Rosmarin olie til håret
Gode råd

Rosmarinolie til håret - Sådan virker det og disse fordele har det

af Lotte Lindgren May 21, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 28. april 2024.

Indholdfortegnelse

Rosmarin olie er et af de bedste naturlige midler, når det kommer til at pleje dit hår. Denne vidunderlige olie kan hjælpe med at styrke håret og fremme en sund hårvækst. Læs videre for at lære mere om rosmarin oliens egenskaber, hvordan man bruger den i håret og hvorfor det er en god idé at inkludere denne olie i sin hårplejerutine.

Hvad er rosmarin olie?

Rosmarin olie er en æterisk olie, der udvindes af rosmarinplanten. Den bruges ofte til at stimulere hårvækst og styrke hår og hovedbund. Olien kan også pleje og berolige tør hud på hovedet, hvilket reducerer risikoen for hårtab. En anden fordel ved at bruge rosmarinolie i håret er dens evne til at absorbere overskydende vand fra folliklerne, hvilket giver mere voluminøst og fyldigt hår.

Hvordan laves rosmarin olie?

For at lave din egen rosmarin olie, skal du først vælge den rigtige type rosmarin. Derefter kan du høste og tørre dine kviste, inden du fremstiller olien ved hjælp af enten varme eller solmetoden. Rosmarin olie er kendt for at forbedre blodcirkulationen i hovedbunden, som gør at det vil kunne stimulere hårvæksten og styrke hovedbunden, hvilket gør det til een god olie for at forebygge hårtab. Udver dette kan olien også pleje hår og hud samt tilføre fugt og glans til dit hår.

Når du har lavet din rosmarin olie, kan det påføres direkte i dit hår eller blandes med vand som en skylning efter shampooing. Med sin evne til at styrke håret fra rødderne og ned vil rosmarin-olien være dit nye hemmelige våben i kampen om sundt og stærkt hår!

rosmarin

Hvordan virker rosmarin olie til håret?

Rosmarin olie går ind og stimulerer blodcirkulation i hovedbunden. Dette gør at ilt og næringsstoffer bliver transporteret ud til hårrødderne. Dette kan have en gavnlig effekt på dit hår og hovedbundens sundhed.

Hvad er fordelene ved at bruge rosmarin olie i håret?

Rosmarin olie er en af de bedste ting, du kan bruge til at pleje dit hår. Det har mange fordele såsom at stimulere blodcirkulation i hovedbunden og reducere hårudtynding, reducere skæl og kløe samt forbedre blodcirkulationen til hårrødderne og næringsstofforsyningen.

Her er nogle af de fantastiske fordele ved rosmarin olie:

 • Stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket kan give en øget hårvækst.
 • Reducerer skæl, kløe og irritation i hovedbunden
 • Forbedrer blodcirkulationen til hårrødderne
 • Styrker hver enkelt hårstrå fra rod til spids

Så hvis du ønsker et sundt, stærkt og smukt udseende hår bør rosmarin olie være din hemmelige våben!

Videnskablig evidens for rosmarinolies virkning på håret

Videnskabelig evidens for rosmarinolies virkning på hårvækst er stadig begrænset, men der er nogle studier, der antyder dens potentielle fordele. Et studie offentliggjort i i 2015 indikerer at rosmarinolie har en effekt på hovedbunden, håret og hårvækst.

Men det er vigtigt at bemærke, at resultaterne ikke er sikker viden og der er stadig behov for mere forskning på området for at bekræfte disse fund yderligere. Det peger dog i retning af at der er en sammenhæng mellem rosmarinolie og hårvækst.

Det er også værd at bemærke, at rosmarinolie kan have individuelle virkninger på forskellige mennesker. Nogle mennesker kan opleve en betydelig forbedring i deres hårs sundhed og vækst efter at have brugt rosmarinolie regelmæssigt, mens andre måske ikke ser nogen mærkbar forskel. Det er vigtigt at være tålmodig og konsistent i brugen af rosmarinolie for at opnå de bedste resultater.

Hvordan bruger man rosmarin olie i håret?

 1. Rosmarin olie er en ingrediens, som kan hjælpe med at give dit hår glans og styrke. For at bruge det i håret kan du lave din egen hårolie ved at blande rosmarin olie med en bærerolie (F.eks jojobaolie, kokosolie, arganolie eller andet) Massér olien ind i hovedbunden og lad den sidde i et par timer, før du skyller grundigt ud for et sundt og skinnende hår.
 2. Hæld et par dråber i din shampoo. Hvis du har fint og tyndt hår, kan olier og heriblandt rosmarinolie ofte få håret til at klaske sammen og hurtigt blive fedtet. Et godt råd til dig med tyndt og fint hår, men også generelt alle hårtyper er at tilføje et par dråber rosmarinolie i din shampoo. På den måde får du stadig fordele fra rosmarinolien uden dit hår bliver fedtet og klasker sammen. Det er oftest også en god og billig løsning for mange i stedet for at investere i en dyr shampoo med rosmarin i. Et vigtigt tip er at lade shampooen sidde lidt i håret, for at få virkningen fra rosmarinolien. 
 3. En anden måde at bruge rosmarin olie på er som en del af en hjemmelavet hårmaske. Bland rosmarin olie sammen med andre gode ingredienser såsom aloe vera gelé, honning eller kokosolie for ekstra næring til dit hår. Påfør masken jævnt over hele håret og lad det sidde i 30 minutter før skylning af for revitaliseret og sundt udseende lokker. Du kan også sagtens blot tilføre et par dråber sammen med din normale yndlingshårmaske

Det er vigtigt at slå fast at hårvækst eller mindskelse af hårtab ikke er et quick fix. Det kræver vedholdenhed som ved alt andet, dette gælder også når du anvender rosmarinolie til håret. Se om du kan få det gjort til en god vane, gør det så nemt som muligt at huske på. Husk også på at håret i gennemsnit kun vokser mellem 1-2 centimeter om måneden, så det lange hår er på vej!

Hvem bør bruge rosmarinolie til håret?

Rosmarin olie er en fantastisk ingrediens til pleje af hår, og den passer til forskellige hårtyper. Den er især god til dem, der har fint hår, da den kan hjælpe med at forbedre strukturen og gøre håret mere fyldigt. Det kan være gavnlig for forskellige personer, især dem med specifikke hårproblemer eller behov. Mennesker, der oplever hårtab, skaldethed eller svækket hår, kan finde fordele ved brugen af rosmarinolie, da den menes at stimulere hårvækst og styrke håret, blandt andet ved øget blodcirkulation i hovedbunden.

Hvis du lider af skæl eller en irriteret hovedbund, kan rosmarin olie også hjælpe med at lindre, mindske og bekæmpe disse problemer. Derudover er olien også gavnlig for dem, der har tørt og kruset hår, da den kan hjælpe med at tilføre fugt og glans til håret.

Så uanset hvilken hårtype du har, kan rosmarin olie være en god investering til at opnå sundt og stærkt hår. Husk dog altid at teste olien på en lille del af håret først, for at undgå eventuelle allergiske reaktioner.

Bivirkninger ved brug af rosmarinolie i håret

Rosmarinolie er et kraftigt produkt, hvorfor det altid anbefales at bruge fortyndet udgaver af det. Det har nemlig som med enhver naturlig behandling, kan der også være nogle bivirkninger. Det er vigtigt at bemærke, at reaktioner kan variere fra person til person, og nogle mennesker oplever ingen bivirkninger overhovedet. Her er nogle potentielle bivirkninger ved anvendelse af rosmarinolie til håret:

Hudirritation: Nogle mennesker kan være følsomme over for koncentrerede æteriske olier som rosmarinolie. Anvendelse af for meget eller på en koncentreret måde kan forårsage hudirritation, rødme eller kløe. Det anbefales altid at fortynde æteriske olier med en bærerolie som jojobaolie eller kokosolie for at mindske risikoen for hudirritation.

Allergiske reaktioner: En sjælden bivirkning kan være allergiske reaktioner over for bestanddelene i rosmarinolie. Det kan manifestere sig som kløe, udslæt eller hævelse. Hvis du har en historie med allergi over for lignende stoffer, bør du være forsigtig med at bruge rosmarinolie og overvåge eventuelle reaktioner.

Tørhed: For nogle mennesker kan rosmarinolie have en udtørrende virkning på hovedbunden. Dette kan føre til tørhed og skæl hos nogle personer, især hvis olien ikke er korrekt fortyndet eller hvis den anvendes i overskud.

Generelt set er det vigtigt at være opmærksom på din egen krops reaktion og starte med at bruge rosmarinolie i moderation for at minimere risikoen for bivirkninger. Det anbefales også at udføre en patch-test på en lille del af huden for at sikre, at der ikke opstår allergiske reaktioner.

Sådan laver du din egen rosmarinolie til håret

Koldpresset Rosmarin olie

Køb af ingredienser og udstyr:

Før du kan lave din egen rosmarinolie til hår, skal du have fat i følgende ingredienser og udstyr:

 • Tørret rosmarin
 • En baseolie (f.eks. jojobaolie eller mandelolie)
 • En lufttæt flaske
 • Et klæde eller filter

Opskrift på hjemmelavet rosmarinolie til hår:

At lave din egen hårolie med rosmarin olie er nemmere end du tror! Følg denne simple opskrift:

1. Kom tørret rosmarin i en luft tæt flaske med din baseolie.

2. Lad den stå i cirka en måned i et møkrt rum.

3. Si blandingen over et klæde eller filter for at få alle de små stykker fra.

4. Hæld olien på en lufttæt flaske.

Opbevaring og holdbarhed af olien:

For at holde din hårolie frisk, bør den opbevares et køligt og mørkt sted væk fra direkte sollys. Holdbarheden af ​​din hjemmelavede olierosmarin vil variere efter hvilken type baseolie, der er brugt, men generelt bør det kunne holde sig frisk i mindst seks måneder - bare sørg for at lukke flasken godt hver gang efter brug!

Varmepresset rosmarinolie

Ingredienser og udstyr:

 • Tørret rosmarin
 • En baseolie f.eks arganolie
 • En gryde
 • En skål

Sådan gør du: 

Tag en deciliter baseolie i en skål, du kan eventuelt tilføje mere hvis nødvendigt. Put herefter de tørrede rosmarinblade ned i skålen og bland sammen. Bring en gryde med vand i kog. Placer herefter skålen med olien over gryden og lad den stå der i cirka 15 minutter. Lad herefter olien køle af og si det herefter fra i et glas med låg. Bum så har du lavet din helt egen rosmarin olie til håret. 

Sådan laver du rosmarinvand til dit hår:

Hvis du er på udkig efter en nem og naturlig måde at give dit hår en sund og forfriskende boost, så er rosmarinvand det perfekte valg. Rosmarinvand er kendt for sine mange fordele for håret, herunder at stimulere blodgennemstørmning, reducere skæl og forbedre hårets glans. Her er en simpel opskrift på, hvordan du kan lave dit eget rosmarinvand derhjemme:

1. Start med at tage en håndfuld frisk eller tørret rosmarin og læg det i en gryde.

2. Hæld to kopper vand i gryden og bring det i kog.

3. Lad det simre i cirka 15-20 minutter, indtil vandet har fået en stærk rosmarinduft.

4. Sluk for varmen og lad rosmarinvandet afkøle i gryden i cirka 10 minutter.

5. Når det er afkølet, hældes rosmarinvandet forsigtigt gennem en si eller et klæde for at fjerne rosmarinbladene.

6. Hæld rosmarinvandet på en lufttæt flaske og opbevar det i køleskabet.

Anvendelse af rosmarinvand:

Rosmarinvand kan bruges som en hårbalsam efter hårvask. Du kan enten skylle dit hår med rosmarinvand efter shampoo, eller du kan hælde det i en sprayflaske og bruge det som en leave-in balsam. Massér det forsigtigt ind i hovedbunden og håret og lad det tørre naturligt. Rosmarinvandet vil fugte og nære dit hår og efterlade det glansfuldt og sundt.

Andre fordele ved rosmarinvand:

Udover at være godt for dit hår, har rosmarinvand også mange andre fordele. Det siges at kunne lindre kløende eller irriteret hovedbund, hjælpe på blodgennemstrømning til hårrødderne. Det kan også hjælpe med at bekæmpe skæl og give en beroligende og afslappende effekt.

Så næste gang du ønsker at give dit hår en naturlig og sund behandling, hvorfor så ikke prøve at lave din egen rosmarinolie eller rosmarinvand.

Hvad er forskellen på rosmarinolie og rosmarinvand til håret?

Forskellen mellem rosmarinolie og rosmarinvand ligger primært i deres sammensætning og anvendelse til håret.

 • Rosmarinolie udvindes normalt ved dampdestillation af rosmarinblade. Den indeholder koncentrerede essentielle olier fra rosmarinplanten. Rosmarinolie er mere koncentreret og kræver ofte fortynding med en bærerolie for at undgå hudirritation.
 • Rosmarinvand, også kendt som rosmarininfusion, opnås ved at lade rosmarinblade trække i vand. Det resulterende produkt er ikke så koncentreret som rosmarinolie. Rosmarinvand kan være mere skånsom og bruges direkte på håret og hovedbunden uden yderligere fortynding. Rosmarinvand bruges ofte som en mildere alternativ til rosmarinolie. Rosmarinvand siges også at have lignende fordele som rosmarinolie, men i en mildere form.

Kan man blande rosmarin olie med andre olier til hårpleje?

Ja, man kan sagtens blande rosmarin olie med andre olier til hårpleje. Rosmarin olie er kendt for at være en fantastisk ingrediens til at fremme sundt og stærkt hår, men den kan også kombineres med andre olier for at opnå endnu bedre resultater.

Nogle olier, der er gode at blande med rosmarin olie til hårpleje, er for eksempel jojoba olie, argan olie eller kokosolie. Disse olier tilføjer ekstra næring og fugtighed til håret, samtidig med at de styrker og beskytter det.

Når du blander olierne, kan du enten bruge dem som en hårmaske, hvor du masserer olien ind i håret og lader det sidde i 30 minutter inden du skylle det ud, eller du kan bruge olien som en leave-in behandling, hvor du blot påfører olien i spidserne af håret efter hårvask.

Det er vigtigt at huske på, at olien skal være af god kvalitet og ikke indeholde nogen skadelige kemikalier, da dette kan have en negativ effekt på dit hår. Sørg for at undersøge hvilke olier du bruger før du anvender det i dit hår.

At bruge rosmarin olie som en del af en hårmaske

En effektiv hårmaske med rosmarinolie kræver kun få ingredienser, som alle er let tilgængelige. Bland en passende mængde rosmarinolie sammen med lidt olivenolie og honning for at skabe en nærende maske. Brug denne maske på dit hår regelmæssigt for at give det styrke, glans og vitalitet.

Trin-for-trin instruktioner til anvendelse af hårmasken inkluderer at påføre masken jævnt over hele håret fra rødderne til spidserne. Massér blidt ind i hovedbunden og lad masken sidde i mindst 30 minutter før du skyller grundigt ud med varmt vand. For bedste resultater gentag processen mindst én gang om ugen og oprethold den sunde balance i dit hår ved hjælp af naturlige produkter som rosmarinolie.

Kvinde putter rosmarinolie i håret

Hvordan vælger man den rigtige rosmarin olie?

Når du skal vælge den rigtige rosmarin olie, er det vigtigt at have kendskab til ingredienserne. Vælg en olie lavet af naturlige ingredienser for at undgå skadelige kemikalier i dit hårpleje-produkt.

Overvej også formålet med brugen af olien. Vil du bruge olien som et hårpleje-produkt eller som en del af din aromaterapi rutine? Dette vil hjælpe dig med at vælge den rette type rosmarin olie, der passer bedst til dine behov.

For yderligere hjælp kan du vurdere anmeldelser fra andre kunder for at finde ud af om olien lever op til dens påstande og har positive resultater på håret. Når du tager disse faktorer i betragtning, kan du træffe en velinformerede beslutning omkring valget af din næste rosmarin olie hårprodukt!

3 gode råd til brug af rosmarinolie i håret

 1. Sørg for at brug rosmarinolie i hovedbunden. Når du vil anvende rosmarinolie til håret, skal du altid anvende det i hovedbunden. Olien har nemlig kun sin gode virking i hovedbunden, hvor den kan få lov til at arbejde. Derfor vil det være bedst at anvende det i f.eks shampoo, serummer eller via spray ned i hovedbunden.
 2. Giv det god tid. For at olien kan komme til at virke ordentlig skal du huske at give den god tid til at virke i hovedbunden. Vi anbefaler mellem 30 minutter til 1 time, før du vasker det ud igen.
 3. Anvend kun en lille smule. Rosmarinolie er ofte et kraftigt koncentrat, hvorfor at det kun er nødvendigt at anvende en lille mængde for at opnå den ønskede effekt.

Hvilke alternativer er der til rosmarin olie?

Hvis du går og overvejer om du skal prøve rosmarin olie til håret eller om der er andre måder at opnå dit ønskede resultat, så er der et par ting du kan overveje

Pebermynteolie

Pebermynteolie indeholder menthol, hvilket kan øge blodcirkulationen i hårbunden. Denne forbedrede cirkulation kan hjælpe med at fremme hårvæksten og også bidrage til at holde hårsækkene sunde og stærke.

Lavendelolie

Udover sin beroligende duft har lavendelolie også egenskaber, der kan hjælpe med at forbedre hårets tilstand. Det siges at kunne reducere hårtab og styrke hårskaftet, hvilket kan føre til sundere og mere livligt hår.

Eucalyptusolie

Eucalyptusolie har antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber, der kan være gavnlige for hårbunden. Ved at reducere betændelse og bekæmpe bakterier kan eucalyptusolie bidrage til at skabe et sundt miljø for hårvækst.

Rosmarin-te

At anvende rosmarinte som en skylning efter hårvask kan også være en effektiv måde at drage fordel af dens egenskaber på. Rosmarin indeholder antioxidanter og næringsstoffer, der kan fremme hårvæksten og forbedre hårets sundhed, når det anvendes regelmæssigt.

Kokosolie

Kokosolie er rig på næringsstoffer og fedtsyrer, der kan trænge dybt ind i hårskaftet og hjælpe med at styrke og nære håret. Det kan også bidrage til at forbedre hårets elasticitet og forhindre skader, hvilket kan fremme normal hårvækst.

Arganolie

Arganolie er kendt for sine fugtgivende egenskaber og høje indhold af vitamin E, antioxidanter og fedtsyrer. Det kan hjælpe med at reparere skadet hår, beskytte mod frie radikaler og fremme en normal hårvækst.

Mandelolie

Mandelolie er let og absorberes let af håret og hårbunden. Det er rig på vitaminer og mineraler, der er afgørende for sund hårvækst, herunder vitamin E, magnesium og zink. Mandelolie kan også berolige og fugte hårbunden, hvilket fremmer optimal betingelse for hårvækst.

Jojobaolie

Jojobaolie ligner naturligt hårets eget talg og kan hjælpe med at regulere talgproduktionen på hårbunden. Det kan også trænge dybt ind i hårskaftet og styrke håret indefra og ud, hvilket resulterer i stærkere og sundere hår.

Find hårplejeprodukter med Capilia Longa

Capilia Longa har igennem et studie vist at kunne reducerer hårtab og øge hårvæksten. Capilia Longa er lavet som et ekstrakt udfra gurkemeje og har glædet mange af vores kunder! Du kan finde det i hele vores grow and glow serie, som blandt andet også er super god til irriteret hovedbund! Grow and glow serien er specielt god til dig med tyndt og fint hår som gerne vil have mere volumen i håret. Serien er blandt andet fri for sulfat og silikone, er farvebeskyttende og indeholder en række ingredienser som er med til at fremme hårvæksten og mindske hårtab. Du kan blandt andet overveje at tilføre et par dråber rosmarinolie i f.eks shampooen for at få rosmarinolies effekt.

Hårmaske med både Rosmarin og Capilia Longa

Til Grow & Glow serien er også en hårmaske. Den er fyldt med ingredienser som både plejer og styrker håret. Den indeholder blandt andet Rosmarin blade ekstrakt, Capilia Longa og Amaranthus Caudatus Seed Extract som alle er kendt for sine styrkende egenskaber for håret. Dertil er der blandt andet også hydrolyseret hvedeprotein og keratin som er med til at reparer håret og give det pleje og fugt. Med andre ord, du får virkelig en hårmaske som indeholder det hele. 

FAQ om rosmarinolie

Hvor længe skal jeg lade rosmarinolie sidde i håret?

Når du bruger rosmarinolie i dit hår, kan du vælge at lade den sidde i forskellige tidsperioder afhængigt af dine behov og præferencer:

Kort tid: Hvis du kun ønsker at tilføre en let duft af rosmarin til dit hår eller ønsker at nyde de fugtgivende fordele af olien uden at skulle skylle den ud, kan du lade den sidde i håret i omkring 30 minutter til 1 time. Dette giver olien tid til at absorbere i håret, men kræver ikke lang eksponeringstid.

Lang tid: Hvis du ønsker at opnå mere intensive fordele af rosmarinolie, såsom at fremme hårvækst eller forbedre hovedbundens sundhed, kan du lade olien sidde i håret i længere tid. Nogle mennesker lader olien sidde i håret natten over ved at påføre den inden sengetid og derefter dække håret med en shower cap eller et håndklæde for at undgå at olien smitter af på puden.

Uanset hvor længe du vælger at lade rosmarinolien sidde i dit hår, er det vigtigt at huske at skylle det grundigt ud efter brug for at undgå opbygning af olie og for at undgå, at håret ser fedtet ud. Du kan bruge en mild shampoo til at skylle olien ud og følge op med balsam, hvis det er nødvendigt for at efterlade håret blødt og glansfuldt.

Hvor ofte skal du bruge rosmarinolie til håret?

Hyppigheden af anvendelse af rosmarinolie i håret kan variere afhængigt af dine specifikke behov og hårets tilstand. Generelt set kan du overveje følgende retningslinjer:

Ugentlig anvendelse: Hvis du bruger rosmarinolie til at forbedre hårets generelle tilstand, fugte det og fremme en sund hovedbund, kan det være tilstrækkeligt at anvende olien en gang om ugen. Dette kan hjælpe med at opretholde hårets sundhed og forhindre tørhed.

Hyppigere anvendelse: Hvis du har specifikke problemer med hovedbunden, såsom skæl eller kløe, eller hvis du ønsker at stimulere hårvækst, kan du overveje at anvende rosmarinolie hyppigere, f.eks. to til tre gange om ugen. Dette kan hjælpe med at tackle specifikke problemer og maksimere oliens fordele.

Mindre hyppig anvendelse: Hvis du har normalt eller fedtet hår, kan det være tilstrækkeligt at bruge rosmarinolie mindre hyppigt, f.eks. hver anden uge. Dette kan hjælpe med at undgå opbygning af olie og holde håret let og frisk.

Det er vigtigt at lytte til dit hår og din hovedbunds reaktion på olien og justere hyppigheden af ​​anvendelse derefter.

Hvordan vasker man rosmarinolie ud af håret?

At vaske rosmarinolie ud af håret kræver en grundig tilgang for at sikre, at olien fjernes effektivt. Her er trinene, du kan følge:

 1. Forberedelse: Start med at fugte dit hår med varmt vand. Dette hjælper med at åbne hårskaftet og gør det lettere for shampooen at fjerne olien.

 2. Brug rigeligt med shampoo: Påfør en generøs mængde af din foretrukne shampoo i håret. Massér shampooen grundigt ind i hovedbunden og gennem håret for at sikre, at olien bliver opløst og skyllet ud.

 3. Fokus på hovedbunden: Koncentrer dig om at massere shampooen grundigt ind i hovedbunden, hvor rosmarinolien ofte ophobes mest. Brug fingerspidserne til at massere blidt i cirkulære bevægelser for at løsne olien og fjerne urenheder.

 4. Gentag om nødvendigt: Hvis dit hår stadig føles fedtet eller oliet efter den første shampoo, så gentag processen en eller to gange mere. Det kan være nødvendigt at gentage for at fjerne al olien.

 5. Skyl grundigt: Skyl dit hår grundigt med varmt vand for at fjerne al shampoo og olie. Sørg for, at der ikke er rester tilbage, da dette kan efterlade dit hår tungt og fedtet.

 6. Brug balsam om nødvendigt: Hvis dit hår føles tørt eller udtørret efter shampoo, kan du anvende en let balsam på længderne og enderne af håret for at genoprette fugtigheden.

 7. Lufttør eller style: Lad dit hår lufttørre eller style det efter behov.

Ved at følge disse trin nøje kan du effektivt fjerne rosmarinolie fra dit hår og opnå en ren og frisk fornemmelse. 

Hvad skal rosmarinolie blandes med?

Rosmarinolie kan blandes med en række andre olier eller ingredienser for at skabe forskellige hår- og hudplejeprodukter. Her er nogle populære muligheder:

 1. Bærerolier: Bærerolier såsom kokosolie, mandelolie, jojobaolie eller arganolie kan blandes med rosmarinolie for at fortynde den og gøre den lettere at påføre på huden eller håret. Disse olier bidrager også med deres egne fordele, såsom hydrering, næring og styrkelse af håret.

 2. Æteriske olier: Udover rosmarinolie kan du også tilføje andre æteriske olier såsom lavendelolie, pebermynteolie eller tea tree olie for at skabe en duftende og fordelagtig blanding. Disse æteriske olier har hver deres egne fordele for hår og hud og kan forbedre den samlede virkning af produktet.

 3. Naturlige ingredienser: Du kan også blande rosmarinolie med andre naturlige ingredienser såsom honning, aloe vera gel, yoghurt eller æggehvider for at skabe hjemmelavede hår- eller ansigtsmasker. Disse ingredienser kan tilføje yderligere næring og fugt til huden og håret.

 4. Skylninger: Rosmarinolie kan også fortyndes i vand eller æblecidereddike for at skabe en skylning, som kan påføres efter hårvask. Dette kan hjælpe med at give håret glans, styrke hårsækkene og stimulere hårvæksten.

Når du blander rosmarinolie med andre ingredienser, er det vigtigt at følge opskrifter og anbefalinger om korrekte forhold for at opnå de bedste resultater og undgå irritation eller ubehag.

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰