Kvinde bruger en shampoo mod hårtab
Gode råd

Shampoo mod hårtab - Hvilken shampoo er bedst?

af Lotte Lindgren Sep 10, 2020

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 16. juni 2024.

Indholdfortegnelse

Shampoo mod hårtab: få sundere hår

Hårtab påvirker rigtige mange mennesker – både mænd og kvinder. Det er en ubehagelig proces og kan give stor usikkerhed hos dem, det rammer. Er du bange for at miste håret? Eller er det allerede ved at blive tyndere? Forebyggelse er den bedste kur! Læs her, hvordan en shampoo mod hårtab kan hjælpe dig.

Hår har altid spillet en stor rolle i samfundet. Det har været symbol på maskulinitet og virilitet hos mænd, mens det hos kvinder repræsenterer det feminine. Derfor kan hårmangel være forbundet med stor usikkerhed, lavere selvværd og endda skam.
Det kan være frygteligt at opdage en bar plet, eller se tindingerne blive højere og højere. Der findes desværre endnu ikke nogen kur mod genetisk hårtab. Til gengæld er der flere ting, der kan gøre processen langsommere.
Her er forebyggelse dit bedste værktøj. Hvis der er mange i din familie med hår mangel, er det derfor en god idé at begynde tidligt. Der findes masser af forskellige produkter til at fremme hårvæksten.
Et godt sted at starte er shampoo mod hårtab til kvinder og mænd. Det er nemt at implementere i din hverdag, uden at andre opdager det, og så kan det gøre en stor forskel.

Årsager til hårtab

Der findes mange forskellige årsager til, at din hårpragt bliver tyndere eller håret falder af. Hårtab hos kvinder og hårtab hos mænd kan også have meget forskellige årsager. Den mest almindelige grund bag er dog genetik og arvelighed. Nogle familier har nemlig gener, der gør hårtab mere sandsynligt.

Er din far, mor eller bedsteforældre tyndhårede? Så er det meget muligt, at du også bærer genet. Derfor er det i disse tilfælde en særlig god idé at være ude med forebyggende produkter som f.eks. hårprodukter.

Andre grunde til, at du mister håret kan være:

  • Du får medicin eller er syg: Mange typer af medicin har hårtab som bivirkning. I disse tilfælde er hårtabet ofte midlertidigt, men du kan mindske effekten vha. forskellige hårtabsprodukter. Hvis du er meget syg i længere tid, kan det også påvirke din hårpragt. Det sker, fordi din krop bruger al sin energi på at bekæmpe sygdommen.
  • Du er stresset: Når vi mennesker oplever perioder med meget stress eller psykiske udfordringer, kan det påvirke meget. Det har ikke kun indflydelse på din mentale tilstand, men kan også påvirke din krop. Derfor er hårtab en af bivirkningerne af stress.
  • Du har en ubalance i dine hormoner: Når du går i overgangsalderen eller bliver gravid, bliver dine hormoner påvirkede. Dette påvirker hele kroppen, også hårstråene. Det samme gælder, hvis du bruger hormonel prævention som f.eks. p-piller.
  • Du er blevet ældre: Når vi bliver ældre, er der mange ting i kroppen, som bliver påvirket. Det er almindeligt, at jo ældre du bliver, jo tyndere bliver din hårpragt.
  • Du får ikke nok næring eller mangler vitaminer: Kroppen har brug for næringsstoffer og vitaminer for at vedligeholde et normalt hår. Derfor kan kosten have en kæmpe indflydelse på dit hår.

Kan shampoo hjælpe mod hårtab?

Shampoo kan på visse måder hjælpe mod hårtab, men det er vigtigt at forstå, at det kræver mere end shampoo at forebygge eller stoppe hårtab. Shampoo er formuleret med ingredienser, der kan virke til naturligt at genoprette hovedbundens hydreringsbalance og reducere hovedbundsproblemer, som kan bidrage til hårtab. Derudover indeholder mange shampooer også ingredienser, der er designet til at styrke hårsækkene og fremme ny vækst fra sunde hårfollikler. Shampoo alene kan dog ikke vende eller stoppe genetiske årsager til hårtab som f.eks. mandlig skaldethed. Derfor er det vigtigt for personer, der oplever hårtab, at tage en samlet tilgang, der omfatter en god kost, motionsrutine og regelmæssig brug af en kvalitetsshampoo for at opnå de bedste resultater.

Få tykkere hår med den rigtige hårtabs-shampoo

Der findes forskellige typer af shampoo der får håret til at vokse hurtigere. Og der er flere producenter, som er eksperter i shampoo til tyndt hår. Dette er en klar fordel, hvis du oplever tyndere hår eller bare pletter.

Det bedste ved at bruge hårprodukter mod hårtab er, at de er nemme at bruge. I modsætning til mange andre behandlingstyper, skal du ikke ændre noget i din hverdagen. Du skal bare udskifte dine almindelige hårprodukter/shampoo med nogen, der er gode ved håret.

Men hvad indeholder den bedste shampoo til tyndt hår og hår mangel? Det er svært at give et endegyldigt svar på. Der findes dog en række indholdsstoffer du kan kigge efter i jagten på en god en.

Produkter mod hårtab

Hvilke indholdsstoffer i shampoo fremmer hårvækst?

Et eksempel på et fantastisk produkt mod hårtab er Grow and Glow Shampoo. Den er nemlig lavet med hjælp fra eksperter for at styrke hårvæksten og give dig en sundere og tykkere hårpragt.

Når du bruger Grow and Glow Shampoo, trænger den helt ned i hårrødder. På den måde styrker den hårstrået indefra, og efterlader et glat, blankt og sundt udseende.

En anden fordel ved den er, at den indeholder frugtsyrer. Det er en god idé at vælge hårprodukter med frugtsyrer. De giver nemlig en mild eksfoliering af hovedbunden, hvilket øger blodtilførslen – og dermed også tilførslen af ilt og næringsstoffer.

Grow and Glow er et godt eksempel på et antihårtabs-produkt pga. dens ingredienser. Herunder kan du læse om, hvad der er i den. Det hjælper dig også, hvis du vil finde lignende, gode produkter.

Curcuma Longa
Dette stof har i nogle studier givet en reduktion af hårtab på op til 89 %. Samtidigt har den givet en stigning i hårets tæthed på op til 52 % efter 150 dages brug. Den styrker nemlig hårstråets kvalitet, samt gør det stærkere og tykkere. Samtidigt kan det forsinke hårtab ved at forlænge den anagene fase i hårstråets livscyklus. Ønsker du at læse mere om ingreidensen Capilia Longa og dens resultater, så læs her.

Amaranthus Caudatus Seed Ekstrakt
Dette stof trænger direkte ind i hårfibrene for at give næring og øge hårstråenes diameter op til 11,3 %. Det giver desuden glans og mindsker friktion, hvilket også gør det ideelt til dig med krøller. Det hjælper også med at modvirke hårskader.

Pyrus Malus (Sødæble) Frugt Ekstrakt
Indeholder de eksfolierende frugtsyrer som nævnt tidligere, og er samtidigt fugtgivende, blødgørende og konditionerende. Det hjælper også til at fjerne døde hudceller, hvilket også kan mindske synlige skæl.

Æble ekstrakt er godt for håret

Aminosyre cocktail
Aminosyrer er de byggesten, som proteiner er lavet af. Og de er vigtige for hårets vækst. Det giver fugt og styrke, samt virker som næringsstoffer for cellerne i huden og hårsækken.

Sodium PCA
Sodium PCA er et naturligt fugtgivende middel, der stammer fra olier, planter og frugter. Det er fugtgivende, konditionerende og beskytter hårfarven.

Dexpanthenol
Dette bruges ofte også mod tør og irriteret hud. Det stimulerer derfor hårbunden og trænger helt ned i hårrødderne. På den måde bliver hårstråenes base forsynet med Pantothenic Acid (B5), hvilket øger styrke og glans for en sund hårpragt.

Hydroxypropyl Trimonium Chloride
Udvindes af guargummi og har fantastiske konditioneringsegenskaber. Det er perfekt til at mindske friktion for et glat og blank look. Det gør desuden håret nemmere at rede ud.

Aloe Vera
Denne plante bruges i et væld af naturprodukter pga. dets mange fantastiske egenskaber. Det hjælper håret med at få fugt, og holder det flot og blankt. Grow & Glow er en god shampoo mod hårtab. Hold øje med de nævnte indholdsstoffer, de har nemlig vist sig som enormt gavnlige i kampen mod hår mangel.

Aloe vera er vigtigt for at bevare fugten i dit hår

Grow and Glow er en af mange gode shampooer mod hårtab hos kvinder og mænd. Sørg derfor bare for at holde øje med de nævnte indholdsstoffer, når du leder efter hårprodukter. De har nemlig vist sig som enormt gavnlige i kampen mod hår mangel.

Så jo flere af de stoffer, du finder i et hårprodukt, jo større chancer er der for, at det kan hjælpe dig med at mindske dit hårtab.

Sådan får du mest ud af shampoo mod hårtab

Det er ikke kun typen af hårprodukt du bruger, der har betydning. Det betyder i høj grad også noget, hvordan du bruger det! Bruger du produkterne forkert, kan de nemlig have den modsatte effekt.

Herunder kan du finde 3 gode tips til, hvordan du får mest ud af din antihårtabs-shampoo.

1. Vask dit hår på den rigtige måde

Vidste du, at måden du vasker håret på, faktisk kan skade det? Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvordan du fordeler hårprodukterne i din manke.

Sørg derfor for:

  • At skylle grundigt igennem: Dit hår skal være skyllet helt igennem, inden du putter shampoo i det. Den fungerer nemlig langt bedre, hvis dit hår er ordentligt vådt. Derved skummer den bedre, og du skal bruge en mindre mængde.
  • At bruge varmt vand: Varmt vand trænger ned i din hovedbund og åbner porerne, så shampooen kan komme helt ned til hårrødderne. På den måde kommer du af med al skidt og snavs, og får mest mulig gavn af de gode indholdsstoffer.
  • At blande det med vand: Hvis du bare tager en ordentlig klump shampoo og putter i håret, ville den ikke sprede sig nok. Ved at blande shampooen med vand først, bliver den tyndere i konsistensen og gør det nemmere at fordele den over hele hovedet.

Undgå desuden altid:

  • Kun at bruge shampoo på håret: For at få størst effekt af alle de gode ingredienser, skal du også massere hovedbunden. På den måde rammer du ikke kun hårstråene, mens også hovedbunden og hårrødderne.
  • At gnide håret tørt: For at undgå skader skal du duppe håret tørt med håndklædet frem for at gnide det frem og tilbage.
Tør håret korrekt for at få det meste ud af din hårpleje

2. Undgå at skade dit hår

Dette gælder f.eks. hyppig farvning af håret. Hver gang du farver håret, skader du det nemlig. Det er fint en gang imellem, men jo oftere du gør det, jo højere er risikoen for permanent skade.
I de seneste år er der desuden forskellige nye hår teknikker, som har vundet frem. Det gælder f.eks. permanent glatning af håret, hvilket også kan skade udsat hår.

3. Forkæl hovedbunden med hårkure

Udover at bruge en god shampoo mod hårtab, kan du forkæle din hovedbund med hårkure. De findes i et væld af forskellige versioner, og mange af dem har også gavnlige effekter ift. hårvækst. Det er ikke kun godt for håret. Det er også behageligt og afslappende for dig. Så tag en hjemmespa-dag af og til med nogle lækre hårkure.
Alle de ovenstående tips kombineret med gode hårprodukter mod hår mangel kan mindske dit hårtab effektivt. Og husk, at forebyggelse er den bedste kur. Så begynd hellere for tidligt end for sent!

Gode produkter til håret

Er der nogen bivirkninger ved at bruge shampoo mod hårtab?

Det er vigtigt at bemærke, at forskellige shampoos kan have forskellige ingredienser og formuleringer, og derfor kan have forskellige bivirkninger. Det er altid en god idé at læse ingredienslisten på produktet og undersøge eventuelle bivirkninger eller advarsler. Generelt set er de fleste shampoos mod hårtab sikre at bruge, og deres bivirkninger er sjældne og milde. Nogle mennesker kan opleve tør eller irriteret hovedbund, kløe eller skæl. Hvis du oplever nogen af disse symptomer, kan det være en god idé at prøve en anden shampoo til hårtab eller søge råd fra din læge eller en hudlæge. Det er også vigtigt at følge instruktionerne på produktet og ikke bruge for meget shampoo ad gangen, da dette kan tørre ud i hovedbunden og føre til tørhed og kløe. Hvis du har følsom hud eller er tilbøjelig til allergiske reaktioner, kan det være en god idé at vælge en shampoo, der er formuleret specielt til sart hovedbund.

Hårvitaminer

Hårvitaminer

Hair Growth Starter Kit

Hair Growth Starter Kit

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰

Tags: