Kvinde med hÄrtab
Gode rÄd

HĂ„rtab kvinder: Årsager og effektive behandlinger mod hĂ„rtab

af Kasper Lindgren pÄ Jun 14, 2019

GennemlĂŠst af Dorthe Kristensen

FrisĂžr og tidligere medindehaver af den prisvindende frisĂžrkĂŠde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange Ärs erfaringen indenfor frisÞrbranchen rÄdgivet mange kunder omkring hÄr og hÄrpleje. Dorthe har gennemlÊst dette blogindlÊg for sikre dig en hÞj kvalitet og faglighed. Dette blogindlÊg er fagligt opdateret den 11. februar 2024.

Indholdfortegnelse

SÄdan undgÄr du hÄrtab som kvinde

HÄrtab er et stort problem for mange kvinder. Det er ikke normalt som kvinde at vÊre tyndhÄret pÄ samme mÄde, som det er for mÊnd. Det kan vÊre med stor frustration for alle kvinder, nÄr hÄrbÞrsten er fyldt med hÄr og badevÊrelsegulvet skal stÞvsuges hver gang man har redt sit hÄr. Langt hÄr er en stor del af den kvindelige identitet og er en mulighed for kvinder at udtrykke hvem de er. Derfor kan det vÊre meget frusterende at se hÄret fÊlde og ende ud i et reelt hÄrtab. HÄrtab hos kvinder kan dog bÄde vÊre midlertidig eller vedvarende. Der kan vÊre en rÊkke grunde til, at du taber hÄret. Det kan blandt andet skyldes sygdom, stress, graviditet, for dÄrlig kost eller for stramme frisurer.

Heldigvis er der i en stor rÊkke af tilfÊlde noget, som du selv kan gÞre, hvis du begynder at tabe dit hÄr og det tynder lidt ud i volumen. Det er for eksempel at omlÊgge din hÄrplejerutiner, nedbringe din hÄr styling og overveje om du fÄr nok vitaminer og mineraler.

I dette blogindlÊg vil du finde Ärsagerne til hÄrtab og hvad du kan gÞre for at fÄ et normalt hÄr.

 

Hvorfor taber kvinder hÄr?

Hvad er hÄrtab?

HÄrtab hos kvinder er defineret som vÊrende en tilstand, hvor hÄret begynder at falde af og det tynder ud i bÄde fyldig heden og lÊngden i hÄret.

Der er en rÊkke forskellige grunde til, at kvinder taber hÄret. I mange tilfÊlde kan det skyldes en psykisk eller fysisk pÄvirkning af kroppen, som udlÞser dette. Det kan for eksempel vÊre, hvis du er meget stresset, er syg, gravid eller lige har fÞdt. Hos nogle kvinder er hÄrtabet dog arveligt.

HĂ„rets biologiske opbygning

Ligesom alt andet levende gennemgÄr vores hÄr ogsÄ en livscyklus, som er meget afhÊngig af vores liv. Det kan blandt andet vÊre ved dÄrlig kost, stress, hormonelle ubalancer, som pÄvirker hele kroppen men i den grad ogsÄ hÄret. I gennemsnit sidder der ca. 100.000 hÄrstrÄ i hÄrbunden som gennemgÄr disse faser.  

Anagene fase - VĂŠkstfasen

Det der sker med dit hÄr i forbindelse med et hÄrtab, er nÄr dit hÄr starter i den fÞrste fase, vÊkstcyklussen eller den sÄkaldte anagene fase. I den periode vokser dit hÄr, men denne fase bliver markant reduceret i forbindelse med et hÄrtab. Dit hÄr er i den anagene fase i mellem 2-7 Är, det varierer altsÄ meget hvor lang tid dit hÄr vokser. I denne fase er normalt 90% af dine hÄrstrÄ i. Derfor er det meget afgÞrende for at mindske hÄrtab, at hÄret forbliver i den anagene fase sÄ lÊnge som muligt. Det kan du heldigvis gÞre ved nogle gode og sunde hÄrplejerutiner, som vi beskriver lÊngere nede i dette indlÊg.

Katagene fase

Hvis den anagene fase er blevet forkortet, udlÞser det at dine hÄrstrÄ hurtigere gÄr over i hvilefasen/katagene fase. Dette medfÞrer at hÄret ikke vokser sig sÄ langt og sÄ stÊrkt, som det egentlig ville have kunne under normale omstÊndigheder. Den katagene fase er en kortvarig fase i dit hÄrs livscyklus, som varer mellem 4-6 uger. Under denne fase holder hÄrstrÄet op med at vokse. Det lÞsner sig fra hovedbunden og derved ogsÄ blodtilfÞrelsen, som giver hÄret nÊrring.

Telogene fase

Cirka 4-6 uger efter den katagene fase vil dit hÄr komme ind i den telegene fase eller afstÞdelsesfasen, hvor hÄret vil begynde at falde af efter cirka 2-3 mÄneder i denne fase. Det er ofte fÞrst her du vil opdage at du taber hÄret. Et hÄrtab har derfor en tidsmÊssig forskydning i forhold til Ärsagen der udlÞser det. F.eks. hvis du har vÊret stresset i en periode, vil du fÞrst efter noget tid opdage et eventuelt hÄrtab. Derfor er den forebyggende behandling vigtig i forhold til at undgÄ hÄrtab hos kvinder. Det er den telogene fase, du helst skal forkorte sÄ meget som muligt, hvis du Þnsker at gro et sundt og stÊrkt hÄr.

HÄrets vÊkstefase, viser hvordan hÄret gÄr fra anagene fase til katagene og til sidst telogene fase

 FÊlder du mere hÄr end normalt?

Som kvinde fÊlder man helt normalt mellem 50-100 hÄrstrÄ om dagen. Hovedbunden har i gennemsnit 100.000 hÄrstrÄ at gÞre med, sÄ der er rigeligt. Men hvis du oplever at der falder store totter af eller bÞrsten af fyldt med hÄr hver gang, kan du godt komme op i mellem at tabe 150 til 250 hÄrstrÄ om dagen. Dette vil vÊre et decideret hÄrtab, som du bÞr undersÞge Ärsagen til, da dette ikke er normalt.

Fordi der er sÄ mange forskellige grunde til, at du kan lide af hÄrtab, er det altid en god ide, at du opsÞger lÊge, hvis du pludselig begynder at tabe meget hÄr.

Jeg taber lige pludseligt mit hÄr? - Pludseligt hÄrtab hos kvinder

Kvinder kan opleve hÄrtab ret pludseligt, dette kaldes telogen effluvium. Dette opstÄr nÄr kroppen har vÊret ude for et chok som blandt andet kan vÊre efter en periode med svÊr sygdom, medicinsk forlÞb, hurtigt vÊgttab og stress. Det der sker er at hÄrene fra vÊkstfasen/anagene fase pludseligt gÄr over i den telogene fase eller hvilefasen, faktisk kan op i mod 70% af de hÄrstrÄ som er vÊkstfasen gÞre dette. Dette udlÞser et pludseligt hÄrtab hos kvinder, ved f.eks. stress eller andre chok for kroppens system.

HÄrbÞrste fyldt med hÄr

Hvad er de mest almindelig Ärsager til hÄrtab hos kvinder?

For at fÄ den mest effektive behandling mod et hÄrtab, er det vigtigt at kende Ärsagen dertil. Man kan let bruge rigtig mange penge pÄ forskellige behandlingsmetoder, som ikke viser sig at virke, for Ärsagen til hÄrtabet var noget helt andet. Sandheden bag hÄrtab er ofte at det er en kompleks proces, som kan indeholde genetiske, hormonelle og miljÞmÊssige mekanismer, som udlÞser hÄrtabet. Der er utallige Ärsager til hÄrtab og isÊr hÄrtab hos kvinder er ofte meget forskellige fra person til person. Det er derfor meget vigtigt at fÄ kortlagt Ärsagen fÞr man gÄr i gang med en behandling.

Arveligt hÄrtab hos kvinder

Normalt bliver kvinders hÄr tyndere med alderen, og omkring 50 % af kvinder synes inden 50-Ärsalderen, at deres hÄr er blevet for tyndt. Der er dog en gruppe, for hvem hÄrtabet starter meget tidligt. Det er dem, der er ofte kan vÊre arvelige former for hÄrtab.

Hos den gruppe starter hĂ„rtabet allerede, nĂ„r de er i 20’erne. De nĂŠste 10 til 20 Ă„r vil de gradvist miste mere og mere hĂ„r fra primĂŠrt toppen af hovedet og pĂ„ bagsiden af hovedet. Det mest almindelige er, at hĂ„rtabet er i nakken og pĂ„ toppen af hovedet, mens der er normal hĂ„rvĂŠkst pĂ„ siderne af hovedet.

Hvis du lider af arveligt hÄrtab, vil du altsÄ aldrig blive helt skaldet lige som en mand. Du vil aldrig kunne forhindre, at du taber hÄret, hvis du er arveligt disponeret. Hvis du spiser sundt og tager hÄrvitaminer, kan du dog sikre, at dit hÄr har de vitaminer og mineraler, som det har brug for. Hvis du generelt lever sundt kan det mindske problemet.

NÄr du taber hÄret pÄ grund af sygdom, vil du typisk fÄ hÄret igen efter en periode. Nogle sygdomme, for eksempel hudsygdomme og svampesygdomme i hovedbunden vil dog typisk krÊve behandling. Derfor er det vigtigt, at du sÞrger for at gÄ til lÊgen, hvis du har mistanke om, at dit hÄrtab skyldes sygdom.

HĂ„rtab ved stop af p-piller

Mange kvinder bruger prÊventionsmidlet p-piller, som er en hormonel prÊvention til kvinder der forhindrer graviditet. NÄr kvinder vÊlger at stoppe med at tage p-piller, kan der opstÄ hormonel ubalance i kroppen, da p-pillen ikke lÊngere tilfÞrer de hormoner som kroppen er vant til. Hos nogle kvinder kan dette resulterer i hÄrtab, men heldigvis er det sjÊldent denne form for hÄrtab er lÊngerevarende. NÄr kroppen igen har opnÄet sin naturlige hormonbalance, vil hÄret igen have en normaliseret vÊkstcyklus og sÄ burde du ikke opleve unormalt hÄrtab.

HÄrtab pÄ grund af psykisk stress

Vi har efterhÄnden hÞrt rigtig mange som har oplevet hÄrtab ved psykisk stress, hvad end det har vÊret et krÊvende arbejde eller eksamener.

Stress er i takt med vores mere og mere hektiske livsstile blevet en stÞrre og stÞrre del af mange menneskers hverdag. Derfor ses bivirkninger ved stress oftere og oftere her er blandt andet hÄrtab grundet stress ogsÄ blevet en stÞrre faktor i forhold til hÄrtab hos kvinder. Stress gÄr ind og pÄvirker den hormonelle balance, helt prÊcist produktionen af det mandelige kÞnshormon, testosteron. Stress gÞr at kroppen producerer mere testosteron, hvor noget af dette bliver omdannet til et hormon kaldet dihydrotestosteron eller DHT. Dette er et hormon der pÄvirker blandt andet mÊnds testikler, binyrer og hÄrsÊkke hos bÄde mÊnd og kvinder. Dette hormon har en kraftig virkning og kan i sidste ende resulterer i et hÄrtab.

Det DHT gÞr at der forhindrer proteiner, vitaminer og mineraler i at leverer den nÞdvendige nÊring til din hÄrsÊkke, som derved begrÊnser hÄrstrÄenes muligheder for at producerer hÄr. Dette vil gÞre at hÄret vil gro langsommere, samtidig bliver hÄrets livs cyklus forkortet, og dit hÄr vil derved hurtigere gÄ i afvisnings fasen, hvor det falder af.  

Stress er derfor ikke til at spÞge med og skal tages meget seriÞst. Det kan nemlig vÊre baggrunden bag en masse andre bivirkninger ogsÄ. Derfor er det altid en god ide at kontakte din egen lÊge, hvis du fÞler dig stresset eller har nogle af de symptomer der indikerer stress. Ved at tage det i oplÞbet kan du minimerer skaden mest muligt. Hvad angÄr hÄret under stress, kommer vi lÊngere nede i blog indlÊgget med en masse gode rÄd til den bedst mulige hÄrpleje, hvis du skulle vÊre ramt.

HÄrtab grundet dÄrlig kost

DÄrlig kost er en af de helt store syndere i forhold til et hÄrtab. Denne type mad indeholder ikke de nÊringsstoffer som din krop har brug for, og derfor ogsÄ dit hÄr. Det svÊkker kroppens vedligeholdelse nÄr den ikke fÄr de rigtige vitaminer og mineraler. Dette gÄr udover dit hÄr, som svÊkkes markant og i sidste ende kan det lede til et hÄrtab. En dÄrlig kost som hovedsageligt bestÄr af fedt, sukker og kulhydrater vil hurtigt give din krop ernÊringsmÊssige problemer, der kan vÊre svÊre nok for at de livsnÞdvendige organer kan overleve.

Derfor er det klart at blandt andet dit hÄr nedprioritere i rÊkken for at fÄ vitaminer og mineraler. PÄ samme mÄde er det ogsÄ super vigtigt for kroppen og hÄret at fÄ regelmÊssig motion. NÄr du fÄr pulsen op og bevÊger dig for du iltet blodet og ilt, blodet, vitaminer og mineraler transporteres bedre rundt i kroppen. Dette er med til at nÊringsstofferne i kroppen bliver transporteret bedre og hurtigere ud til hÄrcellerne. Derfor er motion utrolig vigtig for at opretholde et sundt og stÊrkt hÄr.

HĂ„rtab hos kvinder grundet vitamin-og mineralmangel

Hvis man i dagligdagen ikke spiser sund og varieret og derved ikke fÄr de vitaminer og mineraler kroppen har brug for gennem kosten, sÄ kan det potentielt betyde konsekvenser for kvaliteten af ens hÄr. HÄret fÄr simpelthen ikke den nÊring og energi det behÞver for at vokse normalt og derfor kan det vÊre en god ide at overveje om du mÄske kan mangle vitaminer, hvis du lider af hÄrtab.

Heldigvis findes der i dag mange kosttilskud, der kan supplere med de vitaminer og mineraler der er behov for. I dette tilfÊlde, hvor vi er ude efter vitaminer der spiller en rolle i forhold til hÄr, sÄ kan vi anbefale HÄrvitaminer. Det er et kosttilskud der bl.a. indeholder biotin og zink, der begge bidrager til at kroppen kan vedligeholde et normalt hÄr.

Produkter til dig med hÄrtab

Hormonelt hÄrtab hos kvinder

Hos kvinder er det meget ofte hormoner der udlÞser hÄrtab. Dette kan have mange forskellige Ärsager, men heldigvis er der mange muligheder for at gÞre noget ved det, hvis du oplever et hormonelt hÄrtab som kvinde.

Androgen Alopeci

Som kvinde vil ens krop gennemgĂ„ mange hormonelle forandringer i lĂžbet af livet. Én af forandringerne er overgangsalderen, hvor kvinder i takt med at blive ĂŠldre producerer mindre og mindre Ăžstrogen og progesteron. Samtidig vil de fleste kvinders produktion af det mandlige kĂžnshormon enten stige, ellers vil de udvikle sĂŠrlig fĂžlsomhed for det mandlige kĂžnshormon. Denne hormonelle forandring kaldes Androgen Alopeci og en sygdom der forĂ„rsager hĂ„rtab og tyndere hĂ„r for bĂ„de kvinder og mĂŠnd. Hos mĂŠndene ses Androgen Alopeci i form af hĂžje tindinger, mĂ„ne eller skaldethed. Kvinder oplever oftest ikke skaldede pletter eller hĂžje tindinger, men kan stedet opleve hĂ„rtab i forskellige grader. Ca. 75% mĂŠnd og 20% kvinder vil blive ramt af Androgen Alopeci og derfor anbefaler vi, at du passer pĂ„ dit hĂ„r allerede i en tidlig alder.

HĂ„rtab under og efter graviditet og fĂždsel

Mange kvinder oplever at tabe hÄret i forbindelse med graviditet og fÞdsel. For nogle kvinder har de virkelig dÄrlig hud og tÞrt eller fedtet hÄr i starten af graviditeten, hvor de ogsÄ fÊlder meget. Det skyldes, at de har en hÞjere produktion af mandligt kÞnshormon under graviditeten. Det vil dog stabilisere sig igen efter fÞdslen.
Andre har den flotteste hud og det smukkeste hÄr under graviditeten, men begynder sÄ at tabe store mÊngder af hÄr tre til otte mÄneder efter fÞdslen. Det skyldes, at kroppen har udskudt at skille sig af med hÄr under graviditeten, og at den derfor fÞrst gÞr det efter fÞdslen.

I begge tilfÊlde er det vigtigt, at du sÞrger for at spise sundt og varieret. LÊs hele vores blogindlÊg omkring hÄrtab efter graviditet her.

Hormonelt hÄrtab i overgangsalderen hos kvinder

HÄrtab er en meget normal ting, nÄr kvinder kommer i overgangsalderen. Det er noget som sker for alle kvinder, som kan fÞrer meget andet end hÄrtab med sig. Nogle af de faktorer kan blandt andet vÊre hedeture, bumser, manglende sexlyst, en forhÞjet svedproduktion. Vi kvinder skal virkelig dÞje med meget. Grunden til at man taber hÄret ved overgangsalderen er at det kvindelige hormon Þstrogen falder i kroppen, dette hormon spiller en aktiv rolle i kroppens vedligeholdelse af hÄr, hud og knogler. Derfor vil man opleve at hÄret bliver tyndere eller ligefrem falder af pÄ grund af den hormonelle balance ikke var ligesom fÞr. En anden grund til at mange kvinder oplever et hÄrtab ved overgangsalderen er at ens aktivitetsniveau og kredslÞb ikke lÊngere er lige sÄ godt som fÞr. Det gÞr at der vil blive transporteret mindre ilt og nÊringsstoffer ud til hÄrrÞdderne, som skal bruge dette til at danne sunde hÄrstrÄ. Det gÞr blandt andet at hÄrets vÊkstfase bliver forkortet og hurtigere gÄr i afvisningsfasen, hvor det falder af.

Hvilke behandlinger findes der til hÄrtab hos kvinder?

HÄrtab ved overdreven brug af hÄrprodukter og stramme frisurer

Hvis du oplever hÄrtab og gerne vil bekÊmpe det, er der et meget generelt sted du kan starte. Mange kvinder farver ofte deres hÄr, bruger mange hÄrprodukter og styler det jÊvnligt med glatte- eller krÞllejern. Alt efter hvilke produkter man bruger og hvor ofte man anvender varmeapparater i sit hÄr, kan det have store konsekvenser for hÄrets sundhed. Forkerte hÄrplejerutiner ÞdelÊgger langsomt hÄret og hÄrbunden og ofte er du mÄske slet ikke klar over det, fÞr det resulterer i store mÊngder hÄrtab.

Kan du genkende en skadelig hÄrplejerutine hos dig selv, sÄ anbefaler vi du gÞr fÞlgende: stop med at skade hÄret med hÄrfarve, afblegninger eller permanente krÞller, undgÄ produkter med skadelige kemiske stoffer og brug nogle mere neutrale hÄrprodukter der ikke er skadelige for dit hÄr. Undlad sÄ vidt sÄ muligt at udsÊtte dit hÄr for varmeapparater nÄr du styler det. Derudover bÞr du ogsÄ overveje om du ofte har stramme frisurer, da dette ogsÄ kan medvirke til begyndende hÄrtab. Over lÊngere kan hÄrgrÊnsen nemlig flytte sig, hvis hÄret hele tiden er stramt trukket tilbage. I det tilfÊlde handler det derfor om, at du finder frem til nogle mere skÄnsomme frisurer. Vi har samlet en guide til skÄnsomme frisure her.

Eftersom hÄrtab hos kvinder altsÄ ofte skyldes hverdagens hÄrplejerutiner er det derfor meget vigtigt, at vi genovervejer alle step i vores hÄrplejerutiner og overvejer om vi kan Êndre nogle ting, sÄ vi giver hÄret den bedst mulige behandling.

Mangler du inspiration til din hÄrplejerutine kan du lÊse vores blodindlÊg om shampoo mod hÄrtab her

Et godt tip til hÄrpleje

UndgÄ at sÊtte dit hÄr op mens det er vÄdt. Det er nemlig i fugtig tilstand at dit hÄr er mest skrÞbeligt. Du kan derved hurtigt knÊkke nogle hÄrs struktur og derved Þge dit hÄrtab. Et andet godt tip kan vÊre at undgÄ hÄrelastikker med metalsamlinger. Det kan nemlig vÊre med til at slide og knÊkke dit hÄr. Derfor kan det vÊre en god ide kun at gÄ med hÄrelastikker af gummi eller plastik. LÊs mere om hÄrelastikker her.

Vitaminer og mineraler

Det kan vÊre meget frustrerende, hvis du taber hÄret, uden at du ved, hvad du skal gÞre ved det. Heldigvis er der noget, som du selv kan gÞre. Det gÊlder fÞrst og fremmest om, at du sÞrger for at spise sundt og tage et kosttilskud med de vitaminer og mineraler, der opretholder en normal reproduktion af hÄrcellerne. Den indre pleje er ofte noget der bliver meget undervurderet i forhold til hÄrplejen.

Du bÞr have fokus pÄ at spise sÄ mange friske frugter og grÞntsager som muligt, da de indeholder flest vitaminer. Et eksempel pÄ hvordan du nemt og lÊkkert gÞr dette, er ved at lave en grÞntsags smoothie. Dermed kan du hjÊlpe dit hÄr til at genoprette den naturlige vitamin balance, som er nÞdvendigt for en stabil og normal hÄrvÊkst.

En god kost er vigtig for at fÄ de vitaminer og mineraler dit hÄr har brug for

BegrÊns dit forbrug af hÄrstyling

Du kan gÞre dit hÄr en kÊmpe tjeneste ved at begrÊnse dit forbrug af hÄrstyling produkter. Dette rÄd er et af de nemmeste og mest effektive rÄd at implementeret fra dag et, det er derfor meget essentielt. HÄrspray, fÞntÞrrer, glatte- og krÞllejern slider pÄ hÄret med de mange skrappe kemikalier, som hver gang og er med til at udtÞrre og langsomt nedbryde dit hÄrs struktur og gÞre det mere skrÞbeligt.

Du kan blandt andet med fordel ogsÄ planlÊgge dine bade sÄdan, at dit hÄr kan fÄ lov til at lufttÞrre i stedet for at fÞntÞrre det. Det er blandt andet fordi at dit hÄr er ekstra skrÞbeligt nÄr det er vÄdt. Det kan derfor vÊre skidt for hÄret at tÞrre det med hÄrklÊde eller fÞntÞrre. Du vil relativt hurtigt kunne se en forandring ved hjÊlp af disse smÄ tricks.

Hovedbundsmassage for Ăžget blodcirkulation

Hovedbundsmassage er en effektiv mÄde at forebygge hÄrtab hos kvinder pÄ, isÊr pÄ grund af dens evne til at forbedre blodcirkulationen til hovedbunden. Denne Þgede cirkulation hjÊlper med at transportere ilt og nÊringsstoffer til hÄrsÊkkene, hvilket kan hjÊlpe med at reducere udtynding og fremme en sundere hÄrvÊkst. Derudover kan hovedbundsmassage hjÊlpe med at reducere spÊndinger og stress i hovedbundens muskler, som kan vÊre en medvirkende faktor til hÄrtab. RegelmÊssig hovedbundsmassage Þger ogsÄ talgproduktionen, hvilket er vigtigt for at opretholde en sund hud og hovedbundens pH-vÊrdi, hvilket giver mulighed for bedre optagelse af Êteriske olier og andre nÊringsstoffer, der understÞtter et sundt hÄr.

UndgÄ stress

Der er en rÊkke forskellige mÄder, hvorpÄ kvinder kan reducere stress i deres liv for at undgÄ at miste hÄret. For det fÞrste er det vigtigt at tage regelmÊssige pauser fra arbejde og aktiviteter i lÞbet af dagen. At tage pauser hjÊlper med at fÄ hovedet fri og giver dig tid til at slappe af. Derudover kan det at deltage i beroligende aktiviteter som yoga, meditation eller dybe ÄndedrÊtsÞvelser hjÊlpe med at reducere spÊndinger. Desuden hjÊlper det dig med at opretholde en sund livsstil, hvis du fÄr tilstrÊkkelig sÞvn hver nat. Endelig giver en afbalanceret kost med frugt og grÞntsager vigtige nÊringsstoffer til hÄrvÊkst og sundhed. Ved at indarbejde disse tips i din daglige rutine kan du reducere stressniveauet og minimere risikoen for at miste dit hÄr pÄ grund af stressrelaterede faktorer.

LÊr at hÄndter din stress for at undgÄ hÄrtab som kvinde

Din vej til et lÊngere og sundere hÄr

FÞlger du de rÄd, vi har givet dig herover, samt supplerer din kost med dedikerede hÄrvitaminer, er der stor sandsynlighed for, at du vil begynde at fÄ et kraftigere hÄr. Du vil ogsÄ relativt hurtigt kunne opnÄ gode resultater, hvis du implementerer dem alle fra start. De gode forudsÊtninger skaber nemlig synergi effekter, der forstÊrker hinanden.

SÄ kan du endelig sig farvel til dit hÄrtab forevigt!

FĂ„ en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hĂ„r fra Lotte og Nanna đŸ„°