bølget hår
Gode råd

Min bølget hårpleje-rutine: Trin for trin

af Lotte Lindgren Jun 03, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 3. juli 2024.

Indholdfortegnelse

Drømmer du om at få smukt bølget hår, men er du usikker på, hvordan du bedst plejer det? Så er du kommet til det rette sted! Jeg vil dele min personlige bølget hårpleje-rutine trin for trin. Få sundt og glansfuldt hår med disse enkle tips og tricks. Læs med her!

  Hvad er bølget hår?

  Bølget hår er et hårtype, der har en naturlig bølget struktur i stedet for at være helt glat eller krøllet. Det kan være en smuk og alsidig hårtype, der giver et afslappet og beachy look. Bølget hår kan variere i graden af bølger, fra lette bølger til mere markante bølger. Det kan være både tyndt og tykt, og det kan være enten naturligt eller skabt ved hjælp af stylingmetoder som f.eks. krøllejern eller fletninger. Uanset om dit hår er naturligt bølget eller skabt, er det vigtigt at pleje det på den rigtige måde for at bevare dets sundhed og skønhed.

  Min bølget hårpleje-rutine: Trin for trin

  Trin 1: Start med vores repair and care shampoo, der tilføjer fugt og hydrering til dit hår. Når du har vasket dit hår, skal du huske at påføre en conditioner på længderne for at undgå krus.

  Trin 2: Påfør et produkt f.eks en krøllecreme, der passer til din hårtype og form dine bølger forsigtigt ved hjælp af fingrene eller en bred tandet kam for at undgå skader på håret. Hvis du har god tid, kunne du også overveje at prøve heatless curl hvor du får varmefri krøller. Du kan læse mere her. 

  Trin 3: Brug altid et mikrofiberhåndklæde eller tør dit hoved med en t-shirt i stedet for et almindeligt håndklæde for at reducere friktionen og minimere kruset hår. Tør derefter spidserne først og bevæg dig opad mod ørerne.

  Trin 4: Definer dine bølger yderligere efter behov ved hjælp af stylingprodukter som gel eller mousse, du kan også anvende en saltvandsspray. Undgå dog overbelastning af produkter da dette vil veje ned dine bølger.

  Trin 5: Afslut din rutine med lidt hårspray eller gel for ekstra holdbarhed hele dagen. Nu er du klar til de perfekte frisurer!

  Trin 1: Vask og tilføj fugt

  Brug en skånsom shampoo for at undgå at fjerne de naturlige olier fra dit bølgede hår. Vælg en shampoo, der er designet til din hårtype 2 - enten bølget eller kruset. Efter du har vasket dit hår med shampoo, skal du anvende en balsam med et højt indhold af fugt for at give håret den nødvendige fugt til at opnå et vedvarende bølget hår. Vi kan varmt anbefale vores Repair and Care shampoo og balsam sæt, som du kan finde her. 

  Tilføj ekstra fugt til dine bølger med en leave-in conditioner på spidserne.

  Vask ikke dit hår hver dag, da det kan tørre både dine krøller og din hovedbund ud. Prøv i stedet at vaske det hver anden eller tredje dag for at holde på fugten og formen i dit bølgede hår. Med disse simple trin vil du kunne opnå sundt og velplejet hår.

  Trin 2: Påfør stylingprodukter

  Trin 2: Påfør et produkt specifikt til bølget hår og undgå at bruge for meget, da det kan føre til tyngeffekt. Det er vigtigt at prøve forskellige produkter for at finde den rette balance. Når du påfører stylingprodukter, kan du arbejde med din form og definere dine bølger ved hjælp af fingrene. Start ved ørerne og arbejd hen imod spidserne.

  Husk altid at tage hensyn til dit hårs type 2 bølgende struktur og fugtniveauet i dit hår, når du vælger produkter til din rutine. Gode valg inkluderer cremer eller mousses med hydreringsegenskaber som vores Twirl and Curl krøllecreme. Brug også gerne letvægtige olier til håret såsom argan-olié for ekstra fugtighed uden tyngeeffekten fra tungere olier.

  Nyd processen med eksperimentering af forskellige behandlinger og frisurer; husk altid på kerneværdien bag enhver god hårplejerutine - douceur (blide behandlinger) er nødvendig!

  Trin 3: Tør dit hår på den rigtige måde

  Når det kommer til at tørre dit bølgede hår, er der flere måder at gøre det på. Det bedste er at lade håret lufttørre naturligt, da varmen fra føntørrer eller krøllejern kan beskadige dine lokker og få dem til at miste formen. Hvis du dog ikke kan undgå føntørreren, skal du huske på to ting: anvend diffuser og lavest mulige temperatur for at skåne dit hår mest muligt.

  Foruden valget mellem en føntørrer eller ej, kan du også vælge imellem forskellige typer af håndklæder til afdrypning efter badet. Et mikrofiberhåndklæde eller silketurban vil være mere skånsomme mod dit bølgede hår end almindelige bomuldshandklæder og mindsker risikoen for krus og knæk i spidserne. Så sørg for altid at have et blødere alternativ ved hånden når duf plejer dine bølger! Vi kan varmt anbefale vores super vandabsorberende hårhåndklæde af mikrofiber som sidder perfekt på håret. 

  kvinde tørrer sit hår

  Trin 4: Definer dine bølger

  Del dit hår op i sektioner ved hjælp af klips eller elastikker, så du kan arbejde med hver del nemt og effektivt. Klem forsigtigt på hver sektion med dine fingre fra bunden til spidserne, mens du bevæger dig rundt om hele hovedet. Dette vil fremhæve bølgernes form og give en smuk struktur til dit bølget hår.

  For at opretholde fyldigheden i dit bølgede hår er det vigtigt ikke at krampe det alt for meget sammen. Lad det være løst og luftigt, så bølgerne kan bevare deres naturlige form. Brug gerne produkter som shampoo og behandling specielt designet til din hårtype 2 for optimal hydration og douceur.

  • Del håret op i sektioner
  • Klem forsigtig på hver sektion
  • Bevæg dig rundt om hele hovedet
  • Undgå at krampe håret sammen
  • Brug produkter specielt designet til hårtype 2

  Trin 5: Hold igen med hårspray eller gel

  Brug en letvægts hårspray eller gel for at holde på plads hele dagen. Spray eller påfør produktet fra en passende afstand for at undgå, at det tynget dit hår. Du kan også påføre mere produkt i løbet af dagen, hvis nødvendigt.

  Her er nogle tips til at få din bølgen hår til at se fantastisk ud hele dagen:

  • Brug en letvægts hårspray eller gel
  • Spray eller påfør produktet fra en passende afstand for ikke tynge dit hår
  • Påfør eventuelt mere produkt i løbet af dagen hvis nødvendigt

  Husk disse tip og hold dine bølger smukke og definerede hele dagen lang!

   flot bølget hår

  Hvordan kan man bevare volumen i bølget hår?

  At bevare volumen i bølget hår kan være en udfordring, især hvis dit hår er fint eller fladt på toppen. Men der er heldigvis flere teknikker, du kan prøve for at holde dit hår fyldigt og voluminøst.

  Først og fremmest er det vigtigt at bruge de rigtige hårprodukter. En god volumen shampoo og balsam kan hjælpe med at tilføje fyldighed og styrke til dit hår. Du kan også overveje at bruge en volumen spray eller mousse, som kan give ekstra løft ved rødderne.

  Når du styler dit hår, kan du også prøve at bruge en føntørrer med diffuser-tilbehør. Dette vil hjælpe med at sprede varmen mere jævnt og skånsomt, hvilket kan være særligt nyttigt for bølget hår. Du kan også overveje at style dit hår med en stor rundbørste, som vil hjælpe med at skabe volumen og bevare formen på dine bølger.

  Hvordan undgår man, at bølget hår bliver filtret?

  Det kan være en udfordring at opretholde et bølget hår uden at det bliver filtret og tørt. Men der er nogle enkle trin, man kan følge for at undgå dette.

  Først og fremmest er det vigtigt at vælge den rette shampoo og balsam, der er designet til bølget hår. Disse produkter vil indeholde ingredienser, der hjælper med at gøre håret mere blødt og smidigt, hvilket mindsker risikoen for filtrede lokker.

  Dernæst er det en god ide at undgå at børste håret, når det er vådt. Bølget hår er særligt følsomt over for filtrede knuder, når det er vådt, så det er bedst at tørre håret først med et håndklæde og derefter bruge en bred kam eller en børste med bløde børster for at løsne filtret hår.

  Tips til pleje af bølget hår om natten

  Bølget hår er alsidigt og smukt. Men det er vigtigt at pleje det for at bevare dets naturlige skønhed. Pleje af bølget hår om natten kan gøre en stor forskel, da det giver håret mulighed for at forblive sundt, samtidig med at det bevarer sin naturlige struktur.
  Begynd i aften, og se forskellen i dit hår. Smukke, sunde bølger er inden for rækkevidde. Nyd fordelene ved ordentlig pleje af bølget hår. Du fortjener at have fantastisk hår hver dag. Her er nogle tips til, hvordan du plejer bølget hår for begyndere.

  1. Red det ud med omhu

  Udredning af bølget hår kræver en blid tilgang. Brug en bredtandet kam i stedet for en børste. Kæm dit hår, når det er vådt og har balsam i sig. Start fra spidserne og arbejd dig op til rødderne. Denne metode reducerer brud og vedligeholder dit bølgemønster. Undgå at rede dit hår, når det er tørt. Det kan forårsage krus og forstyrre dine bølger.

  2. Brug et bambus- eller silkepudebetræk

  Bambus- eller silkepudebetræk reducerer friktionen. Det hjælper med at forhindre krus og sammenfiltring. De er mere skånsomme mod bølget hår. Bomuldspudebetræk kan forårsage brud. At skifte til silke eller satin kan gøre en stor forskel. De holder dit hår glat og skinnende. Dette er et nemt og effektivt tip til, hvordan man plejer bølget hår for begyndere.

  3. Brug en leave-in-balsam

  Brug en leave-in-balsam før sengetid. Det holder dit hår hydreret natten over. Det forebygger tørhed og krus. Påfør en lille mængde i håret. Fokuser på spidserne. Undgå rødderne for at undgå fedtethed. Leave-in-balsam nærer og beskytter dit hår. Det gør dit hår mere håndterbart om morgenen. Dette er et vigtigt trin i pleje af bølget hår.

  4. Brug en løs fletning eller knold

  Stramme frisurer kan skade bølget hår og gøre dit hår tilbøjeligt til at knække ved at forårsage stress på hårsækkene. Bind dit hår i en løs fletning eller knold. Det forhindrer sammenfiltring og knuder og forebygger også brud og bevarer det naturlige bølgemønster. En løs fletning holder dine bølger definerede. Det forhindrer også friktion mod puden. Dette tip hjælper dig med at vågne op med smukke bølger. Det er et simpelt trick til, hvordan du plejer bølget hår om natten.

  5. Undgå varmestyling før sengetid

  Undgå at bruge varmestylingsredskaber om natten. Varme kan skade dit hår. Det forårsager tørhed og brud. Hvis du har brug for at style dit hår, så brug varmefri metoder. Prøv at flette dit hår, når det er fugtigt. Det skaber naturlige bølger uden varme. Beskyt dit hår ved at undgå unødvendig varme. Det er enkelt, men effektivt.

  6. Brug et massageapparat til hovedbunden

  Det er ikke svært at lære at pleje bølget hår for begyndere. Et massageapparat til hovedbunden øger blodcirkulationen. Det fremmer en sund hårvækst. Brug det før sengetid til en afslappende rutine. Massér forsigtigt din hovedbund i et par minutter. Det stimulerer hårsækkene. Det hjælper også med at fordele de naturlige olier. Et massageapparat til hovedbunden kan forbedre hårets generelle sundhed. Det er et gavnligt redskab til pleje af bølget hår.

  7. Fugt dit hår regelmæssigt

  Fugt dit hår for at holde det sundt. Brug en fugtgivende hårmaske en gang om ugen. Påfør den før sengetid for at få en dybdegående pleje. Lad den virke natten over for at få det bedste resultat. Det tilfører fugt og glans. Hydreret hår er mindre tilbøjeligt til at kruse og knække. Regelmæssig fugtgivende pleje er afgørende for, hvordan man tager sig af bølget hår. Husk, at konsistens er nøglen. Indarbejd disse vaner i din aftenrutine. Dit bølgede hår vil takke dig!

  8. Beskyt dit hår med en kyse eller et tørklæde

  Det er nemt at passe på bølget hår om natten. Hårhuer og tørklæder beskytter bølget hår. Brug silke- eller satinmaterialer for at få bedre resultater, da bølget hår kan være smukt og håndterbart. De forhindrer krus og holder håret på plads. Denne metode er god til dem, der lærer at tage sig af bølget hår for begyndere. Med den rette pleje om natten kan du bevare dets naturlige skønhed.

  9. Brug en diffuser til tørring

  Det kan være svært at tørre bølget hår. Det kan hjælpe at bruge en diffuser på din hårtørrer. Den fordeler varmen jævnt og fremhæver dine naturlige bølger. Start med lav varme for at undgå skader. Krøl forsigtigt håret med diffusoren for at skabe definerede bølger. Lad dit hår lufttørre delvist, før du bruger diffuseren. Denne metode giver dine bølger volumen og spændstighed.

  Få en en 10% rabatkode tilsendt

  Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰