Kvinde med et lille tørklæde i håret
Gode råd

Tørklæde til håret: En elegant og trendy frisure

af Lotte Lindgren Jul 10, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 11. marts 2024.

Indholdfortegnelse

Tørklæder har længe været en populær accessories i modeverdenen, og nu er de også blevet et must-have til håret. Tørklædetilbehøret kan give dit look et sofistikeret og elegant touch samtidig med at det beskytter dit hår mod solens skadelige stråler. I denne blogpost vil vi udforske de seneste trends inden for tørklæder til håret, forskellige stilarter og hvordan du plejer dine tørklæder samt stylingtips. Lad os komme i gang!

Indholdsfortegnelse

De nyeste trends inden for tørklæder til håret

Tørklæder til håret er blevet et populært modeaccessorie. De nyeste trends omfatter farverige tørklæder i forskellige mønstre og blomsterprint, der tilføjer en sjov og feminin touch til frisuren. Silke og satin materialer bruges også ofte for at give et elegant udseende. Et andet trend er vintage og retro look med tørklæder bundet i forskellige stilarter, hvilket skaber et tidløst udtryk.

Tørklæde som et tilbehør

Kreative måder at binde tørklædet omkring håret:

Tørklæder kan være et alsidigt tilbehør til håret, der kan bæres på mange forskellige måder. Prøv at binde det som en hårpynt ved at lave en knude på toppen af ​​hovedet eller sno det rundt om en hestehale for et trendy look.

Brug af tørklæder til at skabe forskellige frisurer:

Et tørklæde kan give dit hår et nyt udseende og stil. Bind det om din pande som en bandana for et bohemsk twist, eller brug det som bånd i fletninger for at tilføje farve og tekstur til din frisure.

Kvinde med flot frisure med tørklæde til håret

Tips til at matche dit tørklæde med din påklædning:

Vær opmærksom på farverne i dit outfit, når du vælger dit tørklæde. Hvis du har et ensfarvet outfit, kan du prøve med et mønstret tørklæde for at skabe kontrast. Omvendt kan du vælge en neutral farve eller matchende farver, hvis du vil have mere harmoni mellem dit outfit og tørklædet. Husk også altid at justere størrelsen af ​​tørklædet efter den ønskede effekt - fra små detaljer til statement-stykker!

Vintage og retro look

 • Et tørklæde i håret er en fantastisk måde at opnå den eftertragtede retro-stil. Bind det om håret i en knude eller bind det som et bånd for et ikonisk look.
 • De mest populære vintage mønstre og farver lige nu inkluderer blomsterprint, polka prikker og pastelfarver. Disse mønstre tilføjer et nostalgisk touch til dit outfit.
 • Hent inspiration fra ikoniske figurer fra fortiden såsom Audrey Hepburn eller Marilyn Monroe. Deres tidløse stil kan guide dig i at skabe din egen unikke retro look.

Blomsterprint og mønstre

Sådan bærer du blomsterprintet i dit hår uden at det virker for overdrevet: Vælg en simpel og minimalistisk frisure, så blomsterprintet kan være i centrum. Brug et tørklæde til håret med små blomstermønstre og bind det omkring en knold eller som et pandebånd for et subtilt look.

Andre trendy mønstre, der er populære blandt tørklæder til håret lige nu: Prøv geometriske mønstre eller dyreprints som leopard eller slangehud. Disse trendy mønstre vil tilføre din frisure lidt spænding og personlighed.

Valg af farvepalet, der passer bedst til din hudtone: Hvis du har en lys hudtone, kan pastelfarver som lyserød og mintgrøn være flatterende. Hvis du har en mørkere hudtone, vil stærke farver som rød og orange fremhæve dine træk på smukkeste vis. Så vælg farver, der komplimenterer din naturlige skønhed.

Silke og satin materialer

Forskellen mellem silke- og satintekstiler, når det kommer til hårtørring, er markant. Silke er mere skånsomt mod håret og reducerer risikoen for knækkede eller splittede ender. Satin har en glat overflade, der kan resultere i mindre friktion og færre krusede hårstrå. Når du plejer og vedligeholder dine silketørklæder korrekt, kan de bevare deres blødhed og farver i lang tid. Det anbefales at vaske dem forsigtigt i koldt vand med et mildt vaskemiddel og undgå at udsætte dem for direkte sollys. Fordele ved brugen af ​​silke eller satin fremfor andre materialer inkluderer deres luksuriøse udseende, behagelige følelse mod huden samt evnen til at beskytte dit hår mod skader under søvn eller styling.

Farverige og statement tørklæder

Farverige og statement tørklæder er et populært tilbehør, der giver dit hår en levende og iøjnefaldende stil. Med farverige tørklæder kan du skabe et unikt udtryk, der skiller sig ud fra mængden. De kan bruges som hovedbånd eller indpakket omkring en knold for at tilføje et strejf af farve til din frisure. Statement tørklæder med mønstre og prints er også trendy lige nu, da de giver dig mulighed for at udtrykke din personlighed gennem dit håraccessory. Uanset om du foretrækker blomsterprint eller geometriske mønstre, så findes der helt sikkert et statement tørklæde, der passer perfekt til dig. Så vær ikke bange for at eksperimentere med farver og mønstre i dine hårtørklæder - det vil helt sikkert få dit look til at skille sig ud!

Forskellige tørklæde-stilarter

Bandana tørklæder er en af de mest populære stilarter inden for tørklæder til håret. De har et klassisk og tidløst design, der giver enhver frisure et strejf af coolness og stil. Bandana tørklæder kan bindes på forskellige måder omkring hovedet eller i håret, hvilket gør dem alsidige og lette at style.

Silkebånd er en luksuriøs og elegant mulighed inden for tørklæde-stilarter til håret. De bløde silkebånd tilføjer glamour og raffinement til enhver frisure. Silkebåndene kan bindes som sløjfer, knyttes rundt om fletninger eller bruges som hårpynt for at skabe et sofistikeret look.

Hovedbånd er en praktisk løsning, når det kommer til styling af håret med et tørklæde. De holder håret på plads samtidig med at de ser stilfuldt ud. Hovedbånde fås i forskellige materialer og designs, så du let kan finde den perfekte stil til din egen personlige smag.

Turbaner er trendy valgmuligheder blandt kvinder med langt eller kruset hår. Disse store bøjleformede tørklæder omslutter hele hovedet og skaber et unikt look samtidig med at de beskytter dit hår mod vejrets påvirkninger. Turbaner fås i mange farver og mønstre, så du kan eksperimentere med forskellige looks.

Bandana tørklæder

Retro-stilen: Oplev den trendy retro-look ved at bære et bandana tørklæde. Bind det om halsen eller i håret for at tilføje et nostalgisk touch til dit outfit.

Farvepaletten:

 • Populære farver: Rød, blå, grøn og gul
 • Mønstre: Paisley, ternede mønstre og blomsterprint

Stylingtips:

 • Knude i nakken
 • Håraccessoire
 • Bandeau-style

Skab et unikt udseende med forskellige måder at binde og style et bandana tørklæde på. Prøv dig frem med disse tips for at skabe din egen personlige stil.

Silkebånd

Elegance og luksus - Silkebånd er det perfekte valg til formelle anledninger. Deres bløde tekstur og skinnende udseende tilføjer et sofistikeret touch til ethvert outfit.

Prints og mønstre - De mest populære designs inden for silkebånd i år inkluderer blomstermønstre, dyreprint og geometriske former. Disse mønstre giver mulighed for at udtrykke din personlige stil på en elegant måde.

Anvendelsesmuligheder - Silkebånd kan bruges på mange forskellige måder for at opgradere dit hverdagslook eller hårupdo. Bind det omkring din hestehale eller lav en elegant sløjfe som et statement-accessory. Der er ingen grænser for kreativiteten med silkebånd!

Hovedbånd

Sporty chic-looket er en populær trend lige nu, og sporty hovedbånd er en fantastisk måde at inkorporere denne stil i din egen garderobe. Materialerne spiller også en vigtig rolle, når du køber dit næste hovedtøj. Vælg de bedste materialer for at sikre både komfort og stil. Når det kommer til frisureinspiration, kan du udforske kreative frisurer, hvor du kan inkludere hovedbånds-stilen på en unik måde.

Turbaner

Bred vifte af farver - Oplev spændende farvekombinationer inden for turbanmoden. Udforsk forskellige farvesammensætninger og find dit helt eget unikke look.

Sommerlige vibes: Få inspiration til dine strandlooks ved at bruge turbantrenden. Den perfekte måde at tilføje et trendy touch til din sommerstil og samtidig beskytte håret mod solens skadelige stråler.

Fremhævet elegance: Turbanens design kan give din påklædning et sofistikeret præg. Lad dig inspirere af de forskellige stilarter og vælg en turban, der passer perfekt til din personlige stil.

Tørklædepleje og stylingtips

For at passe godt på dit tørklæde til håret, anbefales det at vaske det forsigtigt i koldt vand med et mildt vaskemiddel. Efter vask bør du lade det lufttørre for at undgå skader. Opbevaring af tørklædet skal ske ved at folde det sammen og placere det i en stofpose eller en skuffe for at beskytte mod støv og sollys.

Når du binder tørklædet rundt om dit hår, er der mange forskellige måder, du kan eksperimentere med. Prøv f.eks. en knude øverst på hovedet for et trendy look, eller bind tørklædet som et pandebånd for et mere klassisk udseende. Du kan også vælge at lave en sløjfe under din hestehale eller binde det diagonalt over dit hår.

For ekstra stil og variation kan du kombinere dit tørklæde til håret med andre håraccessories såsom klips, spænder eller metalringe. Disse accessories kan give ekstra detaljer til din frisure og fremhæve din personlige stil på smukkeste vis.

Husk altid at være opmærksom på den pleje, dine tørklæder kræver samt de mange muligheder for forskellige måder at style dem på - så vil du altid have flotte og moderne frisurer!

Vaske og opbevaring

Hvordan vaskes et tørklæde til håret korrekt? Det anbefales at vaske tørklæderne i koldt vand og med mildt sæbe. Undgå at vride eller gnide dem, da det kan beskadige fibrene.

For at undgå krøller og folder bør du opbevare dine tørklæder på en flad overflade eller hænge dem op på bøjler. Fold dem ikke for stramt sammen, da det også kan forårsage folder.

Når det kommer til valget af vaskemiddel, er det bedst at bruge et skånsomt middel beregnet til sarte stoffer som silke eller uld. Undgå aggressive kemikalier, der kan ødelægge dit tørklæde.

Sørg for at følge disse retningslinjer for vaske- og opbevaring af dine tørklæder, så de holder sig smukke og i god stand længere tid.

Forskellige måder at binde tørklædet på

En enkel knude i nakken er en af de mest klassiske måder at binde et tørklæde på. Det tilføjer et strejf af elegance og kan bruges både til hverdag og festlige lejligheder. Et elegant bånd omkring hårknolden giver et sofistikeret look, der passer perfekt til formelle begivenheder eller bare som en chic hverdagsstil. En flettet stil med indarbejdelse af et tørklæde er en kreativ og unik måde at sætte dit hår op. Det skaber interesse og dimension, samtidig med at det holder håret på plads. Uanset hvilken stil du vælger, vil du helt sikkert imponere med dit trendy tørklædesmykke.

Fletninger

Du kan bruge et tørklæde til håret sammen med fletninger til at giver håret et ekstra pift. Der er mange forskellige metoder at gøre det på, alt afhængigt af hvad du ønsker. Du kan lave et sildebensflet hvor tørklæde er integreret i selve fletningen, man kan også anvende tørklædet til at for binde to fletninger sammen. Der er således et væld af muligheder for styling.

Hestehaler

Hesthaler som frisure kan ofte få et lidt kedeligt udtryk, da det er en meget simpel frisure. Her kan et tørklæde ofte være en smart tilføjelse som ofte vil give frisuren et helt andet udtryk end tidligere. Det kan både være som sløjfer eller ved at tørklædet hænger med håret. 

Styling med andre hårtilbehør

Kombiner et tørklæde med en bred pandebånd for et retrolook. Brug spændende hårnåle eller klemmer sammen med dit tørklæde for ekstra flair. Skab en moderne boho-stil ved at kombinere dit hårtøjlerede med blomsterkranser eller perlekranse.

Inspiration fra kendisser og influencers

Kendisser og influencers er konstant inspirationskilder, når det kommer til tørklæder til håret. De nyeste trends inkluderer alt fra retro-stribede silketørklæder til elegante satinbånd med perledetaljer. Disse stilfulde accessoires kan bruges på utallige måder - som et hovedbånd, knyttet omkring en hestehale eller som et smukt statement stykke i løst hår.

Mode-influencers deler også deres tips og tricks for at style tørklædet perfekt. For eksempel kan du folde det diagonalt og binde det under dit hår for at skabe en bohemet look, eller sno det rundt om en lav knold for et sofistikeret udtryk. Det handler om at eksperimentere med forskellige teknikker og finde den stil, der passer bedst til dig.

På Instagram finder du masser af inspiration fra både kendte personligheder og mode-influencers. Gennemse hashtags som #hairscarf eller #headscarf for at opdage nye måder at bruge tørklædet på, samt få idéer til farve- og mønsterkombinationer. Lad dig inspirere af de kreative looks og giv din egen frisure et trendy twist med et smart tørklæde!

Kendte personligheders tørklæde-looks

Tørklædetrend hos filmstjerner:

Filmstjerner har taget tørklæder til håret til et helt nyt niveau. De bærer dem med stil og elegance, enten som et fashion statement eller for at skabe det perfekte look til en filmrolle.

Populære tørklæde-stilarter blandt musikere:

Musikere er kendt for deres unikke stil, og når det kommer til tørklæder til håret, er de ikke anderledes. De eksperimenterer med forskellige stilarter såsom bandana-looket eller knude-tørklædet for at skabe et trendy udseende på scenen.

Modeikonernes foretrukne måder at bære tørklæder på:

Modeikoner ved altid hvordan man skal style et tørklæde. De binder det om halsen i en chic knude, lader enderne løbe frit ned over ryggen eller bruger det som hårtilbehør for at give deres look ekstra flair. Disse kreative måder at bære tøjstykket på inspirerer os alle til at udforske de mange muligheder med vores egne outfits.

Tips og tricks fra mode-influencers

 • Hvordan man binder et tørklæde til håret i en elegant knude
 • Sådan kombinerer du farver og mønstre med dit håraccessorie
 • Innovative måder at bruge et tørklæde som hårband eller pandebånd

Hvem kender ikke følelsen af at være træt af den samme gamle frisure? Med disse tips og tricks fra mode-influencers kan du opdatere dit look på ingen tid. Lær hvordan du binder et tørklæde til håret i en elegant knude, hvordan du kombinerer farver og mønstre med dine håraccessories, samt innovative måder at bruge et tørklæde som både hårband eller pandebånd. Giv din stil det ekstra pift med disse trendy teknikker!

Instagram-inspiration

#tørklædeinspiration - Se de nyeste og mest trendy tørklædelooks delt af brugerne på Instagram. Få idéer til, hvordan du kan style dit hår med et tørklæde og skabe et unikt udtryk.

#hairstylegoals - Bliv inspireret af fantastiske frisurer accessorized med trendy tørklæder. Oplev nye muligheder for at pifte din frisure op ved hjælp af dette fashionable accessory.

 • Lær at binde dit tørklæde i en knude foran
 • Prøv en løs fletning med et farverigt silketørklæde

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰