Illustration af mullet hår
Gode råd

Mullet hår: En guide til den perfekte frisure til mænd

af Kasper Lindgren Jun 23, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 4. februar 2024.

Indholdfortegnelse

Mullet hår er tilbage i modebilledet og bliver stadig mere populært blandt mænd. Men hvad er mullet hår egentlig, og hvordan kan du style det for at opnå den perfekte frisure? I denne guide vil vi hjælpe dig med at besvare disse spørgsmål, samt give dig tips til vedligeholdelse af dit nye look. Så læs med her og få inspiration til din næste frisure!

Indholdsfortegnelse

Hvad er mullet hår?

Mullet hår er en frisure, der er karakteriseret ved kort hår på toppen af ​​hovedet og langt hår i nakken. Denne stil blev kendt i 80'erne som en populær frisure for mænd. Mange mennesker forbinder stadig denne stil med den tid, men den har oplevet et comeback og anses nu for at være moderne og trendy.

Mullet hår har gjort comeback og anses nu for at være moderne og trendy.

En mullet-hårsnit kan have forskellige længder af langt og kort hår, men det vigtige er kontrasten mellem de to længder. Langt hår i nakken giver mulighed for stylingmuligheder såsom fletninger eller sammenbundne look, mens kortere sider gør det praktisk til hverdagsbrug. Med sin alsidighed kan det give enhver mand mulighed for at skille sig ud fra mængden med en unik frisurevalg.

Historien bag mullet hår

Opståen og popularitet i 1970'erne:

Mullet hår blev først populært i USA i 70'erne, da rock- og countrymusikere begyndte at bære den karakteristiske frisure. Det var især kendt som en maskulin frisure med korte sider og langt hår på bagsiden, ofte stylet med volumen eller krøller.

Berømtheder, der bar mullet-frisuren:

I løbet af 80'erne fik mullet-håret endnu mere opmærksomhed gennem berømtheder som bar frisuren Deres ikoniske looks gjorde denne frisure til en trend blandt både mænd og kvinder.

Mullet-hårets tilbagevenden i moderne tid:

I dag har Mullet hår fået et comeback hos mange unge mennesker verden over. Med nye variationer såsom "modern mullet", er det igen blevet populært at have kort hår på toppen af ​​hovedet kombineret med længere pandehår eller nakkehår.

Moderne mullet

Bullet list:

  • Opstod i USA I 70’erne
  • Populariserede sig blandt musikere
  • Kort på siderne, lang bagpå
  • Tendens for både kvinder & mænd
  • Moderne Variatoner: "Modern Mullet"

Kendetegn ved mullet hår

Kortere hår foran end bagpå er en af de mest markante kendetegn ved mullet hår. Denne frisure er ofte karakteriseret ved at have længere lokker på bagsiden af ​​hovedet, som gradvist bliver kortere mod forsiden. Dette giver en dramatisk stil, der skiller sig ud fra andre mere traditionelle frisurer.

En anden stor fordel ved mullet hår er muligheden for forskellige længder og stilarter i de øvre sektioner. Dette betyder, at du kan tilpasse din frisure efter din personlige smag eller den lejlighed, du skal til. Derudover giver det dig også friheden til at eksperimentere med forskellige farver og toner i dit hår for at skabe et unikt look.

Alt i alt er mullet håret en alsidig og spændende frisure valgmulighed for enhver mand, der ønsker noget lidt anderledes end den traditionelle klipningstrend. Det kræver dog også omhyggelig pleje og opmærksomhed på dine stylingbehov for at få det bedste ud af denne standout-frisure!

Er mullet hår stadig i stil?

Mullet hår er stadig populært blandt mænd. Det kræver dog den rette styling for at undgå at se gammeldags ud. For en mere moderne tilgang bør håret holdes kortere i toppen og længere bagpå, så det skaber en mere subtil mullet-effekt.

Husk på, at ikke alle ansigtsformer passer til denne frisure, så det er vigtigt at konsultere med din frisør før du bestemmer dig for at hoppe på trenden. Med den rigtige klipning og styling kan mullet hår være en modig og stilfuld være en fed frisure.

Mullet hår på catwalken

Historien om mullet frisuren går helt tilbage til 1970'erne og blev populær blandt rockstjerner. I dag er det en af de mest efterspurgte frisurer på catwalken, og den kan styles i mange forskellige variationer - fra kortere snit med let krøl til mere dramatiske lange lokker bagtil.

En måde at style din egen version af mullet hår på er ved at klippe siderne og toppen kortere, mens du lader håret bagtil vokse længere. Du kan herefter vælge at style det glat eller krøllet alt efter dit ønske. Husk dog altid at have fokus på en velholdt manke, hvis du vil opnå et professionelt look med denne populære frisure for mænd.

Sådan styler du dit mullet hår

Når du styler dit mullet hår, er det vigtigt at tage højde for hårets længde. Hvis du ønsker en mere tilbagelænet og afslappet stil, så lad håret være løst og ustruktureret. Hvis du derimod vil have en mere poleret look, kan du bruge en børste til at style håret i den ønskede form.

For at opnå det bedste resultat med dit mullet hår, skal du vælge de rigtige produkter til stylingen. Brug et godt stylingsprodukt som fx gel eller voks for at sikre holdbarheden af frisuren hele dagen igennem. Undgå dog overdrevne mængder af produktet for ikke at få et fedtet udseende.

Valg af længde

Kort foran og langt bagpå: Hvorfor det virker. En af de største fordele ved en mullet frisure er længdeforskellen mellem forsiden og bagsiden. Det kortere hår i fronten skaber en mere poleret og velplejet look, mens det lange hår på bagsiden giver et mere afslappet udseende.

Overvej din ansigtsform. Når du vælger længden på dit mullet hår, skal du overveje din ansigtsform. For eksempel kan mænd med runde ansigter have gavn af at have lidt mindre volumen omkring kinderne end dem med firkantede eller ovale ansigter.

Tal med din frisør om den rette længde. At vælge den rigtige længde til dit mullet hår kan være svært, men heldigvis er der hjælp at få fra professionelle frisører. Tal med din frisør om dine præferencer og beskriv hvordan du vil have det til at se ud; så kan de give dig anbefalinger baseret på netop dine ønsker og behov!

Forskellige længder af mullet

Valg af farve

For at opnå det bedste resultat med en mullet-frisure er det en god idé at holde farvevalget simpelt. Naturlige hårfarver fungerer bedst og giver frisuren et mere klassisk look. Du kan også få inspiration fra kendisser, der har rockede en mullet-frisure i nyere tid for at finde den perfekte farve til dig.

Hvis du ønsker mere dybde og dimension i dit hår, kan du afprøve graduelle farveskift. Dette vil hjælpe med at give din frisure mere kompleksitet uden at gå på kompromis med dens naturlige udseende. Uanset hvilken farve du vælger, skal du sørge for regelmæssig vedligeholdelse og brug af kvalitetsprodukter for at sikre et sundt hår.

Valg af produkter

Brug saltvandsspray til at få den rigtige tekstur: Saltvandspray er en fantastisk måde at skabe, volume og struktur i dit hår, der passer perfekt til en Mullet-frisure. Spray det jævnt over hele håret for et naturligt og "beachy" look. Vi kan anbefale vores saltvandsspray som giver et lækkert medium hold i dit hår, samtidig med at den beskytter håret for varme og UV. Find den her.

Undgå for meget glans ved hjælp af matte stylingprodukter: For meget glans kan ødelægge din frisures udseende. Brug derfor matte stylingprodukter såsom hårvoks eller pomade, som giver dig kontrol uden overdreven glans.

Vælg en god voks eller gelé, der kan holde frisuren på plads hele dagen: En god voks eller gelé vil holde din Mullet-frisure på plads hele dagen. Vær omhyggelig med valget af produkt og sørg for at finde en formel med stærk holdbarhed.

Vedligeholdelse af dit mullet hår

For at vedligeholde dit mullet hår er det vigtigt at få regelmæssige klipninger. Dette sikrer, at frisuren bevares i form og ser velplejet ud. En professionel stylist kan hjælpe med at holde længden på toppen af ​​hovedet jævn og trimme siderne for en mere moderne version af stilen.

Undgå skader på dit hår ved at bruge produkter specielt designet til langt hår og undgå overdreven varmestyling. Brug også en bredtandet kam eller børste til forsigtigt at fjerne eventuelle knuder eller sammenfiltringer i håret hver dag for at undgå beskadigelse af hårets struktur. Vedligeholdelse af din mullet kræver omhyggelig pleje, men det resulterer i et fantastisk look, der skiller sig ud fra mængden!

Regelmæssig klipning

Hvor ofte skal man klippe sit mullet hår? Det afhænger af længden på dit hår og den ønskede form. Generelt anbefaler vi at få klippet spidserne hver 6-8 uger for at opretholde en veldefineret form. Sørg også for at vælge en erfaren frisør, der kan skræddersy din frisure til dine ansigtstræk.

Når du har fået din drømmefrisure, er det vigtigt at vedligeholde dens form gennem regelmæssig styling og brug af passende produkter. Brug en kam eller børste med tætte tænder til at forme håret efter behov og undgå overstyling, da dette kan beskadige håret over tid.

Undgå skader på håret

Brug af varmebeskyttende produkter er en nøglefaktor i at undgå skader på dit hår, når du styler det. Det kan være fristende at bruge varmestyling hver dag, men det kan føre til tørhed og spaltede spidser. Investér i et godt varmebeskyttelsesmiddel og begræns din brug af krøllejern eller glattejern.

Vask og pleje af dit hår med de rigtige produkter er også vigtigt for at minimere hårskader. Brug shampoo og balsam, der passer til din hårtype, såsom fedtet eller tørt hår. Overvæld ikke dit hår med produktet - kun en lille mængde skal anvendes ad gangen.

Forhindring af spaltede spidser kan opnås ved regelmæssig klipning samt ved brug af plejeprodukter som leave-in-conditioner. Et andet tip er at undgå stramme elastikbånd eller clips i håret, da dette kan beskadige dine lokker over tid.

Husk på disse tre tips for sundt og stærkt Mullet Hår:

  • Vask dit hår regelmæssigt med passende produkter
  • Forhindre splittede ender gennem hyppig klipning

Konklusion

Efter at have undersøgt mullet hår og dets popularitet blandt mænd, kan det konkluderes, at denne frisure stadig er en tendens i 2023. Mange kendisser har taget mullet hår op som et statement, og dette har ført til øget interesse for stilen hos den almindelige mand.

Mullet hår kræver dog tid og vedligeholdelse for at opnå det ønskede look. Det er vigtigt at finde en professionel frisør med erfaring indenfor denne stilart for det bedste resultat. Overall set kan man sige, at hvis du ønsker et unikt look med masser af karakteristika fra gamle generationers rockstjerner kombineret med nye trends i 2023 - så er mullet helt klart noget man bør overveje!

Bredtandet kam

Bredtandet kam

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰