Kvinde der har fået glossing af sit hår
Gode råd

Glossing hår: Få dimension og glans til dit hår

af Lotte Lindgren May 31, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 16. juni 2024.

Indholdfortegnelse

Er du træt af kedeligt, livløst hår? Så er glossing svaret på dine bønner! Glossing tilfører nemlig ikke kun farve og glans, men også dimension til dit hår. I denne guide vil jeg give dig alt den information, du har brug for om glossing - fra hvordan det virker til tips til at bevare din nye skinnende manke. Læs med her for at opdage hemmeligheden bag et sundt og stærkt hår.

Indholdsfortegnelse

Hvad er glossing hår?

Glossing hår er en farvebehandling, der giver håret mere dybde og glans. Det er ideelt til kvinder, der ønsker at opgradere deres naturlige hårfarve uden at ændre den drastisk. Glossing farver ikke helt dit hår og varer normalt i ca. fire uger.

Fordelene ved glossing inkluderer en mere naturlig udseende hårfarve med dimension og glans, samt mindre skade på dit hår sammenlignet med traditionelle farvningsmetoder. Da det kun toner overfladen af ​​hårstrået i stedet for at trænge ind i cortexen (den inderste del af håret), kan du opnå et sundere og stærkere hår med regelmæssig brug af glossing behandlinger.

Glossing vs. farvning

Glossing adskiller sig fra traditionel hårfarvning ved at det tilføjer glans og dimension til håret, i stedet for at ændre den naturlige farve. En gloss behandling holder typisk mellem 4-6 uger sammenlignet med almindelig farvning, som kan vare op til 8 uger. Der er ikke nogen risici forbundet med at vælge en gloss over traditionel farvningsbehandling, da ingen kemikalier trænger ind i hårstråene under processen.

Det er vigtigt at huske på, at mens både glossing og traditionel hårfarvning kan give smukke resultater, så vil en regelmæssig brug af kemiske produkter forringe sundheden af dit hår over tid. Hvis du ønsker et mere naturligt udseende og samtidig ønsker dimension i dit hår uden de negative konsekvenser af hyppige farvningsbehandlinger, så er glossing absolut noget du bør overveje!

Kvinde med hår som er blevet glosset

Fordele ved glossing hår

Glossing er en fantastisk måde at give dit hår nyt liv og dimension på. Der er mange fordele ved denne behandling, både når det kommer til hårets sundhed og udseende. Ved at vælge glossing kan du opnå en smuk glansfuld finish, der giver et mere poleret look end almindelig farvning.

Her er nogle af de største fordele ved glossing:

 • Giver øjeblikkelig glans uden at beskadige håret
 • Kan hjælpe med at reducere skader fra tidligere farvningsbehandlinger
 • Forskellige typer af gloss kan give forskellige nuancer i hårfarven
 • Holder længere end almindelig farvning

Der findes to hovedtyper af gloss: transparent og pigmenteret. Transparent Gloss anvendes primært til styling og giver dit hår ekstra glans, mens Pigmenteret Gloss indeholder farvestoffer, som kan ændre din naturlige hårfarve eller justere din allerede behandlede hårfarve.

Uanset om du ønsker et mere naturligt look eller vil eksperimentere med nye nuancer i din hårfarve, så er der en type af glossing-behandling for dig!

Hvordan virker det?

Glossing er en hårfarveteknik, som tilføjer dimensioner og glans til dit hår. Det virker ved at påføre en semi-permanent farveblanding på håret, som omslutter og forsegler hårets overflade. Glossingprodukter indeholder fugtgivende ingredienser, der hjælper med at gendanne styrken i det beskadigede hår samtidig med at give farveglans.

For at opnå den bedste effekt af glossing bør du først vaske dit hår grundigt og tørre det med et hårhåndklæde for ikke udtørre det fuldstændigt. Derefter skal produktet påføres jævnt på hele hårlængden fra rod til spids såvel som mellem sektionerne i de forskellige lag af dit hår. Lad produktet sidde i ca 20-30 minutter inden skylning efterfulgt af styling efter ønskede look.

Ingredienser i glossing produkter

Naturlige olier og ekstrakter er nogle af de vigtigste ingredienser i glossing produkter, da de giver håret glans og hydrering. Disse ingredienser kan omfatte arganolie, kokosolie og aloe vera ekstrakt, som også har antiinflammatoriske egenskaber for at holde hovedbunden sund.

Proteiner såsom keratin er en anden nøgleingrediens i glossing produkter. Keratin hjælper med at styrke håret indefra ved at genopbygge ødelagt hårstrå og beskytte mod fremtidig skade. Det reducerer også krus og gør håret mere glat.

Samlet set kan du se forskellige ingredienser i glossing produkter der arbejder sammen for at give dit hår den ønskede dimension: Naturlige olier til hydrering, proteiner til styrke samt keratin til reduktion af krus. Ved at vælge de rigtige produkter vil du opnå et sundere udseende hår med mere livfuldhed på ingen tid!

Ingredienser i glossing

Hvordan påføres glossing?

Vask håret grundigt inden påføring af glossing for at fjerne alle rester af produkter og snavs. Påfør produktet jævnt over hele håret ved hjælp af en bredtandet kam eller fingerspidserne. Massér forsigtigt produktet ind i hver streng, så det dækker hele længden.

Lad glossing produkter sidde i mindst fem minutter før skylning for at sikre den bedste effekt på dit hår. Skyl derefter grundigt med varmt vand og lad håret lufttørre eller style som normalt. Brug ikke shampoo efter brug af glossing, da dette kan vaske produkteffekten ud af dit hår.

Husk: Glossing er en fantastisk måde at give dit hår dimension og glans uden beskadigelse fra farvestoffer eller kemiske behandlinger. Det er også nemt at gøre hjemme!

Hvordan vælger man den rigtige farve?

At vælge den rigtige farve kan være en udfordring, når det kommer til glossing af håret. Det er vigtigt at overveje din hudfarve og dine personlige præferencer for at finde den bedste farvetone. Hvis du har varme undertoner i din hud, vil gyldne eller kobberfarvede toner se godt ud på dig. Hvis du derimod har kolde undertoner, vil askeblonde eller platinblonde toner passe bedre til dig.

Det er også vigtigt at tage hensyn til vedligeholdelsen af ​​din nye farve. Glossing skal normalt opdateres hver 4-6 uger for at bevare sin glans og dybde. Men med de rigtige produkter og plejerutiner kan du hjælpe med at forlænge holdbarheden på dit glossede hår mellem behandlingerne.

Hvilken farvetone passer til min hudfarve?

Vurder din hudtone, når du vælger farvetone til dit hår. Overvej også dine øjenfarver og naturlige hårfarver for at finde den perfekte tone. Hvis du er usikker på, hvilken farve der passer bedst til dig, kan du altid konsultere en professionel stylist for rådgivning. De vil kunne hjælpe dig med at vælge den rigtige nuance og give dit hår dimension med glossing, så det ser sundt og stærkt ud.

Hvor ofte skal man glossing?

Afhængig af den ønskede vedligeholdelsesniveau, er det normalt passende at få en glossing hver sjette til otte uge for at opretholde glans i håret. Gentagne behandlinger bør undgås, da det kan skade dit hår. Det bedste ville være ikke at overbehandle dit hår og give det tid til at trække vejret mellem behandlingerne.

Glossing hjælper med at genoplive hårets farve, men du skal også tage vare på dit hår derhjemme ved hjælp af daglige produkter og rutiner for optimal sundhed og styrke. Husk altid på varmt stylingudstyr kan beskadige håret over tid, så sørg for altid at bruge et varmebeskyttelsesprodukt inden styling.

Glossing vs. andre hårbehandlinger

Glossing er en fantastisk måde at give dit hår dimension og glans uden at tilføje skadelige kemikalier. Det er også mere skånsomt end andre hårbehandlinger, såsom toning eller balayage. Med glossing kan du opnå et sundt og stærkt udseende, samtidig med at du giver dit hår den ekstra glød det fortjener.

Selvom både toning og balayage kan give dig en smuk hårfarve, kræver de begge mere vedligeholdelse og kan tørre dit hår ud over tid. Med glossing får du derimod ikke kun den ønskede farveeffekt, men også en dybdegående behandling som beskytter dine lokker mod udtørring og spaltede spidser.

Kvinde får farvet sit hår

Glossing vs. toning

Forskellen mellem glossing og toning er primært farveintensitet og varighed af effekten. Glossing giver en mere subtil farveændring, mens toning kan være mere drastisk. Dog holder en toning i længere tid end en glossing.

Derudover kan behandlingerne have skadelige virkninger på håret, især hvis de udføres hyppigt eller af en ukyndig frisør. Det er vigtigt at tage hensyn til dit hårs sundhed og vælge den bedste behandling for dig, så du får det ønskede resultat uden at beskadige dit hår.

Glossing vs. balayage

Glossing vs. balayage

Hårfarvning kan give dit hår et nyt liv, men det er vigtigt at vide, hvilken teknik der passer bedst til dine behov. Glossing og balayage er to forskellige metoder med deres egne fordele og ulemper.

Forskelle i teknikken:

 • Glossing: En semi-permanent farvebehandling påført hele håret eller kun i udvalgte områder. Farven falmer gradvist over tid.
 • Balayage: Håndmalet farve, som skaber en naturlig gradienteffekt fra mørkere rødder til lysere spidser.

Effekten på hårets struktur:

 • Glossing: Indeholder ingen ammoniak eller peroxid, så den skader ikke hårstrukturen.
 • Balayage: Påføringen af ​​blegemiddel kan tørre håret ud og gøre det mere porøst.

Prisniveauet for begge behandlinger:

 • Glossing er normalt billigere end balayage, da resultatet kræver mindre produkt og tid at opnå.
 • Prisen på balayage varierer afhængigt af længden af ​​dit hår og hvor meget farve du vil have anvendt.

At vælge den rigtige behandling handler om personlig præference samt budgettet. Snak med din frisør for at finde ud hvad der passer dig bedst!

Tips til at bevare glansen

For at bevare glansen i dit hår, er det vigtigt at bruge en fugtgivende shampoo. Det hjælper med at opretholde den naturlige oliebalance og giver håret vitalitet og styrke. Brug også en conditioner for ekstra næring til håret.

Når du styler dit hår, skal du undgå varme styling værktøjer såsom krøllejern og glattejern. Disse kan skade hårets struktur og føre til tørt hår og spaltede spidser. Brug i stedet for et lufttørringsprodukt eller prøv koldluftsindstillingen på din hårtørrer.

Solens UV-stråler kan være skadelige for dit hår, så sørg altid for at beskytte det mod solen ved at bære en hat eller sprøjte på et beskyttelsesmiddel specielt designet til hårbeskyttelse mod sollys. Dette vil hjælpe dig med at bevare farven samt holde dit hår sundt og smukt hele året rundt.

Brug en fugtgivende shampoo

En fugtgivende shampoo kan være nøglen til at opnå et sundt og stærkt hår. Vælg en mild shampoo uden sulfater for at undgå udtørring af håret. For ekstra fugt, tilføj en balsam eller hårmaske efter shampooen. Og husk på at undgå overdreven brug af tørt shampoo, da det kan fjerne naturlige olier fra dit hår og resultere i tørt og skadet hår over tid. Ved hjælp af disse simple tips vil du kunne give dit hår den optimale mængde fugtighed for et glansfuldt resultat med glossing teknikken. 

Hos Yuaia Haircare har vi det helt rigtige sæt til dig. Vores Healthy Hair Kit består af en shampoo, balsam og hårmaske, som er fyldt med fugt og pleje til dit hår. 

 

Undgå varme styling værktøjer

Lad dit hår lufttørre så ofte som muligt for at undgå skade fra varme stylingværktøjer. Hvis du skal bruge en føntørrer, så vælg en med lavere varme og hastighed. Brug også et varmebeskyttende produkt, når du anvender varmestyling-værktøjer for yderligere beskyttelse.

Tag pauser fra at bruge varme stylingværktøjer og prøv andre styles i stedet. For eksempel kan du lave fletninger eller krøller ved hjælp af hårbånd eller elastikker i stedet for at bruge et krøllejern eller glattejern hver dag. Hvis du er mere interesseret kan du læse vores guide til krøller uden varme her

Husk på, at det er vigtigt at tage sig godt af sit hår for at opnå den ønskede effekt af glossing. Ved regelmæssig pleje og omtanke vil dit hår blive sundt og stærkt, hvilket vil give dig flottere resultater med din glossing-behandling.

 • Lad håret lufttørre så ofte som muligt
 • Brug et varmebeskyttende produkt, når du anvender varmestyling-værktøjer
 • Tag pauser fra at bruge varme stylingværktøjer og prøv andre styles i stedet
varmestyling af håret

  Beskyt dit hår mod solen

  En sund hårpleje indebærer også beskyttelse mod solens skadelige stråler. For at beskytte dit hoved og hår kan du overveje at bruge en hat eller bandana, når du opholder dig udenfor i længere perioder. Derudover kan du give yderligere beskyttelse ved at spraye et UV-beskyttelsesmiddel på håret inden udendørs aktiviteter.

  Det er vigtigt at undgå eksponering for direkte sollys i lange perioder, da dette kan føre til tørt og skadet hår. Sørg derfor for at tage pauser i skyggen og dække håret med en hat eller bandana, når det er muligt. Med disse simple trin vil du kunne opnå et sundt og glansfuldt hår, selvom du nyder sommeren udendørs.

  Få en en 10% rabatkode tilsendt

  Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰

  Tags: