Kvinde redder sit hår med en hårbørste
Gode råd

Den perfekte hårbørste til din hårtype

af Lotte Lindgren Jun 13, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 2. februar 2024.

Hvilken hårbørste du bruger har meget at gøre med hvordan dit hår føles. Den forkerte slags hårbørste kan rive dit hår i stykker. Du tænker måske på, hvilken hårbørste der er bedst til hår. Det er der ikke noget enkelt svar på. Det skyldes, at der i dag findes mange forskellige hårtyper, der alle kan have brug for deres egen type hårbørste.

Indholdsfortegnelse

Gør forskellige hårbørster en forskel?

Alle der har hår, de børster deres hår, selvom du måske aldrig har tænkt så meget over, hvilken type børste du bruger. Brug af den rigtige hårbørste til dit hår og stylingbehov kan gøre en forskel for dit hårs sundhed og udseende.

Den passende hårbørste til en med langt, krøllet hår vil være drastisk anderledes end den bedste børste til fint eller tyndt hår.

Nogle børster, som den runde eller ventilerede type, er bedst til styling, mens andre arbejder på at filtre ud, og nogle kan endda håndtere statisk elektricitet og krus. Her dækker vi forskellige typer børster og hvad de kan gøre for dit hår.

hårbørster

Typer af hårbørster og kamme

Der findes så mange forskellige typer hårbørster og kamme, at det kan være uoverskueligt at vide, hvilken der er den rigtige for dig. Afhængigt af hvilken type hår du har, kan du bruge en specialbørste.

Børst for at ud filtrere håret

Detangler-børster er gode til alle hårtyper – selv det tykkeste, krøllede hår – og kan bruges i både vådt og tørt hår. De minimerer skader fra børstning af knuder, og deres tynde, fleksible børstehår gør det nemmere smertefrit at få knuder ud af børns hår.

Pudebørste

Pudebørster har en blød gummibase og stive tråd- eller plastbørster. De stive børster er effektive til at stimulere hovedbunden og er gode til at børste skæl eller ophobning fra hårstylingprodukter væk og muligvis stimulere hårvækst.

Vildsvinehårbørste

Vildsvine hårbørster er populære for deres evne til at omfordele de naturlige, sunde olier i hovedbunden, forbedre hårets sundhed og skabe glatte, skinnende krøller. Alle hårtyper kan have gavn af en vildsvine hårbørste, men en 100 procent vildsvine hårbørste med bløde børster er et godt valg til folk med fint, tyndt eller aldrende hår. Vi har en Curved Paddle Brush - hårbørste med vildsvinehår.


Nylon børste

Nylonbørster er lavet af et syntetisk materiale, der reducerer statisk elektricitet og effektivt løsner tykt hår. Nogle børster kombinerer nylonbørster med ornebørster for både at reducere statisk elektricitet og sammenfiltring, mens de stadig får de sundhedsmæssige fordele og naturlige glans, som ornebørster tilbyder.

Buet børste

Buede børster er ergonomisk designet til at passe til formen af ​​et menneskehoved. De fleste er lavet af letvægtsplastik og inkluderer ventilationsåbninger, hvilket gør dem til et godt valg til rejser, fitnesscenter eller når du vil tørre dit hår hurtigt.

Naturlig børste

For veganere eller alle, der ønsker fordelene ved en ornebørste uden at bruge animalske produkter, kombinerer nogle børster andre naturlige fibre, såsom agave, med syntetiske materialer for at skabe en børste, der ser ud og føles som ornebørster.

Padlebørste

Den brede base af padlebørster gør, at de hurtigt kan dække en masse jord, mens de glatter håret. De er et glimrende valg for folk med langt, glat hår.

Rund hårbørste

Runde børster er et godt valg til føntørring af hår og styling af løse bølger. De er helt cirkulære, hvilket gør det lettere at puste håret nedenunder, hvilket resulterer i krøller eller bølger (afhængigt af størrelsen på børsten).

Kam med brede tænder

Bredtandet kamme har tykke tænder med mellemrum mellem dem. De kan bruges på tykt eller krøllet hår, når det er vådt.

Kvinde børster sit hår med en bredtandet kam

Bedste hårbørste til din hårtype

Bedste type børste til tykt hår

En padlebørste er bedst til tykt hår. Prøv en med en blanding af vildsvinehår og nylonnåle; nylonnålene er hårde nok til at børste tykt hår hurtigt, og vildsvinehåret øger glansen ved at omfordele de naturlige olier.

Bedste hårbørstetype til langt hår

Padlebørster kan være gode til langt hår, da de giver dig mulighed for at børste gennem en stor del af håret på én gang, hvilket eliminerer knuder og omfordeler olie.

Bedste hårbørste til tyndt hår

En blød børste er bedst til tyndt hår, da den er skånsom og ikke river håret ud.

Bedste hårbørste til krøllet hår

Folk med krøllet foretrækker måske det at brug en robust, bredtandet kam under bruseren.

Bedste hårbørste til glat hår

Padlebørster fungerer godt på glat, langt hår, fordi de kan arbejde gennem meget hår, mens de fordeler olier jævnt. En gummipudebørste fungerer godt til glat hår, der er tilbøjelig til at blive statisk.

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰