3 Kvinder med kort hår
Gode råd

Kort hår: Den ultimative guide til pleje og styling

af Lotte Lindgren Jun 24, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 8. februar 2024.

Krøllet kort hår kan være både sjovt og udfordrende at style, men det kræver de rigtige produkter for at opnå et flot resultat. Derfor har vi samlet en liste over de bedste hårprodukter til krøllet kort hår, der vil hjælpe dig med at få den frisure du ønsker. Fra shampoo til stylingprodukter - vi har dækket det hele i denne guide. Så læs videre for vores anbefalinger og tip!

Indholdsfortegnelse

De bedste hårprodukter til krøllet kort hår

Krøllet kort hår kan være en udfordring at style, men med de rigtige produkter kan du skabe fantastiske looks. En god shampoo og balsam er afgørende for at bevare krøllerne og give håret den nødvendige fugtighed. Korthårsfrisurer som pixie cuts ser bedst ud med et let hold og definition i krøllerne, hvilket opnås ved brug af leave-in produkter såsom krøllecreme eller gele til håret.

Introduktion til kort krøllet hår

Krøllet kort hår kan være en udfordring, når det kommer til styling og pleje. Der er dog et par tips og tricks, der kan hjælpe dig med at få de bedste looks frem i din korthårsfrisure. Det er vigtigt at huske på forskellen mellem produkter til kort og langt hår, da de kræver forskellige niveauer af fugtgivende ingredienser for at opretholde sunde krøller.

Krøllet kort hår kræver ekstra fugtighed for at undgå tørhed eller spaltede spidser.

Når du vælger shampoo og balsam til dit korthårede drømme look, er det afgørende at finde dem med ekstra fugtighed for at undgå tørhed eller spaltede spidser. Brug leave-in-produkter såsom olie til håret eller hårserum efter hårvasken for yderligere beskyttelse mod skade fra varmebehandling ved stylingprocessen. Ved anvendelse af stylingsprodukter som mousse eller gelé skal du sørge for ikke at overbelaste det fine hår; størrelsen på en ært vil typisk være passende til den slags længde og volumen på kort krøllet hår frisurer!

kort krøllet hår kvinde

Hårvask og balsam

Valg af shampoo til krøllet kort hår er vigtigere end du tror. Det kan betyde forskellen på at have sunde og velplejede krøller eller tørre og beskadigede lokker. Så vælg en shampoo, der er designet specielt til dit korthårede, krøllede hår.

Betydningen af balsam for dit korte, krøllede hår kan ikke undervurderes. Balsam hjælper med at blødgøre og hydrere dine lokker efter hårvasken, så de ser sundere ud. Det mindsker også risikoen for knuder i dit korte hår frisure.

Forkerte hårvaskerutiner kan ødelægge dit korte, krøllede hår på ingen tid. Undgå disse fejltagelser for at sikre sunde og velplejede lokker:

 • Brug ikke varmt vand
 • Overbelast ikke håret med produkt
 • Vask det kun hver anden dag

Hvis du drømmer om perfekte looks med dine pixie eller andre korthårsfrisurer i løbet af dagen - så husk dette: Det første skridt til fantastisk stil starter allerede under bruseren!

Leave-in og stylingprodukter

For at opnå de bedste looks til dit korthåret, krøllede hår er det vigtigt at bruge de rigtige leave-in produkter og stylingprodukter. Der findes mange forskellige produkter på markedet, men her er nogle af vores favoritter:

 • De bedste leave-in produkter til at definere dine kurver: Disse produkter hjælper med at holde på fugten i dit krøllede hår og giver definition til dine krøller. Prøv fx vores Twirl and Curl Krøllecreme som giver lækre definerede krøller. 
 • Tørshampooen redning i nøden?: Hvis du har travlt om morgenen eller ønsker et hurtigt touch-up i løbet af dagen, så er tørshampoo den perfekte nødløsning for dig! Det absorberer overskydende olie fra håret og giver lidt ekstra volumen.
 • Sådan finder du de rigtige stylingprodukter til dit korte, krøllede hår: Når du vælger stylingprodukter, skal du finde dem der passer godt sammen med din frisuretype. For kort hår anbefales lettere hold-produkter som mousse eller spray. En saltvandsspray kan være et godt alternativ, prøv f.eks vores Saltvandsspray som både er varmebeskyttende og UV beskyttende. Den giver et lækkert medium hold til din frisure. 

Brug disse tips sammen med vores tidligere råd om hårvask og balsam for drømme-lignende resultater!

 

Hårmasker og behandlinger

Hydrering er en vigtig del af din rutine med hårmasker og behandlinger, især hvis du har kort krøllet hår. Det anbefales at investere i en dyb hydrerende maske mindst én gang om ugen for at holde dit hår sundt og glansfuldt. Deep conditioners kan være mere effektive end almindelige hårmasker, men det er vigtigt at vælge den rigtige type til dit hår.

Nogle vil måske foretrække proteinbehandlinger frem for olier for deres korte frisure, men begge typer af behandlinger kan have gavnlig effekt på forskellige måder. Proteinbehandlinger hjælper med at styrke håret, mens oliemasker giver intens hydration til tørt hår. Det afgørende valg mellem de to typer af behandling vil meget afhænge af din stil og dine drømme omkring hvordan dit kort krøllede look skal se ud efter behandlingen. Vi har begge dele hos Yuaia Haircare. Vi har både en lækker fugtgivende og plejende hårmaske og en hårmaske med keratin og hvedeprotein som er med til at genopbygge dit hår. Se vores udvalg af hårmasker her

Tips og tricks til styling af kort krøllet hår

Krøllet hår kan være svært at style, men med de rigtige produkter og teknikker kan du opnå fantastiske looks. Når du har kort krøllet hår, er det vigtigt at bruge en god shampoo og balsam for at holde håret sundt og hydreret. Brug også gerne leave-in produkter til styling af dit korthårede look.

Når du styler dit krøllede hår, så prøv forskellige teknikker som finger-twist eller diffuser for at skabe mere volumen og definition i dine krøller. Vær ikke bange for at eksperimentere med forskellige stilarter som pixie cuts eller andre korthårsfrisurer - drømme om et nyt look kan blive til virkelighed!

Hvordan skal man klippe kort hår?

Kort hår frisure kan være en smuk og praktisk frisure, men det kræver også en særlig klippeteknik for at få det til at se godt ud. Her er nogle tips til, hvordan man klipper kort hår:

1. Vælg den rigtige længde: Det er vigtigt at vælge den rigtige længde for kort hår. Generelt set er det bedst at vælge en længde, der er mellem en halv og en tomme over ørene og nakken.

2. Brug de rigtige værktøjer: Brug en skarp saks og en kam til at klippe håret. Det er også en god idé at have en trimmer til at trimme nakken og siderne.

3. Start med at klippe nakken og siderne: Klip først nakken og siderne med saks eller trimmer afhængigt af den ønskede længde. Start med at klippe nederst og arbejd dig opad mod toppen.

4. Brug kammen til at klippe resten af håret: Brug kammen til at få det resterende hår på plads og klip det i den ønskede længde.

5. Kig efter balance: Det er vigtigt at sørge for, at begge sider af hovedet er jævnt klippet og har samme længde og form. Brug spejlet til at tjekke, om begge sider ser ens ud.

Afslutningsvis kan kort krøllet hår være en smuk og praktisk frisure, men det kræver lidt ekstra opmærksomhed og pleje. Ved at vælge den rigtige type behandling, bruge de rigtige produkter og teknikker samt få det klippet med den rigtige teknik, kan du opnå det smukke korte krøllede look, du altid har drømt om. Så gå ud og eksperimenter med dit hår og find din perfekte korthårsfrisure!

Sakser der klipper i håret

Frisure til kort hår: Hvilke frisurer passer bedst til kort hår?

Der er mange forskellige frisurer, der kan være flotte og passe godt til kort hår. Her er nogle af de mest populære:

1. Pixie cut: Denne frisure er kort på siderne og i nakken, men længere på toppen. Det giver et edgy og sofistikeret look.

2. Bob: En klassisk frisure, der er kortere i nakken og længere i fronten. Der er mange variationer af denne frisure, så den kan tilpasses til forskellige ansigtsformer og personlige præferencer.

3. Lob: En lidt længere version af bobben, der typisk går ned til kravebenene. Denne frisure har også mange variationer og er en god mulighed for dem, der ønsker en mere feminin stil.

4. Bangs eller pandehår: At have pandehår kan give et nyt og friskt look til kort hår. Der er mange forskellige typer af pandehår at vælge imellem, inklusiv lige, skrå eller bare en lille frynse.

5. Asymmetrisk: En frisure, der er kort på den ene side og længere på den anden, giver et unikt og interessant look.

Det er vigtigt at tage hensyn til din ansigtsform og personlighed, når du vælger en kort frisure. Tal med din frisør om de muligheder, der passer bedst til dig, og husk at det er okay at eksperimentere med forskellige stilarter, indtil du finder den rigtige for dig.

Frisure til kort håret kvinder over 50 år

Kvinder over 50 år kan også bære en smuk kort frisure. Når du vælger en frisure, er det vigtigt at tage hensyn til din ansigtsform og personlige stil. En klassisk pixie cut eller en bob med sideskilning kan være fantastiske valg, da de begge er tidløse og elegante. Hvis du ønsker at tilføje mere volumen til dit hår, kan du prøve at style det med volumenprodukter og en diffuser eller finger-twist teknik. Det er også vigtigt at sørge for, at dit hår er sundt og hydreret ved at bruge en god shampoo og balsam samt en leave-in behandling. Så gå ud og prøv forskellige stilarter, og find den perfekte kort frisure, der passer til din stil og personlighed.

Hvordan får man volumen i kort hår?

Der er flere måder at skabe volumen i kort hår på. Her er nogle tips:

1. Brug en volumenspray: En god volumenspray kan hjælpe med at tilføje tekstur og fylde til kort hår. Spray produktet på hårrødderne, og style derefter håret som ønsket.

Kvinde bruger spray i håret

2. Brug en runde børste: Når du føntørrer dit hår, kan du bruge en runde børste til at løfte håret ved rødderne og skabe volumen. Føntør håret i retning opad for at opnå det bedste resultat.

3. Vælg den rigtige klipning: En kort klipning med lag og tekstur kan hjælpe med at skabe volumen. Spørg din frisør om en klipning, der passer til dit hårtype og ansigtsform.

4. Brug en root-lift spray: En root-lift spray kan hjælpe med at løfte håret ved rødderne og skabe volumen. Spray produktet på hårrødderne, og style derefter håret som ønsket.

5. Brug en teksturspray: En teksturspray kan hjælpe med at tilføje fylde og struktur til kort hår. Spray produktet på tørt hår, og style derefter håret som ønsket.

Hvordan bevarer man krøller i kort hår?

Hvis du ønsker at bevare krøller i dit korte hår, kan det være en ide at se nærmere på Curly Girl metoden, dette er en skånsom metode for dit hår som er med til at fremme dine naturlige krøller. På den måde får du de mest naturlige, men også skånsomme krøller frem i dit hår. Læs vores store guide til Curly Girl metoden her. 

Krøller i kort hår kan være svære at bevare, men med disse tips kan du sikre, at dine krøller holder hele dagen:

1. Brug en curl-enhancing produkt: En curl-enhancing produkt kan hjælpe med at definere og forstærke dine krøller. Brug produktet efter hårvask og style dit hår med fingrene for at fremhæve krøllerne.

2. Brug en diffuser: En diffuser kan hjælpe med at bevare krøllerne ved at sprede varmen jævnt og skånsomt over håret. Brug en lav varmeindstilling, og hold diffuseren tæt på hårrødderne for at skabe mere volumen.

3. Brug en hårspray: En hårspray kan hjælpe med at bevare krøllerne og forhindre, at håret falder sammen i løbet af dagen. Spray produktet på tørt hår, og style derefter håret som ønsket.

4. Prøv at sove med en bambus-pudebetræk: En bambus-pudebetræk kan hjælpe medat bevare krøllerne og forhindre, at håret bliver kruset og filtret om natten. Den glatte overflade af bambus minimerer friktionen på håret, og hjælper med at bevare krøllerne intakte.

5. Brug et microfiber håndklæde: Et microfiber håndklæde kan hjælpe med at tørre håret på en mere skånsom måde og reducere risikoen for krusede krøller. Wrap håret i håndklædet og lad det tørre naturligt i et par minutter, før du frigiver krøllerne.

Uanset hvilken frisure eller stil du vælger, er det vigtigt at pleje dit hår ordentligt og bruge de rigtige produkter. Spørg din frisør om råd til den bedste klipning og pleje til dit korte hår, og husk at eksperimentere med forskellige produkter og teknikker for at finde den bedste løsning til dig.

Hvordan krøller man kort hår?

At krølle kort hår kan være lidt anderledes end at krølle længere hår, men det er stadig muligt at opnå smukke krøller. Her er en metode til at krølle kort hår:

 • Forberedelse af håret: Start med at vaske og tørre dit hår, så det er rent og let fugtigt. Påfør en varmebeskyttende spray eller serum for at beskytte dit hår mod varmeskader fra stylingværktøjer.
 • Opdel håret: Del dit hår op i mindre sektioner. Jo mindre sektioner, du arbejder med, jo mere definerede bliver dine krøller.
 • Varmestylingsværktøj: Brug en krøllejern eller en varm rulle til at krølle håret. Vælg et krøllejern med en diameter, der passer til den størrelse krøller, du ønsker. Varm krøllejernet op til den ønskede temperatur.
 • Krølning: Tag en lille sektion af dit hår og placer krøllejernet ved roden af ​​håret. Rul forsigtigt håret op omkring krøllejernet, og hold det i et par sekunder (typisk 5-10 sekunder, afhængigt af hårets tekstur og tykkelse). Slip forsigtigt håret fra krøllejernet.
 • Fortsæt: Gentag processen med at tage små sektioner af dit hår og krølle dem, indtil hele dit hår er stylet.
 • Afslutning: Når du har krøllet hele dit hår, kan du forsigtigt skille krøllerne med fingrene for at give dem et mere naturligt udseende. Du kan også tilføje lidt hårspray eller teksturiserende spray for at holde krøllerne på plads og give dem mere volumen og hold.

Husk at øve dig lidt, da det kan tage lidt tid at mestre teknikken til at krølle kort hår. Vær også forsigtig med varmen og undgå at overophede dit hår for at undgå skader.

Sådan krøller du dit korte hår med et glattejern

 

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰