du en professionel keratinbehandler

  Spørg om anbefalinger fra venner eller familie, når du skal finde en professionel keratinbehandler. Deres personlige erfaringer kan give dig et godt indblik i kvaliteten af behandlingen og den service, der tilbydes.

  Læs anmeldelser online fra tidligere kunder for at få yderligere information om salonens omdømme. Vær opmærksom på både positive og negative anmeldelser for at danne dig det mest nuancerede billede af behandlernes kompetencer og resultater.

  Vær opmærksom på pris og kvalitet, da de ofte går hånd i hånd med hinanden i denne branche. En billig behandling kan være fristende, men hvis det går ud over resultatet eller din hårkvalitet er det ikke pengene værd - invester hellere lidt mere i en professionel behandling med god kvalitet.

  • Få personlige anbefalinger
  • Læs anmeldelser online
  • Invester hellere lidt mere i en professionel behandling

  Få en en 10% rabatkode tilsendt

  Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰