Den ultimative guide til perfekte krøller

I Gode råd 0 kommentar

Den ultimative guide til perfekte krøller

Er du velsignet med enten krøllet, bølget eller blot fald i dit hår fra naturens side? Både krøller, bølger og fald er smukke hårtyper, men det er samtidig også hårtyper, som kræver den helt rette styling, hvis de skal se godt ud.

Der er flere årsager til at krøllet hår ofte kræver mere opmærksomhed i forhold til pleje og styling end glat hår. Det skyldes blandt andet at krøllet hår oftere har en uens tekstur, som kan være sværere at kontrollere end eksempelvis glat hår. Herunder får du en guide til dit krøllede hår, så du kan få rydde de krusede krøller af vejen - og få dine bølgende lokker til at fremstå mere friske - og ikke mindst flottere.

Dorte Kristensen er frisør og tidligere medindehaver af en prisvindende frisørkæde

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

- Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 22/12-2022

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor får jeg krusede krøller?

Kruset hår er noget, som de fleste kender til. Mange skal især kæmpe med det ustyrlige og krusede hår i de kolde måneder om vinteren, men for personer, som har krøller, så er kruset hår en helt anden kamp, som oftest skal tages op året rundt. Det skyldes blandt andet hårfibrenes uensartede form, der medvirker til: At krøllet hår har en tendens til at være mere skrøbeligt.

Kruset hår er oftest forårsaget af det kolde vejr, som er med til at gøre håret tørt og i nogle tilfælde filtret. Derfor er det først og fremmest vigtigt at holde dit krøllede hår sundt og fugtigt, hvis du ønsker at undgå krus. Derudover skal du huske at bruge balsam hver gang du vasker dit hår. Hvis du vil gøre endnu mere for, at dit hår fremstår glansfuldt, kan du bruge Repair and Shine Serum og en hårelixir.

Do & Don'ts til dig med krøller

do and don'ts til krøllet hår

Sådan får du de smukkeste krøller

Ved du hvordan du “tæmmer” dine krøller bedst? Når du bruger tid på at pleje og style dine krøller, får du det bedste frem i dem. Følg vores 6 tips herunder.

1. Skru ned for varmen

Når du skal tørre eller style dit hår, så skru ned for varmen. Det gælder både når du står under bruseren i badet og når du bruger føntørren og andre stylingredskaber, som anvender varme. Vi anbefaler, at du vasker dit hår i lunkent vand, fremfor varmt, og at forskellige stylingredskaber ikke bliver anvendt ved temperaturer over 185 grader.

Udover at du skal undgå for høje temperaturer, er det også relevant, hvordan du tørrer dit krøllede hår. Når du skal føntørre dine krøller, kan du med fordel bruge en diffuser. En diffuser kan være med til at gøre dét, som alle med krøllet hår ønsker: At fremhæve naturlige krøller.

Husk på, at når du anvender en diffuser, så skal du stoppe med at føntørre, lige inden håret er helt tørt. På den måde undgår du, at udtørre krøllerne med den varme luft mere end nødvendigt.

2. Brug fugtgivende produkter

I forbindelse med styling af krøllet hår, så findes der særlige produkter til krøller, som kan være med til at gøre hele processen lettere. En fordel kan for eksempel være, at du gør brug af et sæt, der specifikt har dit krøllede hår i tankerne, som for eksempel et Twirl and Curl sæt.

Når håret skal vaskes, er det vigtigt, at du både gør brug af en balsam og shampoo, som samtidig er fugtgivende. Da dit krøllede hår konstant har behov for fugt, er det også en god idé, at du jævnligt husker at behandle dit hår med fugtgivende produkter, som for eksempel oliedråber og Twirl and Curl Styling Cream, da den indeholder plejende shea og Aloe Vera.

3. Læg børsten på hylden – og brug en kam i stedet

Når du skal skabe de perfekte krøller, så er en del af det, at du undgår kruset hår. Som sagt, så får du kruset hår, når dit hår er tørt. Hvis dit hår er tørt, har det også lettere ved at knække, når du reder det igennem med en børste.

Du skal undgå at adskille dine krøller fra hinanden. Derfor bør du udskifte din almindelige børste med en kam i stedet. En kam er mere skånsom for både dit hår og din hovedbund. Generelt anbefaler vi, at du reder dit hår ud, mens du befinder dig i badet og har en god hårkur eller balsam i. Med en kam, minimerer du risikoen for knækkede hårstrå, og du sørger samtidig for at dit hår forbliver fugtigt og lækkert.


4. Tør håret ved at lave en plop

En plop er den mest effektive måde at tørre dit hår på, hvis du ønsker at bevare og fremhæve dine naturlige krøller bedst muligt. Du lægger håret i en plop ved at lade det falde ned i en t-shirt eller et mikrofiber håndklæde. Derefter pakker du håret ind i håndklædet og placerer det ovenpå dit hoved.

Når håndklædet er blevet fastgjort til hovedet, så skal det som regel have lov til at sidde i alt mellem 15 til 60 minutter for at give det bedste resultat. Et godt tip kan være at sove med ploppen i over natten. På den måde får dit hår muligheden for at tørre, og du vågner med flot, stylet hår.

5. Sæt håret op i en knold før du går til ro

Når man taler om krøllet hår, så handler det oftest om at have de helt rigtige rutiner. Gør det derfor til en del af din aftenrutine at sætte håret op i en knold eller hestehale og sov med den i natten over - gerne på et pudebetræk af bambus, silke eller satin.

Produkter til smukke krøller

Udsolgt

Udsolgt

6. Besøg din frisør hver 8. uge

For at have sunde og velplejede krøller, så er det nødvendigt, at du går til frisøren jævnligt. Det bliver lettest at holde dit hår sundt og smukt, hvis du sørger for at få det klippet cirka hver 8. uge.

Curly Girl metoden

Curly Girl metoden er en metode, der bruges som en unik form for pleje og styling af naturligt krøllet hår. Metoden inkluderer blandt andet nogle særlige produkter og indebærer specifikke teknikker, der er med til at forbedre hårets sundhed, fremhæve krøller og mindske krus i håret. Det er derfor en metode, som du bør undersøge nærmere, hvis du har krøllet hår.

No poo metoden

Udover Curly Girl metoden kan du bruge den såkaldte “No poo metode”. No poo metoden går kort fortalt ud på: At du fjerner al shampoo fra din daglige hårrutine, og udelukkende gør brug af No poo balsam. Det er en metode, som er med til at holde håret fugtigt, fordi den ikke fjerner de naturlige olier og dermed sikrer, at dit hår ikke bliver slidt og spaltet.

Både No poo metoden og Curly Hair metoden er to metoder, som hyppigt bliver anvendt af personer med krøllet hår. Det kommer af, at de to hårmetoder bidrager positivt, når du skal pleje og style dine krøller.

Twirl and Curl-serien

Udsolgt

Udsolgt

RELATED ARTICLES