Kvinde med langt bølget hår
Gode råd

Frisure langt hår: 5 smukke frisurer til din hårlængde

af Lotte Lindgren Jun 24, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 11. marts 2024.

Indholdfortegnelse

Har du langt hår, men ønsker en forandring i din frisure? Her er fem forskellige frisurer til langt hår, som du kan klippe selv derhjemme. Med disse tips og tricks kan du give dit look et nyt pust uden at skulle besøge en salon eller betale dyre domme for professionel hjælp. Læs videre og bliv inspireret til at prøve nye stilarter!

Indholdsfortegnelse

5 frisurer til langt hår

Leder du efter nye frisure-ideer til dit lange hår? Så skal du overeje disse frisure. Løst og bølget hår er en klassiker, som passer til alle ansigtsformer og kræver minimal pleje. Hvis du har brug for lidt mere struktur i dit look, så prøv at lave fletninger i forskellige varianter - fra den traditionelle fletning til halve fletninger eller et fishtail look. Du kan se vores store guide til fletninger her.

En simpel måde at give din hestehale et twist på er ved at trække en lille tot af håret rundt om elastikken og fastgøre det med en nål. Du kan også eksperimentere med krøller - skab smukke bløde bølger ved hjælp af guides eller striber, før du styler enderne glatte. Og hvis du vil have ekstra volumen, så prøv at skabe en fyldig fletkronet knold ved hjælp af voks, gele og andre hårprodukter. Med disse tips behøver du ikke gå til frisøreren hver gang!

1. Løst og bølget hår

Skab et afslappet look med løst og bølget hår. Denne frisure er perfekt til dig, der ønsker en nem og hurtig opsætning, som stadig ser stilfuld ud. For at få bølget hår kan du gøre brug af heatless curls (varmefri krøller), krøllejern eller glattejern for at skabe bløde bølger i dit lange hår. En god hårspray kan hjælpe med at holde frisuren på plads hele dagen. HUSK altid at anvende varmebeskyttende spray inden du bruger varmestyling redskaber. 

Løst og bølget hår er nemt at style, men kræver korrekt pleje for at holde sig perfekt bølgende hele dagen.

For at opretholde den perfekte bølgende frisure er det vigtigt at pleje dit hår korrekt. Gå regelmæssigt til din frisør for klipninger og behandlinger såsom striber eller hårkur for at holde håret i topform. Vær også opmærksom på din ansigtsform når du trækker håret tilbage i en knold - dette kan ændre formen på dit ansigt dramatisk! Vi har en masse inspiration til håropsætninger til langt hår her.

Kvinde med løst og bølget hår

2. Fletninger i alle former

Fletninger i alle former er en fantastisk måde at style dit lange hår på, og det kan nemt gøres derhjemme. Her er nogle af de mest populære fletninger til langt hår:

  • Fransk fletning: En klassiker som aldrig går af mode, den franske fletning er kendt for sit tidløse udseende og alsidighed. Start med at samle en lille sektion hår fra toppen af hovedet og opdel den i tre lige store sektioner. Begynd at flette håret ved at krydse den højre sektion over midtersektionen og derefter den venstre sektion over midtersektionen. Herefter tilføjes små sektioner hår fra siderne til fletningen, mens du fortsætter med at krydse sektionerne over hinanden. Fortsæt med at flette nedad langs hovedet, indtil al håret er indarbejdet i fletningen. Sikr fletningen med en elastik, når du når enden af ​​håret.
  • Fiskebensfletning: En moderne twist på den traditionelle flette, fiskebensfletningen er kendt for sit unikke og detaljerede udseende. Start med at opdele håret i to lige store sektioner. Tag derefter en lille sektion hår fra kanten af den ene sektion og kryds den over til den modsatte sektion. Gentag denne proces, men tag en lille sektion fra den modsatte side og kryds den over til den første sektion. Fortsæt med at gentage dette mønster nedad langs hovedet, idet du forsøger at holde fletningen stram og jævn. Sikr fletningen med en elastik, når du når enden af ​​håret.
  • Dutch braid: Ligner en fransk flette i udseende, men med en subtil forskel i teknik, den hollandske fletning trækker håret nedad i stedet for opad. Dette skaber en fletning, der står ud fra hovedet og giver et mere voluminøst udseende. Start med at samle en lille sektion hår fra toppen af hovedet og opdel den i tre lige store sektioner. Begynd at flette håret ved at krydse den højre sektion under midtersektionen og derefter den venstre sektion under midtersektionen. Tilføj derefter små sektioner hår fra siderne til fletningen, mens du fortsætter med at krydse sektionerne under hinanden. Fortsæt med at flette nedad langs hovedet, idet du sikrer dig, at fletningen står ud fra hovedet og skaber et voluminøst udseende. Sikr fletningen med en elastik, når du når enden af ​​håret.

    Uanset om du vil have et elegant eller mere casual look, så kan disse fletninger bringe skønheden frem i dit lange hår uden alt for meget besvær. Se vores store guide til fletninger her

    kvinde med fletninger

    3. Lav en hestehale med et twist

    En hestehale er en klassisk frisure, men med et lille twist kan du give den et moderne touch. Her er hvordan:

    • Træk en lille tot hår fra undersiden af ​​hestehalen og sno den rundt om elastikken for at skjule den.
    • Brug en krøllejern eller glattejern til at lave bølger i dit hår før du sætter det op i en hestehale for ekstra volumen.
    • Tilføj striber eller farvetoner til dit hår for ekstra dimension og dybde.

    Nu har du tre nemme måder at give din traditionelle hestehale et nyt liv på. Så prøv dem af næste gang, du ønsker noget andet end din daglige opsætning!

    Du kan også overveje at bruge forskellige slags hårpynt som hårklemmer, hårspænder eller tørklæder til håret for at skabe et unikt udseende. Især hårklemmer kan være en god ide, hvis mangler lidt mere volumen i din hestehale. 

    4. Krøllet hår med glatte ender

    Krøllet hår med glatte ender er en frisure, der giver et sofistikeret og trendy look til skulderlangt eller langt hår. For at opnå denne stil krøller du først håret ved hjælp af heatless curl metoden eller med et krøllejern eller varmeruller. Derefter kan du bruge dine fingre til forsigtigt at trække i enderne for at skabe en mere glat finish og undgå, at krøllerne ser for stramme ud. Husk også at bruge produkter som voks eller serum til pleje og definition af håret.

    For dem der ikke ønsker permanent krøller, kan man nemt lave opsætningen hjemme ved hjælp af guides fra YouTube videoer. Det er dog altid bedst at konsultere din frisør om den bedste måde at klippe dit lange hår på, da dette vil tage ansigtsformen samt personlig præference med i betragtning.

    5. Skab et fyldigt fletkronet hår

    For at skabe et fyldigt fletkronet hår, skal du først sørge for at have sundt og velplejet hår. Brug en god shampoo og balsam, samt en fugtgivende hårkur med jævne mellemrum. Her kan vi varmt anbefale vores Healthy Hair Kit, som giver masser af fugt og pleje til dit hår. 

    Næste trin er at trække håret tilbage i en stram knold øverst på hovedet. Del herefter håret i to sektioner, og flet dem sammen til én stor fletning omkring knolden. Brug gerne små elastikker undervejs for at holde fletningen på plads. Til sidst kan du give frisuren ekstra volumen ved forsigtigt at løsne nogle af de vævede tråde i fletningen med fingrene.

    6. Opsat hår/knold

    En knold kan være en fantastisk frisure til langt hår af flere grunde:

    Elegance: En knold kan tilføre et strejf af elegance til din stil. Uanset om det er en stram og poleret knold eller en mere løs og afslappet version, kan denne frisure tilføje et sofistikeret præg til dit look.

    Alsidighed: En knold kan styles på mange forskellige måder, hvilket gør den meget alsidig. Du kan vælge at have en høj knold på toppen af hovedet for et mere formelt udseende, eller du kan lave en lavere knold i nakken for et mere afslappet look.

    Holdbarhed: En godt lavet knold kan holde hele dagen uden behov for konstante justeringer. Dette gør det til en ideel frisure til lange begivenheder eller lange arbejdsdage, hvor du ønsker at se godt ud hele dagen.

    Frisure for enhver lejlighed: En knold kan være passende til næsten enhver lejlighed, lige fra formelle begivenheder som bryllupper og fester til mere afslappede lejligheder som en tur i parken eller en dag på kontoret.

    Beskyttelse af håret: Ved at samle dit lange hår i en knold kan du beskytte det mod skader forårsaget af vind, sol og friktion mod tøj. Dette kan være særligt nyttigt i varmere måneder eller i omgivelser med hårdt vejr.

    Her et eksempel på en smart og enkel knold.

    7. Etager i håret

    En anden og meget populær frisure er etager i håret. Etager i håret skaber et fantastisk spil og volumen som giver et unikt udseende. Frisuren har dog lidt mere vedligehold end en normal frisure. Den er blevet meget populær på de sociale medier og passer virkelig godt til dig med langt hår. Der findes mange forskellige stile af etager i håret, fra de helt korte bangs til det lidt længere. Dette afhænger også meget af din hårlængde og ansigtsform. Vi anbefaler helt sikkert at få gode fra din frisør, før du begiver dig ud i at få etager i håret. 

    Frisørens råd

    Frisør Nynne Lind svarer her på 3 spørgsmål omkring frisurer og hårpleje til langt hår. Nynne har over 24 års erfaring som frisør, Color Master og Hair Talk specialist. Se hendes instagram her

    frisør nynne lind

    Hvilken frisure vil du anbefale for at få mest mulige volumen i et langt hår?

    - Jeg vil klart anbefale en volume klip og det betyder forskydelse af længderne også kaldet etager. Så kan Curtis Bangs også indramme ansigtet og håret syner kraftigere og så er det rigtige valg af produkter og rutiner vigtige 

    Hvad skal jeg fokuser på i min hårpleje hvis jeg har langt hår?

    - Fugt og beskyttelse og de rigtige rutiner. Et langt hår har brug for fugt og pleje for at holde sig sundt det vil sige, vask ikke håret for ofte men når du gør, så giv dig tid, så holder det sig pænt længere. Start med at red håret inden hårvask gerne med en hårbørste med natur hår for at skåne håret. Vask altid håret 2 gange klem vandet ud af håret og påfør conditioner i længderne, jeg plejer at sige fra hestehalen og ud. Brug en hårkur 1 gang om ugen og den skal i efter shampoo og altid afslut med conditioner.. brug altid varmebeskyttende produkt når du føntørre, glatter eller krøller håret og hold din klipninger ved lige så håret er pænt og sundt, flet evt. håret når du skal sove 

    Hvilke slags tilbehør til frisure kan du godt lide at bruge?

    - Jeg ser rigtigt mange der starter med at ha sit hår løst og så ender med knold eller heste hals. Jeg kan personligt godt li at sætte håret halvt op og samle håret med sådan en hårklemme med tænder på. 

    Hvordan kan man tilføje volumen til langt hår?

    Der er flere måder at tilføje volumen til langt hår. Her er nogle af de mest effektive metoder:

    1. Brug en varmerulle: Brug varmeruller til at skabe volumen og bølger i håret. Rul håret op på varmerullerne og lad det sidde i 10-15 minutter, indtil det er kølet af. Tag derefter varmerullerne ud og frigør krøllerne med fingrene. Husk altid at anvende varmebeskyttende spray!

    2. Brug en diffuser: Brug en diffuser, når du tørrer dit hår med en hårtørrer. Diffuseren skaber en blød luftstrøm, som hjælper med at bevare krøllerne og bølgerne i håret.

    3. Brug et volumenpulver: Brug et volumenpulver til at tilføje struktur og volumen til håret. Påfør pulveret på rødderne af håret og massér det ind i hovedbunden med fingerspidserne. Prøv eventuelt vores Volume Powder, den giver en lækker volumen med det samme til dit hår.

    4. Brug en rundbørste: Brug en rundbørste til at skabe volumen og bølger i håret, når du tørrer det med en hårtørrer. Brug børsten til at løfte håret fra hovedbunden og føntør det i retning væk fra ansigtet. Dette vil skabe en mere fyldig og voluminøs effekt.

    Uanset hvilken metode du vælger, er det vigtigt at sørge for, at dit hår er sundt, velplejet og plejet med de rigtige produkter. Spørg din frisør om råd og anbefalinger, der passer til din hårtype og dit ønskede look, og følg deres vejledning for at opnå det bedste resultat.

    Hårpynt til frisure i langt hår

    Hvilke slags hårpynt og tilbehør skal du bruge for at lave flotte frisure og håropsætninger i langt hår? Der er en række ting som er ret essentielle for at skabe flere af de looks vi har omtalt her i indlægget. Vi prøver her at komme med et par essentielle ting, som kan give din frisure det ekstra pift:

    • Hårnåle
    • Skånsomme hårelastikker
    • Hårklemmer - Både store og små
    • Hårspænder
    • Hårbøjle
    • Tørklæde til håret.

    Med disse forskellige slags hårpynt og tilbehør er du ret godt kørende til en start. 

    Få en en 10% rabatkode tilsendt

    Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰