Kvinde med hårtab
Gode råd

Hårtab kvinder: Årsager og effektive behandlinger mod hårtab

af Lotte Lindgren Jun 14, 2019

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 14. juni 2024.

Indholdfortegnelse

Sådan undgår du hårtab som kvinde

Hårtab er et stort problem for mange kvinder. Det er ikke normalt som kvinde at være tyndhåret på samme måde, som det er for mænd. Det kan være med stor frustration for alle kvinder, når hårbørsten er fyldt med hår og badeværelsegulvet skal støvsuges hver gang man har redt sit hår. Langt hår er en stor del af den kvindelige identitet og er en mulighed for kvinder at udtrykke hvem de er. Derfor kan det være meget frusterende at se håret fælde og ende ud i et reelt hårtab. Hårtab hos kvinder kan dog både være midlertidig eller vedvarende. Der kan være en række grunde til, at du taber håret. Det kan blandt andet skyldes sygdom, stress, graviditet, for dårlig kost eller for stramme frisurer.

Heldigvis er der i en stor række af tilfælde noget, som du selv kan gøre, hvis du begynder at tabe dit hår og det tynder lidt ud i volumen. Det er for eksempel at omlægge din hårplejerutiner, nedbringe din hår styling og overveje om du får nok vitaminer og mineraler.

I dette blogindlæg vil du finde årsagerne til hårtab og hvad du kan gøre for at få et normalt hår.

 

Hvorfor taber kvinder hår?

Hvad er hårtab?

Hårtab hos kvinder er defineret som værende en tilstand, hvor håret begynder at falde af og det tynder ud i både fyldig heden og længden i håret.

Der er en række forskellige grunde til, at kvinder taber håret. I mange tilfælde kan det skyldes en psykisk eller fysisk påvirkning af kroppen, som udløser dette. Det kan for eksempel være, hvis du er meget stresset, er syg, gravid eller lige har født. Hos nogle kvinder er hårtabet dog arveligt.

Hårets biologiske opbygning

Ligesom alt andet levende gennemgår vores hår også en livscyklus, som er meget afhængig af vores liv. Det kan blandt andet være ved dårlig kost, stress, hormonelle ubalancer, som påvirker hele kroppen men i den grad også håret. I gennemsnit sidder der ca. 100.000 hårstrå i hårbunden som gennemgår disse faser.  

Anagene fase - Vækstfasen

Det der sker med dit hår i forbindelse med et hårtab, er når dit hår starter i den første fase, vækstcyklussen eller den såkaldte anagene fase. I den periode vokser dit hår, men denne fase bliver markant reduceret i forbindelse med et hårtab. Dit hår er i den anagene fase i mellem 2-7 år, det varierer altså meget hvor lang tid dit hår vokser. I denne fase er normalt 90% af dine hårstrå i. Derfor er det meget afgørende for at mindske hårtab, at håret forbliver i den anagene fase så længe som muligt. Det kan du heldigvis gøre ved nogle gode og sunde hårplejerutiner, som vi beskriver længere nede i dette indlæg.

Katagene fase

Hvis den anagene fase er blevet forkortet, udløser det at dine hårstrå hurtigere går over i hvilefasen/katagene fase. Dette medfører at håret ikke vokser sig så langt og så stærkt, som det egentlig ville have kunne under normale omstændigheder. Den katagene fase er en kortvarig fase i dit hårs livscyklus, som varer mellem 4-6 uger. Under denne fase holder hårstrået op med at vokse. Det løsner sig fra hovedbunden og derved også blodtilførelsen, som giver håret nærring.

Telogene fase

Cirka 4-6 uger efter den katagene fase vil dit hår komme ind i den telegene fase eller afstødelsesfasen, hvor håret vil begynde at falde af efter cirka 2-3 måneder i denne fase. Det er ofte først her du vil opdage at du taber håret. Et hårtab har derfor en tidsmæssig forskydning i forhold til årsagen der udløser det. F.eks. hvis du har været stresset i en periode, vil du først efter noget tid opdage et eventuelt hårtab. Derfor er den forebyggende behandling vigtig i forhold til at undgå hårtab hos kvinder. Det er den telogene fase, du helst skal forkorte så meget som muligt, hvis du ønsker at gro et sundt og stærkt hår.

Hårets vækstefase, viser hvordan håret går fra anagene fase til katagene og til sidst telogene fase

 Fælder du mere hår end normalt?

Som kvinde fælder man helt normalt mellem 50-100 hårstrå om dagen. Hovedbunden har i gennemsnit 100.000 hårstrå at gøre med, så der er rigeligt. Men hvis du oplever at der falder store totter af eller børsten af fyldt med hår hver gang, kan du godt komme op i mellem at tabe 150 til 250 hårstrå om dagen. Dette vil være et decideret hårtab, som du bør undersøge årsagen til, da dette ikke er normalt.

Fordi der er så mange forskellige grunde til, at du kan lide af hårtab, er det altid en god ide, at du opsøger læge, hvis du pludselig begynder at tabe meget hår.

Jeg taber lige pludseligt mit hår? - Pludseligt hårtab hos kvinder

Kvinder kan opleve hårtab ret pludseligt, dette kaldes telogen effluvium. Dette opstår når kroppen har været ude for et chok som blandt andet kan være efter en periode med svær sygdom, medicinsk forløb, hurtigt vægttab og stress. Det der sker er at hårene fra vækstfasen/anagene fase pludseligt går over i den telogene fase eller hvilefasen, faktisk kan op i mod 70% af de hårstrå som er vækstfasen gøre dette. Dette udløser et pludseligt hårtab hos kvinder, ved f.eks. stress eller andre chok for kroppens system.

Hårbørste fyldt med hår

Hvad er de mest almindelig årsager til hårtab hos kvinder?

For at få den mest effektive behandling mod et hårtab, er det vigtigt at kende årsagen dertil. Man kan let bruge rigtig mange penge på forskellige behandlingsmetoder, som ikke viser sig at virke, for årsagen til hårtabet var noget helt andet. Sandheden bag hårtab er ofte at det er en kompleks proces, som kan indeholde genetiske, hormonelle og miljømæssige mekanismer, som udløser hårtabet. Der er utallige årsager til hårtab og især hårtab hos kvinder er ofte meget forskellige fra person til person. Det er derfor meget vigtigt at få kortlagt årsagen før man går i gang med en behandling.

Arveligt hårtab hos kvinder

Normalt bliver kvinders hår tyndere med alderen, og omkring 50 % af kvinder synes inden 50-årsalderen, at deres hår er blevet for tyndt. Der er dog en gruppe, for hvem hårtabet starter meget tidligt. Det er dem, der er ofte kan være arvelige former for hårtab.

Hos den gruppe starter hårtabet allerede, når de er i 20’erne. De næste 10 til 20 år vil de gradvist miste mere og mere hår fra primært toppen af hovedet og på bagsiden af hovedet. Det mest almindelige er, at hårtabet er i nakken og på toppen af hovedet, mens der er normal hårvækst på siderne af hovedet.

Hvis du lider af arveligt hårtab, vil du altså aldrig blive helt skaldet lige som en mand. Du vil aldrig kunne forhindre, at du taber håret, hvis du er arveligt disponeret. Hvis du spiser sundt og tager hårvitaminer, kan du dog sikre, at dit hår har de vitaminer og mineraler, som det har brug for. Hvis du generelt lever sundt kan det mindske problemet.

Når du taber håret på grund af sygdom, vil du typisk få håret igen efter en periode. Nogle sygdomme, for eksempel hudsygdomme og svampesygdomme i hovedbunden vil dog typisk kræve behandling. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at gå til lægen, hvis du har mistanke om, at dit hårtab skyldes sygdom.

Hårtab ved stop af p-piller

Mange kvinder bruger præventionsmidlet p-piller, som er en hormonel prævention til kvinder der forhindrer graviditet. Når kvinder vælger at stoppe med at tage p-piller, kan der opstå hormonel ubalance i kroppen, da p-pillen ikke længere tilfører de hormoner som kroppen er vant til. Hos nogle kvinder kan dette resulterer i hårtab, men heldigvis er det sjældent denne form for hårtab er længerevarende. Når kroppen igen har opnået sin naturlige hormonbalance, vil håret igen have en normaliseret vækstcyklus og så burde du ikke opleve unormalt hårtab.

Hårtab på grund af psykisk stress

Vi har efterhånden hørt rigtig mange som har oplevet hårtab ved psykisk stress, hvad end det har været et krævende arbejde eller eksamener.

Stress er i takt med vores mere og mere hektiske livsstile blevet en større og større del af mange menneskers hverdag. Derfor ses bivirkninger ved stress oftere og oftere her er blandt andet hårtab grundet stress også blevet en større faktor i forhold til hårtab hos kvinder. Stress går ind og påvirker den hormonelle balance, helt præcist produktionen af det mandelige kønshormon, testosteron. Stress gør at kroppen producerer mere testosteron, hvor noget af dette bliver omdannet til et hormon kaldet dihydrotestosteron eller DHT. Dette er et hormon der påvirker blandt andet mænds testikler, binyrer og hårsække hos både mænd og kvinder. Dette hormon har en kraftig virkning og kan i sidste ende resulterer i et hårtab.

Det DHT gør at der forhindrer proteiner, vitaminer og mineraler i at leverer den nødvendige næring til din hårsække, som derved begrænser hårstråenes muligheder for at producerer hår. Dette vil gøre at håret vil gro langsommere, samtidig bliver hårets livs cyklus forkortet, og dit hår vil derved hurtigere gå i afvisnings fasen, hvor det falder af.  

Stress er derfor ikke til at spøge med og skal tages meget seriøst. Det kan nemlig være baggrunden bag en masse andre bivirkninger også. Derfor er det altid en god ide at kontakte din egen læge, hvis du føler dig stresset eller har nogle af de symptomer der indikerer stress. Ved at tage det i opløbet kan du minimerer skaden mest muligt. Hvad angår håret under stress, kommer vi længere nede i blog indlægget med en masse gode råd til den bedst mulige hårpleje, hvis du skulle være ramt.

Hårtab grundet dårlig kost

Dårlig kost er en af de helt store syndere i forhold til et hårtab. Denne type mad indeholder ikke de næringsstoffer som din krop har brug for, og derfor også dit hår. Det svækker kroppens vedligeholdelse når den ikke får de rigtige vitaminer og mineraler. Dette går udover dit hår, som svækkes markant og i sidste ende kan det lede til et hårtab. En dårlig kost som hovedsageligt består af fedt, sukker og kulhydrater vil hurtigt give din krop ernæringsmæssige problemer, der kan være svære nok for at de livsnødvendige organer kan overleve.

Derfor er det klart at blandt andet dit hår nedprioritere i rækken for at få vitaminer og mineraler. På samme måde er det også super vigtigt for kroppen og håret at få regelmæssig motion. Når du får pulsen op og bevæger dig for du iltet blodet og ilt, blodet, vitaminer og mineraler transporteres bedre rundt i kroppen. Dette er med til at næringsstofferne i kroppen bliver transporteret bedre og hurtigere ud til hårcellerne. Derfor er motion utrolig vigtig for at opretholde et sundt og stærkt hår.

Hårtab hos kvinder grundet vitamin-og mineralmangel

Hvis man i dagligdagen ikke spiser sund og varieret og derved ikke får de vitaminer og mineraler kroppen har brug for gennem kosten, så kan det potentielt betyde konsekvenser for kvaliteten af ens hår. Håret får simpelthen ikke den næring og energi det behøver for at vokse normalt og derfor kan det være en god ide at overveje om du måske kan mangle vitaminer, hvis du lider af hårtab.

Heldigvis findes der i dag mange kosttilskud, der kan supplere med de vitaminer og mineraler der er behov for. I dette tilfælde, hvor vi er ude efter vitaminer der spiller en rolle i forhold til hår, så kan vi anbefale Hårvitaminer. Det er et kosttilskud der bl.a. indeholder biotin og zink, der begge bidrager til at kroppen kan vedligeholde et normalt hår.

Produkter til dig med hårtab

Hormonelt hårtab hos kvinder

Hos kvinder er det meget ofte hormoner der udløser hårtab. Dette kan have mange forskellige årsager, men heldigvis er der mange muligheder for at gøre noget ved det, hvis du oplever et hormonelt hårtab som kvinde.

Androgen Alopeci

Som kvinde vil ens krop gennemgå mange hormonelle forandringer i løbet af livet. Én af forandringerne er overgangsalderen, hvor kvinder i takt med at blive ældre producerer mindre og mindre østrogen og progesteron. Samtidig vil de fleste kvinders produktion af det mandlige kønshormon enten stige, ellers vil de udvikle særlig følsomhed for det mandlige kønshormon. Denne hormonelle forandring kaldes Androgen Alopeci og en sygdom der forårsager hårtab og tyndere hår for både kvinder og mænd. Hos mændene ses Androgen Alopeci i form af høje tindinger, måne eller skaldethed. Kvinder oplever oftest ikke skaldede pletter eller høje tindinger, men kan stedet opleve hårtab i forskellige grader. Ca. 75% mænd og 20% kvinder vil blive ramt af Androgen Alopeci og derfor anbefaler vi, at du passer på dit hår allerede i en tidlig alder.

Hårtab under og efter graviditet og fødsel

Mange kvinder oplever at tabe håret i forbindelse med graviditet og fødsel. For nogle kvinder har de virkelig dårlig hud og tørt eller fedtet hår i starten af graviditeten, hvor de også fælder meget. Det skyldes, at de har en højere produktion af mandligt kønshormon under graviditeten. Det vil dog stabilisere sig igen efter fødslen.
Andre har den flotteste hud og det smukkeste hår under graviditeten, men begynder så at tabe store mængder af hår tre til otte måneder efter fødslen. Det skyldes, at kroppen har udskudt at skille sig af med hår under graviditeten, og at den derfor først gør det efter fødslen.

I begge tilfælde er det vigtigt, at du sørger for at spise sundt og varieret. Læs hele vores blogindlæg omkring hårtab efter graviditet her.

Stines historie med hårtab efter graviditet

Mød vores kunde Stine, hun oplevede lige pludseligt at hendes hår faldte af efter sine 2 graviditeter. Det viste sig i form af hårtab specielt i tindingerne, hvor der før var hår nu var næsten bare pletter. Det påvirkede hende rigtig meget, da hendes hår er en del af hendes identitet. Hun blev enormt ked af det og usikker på sig selv på grund af sit hårtab. Hårtabbet begyndte i januar 2024, hvor hun bestilte Yuaia Haircares hårvitaminer. Hun havde prøvet lidt andre hårvitaminer som hun bare ikke synes havde fungeret. Men allerede her i Maj 2024, kan hun se en stor forbedring i sit hår og har fået en masse hår tilbage. 

Hormonelt hårtab i overgangsalderen hos kvinder

Hårtab er en meget normal ting, når kvinder kommer i overgangsalderen. Det er noget som sker for alle kvinder, som kan fører meget andet end hårtab med sig. Nogle af de faktorer kan blandt andet være hedeture, bumser, manglende sexlyst, en forhøjet svedproduktion. Vi kvinder skal virkelig døje med meget. Grunden til at man taber håret ved overgangsalderen er at det kvindelige hormon østrogen falder i kroppen, dette hormon spiller en aktiv rolle i kroppens vedligeholdelse af hår, hud og knogler. Derfor vil man opleve at håret bliver tyndere eller ligefrem falder af på grund af den hormonelle balance ikke var ligesom før. En anden grund til at mange kvinder oplever et hårtab ved overgangsalderen er at ens aktivitetsniveau og kredsløb ikke længere er lige så godt som før. Det gør at der vil blive transporteret mindre ilt og næringsstoffer ud til hårrødderne, som skal bruge dette til at danne sunde hårstrå. Det gør blandt andet at hårets vækstfase bliver forkortet og hurtigere går i afvisningsfasen, hvor det falder af.

Bedste middel mod hårtab - Vores råd til dig

Hårtab er en svær størrelse, da der ikke findes blot et middel som bare kan helbrede hårtab. Der skal ofte en større ændring til for at skabe gode resultater. Det afhænger selvfølgelig også utroligt meget af årsagen bag hårtabet, for at finde det bedste middel mod hårtab. Vi vil dog her give dig nogle af vores bedste råd og produktanbefalinger som du kan bruge i kampen mod dit hårtab.

Hårtab ved overdreven brug af hårprodukter og stramme frisurer

Hvis du oplever hårtab og gerne vil bekæmpe det, er der et meget generelt sted du kan starte. Mange kvinder farver ofte deres hår, bruger mange hårprodukter og styler det jævnligt med glatte- eller krøllejern. Alt efter hvilke produkter man bruger og hvor ofte man anvender varmeapparater i sit hår, kan det have store konsekvenser for hårets sundhed. Forkerte hårplejerutiner ødelægger langsomt håret og hårbunden og ofte er du måske slet ikke klar over det, før det resulterer i store mængder hårtab.

Kan du genkende en skadelig hårplejerutine hos dig selv, så anbefaler vi du gør følgende: stop med at skade håret med hårfarve, afblegninger eller permanente krøller, undgå produkter med skadelige kemiske stoffer og brug nogle mere neutrale hårprodukter der ikke er skadelige for dit hår. Undlad så vidt så muligt at udsætte dit hår for varmeapparater når du styler det. Derudover bør du også overveje om du ofte har stramme frisurer, da dette også kan medvirke til begyndende hårtab. Over længere kan hårgrænsen nemlig flytte sig, hvis håret hele tiden er stramt trukket tilbage. I det tilfælde handler det derfor om, at du finder frem til nogle mere skånsomme frisurer. Vi har samlet en guide til skånsomme frisure her.

Eftersom hårtab hos kvinder altså ofte skyldes hverdagens hårplejerutiner er det derfor meget vigtigt, at vi genovervejer alle step i vores hårplejerutiner og overvejer om vi kan ændre nogle ting, så vi giver håret den bedst mulige behandling.

Mangler du inspiration til din hårplejerutine kan du læse vores blodindlæg om shampoo mod hårtab her

Få en sund hårvaske rutine

Hvis du oplever hårtab som kvinde kan et af de vigtigste midler mod hårtab være at få etableret en god og sund hårplejerutine. Det kan have stor indvirkning på dit hår hvilke produkter du bruger, men især også hvor ofte du vasker dit hår. Vi anbefaler at vaske sit hår mellem 2-3 gange om ugen for at få det bedste resultat. Specielt til dig der oplever hårtab kan du overveje ikke at vaske dit hår mere end 2 gange om ugen, da håret er mest skrøbeligt når det er vådt, hvilket kan give det resultat at du taber flere hår. 

Når du kigger på produkter er det vigtigt at få lavet en god hårplejerutine med nogle gode produkter. Vi anbefaler at have en hårplejerutine der hedder: 

  • Shampoo uden sulfat og silikone, gerne med nogle vækstfremmende ingredienser såsom Capilia Longa. Den bruger du 2-3 gange i ugen og du skal huske at bruge den 2 gange hver gang du er i bad for at fjerne produktrester og snavs.
  • Hårmaske med styrkende og plejende egenskaber. Mange tror fejlagtigt at hårmasken skal i efter conditioner, men dette er en kæmpe fejl. Du skal bruge hårmasken efter shampoo for at håret kan optage den næring hårmasken giver. En hårmaske skal du bruge 1 gang om ugen.
  • Conditioner uden sulfat og silikone, for at lukke hårstrået så den næring og pleje den får forbliver i håret. Det skal du altid bruge som det sidste i din hårvaskerutine. 
  • Hårserum mod hårtab, kan du overveje hvis du gerne vil have et ekstra boost til håret. Hårserum er ofte mere effektiv end en shampoo, da det får lov til at arbejde længere tid i hovedbunden og har en større koncentration af vækstfremmende ingredienser. 

Et godt tip til hårpleje

Undgå at sætte dit hår op mens det er vådt. Det er nemlig i fugtig tilstand at dit hår er mest skrøbeligt. Du kan derved hurtigt knække nogle hårs struktur og derved øge dit hårtab. Et andet godt tip kan være at undgå hårelastikker med metalsamlinger. Det kan nemlig være med til at slide og knække dit hår. Derfor kan det være en god ide kun at gå med hårelastikker af gummi eller plastik. Læs mere om hårelastikker her.

Vitaminer og mineraler

Det kan være meget frustrerende, hvis du taber håret, uden at du ved, hvad du skal gøre ved det. Heldigvis er der noget, som du selv kan gøre. Det gælder først og fremmest om, at du sørger for at spise sundt og tage et kosttilskud med de vitaminer og mineraler, der opretholder en normal reproduktion af hårcellerne. Den indre pleje er ofte noget der bliver meget undervurderet i forhold til hårplejen. Her kan det være specielt vigtigt at fokusere på vitaminet Biotin og mineralet Zink, da de er anerkendt for deres virkning til at vedligeholde et normalt hår. 

Du bør have fokus på at spise så mange friske frugter og grøntsager som muligt, da de indeholder flest vitaminer. Et eksempel på hvordan du nemt og lækkert gør dette, er ved at lave en grøntsags smoothie. Dermed kan du hjælpe dit hår til at genoprette den naturlige vitamin balance, som er nødvendigt for en stabil og normal hårvækst. Du kan også overveje et kosttilskud til håret som er unikt sammensat til at understøtte et normalt hår. Her får du ofte en kombination af en lang række vitaminer og har direkte effekt på håret eller som har understøttende effekter. Det kan være en god ide for dig, som gerne vil være 100% på at være dækket ind og måske ikke altid får en sund og varieret kost. 

En god kost er vigtig for at få de vitaminer og mineraler dit hår har brug for

Begræns dit forbrug af hårstyling

Du kan gøre dit hår en kæmpe tjeneste ved at begrænse dit forbrug af hårstyling produkter. Dette råd er et af de nemmeste og mest effektive råd at implementeret fra dag et, det er derfor meget essentielt. Hårspray, føntørrer, glatte- og krøllejern slider på håret med de mange skrappe kemikalier, som hver gang og er med til at udtørre og langsomt nedbryde dit hårs struktur og gøre det mere skrøbeligt.

Du kan blandt andet med fordel også planlægge dine bade sådan, at dit hår kan få lov til at lufttørre i stedet for at føntørre det. Det er blandt andet fordi at dit hår er ekstra skrøbeligt når det er vådt. Det kan derfor være skidt for håret at tørre det med hårklæde eller føntørre. Du vil relativt hurtigt kunne se en forandring ved hjælp af disse små tricks.

Hovedbundsmassage for øget blodcirkulation

Hovedbundsmassage er en effektiv måde at forebygge hårtab hos kvinder på, især på grund af dens evne til at forbedre blodcirkulationen til hovedbunden. Denne øgede cirkulation hjælper med at transportere ilt og næringsstoffer til hårsækkene, hvilket kan hjælpe med at reducere udtynding og fremme en sundere hårvækst. Derudover kan hovedbundsmassage hjælpe med at reducere spændinger og stress i hovedbundens muskler, som kan være en medvirkende faktor til hårtab. Regelmæssig hovedbundsmassage øger også talgproduktionen, hvilket er vigtigt for at opretholde en sund hud og hovedbundens pH-værdi, hvilket giver mulighed for bedre optagelse af æteriske olier og andre næringsstoffer, der understøtter et sundt hår.

Undgå stress

Der er en række forskellige måder, hvorpå kvinder kan reducere stress i deres liv for at undgå at miste håret. For det første er det vigtigt at tage regelmæssige pauser fra arbejde og aktiviteter i løbet af dagen. At tage pauser hjælper med at få hovedet fri og giver dig tid til at slappe af. Derudover kan det at deltage i beroligende aktiviteter som yoga, meditation eller dybe åndedrætsøvelser hjælpe med at reducere spændinger. Desuden hjælper det dig med at opretholde en sund livsstil, hvis du får tilstrækkelig søvn hver nat. Endelig giver en afbalanceret kost med frugt og grøntsager vigtige næringsstoffer til hårvækst og sundhed. Ved at indarbejde disse tips i din daglige rutine kan du reducere stressniveauet og minimere risikoen for at miste dit hår på grund af stressrelaterede faktorer.

Lær at håndter din stress for at undgå hårtab som kvinde

Din vej til et længere og sundere hår

Følger du de råd, vi har givet dig herover, samt supplerer din kost med dedikerede hårvitaminer, er der stor sandsynlighed for, at du vil begynde at få et kraftigere hår. Du vil også relativt hurtigt kunne opnå gode resultater, hvis du implementerer dem alle fra start. De gode forudsætninger skaber nemlig synergi effekter, der forstærker hinanden.

Så kan du endelig sig farvel til dit hårtab forevigt!

Produktanbefalinger til hårtab hos kvinder

Som beskrevet er der virkelig mange ting du kan gøre for at mindske hårtab. Nogle virker måske, andre gør ikke. Det bunder selvfølgelig også ofte i hvad årsagen er til hårtabet. Så det er som tidligere beskrevet utrolig vigtigt at finde den præcise årsag, da du derved kan få den bedste behandling til lige netop dette. Vi har dog samlet et par produktanbefalinger, som vi mener kan udgøre et godt fundament både når skaden er sket eller som forebyggelse til hårtab.

Vitaminer til håret

En af årsagerne til hårtab kan være dårlig kost, som kan fører til en vitamin mangel. Her kan det være en ide at supplerer sin kost til med række vitaminer som hjælper med at vedligeholde håret. Her kan snakker vi blandt andet om vitaminet Biotin og mineralet Zink. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i hvor meget og hvor lidt af de forskellige vitaminer og mineraler du skal bruge. Derfor satte vi os som mission at vi vil udvikle det bedste kosttilskud til håret i form af vores hårvitaminer. Vores hårvitaminer en lækker vingummi med en god jordbærsmag, hvor du får en række vitaminer såsom Biotin, Vitamin B6, Vitamin B12, Vitamin C, Zink, Folsyre, Bambusekstrakt og mange flere. Du får altså et komplet kosttilskud, som er med til at vedligeholde et normalt hår. Derudover er vitaminerne sukkerfri, fri for gluten, laktose og gelatine. Samtidig er de også anbefalet af danske frisører. Og bare rolig, du har 30 dages tilfredshedsgaranti på produktet, så du kan prøve om det er noget for dig. Find vitaminerne her.

Hårpleje til hårtab

I forhold til hårplejeprodukter har vi udviklet vores egen serie kaldet Grow and Glow. Serien består af en shampoo, balsam, hårmaske og hårserum, som er formuleret til at modvirke hårtab og øge hårvæksten. Produkterne indeholder kendte og prisvindende ingredienser som Capilia Longa, der er kendt for sin virkning mod hårtab. Produkterne er selvfølgelig ikke et mirakelmiddel der giver dig hårvækst natten over eller som kan kurer alle former for hårtab. Men vi har efterhånden fået så mange positive tilkendegivelse fra vores kunder at vi mener de her produkter er et forsøg hver. Produkterne er formuleret med nogle af de bedste ingredienser du kan finde, samtidig er de både sulfat og silikonefri. Du finder serien lige her.

Bambus sovehætte

Et ofte undervurderet våben i forhold til hårtab er at passe på dit hår når du sover. Ofte bruger man et almindeligt bomuldspudebetræk som efter nogle vaske godt kan være lidt slidt. Fibrene i bomulden er ofte grovere og kan derfor slide mere på håret når du sover. Vi kender vel alle det med at vågne med kruset og filteret hår om morgen ik? Her har vi udviklet en bambus bonnet eller nærmere kaldt en sovehætte. Den er lavet i nogle af de bedste OEKO-TEX 100 bambus materialer der er og sørger for at håret ikke bliver filteret eller tager skade når du sover. Faktisk kan du vågne med lækkert hår om morgen, det har haft en stor betydning i min hårplejerutine. Find bambus bonnet lige her.

Bambus Bonnet

Bambus Bonnet

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰

Tags: