3 Kvinder med kort hår
Gode råd

Kort hår frisure: Den store guide til frisure, pleje og styling af kort hår

af Lotte Lindgren Jun 24, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 5. juni 2024.

Indholdfortegnelse

Kort hår kan være både smart og alsidigt, og det er en stil, der bliver stadig mere populær blandt kvinder i alle aldre. Uanset om du har en pixie cut, en bob, eller en asymmetrisk frisure, er der utallige måder at style kort hår på, der fremhæver din personlighed og unikke stil. I dette blogindlæg vil vi udforske en række smukke og trendy frisurer til kort hår, der passer til forskellige ansigtsformer og hårtyper, samt give tips til, hvordan du bedst plejer og styler dit korte hår for at få det til at se bedst ud hver dag.

Frisure til kort hår: Hvilke frisurer passer bedst til kort hår?

Der er mange forskellige frisurer, der kan være flotte og passe godt til kort hår. Her er nogle af de mest populære:

1. Pixie cut

En pixie cut er en kort, smart frisure, der er blevet et ikonisk valg blandt kvinder. Denne frisure er kendt for sin alsidighed og lave vedligeholdelse, hvilket gør den perfekt til dem, der ønsker et stilfuldt, men enkelt look. Pixie cut kan varieres med forskellige længder og teksturer, fra glatte og elegante til rodet og struktureret. Den fremhæver ansigtets træk og er ideel til både tykt og tyndt hår.

2. Bob (Pagehår)

Bob pagehår er en tidløs og alsidig frisure, der passer til kvinder i alle aldre. Denne klassiske klipning kan tilpasses forskellige længder og stilarter, fra en skarp, lige bob til en blød, bølget variant. Bob pagehår fremhæver ansigtets træk og kan styles på utallige måder for at passe til enhver lejlighed. Det er let at vedligeholde og ser elegant ud, uanset om det er glat, krøllet eller rodet.

3. Lob - Skulderlangt hår frisure

En lob frisure, eller lang bob, er en trendy og alsidig klipning, der typisk falder mellem hagen og kravebenet. Denne stil er perfekt til dem, der ønsker en kortere frisure uden at gå helt kort. Lob frisuren passer til alle hårtyper og kan styles på mange måder, fra glatte og polerede looks til bløde, bølgede teksturer. Den fremhæver ansigtets træk og giver et moderne, sofistikeret udtryk.

Den skulderlange hår frisure har rigtig mange forskellige stylingmuligheder, som du kan tilpasse lige præcis det look du ønsker. Her tager vi dig igennem nogle af de muligheder du har med skulderlangt hår.

3.1 Lette bølger i skulderlangt hår

De lette bølger er med til at give et spil i håret og giver noget mere volumen både til håret, men også dit ansigt. Derudover er den også relativ simpel og nem at style f.eks med et glattejern eller krøllejern. 

3.2 Glat skulderlangt hår

Du kan også vælge et simpelt glat look til dit skulderlange hår. Det er meget simpel, men ofte også meget elegant især med det lidt kortere hår. 

3.3 Halv opsat hår i skulderlangt hår

Dette er en nem og utrolig flot frisure til dig med skulderlangt hår. Man tager meget simpelt blot det forreste del af håret og sætter med en flot hårklemme. Og på under 1 minut, vil du således have en flot frisure.

4. Bangs eller pandehår

Bangs, eller pandehår, er en alsidig og stilfuld tilføjelse til enhver frisure. Pandehår kan tilpasses forskellige længder og stilarter, fra korte, lige pandehår til bløde, sidefejede varianter. Denne klipning fremhæver ansigtets træk og kan give et ungdommeligt og frisk udseende. Pandehår passer til alle hårtyper og kan styles på mange måder for at passe til enhver lejlighed.

5. Asymmetrisk pagehår

En asymmetrisk frisure er en moderne og dristig klipning, hvor hårets længde varierer på hver side af hovedet. Denne stil giver et unikt og edgy look, der fremhæver individualitet og stil. Asymmetriske frisurer kan tilpasses både korte og lange hårtyper og kan styles på mange måder, fra glat og elegant til rodet og tekstureret. Denne frisure er ideel til dem, der ønsker at skille sig ud og prøve noget nyt og spændende.

6. Pjusket kort hår frisure

En pjusket kort hår frisure er en trendy og ubesværet stil, der giver et rodet, men chic udseende. Denne frisure er perfekt til dem, der ønsker et afslappet, men alligevel stilfuldt look. Pjusket kort hår kan styles med let volumen og tekstur, hvilket skaber en dynamisk og levende effekt. Denne alsidige frisure passer til forskellige hårtyper og ansigtsformer, og den er nem at vedligeholde.

Det er vigtigt at tage hensyn til din ansigtsform og personlighed, når du vælger en kort frisure. Tal med din frisør om de muligheder, der passer bedst til dig, og husk at det er okay at eksperimentere med forskellige stilarter, indtil du finder den rigtige for dig.

Frisure til kort håret kvinder over 50 år

Kvinder over 50 år kan også bære en smuk kort frisure. Når du vælger en frisure, er det vigtigt at tage hensyn til din ansigtsform og personlige stil. En klassisk pixie cut eller en bob med sideskilning kan være fantastiske valg, da de begge er tidløse og elegante. Hvis du ønsker at tilføje mere volumen til dit hår, kan du prøve at style det med volumenprodukter og en diffuser eller finger-twist teknik. Det er også vigtigt at sørge for, at dit hår er sundt og hydreret ved at bruge en god shampoo og balsam samt en leave-in behandling. Så gå ud og prøv forskellige stilarter, og find den perfekte kort frisure, der passer til din stil og personlighed.

Foryngende frisure til kvinder med kort hår

En foryngende frisure til kvinder med kort hår kan skabe et frisk og moderne udseende, der fremhæver ansigtets naturlige skønhed. Korte, foryngende frisurer som pixie cuts, bobs og asymmetriske styles kan tilføje volumen og bevægelse, hvilket giver et ungdommeligt og levende look. Disse frisurer er nemme at vedligeholde og kan styles på forskellige måder for at passe til enhver lejlighed.

Kort hår frisure til kvinder med briller

At kombinere kort hår med briller kan skabe et stilfuldt og sofistikeret look, der fremhæver både ansigtets og brillernes naturlige skønhed. Her er nogle frisurer og tips til kvinder med kort hår og briller:

Pixie Cut

En pixie cut er en tidløs og chic frisure, der fungerer godt med briller. Denne korte stil fremhæver ansigtets træk og giver et ungdommeligt udseende. For at tilføje lidt kant, kan du vælge en asymmetrisk pixie cut, der tilføjer dimension og interesse.

Bob

En klassisk bob, enten lige eller lidt bølget, kan også se fantastisk ud med briller. Denne frisure rammer ansigtet smukt ind og kan justeres til at passe til din ansigtsform. En let pjusket bob kan give et afslappet, men elegant look.

Asymmetrisk Bob

En asymmetrisk bob tilføjer et moderne twist til den klassiske bob. Denne stil er perfekt til kvinder med briller, da den skaber en interessant balance og kan tilpasses for at fremhæve dine ansigtstræk og briller.

Foryngende Lag

Lagdelte frisurer kan give volumen og bevægelse til kort hår, hvilket skaber et frisk og foryngende look. Lagene kan tilpasses for at komplimentere dine briller og ansigtsform, hvilket giver et harmonisk og dynamisk udseende.

  Kort krøllet hår til kvinder

  Krøllet kort hår kan være både sjovt og udfordrende at style, men det kræver de rigtige produkter for at opnå et flot resultat. Derfor har vi samlet en liste over de bedste hårprodukter til krøllet kort hår, der vil hjælpe dig med at få den frisure du ønsker. Fra shampoo til stylingprodukter - vi har dækket det hele i denne guide. Så læs videre for vores anbefalinger og tip!

  Introduktion til kort krøllet hår

  Krøllet kort hår kan være en udfordring, når det kommer til styling og pleje. Der er dog et par tips og tricks, der kan hjælpe dig med at få de bedste looks frem i din korthårsfrisure. Det er vigtigt at huske på forskellen mellem produkter til kort og langt hår, da de kræver forskellige niveauer af fugtgivende ingredienser for at opretholde sunde krøller.

  Krøllet kort hår kræver ekstra fugtighed for at undgå tørhed eller spaltede spidser.

  Når du vælger shampoo og balsam til dit korthårede drømme look, er det afgørende at finde dem med ekstra fugtighed for at undgå tørhed eller spaltede spidser. Brug leave-in-produkter såsom olie til håret eller hårserum efter hårvasken for yderligere beskyttelse mod skade fra varmebehandling ved stylingprocessen. Ved anvendelse af stylingsprodukter som mousse eller gelé skal du sørge for ikke at overbelaste det fine hår; størrelsen på en ært vil typisk være passende til den slags længde og volumen på kort krøllet hår frisurer!

  kort krøllet hår kvinde

  Hårvask og balsam

  Valg af shampoo til krøllet kort hår er vigtigere end du tror. Det kan betyde forskellen på at have sunde og velplejede krøller eller tørre og beskadigede lokker. Så vælg en shampoo, der er designet specielt til dit korthårede, krøllede hår.

  Betydningen af balsam for dit korte, krøllede hår kan ikke undervurderes. Balsam hjælper med at blødgøre og hydrere dine lokker efter hårvasken, så de ser sundere ud. Det mindsker også risikoen for knuder i dit korte hår frisure.

  Forkerte hårvaskerutiner kan ødelægge dit korte, krøllede hår på ingen tid. Undgå disse fejltagelser for at sikre sunde og velplejede lokker:

  • Brug ikke varmt vand
  • Overbelast ikke håret med produkt
  • Vask det kun hver anden dag

  Hvis du drømmer om perfekte looks med dine pixie eller andre korthårsfrisurer i løbet af dagen - så husk dette: Det første skridt til fantastisk stil starter allerede under bruseren!

  Leave-in og stylingprodukter

  For at opnå de bedste looks til dit korthåret, krøllede hår er det vigtigt at bruge de rigtige leave-in produkter og stylingprodukter. Der findes mange forskellige produkter på markedet, men her er nogle af vores favoritter:

  • De bedste leave-in produkter til at definere dine kurver: Disse produkter hjælper med at holde på fugten i dit krøllede hår og giver definition til dine krøller. Prøv fx vores Twirl and Curl Krøllecreme som giver lækre definerede krøller. 
  • Tørshampooen redning i nøden?: Hvis du har travlt om morgenen eller ønsker et hurtigt touch-up i løbet af dagen, så er tørshampoo den perfekte nødløsning for dig! Det absorberer overskydende olie fra håret og giver lidt ekstra volumen.
  • Sådan finder du de rigtige stylingprodukter til dit korte, krøllede hår: Når du vælger stylingprodukter, skal du finde dem der passer godt sammen med din frisuretype. For kort hår anbefales lettere hold-produkter som mousse eller spray. En saltvandsspray kan være et godt alternativ, prøv f.eks vores Saltvandsspray som både er varmebeskyttende og UV beskyttende. Den giver et lækkert medium hold til din frisure. 

  Brug disse tips sammen med vores tidligere råd om hårvask og balsam for drømme-lignende resultater!

   

  Hårmasker og behandlinger

  Hydrering er en vigtig del af din rutine med hårmasker og behandlinger, især hvis du har kort krøllet hår. Det anbefales at investere i en dyb hydrerende maske mindst én gang om ugen for at holde dit hår sundt og glansfuldt. Deep conditioners kan være mere effektive end almindelige hårmasker, men det er vigtigt at vælge den rigtige type til dit hår.

  Nogle vil måske foretrække proteinbehandlinger frem for olier for deres korte frisure, men begge typer af behandlinger kan have gavnlig effekt på forskellige måder. Proteinbehandlinger hjælper med at styrke håret, mens oliemasker giver intens hydration til tørt hår. Det afgørende valg mellem de to typer af behandling vil meget afhænge af din stil og dine drømme omkring hvordan dit kort krøllede look skal se ud efter behandlingen. Vi har begge dele hos Yuaia Haircare. Vi har både en lækker fugtgivende og plejende hårmaske og en hårmaske med keratin og hvedeprotein som er med til at genopbygge dit hår. Se vores udvalg af hårmasker her

  Tips og tricks til styling af kort krøllet hår

  Krøllet hår kan være svært at style, men med de rigtige produkter og teknikker kan du opnå fantastiske looks. Når du har kort krøllet hår, er det vigtigt at bruge en god shampoo og balsam for at holde håret sundt og hydreret. Brug også gerne leave-in produkter til styling af dit korthårede look.

  Når du styler dit krøllede hår, så prøv forskellige teknikker som finger-twist eller diffuser for at skabe mere volumen og definition i dine krøller. Vær ikke bange for at eksperimentere med forskellige stilarter som pixie cuts eller andre korthårsfrisurer - drømme om et nyt look kan blive til virkelighed!

  Hvordan skal man klippe kort hår?

  Kort hår frisure kan være en smuk og praktisk frisure, men det kræver også en særlig klippeteknik for at få det til at se godt ud. Her er nogle tips til, hvordan man klipper kort hår:

  1. Vælg den rigtige længde: Det er vigtigt at vælge den rigtige længde for kort hår. Generelt set er det bedst at vælge en længde, der er mellem en halv og en tomme over ørene og nakken.

  2. Brug de rigtige værktøjer: Brug en skarp saks og en kam til at klippe håret. Det er også en god idé at have en trimmer til at trimme nakken og siderne.

  3. Start med at klippe nakken og siderne: Klip først nakken og siderne med saks eller trimmer afhængigt af den ønskede længde. Start med at klippe nederst og arbejd dig opad mod toppen.

  4. Brug kammen til at klippe resten af håret: Brug kammen til at få det resterende hår på plads og klip det i den ønskede længde.

  5. Kig efter balance: Det er vigtigt at sørge for, at begge sider af hovedet er jævnt klippet og har samme længde og form. Brug spejlet til at tjekke, om begge sider ser ens ud.

  Afslutningsvis kan kort krøllet hår være en smuk og praktisk frisure, men det kræver lidt ekstra opmærksomhed og pleje. Ved at vælge den rigtige type behandling, bruge de rigtige produkter og teknikker samt få det klippet med den rigtige teknik, kan du opnå det smukke korte krøllede look, du altid har drømt om. Så gå ud og eksperimenter med dit hår og find din perfekte korthårsfrisure!

  Sakser der klipper i håret

  Hvordan får man volumen i kort hår?

  Der er flere måder at skabe volumen i kort hår på. Her er nogle tips:

  1. Brug en volumenspray: En god volumenspray kan hjælpe med at tilføje tekstur og fylde til kort hår. Spray produktet på hårrødderne, og style derefter håret som ønsket.

  Kvinde bruger spray i håret

  2. Brug en runde børste: Når du føntørrer dit hår, kan du bruge en runde børste til at løfte håret ved rødderne og skabe volumen. Føntør håret i retning opad for at opnå det bedste resultat.

  3. Vælg den rigtige klipning: En kort klipning med lag og tekstur kan hjælpe med at skabe volumen. Spørg din frisør om en klipning, der passer til dit hårtype og ansigtsform.

  4. Brug en root-lift spray: En root-lift spray kan hjælpe med at løfte håret ved rødderne og skabe volumen. Spray produktet på hårrødderne, og style derefter håret som ønsket.

  5. Brug en teksturspray: En teksturspray kan hjælpe med at tilføje fylde og struktur til kort hår. Spray produktet på tørt hår, og style derefter håret som ønsket.

  Hvordan bevarer man krøller i kort hår?

  Hvis du ønsker at bevare krøller i dit korte hår, kan det være en ide at se nærmere på Curly Girl metoden, dette er en skånsom metode for dit hår som er med til at fremme dine naturlige krøller. På den måde får du de mest naturlige, men også skånsomme krøller frem i dit hår. Læs vores store guide til Curly Girl metoden her. 

  Krøller i kort hår kan være svære at bevare, men med disse tips kan du sikre, at dine krøller holder hele dagen:

  1. Brug en curl-enhancing produkt: En curl-enhancing produkt kan hjælpe med at definere og forstærke dine krøller. Brug produktet efter hårvask og style dit hår med fingrene for at fremhæve krøllerne.

  2. Brug en diffuser: En diffuser kan hjælpe med at bevare krøllerne ved at sprede varmen jævnt og skånsomt over håret. Brug en lav varmeindstilling, og hold diffuseren tæt på hårrødderne for at skabe mere volumen.

  3. Brug en hårspray: En hårspray kan hjælpe med at bevare krøllerne og forhindre, at håret falder sammen i løbet af dagen. Spray produktet på tørt hår, og style derefter håret som ønsket.

  4. Prøv at sove med en bambus-pudebetræk: En bambus-pudebetræk kan hjælpe medat bevare krøllerne og forhindre, at håret bliver kruset og filtret om natten. Den glatte overflade af bambus minimerer friktionen på håret, og hjælper med at bevare krøllerne intakte.

  5. Brug et microfiber håndklæde: Et microfiber håndklæde kan hjælpe med at tørre håret på en mere skånsom måde og reducere risikoen for krusede krøller. Wrap håret i håndklædet og lad det tørre naturligt i et par minutter, før du frigiver krøllerne.

  Uanset hvilken frisure eller stil du vælger, er det vigtigt at pleje dit hår ordentligt og bruge de rigtige produkter. Spørg din frisør om råd til den bedste klipning og pleje til dit korte hår, og husk at eksperimentere med forskellige produkter og teknikker for at finde den bedste løsning til dig.

  Hvordan krøller man kort hår?

  At krølle kort hår kan være lidt anderledes end at krølle længere hår, men det er stadig muligt at opnå smukke krøller. Her er en metode til at krølle kort hår:

  • Forberedelse af håret: Start med at vaske og tørre dit hår, så det er rent og let fugtigt. Påfør en varmebeskyttende spray eller serum for at beskytte dit hår mod varmeskader fra stylingværktøjer.
  • Opdel håret: Del dit hår op i mindre sektioner. Jo mindre sektioner, du arbejder med, jo mere definerede bliver dine krøller.
  • Varmestylingsværktøj: Brug en krøllejern eller en varm rulle til at krølle håret. Vælg et krøllejern med en diameter, der passer til den størrelse krøller, du ønsker. Varm krøllejernet op til den ønskede temperatur.
  • Krølning: Tag en lille sektion af dit hår og placer krøllejernet ved roden af ​​håret. Rul forsigtigt håret op omkring krøllejernet, og hold det i et par sekunder (typisk 5-10 sekunder, afhængigt af hårets tekstur og tykkelse). Slip forsigtigt håret fra krøllejernet.
  • Fortsæt: Gentag processen med at tage små sektioner af dit hår og krølle dem, indtil hele dit hår er stylet.
  • Afslutning: Når du har krøllet hele dit hår, kan du forsigtigt skille krøllerne med fingrene for at give dem et mere naturligt udseende. Du kan også tilføje lidt hårspray eller teksturiserende spray for at holde krøllerne på plads og give dem mere volumen og hold.

  Husk at øve dig lidt, da det kan tage lidt tid at mestre teknikken til at krølle kort hår. Vær også forsigtig med varmen og undgå at overophede dit hår for at undgå skader.

  Sådan krøller du dit korte hår med et glattejern

  FAQ om kort hår

  Hvem klæder det kort hår?

  Kort hår kan være meget flatterende og passer til forskellige ansigtsformer, afhængigt af hvordan det styles. Her er nogle generelle retningslinjer:

  • Oval ansigtsform: Oval ansigtsform er meget alsidig og passer til næsten alle frisurer, herunder kort hår. Hvis du har et ovalt ansigt, kan du eksperimentere med forskellige korte frisurer.
  • Rund ansigtsform: Kort hår med volumen på toppen eller lag, der skaber højde, kan forlænge ansigtet og give et mere afbalanceret look.
  • Firkantet ansigtsform: Bløde, korte frisurer med bølger eller krøller kan blødgøre de skarpe kanter og give et mere feminint udtryk.
  • Hjerteformet ansigt: Frisurer, der er fyldigere ved kæben, som en kort bob eller en pixie med pandehår, kan balancere ansigtets proportioner.
  • Aflang ansigtsform: Kort hår med volumen på siderne kan skabe bredere proportioner og balance, hvilket kan være meget flatterende.

  Generelt kan man sige, at kort hår klæder personer med oval ansigtsform bedst, da denne form er mest alsidig og kan bære mange forskellige frisurer. Men det vigtigste er, at du føler dig komfortabel og selvsikker med din frisure.

  Er kort hår moderne?

  Ja, kort hår er moderne og meget populært. Kort hår har en tidløs appel og genopfinder sig konstant med nye trends og stilarter. Nogle grunde til, at kort hår er moderne, inkluderer:

  1. Alsidighed: Kort hår kan styles på mange forskellige måder, fra elegante og polerede looks til mere afslappede og kantede stilarter.
  2. Lav vedligeholdelse: Kort hår kræver ofte mindre tid og produkter at style, hvilket passer godt til travle livsstile.
  3. Selvudtryk: Kort hår kan være en stærk måde at udtrykke personlig stil og individualitet på. Det kan også være en måde at markere en ny begyndelse eller forandring i livet.
  4. Berømtheder: Mange berømtheder har taget kort hår til sig, hvilket hjælper med at popularisere stilen. Fra pixie cuts til korte bobs, er disse frisurer ofte set på røde løbere og i modeblade.
  5. Fashion-forward: Kort hår anses ofte for at være edgy og modigt, hvilket gør det attraktivt for dem, der ønsker et moderne og trendy look.

  Derfor kan det siges, at kort hår ikke kun er moderne, men også en tidløs og stilfuld frisure, der fortsætter med at være relevant og populær.

  Kan man krølle kort hår?

  Ja, man kan absolut krølle kort hår, og det kan give et flot og dynamisk look. Her er nogle metoder og tips til at krølle kort hår:

  • Brug af krøllejern: Vælg et krøllejern med en mindre diameter for at få tætte, definerede krøller. Del håret op i små sektioner og krøl hver sektion for sig.
  • Fladjern: Et fladjern kan også bruges til at skabe krøller i kort hår. Drej fladjernet 180 grader, mens du trækker det langsomt ned ad håret for at skabe en krølleeffekt.
  • Varmefri metoder:
   • Papillotter: Brug papillotter eller skumruller til at rulle små sektioner af håret op. Lad dem sidde natten over eller brug en føntørrer til at fremskynde processen.
   • Fletninger: Flet små sektioner af håret og lad dem sidde natten over. Når du løsner fletningerne, vil du have bløde bølger.
  • Stylingprodukter: Brug mousse eller stylinggel i vådt hår før krølning for at hjælpe med at holde krøllerne. Afslut med hårspray for at sikre, at krøllerne holder hele dagen.
  • Diffuser: Hvis du har naturligt krøllet eller bølget hår, kan du bruge en diffuser på din føntørrer for at forstærke dine naturlige krøller uden at tilføje krus.

  Når du krøller kort hår, er det vigtigt at arbejde i små sektioner og tage dig god tid for at sikre, at krøllerne bliver jævne og veldefinerede. Med de rigtige teknikker og produkter kan kort hår styles med smukke krøller, der passer til enhver lejlighed.

  Få en en 10% rabatkode tilsendt

  Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰