Kvinde med krøller
Gode råd

Permanente krøller: Skab en forvandling med flotte krøller

af Lotte Lindgren May 31, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 8. februar 2024.

Indholdfortegnelse

Drømmer du om smukke, fyldige krøller? Så er permanente krøller måske noget for dig. Men inden du kaster dig ud i processen, er der nogle vigtige trin og informationer at være opmærksom på. I denne guide vil vi tage dig igennem alt fra forberedelse til vedligeholdelse af dine nye smukke krøller. Læs videre for at få de bedste tips og tricks til de flotteste resultater!

Indholdsfortegnelse

Hvad er permanente krøller?

Permanente krøller er en hårbehandling, som kan give dig smukke og langvarige krøller. Processen indebærer at anvende kemikalier på håret, som bryder de bindinger i håret, der holder det glat og lige. Derefter tilsættes nye bindninger for at forme håret til ønsket krølleform.

Det permanente krøllesystem varierer fra frisør til frisør afhængigt af teknikken og produktet, der anvendes. Det er en god idé at gøre din research inden du beslutter dig for permanent styling eller tale med din professionelle stylist om dine behov og ønsker for et sundt og stærkt hår før processen begynder.

Forskellen mellem permanente og midlertidige krøller

Permanente krøller er et mere permanent valg end midlertidige krøller som kan fås krøllejern, varmevalser eller heatless curls. Denne type krøller indebærer en kemisk behandling af håret, som kan give langvarigere resultater end de midlertidige løsninger. Selvom permanente krøller kan være mere skadeligt for dit hår end de midlertidige alternativer, er det stadig muligt at opnå sunde og stærke permanente krøller, hvis du tager ordentligt vare på dit hår efter behandlingen.

Permanente krøller kan give langvarigere resultater end midlertidige løsninger, men det er stadig vigtigt at tage ordentligt vare på håret efter behandlingen.

Mens mange kvinder vælger den permanente løsning for at få mere tekstur i deres hår eller tilføre liv til deres look, så foretrækker andre midlertidige løsninger. Midlertidige krøller ved krøllejern, varmevalser eller heatless curls er generelt mindre skadeligt for håret og giver dig mulighed for at style dit hår forskelligt hver dag. Uanset hvilken metode du vælger - enten det er en permanent eller en midlertidig løsning - skal du huske altid at tage godt vare på dit hår med gode kvalitetsprodukter.

krøller

Fordele og ulemper ved permanente krøller

Permanente krøller kan give en naturligt bouncy look uden daglig styling. Det er én af fordelene ved at få lavet permanent krølle hos frisør. Derudover er det nemt da det giver et vedvarende resultat. Der er mange metoder i forhold til hvilke slag krøl i håret du ønsker. Du kan få alt fra markante definerede krøller til blot bølger eller fald i håret. Alt afhængigt af hvad du ønsker og om du har langt eller kort hår, er det altid en god ide at rådfører sig med en frisør.

Men der er også ulemper, som man bør overveje før man tager beslutningen. En af de største ulemper ved permanente krøller inkluderer risikoen for skader på hårstrukturen på grund af den kemiske behandling. Derudover har processen også brug for regelmæssig pleje efterfølgende, da håret nemt kan blive hurtigt slidt og tørt uden ordentlig opmærksomhed.

Selv om resultatet kan være fantastisk med langvarige og elegante krøller, så skal du huske på de potentielle risici forbundet med permanent krølning. Regelmæssig pleje efter processen vil dog kunne hjælpe dig til at bevare et sundt og stærkt hårstrå i lang tid fremadrettet - så hvis du føler dig klar til at prøve denne stilfulde trend, er det vigtigt at have disse faktorer i tankerne inden du går videre med ideen om permanente krøller!

Forberedelse til permanent krølning

Forberedelse kan være afgørende for at opnå de ønskede resultater. Start med at give dit hår en god og nærende behandling, så det er sundt og stærkt nok til at tage imod den permanente krølning. Her kan vi varmt anbefale vores Repair and Care serie, som giver maksimal pleje og fugt til håret. Undgå også farvning eller kemisk behandling såsom afblegning kort tid før du går i gang med processen.

Husk også at tage billeder af frisurer, som du kan lide, da det vil hjælpe din frisør med at skabe de perfekte krøller til dig. Vær klar på en længere konsultation med din frisør forud for selve behandlingen, hvor I sammen vil diskutere mulige styles og finde den bedste plan for netop dit hår.

Valg af frisør og salon

Læs anmeldelser online fra tidligere kunder, da det er en god måde at få en fornemmelse af, hvad du kan forvente af salonerne. Spørg også venner og familie efter anbefalinger, da de kan have personlige erfaringer med frisørerne i dit område. Få en liste over de bedste saloner i dit område ved at søge online. Det er vigtigt at vælge den rigtige salon, så du kan få de flotteste permanente krøller til dit sunde og stærke hår.

Konsultation med frisøren

Når du er i konsultation med din frisør, er det vigtigt at diskutere dine ønsker og forventninger til behandlingen. Fortæl frisøren, hvordan du forestiller dig dit hår efter behandlingen, så I kan arbejde sammen om at skabe de bedste resultater.

Undervejs i processen skal du ikke være bange for at stille spørgsmål til din frisør. Det er vigtigt, at du føler dig tryg ved processen og ved resultatet. Bed også om råd til pleje af dit nye krøllede hår efter behandlingen – på den måde vil dine krøller holde sig flotte og sunde længere!

Forberedelse af hår

Undgå at vaske håret dagen inden behandlingen, da det vil hjælpe med at beskytte dit hår mod skader. Brug ikke produkter såsom stylingprodukter eller conditioner før permanent krølning, da dette kan gøre det sværere for krøllerne at sætte sig ordentligt. Tilføj protein til dit hår ved at spise fødevarer som æg, fisk eller nødder; dette vil styrke håret og hjælpe med at øge holdbarheden af de permanente krøller.

Husk disse tips for en succesfuld forberedelse:

  • Undlad at vaske håret dagen inden behandling
  • Undgå brugen af stylingprodukter og conditioner før behandlingen
  • Indtag proteiner fra æg, fisk eller nødder

Alternativt kan du anvende en protein hårmaske som giver styrke og pleje. 

Permanente krøller processen

At få permanente krøller er en fantastisk måde at give dit hår et nyt look og skabe mere volumen. Vi tager der her igennem processen og hvordan du får det optimale look med dine nye krøller. Det er vigtigt efterfølgende at vælge det rigtige krøllejern, der passer til din hårlængde og -type for at opnå de bedste resultater. Vælg en størrelse på jernet, der matcher den ønskede effekt, og sørg for at beskytte dit hår med en varmebeskyttende spray før styling.

Når du udfører den permanente krølleproces, skal du følge instruktionerne nøje og være tålmodig under processen. Det kan tage lidt tid at opnå de ønskede resultater, men når du har gjort det rigtigt, vil dine krøller være smukke og holdbare i lang tid fremover. Sørg også altid for at pleje dit hår med nærende produkter efter behandlingen for et sundere og stærkere udseende.

Plejende produkter til håret

Valg af krøllejern

Krøllejern med keramisk teknologi er det bedste valg for et sundt og skinnende hår. Denne teknologi bidrager til at reducere skader på håret og giver langvarige krøller. Justerbar temperaturkontrol sikrer, at du kan vælge den optimale varmeindstilling afhængigt af dit hårtype og undgå overophedning eller brændeskader. Størrelsen på krøllejernet skal også tages i betragtning, da mindre størrelser passer til kortere hår mens større størrelser er ideelle til længere lokker. Vælg den rigtige kombination af disse faktorer for at opnå smukke permanente krøller uden at beskadiget dit hår.

Krøllejern

Sådan udføres den permanente krølleproces

At lave permanente krøller indebærer en kemisk proces, der ændrer strukturen af ​​håret for at skabe langvarige bølger eller krøller. Her er en generel beskrivelse af processen:

Forberedelse af håret: Først vaskes håret med en speciel shampoo for at fjerne urenheder og olier, som kan påvirke kemikaliet, der bruges til at krølle håret.

Forberedelse af krøller: Stylisten opdeler håret i sektioner og ruller det omkring curlingstænger af forskellige størrelser, afhængigt af den ønskede krøllestørrelse.

Anvendelse af kemikalier: En kemisk opløsning, normalt en permanent bølge eller krølleformel, påføres hvert hårstykke, der er viklet omkring curlingstangen. Denne opløsning indeholder normalt et reducerende middel, som bryder de disulfidbindinger, der holder håret i dets glatte form, og et neutraliserende middel, som stabiliserer de nye bindingsmønstre for at fastholde krøllerne.

Behandlingstid: Krølleformlen skal have tid til at arbejde. Behandlingstiden kan variere afhængigt af hårets type og tilstand samt den ønskede krøllegrad. Det er vigtigt at overvåge håret nøje for at undgå overbehandling, som kan føre til skader.

Neutralisering: Efter tilstrækkelig behandlingstid skylles krøllerne grundigt for at fjerne overskydende kemikalier. Derefter påføres en neutraliserende løsning for at stabilisere de nye bindingsmønstre.

Skylning og styling: Håret skylles igen grundigt for at fjerne neutraliseringsmiddelrester. Curlingstængerne fjernes forsigtigt, og håret styles som ønsket ved hjælp af passende produkter.

Efterbehandling: For at opretholde og pleje de permanente krøller anbefales det at bruge specielle produkter designet til krøllet hår og at undgå hyppig brug af varmestylingværktøjer, da dette kan beskadige håret over tid.

Det er vigtigt at få denne proces udført af en professionel stylist for at opnå de bedste resultater og for at minimere risikoen for skader på håret. Derudover kan det være en god idé at konsultere en stylist for at sikre, at permanent krølning er egnet til ens hårtype og tilstand.

Pleje og vedligeholdelse efter permanenten er færdig kan være lige så vigtig som selve processen. Regelmæssig hydrering fra dybtvirkende balsamer og olier vil holde dine krøller sunde og blanke. Derudover skal du undgå varmestyling eller farvning i mindst 2-3 uger efter behandlingen for at minimere risikoen for yderligere skade på håret.

 

Efterbehandling og vedligeholdelse af krøller

er vigtigt for at bevare det smukke resultat. Efter behandlingen anbefales det at undgå hårvask i mindst 48 timer, så krøllerne kan sætte sig ordentligt. Brug også en fugtgivende hårmaske en gang om ugen for at holde dit hår sundt og stærkt.

Daglig vedligeholdelse er afgørende for permanente krøller. Brug en bredtandet kam eller fingrene til at rede håret forsigtigt igennem, og brug et curl-definerende produkt for at fremhæve dine krøller. Undgå varmestyling som føntørrer eller glattejern, da disse kan beskadige permanenten over tid.

Efterbehandling af krøller

Brug af fugtgivende produkter er en vigtig del af efterbehandlingen af permanente krøller. Det er vigtigt at holde håret hydreret for at undgå tørre og knækkede krøller. Undgå også at børste eller kamme dine krøller for hårdt, da det kan skade dem og skabe frizz i dit hår. Brug derimod fingrene til forsigtigt at tage fat i og separere dine krøller. Hvis du ønsker at style med varmeværktøj, skal du altid bruge et varmebeskyttende produkt inden styling.

  • Brug fugtgivende produkter regelmæssigt
  • Separer kun dine krøller med fingrene
  • Anvend varmebeskyttelse før styling med varmeværktøj

At give din permanentkrøllede manke den rette pleje vil hjælpe dig med at opnå de smukkeste resultater. Så husk altid disse råd når du arbejder på dit nye look!

 

Daglig vedligeholdelse af krøller

Sove med hår på et bambus pudebetræk er afgørende for at undgå sammenfiltring af dine permanente krøller om natten. Det vil også hjælpe med at reducere friktion og slid på håret. For at bevare sundheden i dit hår, bør du undgå hyppig vask og udtørring med føntørrer, da dette kan skade krøllerne og resultere i øget spaltning af håret. En grov kam kan bruges til forsigtigt at adskille dine krøller og give dem mere volumen - men sørg for ikke at trække eller rive i dem, da det kan beskadige dine smukke lokker.

Regelmæssig klipning og farvning af hår

Få regelmæssige spidseklipninger for at undgå tørre ender og opretholde sundt hår. Regelmæssig klipning af dit hår er afgørende for at holde det sundt og stærkt, især når du har permanente krøller. Sørg for at beskære de tørre ender mindst hver 8-12 uge.

Klipning af hår

Vælg farveprodukter uden ammoniak, der kan skade dit hår over tid. Nogle farvemidler indeholder ammoniak, som kan være dårligt for dit hår helbred på lang sigt. Vælg i stedet produkter uden dette skadelige kemikalie eller prøv naturlige alternativer.

Begræns eksponeringen for sollys og klor- eller saltvand efter farvningsprocessen. Efter en permanent krøllebehandling eller hårfarve bør du undgå sollys og svømming i klor- eller saltvand i mindst et par dage efter behandlingen. Dette vil hjælpe med at bevare den nyfarvede glans og holde dine permanente krøller intakte længere tid!

Grow and Glow Hårmaske

Grow and Glow Hårmaske

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰