Sandt eller falsk? Her er tre myter om dit hår
Gode råd

Sandt eller falsk? Her er tre myter om dit hår

af Lotte Lindgren Oct 27, 2021

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 2. februar 2024.

Indholdfortegnelse

Tre myter om dit hår

Du har sikkert hørt flere myter om hår? men hvad skal du tro og ikke tro på? Det kan være en jungle at finde ud af, hvilke myter om hår, som du skal lytte til og handle på og hvilke myter, der bare er det rene fup. Bliv klogere på tre myter om håret nedenfor.

Dorte Kristensen er frisør og tidligere medindehaver af en prisvindende frisørkæde

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

- Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 22/12-2022

Giver stress hårtab?

Det er sandt, at stress er blandt de mest almindelige årsager til hårtab. Stress kan nemlig påvirke hele kroppen og medvirke til hormonelle ubalancer, som både kan påvirke dig fysisk og psykisk.

Stress medfører hårtab i nogle tilfælde, men heldigvis er det sjældent permanent. Hårtab, som er forårsaget af stress vil oftest stoppe, når man kommer i behandling, hvor håret vil begynde at gro ud igen. Hvis du vil skynde på hårvæksten kan du gå efter bestemte vitaminer eller anskaffe dig hårprodukter som bl.a. indeholder frugtsyre.

Brug af de samme produkter mindsker effekten

Det er en falsk myte, at produkter til dit hår stopper med at virke, hvis du anvender de samme produkter over flere måneder. Hvis du har fundet nogle produkter, som er som skabt for dig og dit hår, skal du ikke stoppe med at bruge dem.

Dit hår vokser langsommere om vinteren

Når temperaturen daler om vinteren hæmmer det væksten af håret. Tværtimod vil du opleve, at dit hår springer ud om sommeren, da varme øger hårvæksten. Det kolde vejr kan også medføre at dit hår bliver tørt, spaltet og filtret. Har du tørt hår nu? Eller har du en tendens til at få tørt hår når det er koldt udenfor?

Pust liv i dine lokker ved at bruge produkter, der er fugtgivende - og som indeholder frugtsyre, aloe vera og andre gunstige næringsstoffer, der både fremmer og fugter dit hår.

Sådan får du dit hår til at vokse hurtigere

Mange kan gå med drømmen om at få langt, smukt og sundt hår eller kort, smukt og sundt hår. Der er heldigvis et par ting, som du selv kan gøre for at booste hårets evne til at gro:

  • Vitaminer og mineraler
  • Massage
  • Vækst fremkaldende produkter

Vitaminer og mineraler

Sørg for, at du får nok vitaminer og mineraler, da det er nødvendigt for, at dit hår kan vokse normalt. Her kan kosttilskud være et godt supplement. Vi anbefaler vores Hårvitaminer, da de bl.a. indeholder biotin, som bidrager til at vedligeholde et normalt hår. Spiser man sundt og varieret er det ofte ikke nødvendigt.

 

Massage

Det kan stimulere blodtilførelsen til hovedbunden, hvis du masserer den jævnligt. Brug enten dine hænder eller en særlig børste til dette specifikke formål. Udover at det bidrager til at holde din hovedbund ren og sund, så vil det også kunne være med til, at dit hår vokser hurtigere.

Vækst fremkaldende produkter

Er du desperat og ønsker at få dit hår langt så hurtigt som muligt, så findes der en række af produkter, som har vist gode resultater i forhold til ønsket om at øge hastigheden af ens hårvækst. Det kan for eksempel være en serie som Grow and Glow.

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰