bølget hår
Gode råd

Min bølget hårpleje-rutine: Trin for trin

af Lotte Lindgren Jun 03, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 2. februar 2024.

Indholdfortegnelse

Drømmer du om at få smukt bølget hår, men er du usikker på, hvordan du bedst plejer det? Så er du kommet til det rette sted! Jeg vil dele min personlige bølget hårpleje-rutine trin for trin. Få sundt og glansfuldt hår med disse enkle tips og tricks. Læs med her!

Indholdsfortegnelse

Hvad er bølget hår?

Bølget hår er et hårtype, der har en naturlig bølget struktur i stedet for at være helt glat eller krøllet. Det kan være en smuk og alsidig hårtype, der giver et afslappet og beachy look. Bølget hår kan variere i graden af bølger, fra lette bølger til mere markante bølger. Det kan være både tyndt og tykt, og det kan være enten naturligt eller skabt ved hjælp af stylingmetoder som f.eks. krøllejern eller fletninger. Uanset om dit hår er naturligt bølget eller skabt, er det vigtigt at pleje det på den rigtige måde for at bevare dets sundhed og skønhed.

Min bølget hårpleje-rutine: Trin for trin

Trin 1: Start med vores repair and care shampoo, der tilføjer fugt og hydrering til dit hår. Når du har vasket dit hår, skal du huske at påføre en conditioner på længderne for at undgå krus.

Trin 2: Påfør et produkt f.eks en krøllecreme, der passer til din hårtype og form dine bølger forsigtigt ved hjælp af fingrene eller en bred tandet kam for at undgå skader på håret. Hvis du har god tid, kunne du også overveje at prøve heatless curl hvor du får varmefri krøller. Du kan læse mere her. 

Trin 3: Brug altid et mikrofiberhåndklæde eller tør dit hoved med en t-shirt i stedet for et almindeligt håndklæde for at reducere friktionen og minimere kruset hår. Tør derefter spidserne først og bevæg dig opad mod ørerne.

Trin 4: Definer dine bølger yderligere efter behov ved hjælp af stylingprodukter som gel eller mousse, du kan også anvende en saltvandsspray. Undgå dog overbelastning af produkter da dette vil veje ned dine bølger.

Trin 5: Afslut din rutine med lidt hårspray eller gel for ekstra holdbarhed hele dagen. Nu er du klar til de perfekte frisurer!

Trin 1: Vask og tilføj fugt

Brug en skånsom shampoo for at undgå at fjerne de naturlige olier fra dit bølgede hår. Vælg en shampoo, der er designet til din hårtype 2 - enten bølget eller kruset. Efter du har vasket dit hår med shampoo, skal du anvende en balsam med et højt indhold af fugt for at give håret den nødvendige fugt til at opnå et vedvarende bølget hår. Vi kan varmt anbefale vores Repair and Care shampoo og balsam sæt, som du kan finde her. 

Tilføj ekstra fugt til dine bølger med en leave-in conditioner på spidserne.

Vask ikke dit hår hver dag, da det kan tørre både dine krøller og din hovedbund ud. Prøv i stedet at vaske det hver anden eller tredje dag for at holde på fugten og formen i dit bølgede hår. Med disse simple trin vil du kunne opnå sundt og velplejet hår.

Trin 2: Påfør stylingprodukter

Trin 2: Påfør et produkt specifikt til bølget hår og undgå at bruge for meget, da det kan føre til tyngeffekt. Det er vigtigt at prøve forskellige produkter for at finde den rette balance. Når du påfører stylingprodukter, kan du arbejde med din form og definere dine bølger ved hjælp af fingrene. Start ved ørerne og arbejd hen imod spidserne.

Husk altid at tage hensyn til dit hårs type 2 bølgende struktur og fugtniveauet i dit hår, når du vælger produkter til din rutine. Gode valg inkluderer cremer eller mousses med hydreringsegenskaber som vores Twirl and Curl krøllecreme. Brug også gerne letvægtige olier til håret såsom argan-olié for ekstra fugtighed uden tyngeeffekten fra tungere olier.

Nyd processen med eksperimentering af forskellige behandlinger og frisurer; husk altid på kerneværdien bag enhver god hårplejerutine - douceur (blide behandlinger) er nødvendig!

Trin 3: Tør dit hår på den rigtige måde

Når det kommer til at tørre dit bølgede hår, er der flere måder at gøre det på. Det bedste er at lade håret lufttørre naturligt, da varmen fra føntørrer eller krøllejern kan beskadige dine lokker og få dem til at miste formen. Hvis du dog ikke kan undgå føntørreren, skal du huske på to ting: anvend diffuser og lavest mulige temperatur for at skåne dit hår mest muligt.

Foruden valget mellem en føntørrer eller ej, kan du også vælge imellem forskellige typer af håndklæder til afdrypning efter badet. Et mikrofiberhåndklæde eller silketurban vil være mere skånsomme mod dit bølgede hår end almindelige bomuldshandklæder og mindsker risikoen for krus og knæk i spidserne. Så sørg for altid at have et blødere alternativ ved hånden når duf plejer dine bølger! Vi kan varmt anbefale vores super vandabsorberende hårhåndklæde af mikrofiber som sidder perfekt på håret. 

kvinde tørrer sit hår

Trin 4: Definer dine bølger

Del dit hår op i sektioner ved hjælp af klips eller elastikker, så du kan arbejde med hver del nemt og effektivt. Klem forsigtigt på hver sektion med dine fingre fra bunden til spidserne, mens du bevæger dig rundt om hele hovedet. Dette vil fremhæve bølgernes form og give en smuk struktur til dit bølget hår.

For at opretholde fyldigheden i dit bølgede hår er det vigtigt ikke at krampe det alt for meget sammen. Lad det være løst og luftigt, så bølgerne kan bevare deres naturlige form. Brug gerne produkter som shampoo og behandling specielt designet til din hårtype 2 for optimal hydration og douceur.

  • Del håret op i sektioner
  • Klem forsigtig på hver sektion
  • Bevæg dig rundt om hele hovedet
  • Undgå at krampe håret sammen
  • Brug produkter specielt designet til hårtype 2

Trin 5: Hold igen med hårspray eller gel

Brug en letvægts hårspray eller gel for at holde på plads hele dagen. Spray eller påfør produktet fra en passende afstand for at undgå, at det tynget dit hår. Du kan også påføre mere produkt i løbet af dagen, hvis nødvendigt.

Her er nogle tips til at få din bølgen hår til at se fantastisk ud hele dagen:

  • Brug en letvægts hårspray eller gel
  • Spray eller påfør produktet fra en passende afstand for ikke tynge dit hår
  • Påfør eventuelt mere produkt i løbet af dagen hvis nødvendigt

Husk disse tip og hold dine bølger smukke og definerede hele dagen lang!

 flot bølget hår

Hvordan kan man bevare volumen i bølget hår?

At bevare volumen i bølget hår kan være en udfordring, især hvis dit hår er fint eller fladt på toppen. Men der er heldigvis flere teknikker, du kan prøve for at holde dit hår fyldigt og voluminøst.

Først og fremmest er det vigtigt at bruge de rigtige hårprodukter. En god volumen shampoo og balsam kan hjælpe med at tilføje fyldighed og styrke til dit hår. Du kan også overveje at bruge en volumen spray eller mousse, som kan give ekstra løft ved rødderne.

Når du styler dit hår, kan du også prøve at bruge en føntørrer med diffuser-tilbehør. Dette vil hjælpe med at sprede varmen mere jævnt og skånsomt, hvilket kan være særligt nyttigt for bølget hår. Du kan også overveje at style dit hår med en stor rundbørste, som vil hjælpe med at skabe volumen og bevare formen på dine bølger.

Hvordan undgår man, at bølget hår bliver filtret?

Det kan være en udfordring at opretholde et bølget hår uden at det bliver filtret og tørt. Men der er nogle enkle trin, man kan følge for at undgå dette.

Først og fremmest er det vigtigt at vælge den rette shampoo og balsam, der er designet til bølget hår. Disse produkter vil indeholde ingredienser, der hjælper med at gøre håret mere blødt og smidigt, hvilket mindsker risikoen for filtrede lokker.

Dernæst er det en god ide at undgå at børste håret, når det er vådt. Bølget hår er særligt følsomt over for filtrede knuder, når det er vådt, så det er bedst at tørre håret først med et håndklæde og derefter bruge en bred kam eller en børste med bløde børster for at løsne filtret hår.

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰