Kvinde med sundt hår
Gode råd

Silica hår: Effekterne af dette mineral på dit hår

af Lotte Lindgren Jun 21, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 2. februar 2024.

Indholdfortegnelse

Silica er et mineral, der findes i flere forskellige former og som kan have effekt på dit hår. I denne blog vil vi diskutere hvad silica er, hvordan det kan påvirke dit hår, og hvorfor det kan være en nødvendig ingrediens i dine hårplejeprodukter. Læs videre for at lære mere om dette mineral!

Indholdsfortegnelse

Hvad er silica?

Silica er et mineral, som findes naturligt i jorden. Det kan have mange fordele for hår og negle, da det er med til at opretholde en normal funktion af disse kropsdele. Silica kan også tages som kosttilskud eller indtages gennem fødevarer der er rige på mineralet.

Når det kommer til hudens sundhed, spiller silica også en vigtig rolle. Det hjælper med at opretholde elasticiteten og virker næringsgivende på huden. Kvaliteten af mineralet kan variere alt efter kilde og produktionsteknikker, så det er vigtigt at vælge et produkt af god kvalitet for optimal helse-effekt.

Definition af silica

Silica er et mineral, som spiller en rolle i vores krop og velvære. Det hjælper med at opretholde styrken og kvaliteten af hud, hår og negle ved at understøtte produktionen af kollagen.

Her er nogle vigtige punkter om silica, som du bør vide:

  • Silica er det næst mest almindelige mineral på jorden
  • Der findes to former for silica: organisk (fra planter) og uorganisk (fra jord)
  • Mangel eller overskud af silica kan påvirke hårets sundhed

Kilder til silica

Fødevarer rig på silica kan tilbyde en naturlig kilde til dette mineral, som er med til opretholde både normal hud, hår og negle. Nogle af de bedste kilder inkluderer bananer, havregryn og spinat. Derudover kan kosttilskud også være en god måde at sikre indtag af silica på. Men det er vigtigt at huske på, at kosttilskud ikke skal erstatte en sund og varieret kost.

Bananer, havregryn og spinat er gode kilder til silica og kan bidrage til sund hud, hår og negle.

Naturlige kilder til silica

Silica og håret

Silica er en naturlig komponent, der findes i kroppen og kan også tilføres gennem kosten eller kosttilskud. Dette mineral spiller en vigtig rolle for normalt hår, da det opretholde hårets normale styrke og elasticitet.

Der er flere måder at sikre tilstrækkeligt indtag af silica på for at opnå normale hårresultater. En måde er ved at spise mad rig på silica såsom grøntsager, frugter, nødder og bælgfrugter. Derudover kan man tage et dagligt kosttilskud med silica for optimal effektivitet. Med disse metoder kan du opnå et normalt hår samt minimere skader som følge af miljøbelastninger eller hyppige stylingvaner.

Vi kan anbefale vores hårvitaminer som indeholder Silica igennem bambusekstrakt. Her får du både silica og et højt indhold af biotin som er med til at vedligeholde normalt hår. Alt sammen i en lækker vingummi. 

Hvordan silica påvirker håret

Styrkelse af hårstråene er en af de primære fordele ved silica til håret. Silica hjælper med at opbygge keratinet i håret, som styrker strukturen og gør det mere modstandsdygtigt overfor skader og brud. Dette fører også til en forbedring af elasticiteten i håret samt øget glans.

En anden positiv effekt ved silica på håret er frigivelsen af overskydende olie fra hovedbunden. Når der ophobes for meget olie på hovedbunden, kan det føre til tørt eller fedtet hår samt skælproblemer. Silica hjælper med at regulere oliemængden på hovedbunden og sørger for et sundt og normalt miljø for håret. Ved at inkludere silica i din kost kan du dermed opnå et normalt og sundt hår med mindre risiko for problemer relateret til overskydende olieproduktion på hovedbunden.

Ønsker du at vide mere om vitaminer og mineraler til håret? Så kan du læse vores blogindlæg om de vigtigste vitaminer og mineraler til håret her

Fordele ved silica til hår

Silica er et mineral, der kan have mange fordele for dit hår. Her er nogle af de vigtigste grunde til at overveje at tage silica kosttilskud til håret:

  • Forebygger hårtab: Silica hjælper med at opretholde normale hårstrå og reducerer derved risikoen for hårtab, knækket hår eller udtynding af håret.
  • Reduceret skørhed og spaltede spidser: Ved at opretholde produktionen af keratin i kroppen, kan silica reducere skørhed og spaltede ender i håret.
  • Øget volumen og fylde i håret: Silicas virkning på keratinproduktionen hjælper også med at give mere volumen til det enkelte hårstrå.

Det er værd at bemærke, at disse fordele ikke opstår umiddelbart efter start på indtagelse af silica kosttilskud. Det kan tage tid før man ser resultaterne. Normalt mener man ved vitaminer og mineraler at det tager mellem 3-6 måneder før man kan se en effekt.

Hvordan man kan øge indtagelsen af silica

Tilføjelse af silica til kosttilskud eller multivitaminer kan være en effektiv metode til at øge indtagelsen. Det er også en god idé at inkludere fødevarer rig på Silica, såsom grønne bladgrøntsager, bær og løg i kosten.

Det anbefales også at vælge naturlige kilder af Silica som bambusekstrakt som alternativ til syntetisk fremstillede produkter. Disse naturlige kilder giver dig samme fordele uden nogle af de uønskede kemikalier.

Husk dog altid at kontakte din læge før du tager kosttilskud fordi overdosering kan have negative konsekvenser på dit helbred.

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰