Babylights eller balayage til håret
Gode råd

Babylights vs Balayage – Hvad er forskellen?

af Lotte Lindgren Jun 10, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 9. marts 2024.

Indholdfortegnelse

Babylights og balayage er to populære hårfarveteknikker, der kan give forskellige resultater. Mens babylights skaber en mere subtil effekt med fine, naturlige højdepunkter, giver balayage et mere dristigt look med mørkere rødder og gradvise farveovergange. I denne blog vil vi udforske forskellene mellem disse to teknikker for at hjælpe dig med at beslutte, hvilken du skal vælge til dit næste salonbesøg. Læs videre for at finde ud af mere!

Hvad er Babylights og Balayage?

Babylights og balayage er to forskellige hårteknikker, som ofte bliver forvekslet. Babylights refererer til ultra-fine highlights, der skaber en naturlig lysning i håret. Teknikken involverer at farve små sektioner af håret, hvilket skaber et subtilt og blødt resultat.

Babylights og balayage er to forskellige hårteknikker, der kan give et naturligt og blødt resultat i håret. Babylights bruger ultra-fine highlights for at skabe en subtil lysning, mens balayage involverer en mere markeret farvningsteknik med frihåndsbørste eller svamp.

På den anden side involverer balayage en mere markeret farvningsteknik. Balayage betyder "at feje" på fransk og refererer til teknikken hvor farven påføres med frihåndsbørste eller svamp i sektioner for at opnå en gradvis overgang mellem farverne. Resultatet er typisk mere dramatisk end babylights, men stadig naturligt udseende.

Babylights

Babylights er en af de mest populære hårfarvebehandlinger lige nu, og det er ikke svært at se hvorfor. Babylights skaber et naturligt og subtilt look, som giver håret mere liv uden at være for overvældende. Denne teknik involverer fine striber af farve spredt ud i hele håret, hvilket efterligner den måde børns hår ofte ser ud på.

Hvis du vil opnå babylights på dit hår, kan du følge disse trin:

 • Brug en fin tandet kam til at adskille små sektioner af dit hår
 • Påfør lysere eller mørkere farve i små stykker langs med hver sektion
 • Gentag processen indtil hele hovedet er dækket

Når man skal beslutte sig for den rigtige hårfarve til babylights, kan man overveje følgende muligheder:

 • Blondiner kan vælge toner fra honningblond eller gyldenblond.
 • Brune eller sorte kan prøve varmere toner såsom karamel eller kobber.

 Det vigtigste ved valg af farver er dog din egen personlige stil og hudtone. Det bedste resultat opnås oftest når man får hjælp fra en professionel stylist.

Selvom babylights passer godt til mange forskellige typer af hårtyper, så egner denne metode sig ikke altid til alle - særligt hvis dit hår allerede har gennemgået meget kemisk behandling tidligere. Hvis dit hår allerede er blevet farvet gentagne gange, kan babylights resultere i en uønsket striber eller endda beskadige håret.

Balayage

Balayage er en mere naturlig hårfarvningsstil end traditionelle striber eller folie-farvning. Ved at male farven på håret i stedet for at bruge en folieteknik, skaber balayage et mere solkysset og subtilt look. Balayage kan bruges på alle hårtyper og længder, men det fungerer især godt på langt hår.

Selvom balayage kan give et smukt resultat, skal man være forsigtig med at få det i sit hår. Da teknikken involverer frihånds-maling af farve, kræver det erfaring og ekspertise fra frisøren for at opnå de ønskede resultater. Hvis du er usikker på om balayage vil fungere til dit hårtype eller ønsker et mere naturligt look end striberne giver sammen med babylights-variationen den perfekte løsning!

Balayage

Forskel mellem Babylights og Balayage

Babylights og balayage er to forskellige teknikker inden for hårfarvning. Babylights er fine, tynde striber af lysere farve placeret rundt om ansigtet og i toppen af hovedet, mens balayage bruger en frihåndsteknik til at påføre farven på udvalgte dele af håret for et mere naturligt look.

Forskellen mellem de to teknikker ligger også i farveeffekterne. Babylights giver en mere subtil effekt med kun få nuancer lysere end den naturlige hårfarve, mens balayage kan skabe dybere kontraster mellem den mørke basefarve og de lyse spidser eller toppe. Det handler derfor om at vælge den rette teknik alt efter ønsket resultat og personlig præference.

Teknikkerne

Babylights og Balayage er to forskellige teknikker, som frisører bruger for at skabe flotte farver i håret. Babylights er tynde og fine striber, lavet ved at farve små sektioner af håret. Balayage derimod, er en frihåndsteknik, hvor farven påføres i et naturligt faldende mønster for en mere solkysset look.

Frisører udfører disse teknikker med stor omhu og præcision. For eksempel kræver babylights en ekstra fin pensel til at male de små sektioner af hår med den ønskede nuance. Ved balayage skal frisøren have evnen til at vælge det rigtige sted for farven samt blande den korrekt ud fra kundens ønsker.

For Babylights:

 • Tynde og fine striber
 • Farvesmå sektionerafhåret

For Balayage:

 • En frihåndsteknik
 • Påførti etnaturligtfaldendemønster

Hvordan teknikkerne udføres af frisører:

 • Babylights: Udføres med finesse ved hjælp af en fin pensel til at male de små dele af hår med den foretrukke nuance.
 • Balayage: Kræver evnen til at tilpasse farve til formen og nuancer i af håret den appliceres på ved at have kendskab til at blande den korrekte farve udfra kundens krav og præferencer.

Farveeffekterne

Babylights og balayage er to forskellige teknikker, der kan skabe smukke farveeffekter i håret. Babylights tilføjer subtile nuancer, der giver dimension til lysere toner. Denne teknik er ideel til personer med en lysere hårfarve eller dem, der ønsker at lette håret gradvist.

Balayage skaber en blød overgang mellem farverne for et mere naturligt look. Dette gør det velegnet til både lyse og mørkere toner på grund af dens alsidighed i farvesammensætningen. Det vigtigste ved begge teknikker er at vælge den rigtige hårfarve for at opnå det bedste resultat.

Når du skal vælge mellem babylights og balayage, skal du også tage højde for din hudtone samt ansigtsformen. En professionel frisør vil kunne guide dig i valget af den rette teknik samt den optimale placering af farven på dit hår.

Husk altid at konsultere en professionel før du beslutter dig for nogen form for hårfarvningsteknik - dette sikrer det bedste resultat uden unødvendige risici!

Hvad skal man vælge – Babylights eller Balayage?

Babylights og Balayage er begge populære hårfarveteknikker, men de har forskellige formål. Babylights er til dem, der ønsker et mere subtilt look med fine højdepunkter i håret. Balayage bruges til at skabe en mere markant kontrast mellem lysere og mørkere farver i håret. Valget mellem Babylights eller Balayage afhænger derfor af den stil, man ønsker at opnå.

Hvis man har kort hår eller ønsker at give sit hår et mere naturligt udseende, vil babylights være det bedste valg. Hvis man ønsker en dramatisk forandring og markante farvekontraster i sit hår, skal man vælge balayage-teknikken. Det er dog altid vigtigt at overveje vedligeholdelse og pris på lang sigt før beslutningen træffes om hvilken teknik der passer bedst til ens behov.

Hårlængde

Kort hår egner sig bedst til babylights, da det kan give et mere subtilt look. Langt hår kan bære både babylights og balayage, men kræver mere vedligeholdelse med balayage teknikken. Hvis du har mellemlangt hår, er det ideelt til begge teknikker - så det handler i sidste ende om din personlige præference og livsstil. Uanset hvilken længde dit hår har, vil en professionel stylist kunne anbefale den bedste farvebehandlings mulighed for dig baseret på dine ønsker og behov.

Hårfarve

Babylights er bedst egnet til lysere hårfarver, da teknikken skaber små, fine højdepunkter i håret. Balayage fungerer derimod godt på både lyse og mørke nuancer og giver mere kontrast i farven end babylights. Babylights kan dog også skabe en dybere dimension i mørkere hårfarver ved at tilføje subtile refleksioner af lys. Generelt set er valget mellem babylights og balayage afhængigt af ønsket effekt og personlig stil.

Vedligeholdelse

Balayage og babylights er to populære hårfarve teknikker, der skaber et naturligt look med subtile farvenuancer. Vedligeholdelse af disse teknikker kan variere, da de kræver forskellige behandlinger for at opretholde det ønskede resultat.

 • Balayage kræver mindre vedligeholdelse end babylights, da det er en mere naturlig udvoksning.
 • Babylights skal genfarves hyppigere for at opretholde den ønskede effekt.
 • "Root smudging" kan hjælpe med at strække udgroninger mellem besøg hos frisøren for begge teknikker.

For at sikre længst mulig holdbarhed på både balayage og babylights anbefales det altid:

 • Undgå varme styling værktøj såsom glattejern eller føntørretumbler så vidt muligt
 • Beskyt håret mod sollys ved brug af hatte eller hårprodukter med UV-beskyttelse

Ved regelmæssig vedligeholdelse vil dit hår fortsat se sundt og smukt ud i lang tid efter din frisørbehandling.

Vi kan varmt anbefale vores Repair and Care Shampoo og Balsam til dig som gør brug af enten Babylights eller Balayage. Produkterne er ultra fugtgivende, plejende og er med til at genopbygge hårstråene. Du kan finde pakken hvor du spare 12% lige her

 

Pris

Både balayage og babylights varierer i pris afhængigt af salonen og regionen, du bor i. Balayage tager længere tid at lave end babylights, hvilket betyder, at prisen ofte vil være lidt højere end for babylights. Udover teknikken spiller "vedligeholdelse" også en rolle i prisen. Jo hyppigere besøg hos frisøren, jo højere bliver den samlede pris på lang sigt.

Frisørens råd

Cindy Chrost - Er frisør og indehaver af Chrost Studio. hun har sit speciale indenfor balayage, reverse balayage, brude, og stylinger. Se hendes instagram her.

Chrost studio

Hvornår er babylights en god ide for en kunde? kontra balayage.
- Babylights er farveteknik, hvor der laves mange tynde og fine reflekser. Dette giver et super flot ‘blend’, og synes meget naturligt. Babylights er til dig der gerne vil gå væsentligt lysere, her kan man nemlig blive forholdsvis lys på én gang. Babylights laves oftest med afblegning, for at lysne håret. Men det er også muligt at lave med farve - en blanding af de to vil ofte skabe et mere naturligt look. Ønsker man at et endnu mere naturligt look, ville en balayage være oplagt. Her bruger man den naturlige farve i bunden, dvs. der ikke skarp udvoksning kommer.

Hvad koster typisk babylights behandling?
- Prisen afhænger af salonen, men umiddelbart ligge et sted mellem 1000,- til 2000,- alt efter hårlængde. Jeg vil anbefale dig at få en glossing i sammen med dine babylights - dette giver glans og shine og opfriskning af nuancen. Dette koster 300,- til 600,- oveni.

Hvad skal man som kunde være opmærksom på hvis man vil have babylights?
- Generelt ved farvning af hår, skal man huske på at hårfarve er kemi. Kemi slider på håret - specielt afblegning. Derfor er det utrolig vigtigt at prioritere pleje af sit hår ind i sine rutiner.
Når man bleger et hår, fjerner man de gode sager i håret - eksempelvis proteiner. Derfor vil jeg anbefale at man bruger shampoo, conditioner og kur, der indeholder proteiner. Det er ofte de serier der hedder ‘Repair’. Et lille lifehack: Hver anden gang du trænger til at opfriske dine babylights, spring nakken over. Få kun lagt babylights henover din skildning på toppen. På den måde får noget af håret en pause, og det er kun det mest synlige hår der bliver farvet.

Afslutning

Når man sammenligner babylights og balayage, er det vigtigt at bemærke forskellene i teknikkerne. Babylights involverer fine striber af lysere farve over hele hovedet, mens balayage bruger en mere frihåndsteknik til at påføre farve på de ønskede områder.

For at vælge den bedste teknik til din hårtype og ønsker er det vigtigt at tale med din frisør om dine præferencer. De kan hjælpe dig med at træffe en beslutning baseret på faktorer som længde, tykkelse og naturlig hårfarve. Sørg for også at diskutere vedligeholdelsen af ​​din nye stil.

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰