kvinde med glat hår
Gode råd

Giv dit glatte hår mere liv og fylde med disse tips

af Lotte Lindgren Jun 11, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 10. april 2024.

Indholdfortegnelse

Glat hår kan være smukt og elegant, men det kan også føles fladt og livløst. Heldigvis er der mange måder at give dit glatte hår mere fylde og bevare det i løbet af dagen. I denne artikel vil vi give dig nogle tips til at opnå en fyldigere frisure uden at gå på kompromis med den glatte stil du ønsker. Læs videre for vores eksperttips til at få mest muligt ud af dit glatte hår!

Hvad er glat hår?

Glat hår er en hårtype, hvor hvert hårstrå ligger fladt og i samme retning. Det kan være naturligt eller opnås ved brug af et glattejern. Glat hår har tendens til at se fladt og livløst ud, især hvis det ikke styles på den rigtige måde.

For at give dit glatte hår mere liv og fylde skal du først få fat i de rigtige produkter. Brug et volumen-givende shampoo og balsam for at tilføre fugtighed uden at veje håret ned. Undgå også over-brugen af varme styling værktøjer som krøllejern eller glattejern, da dette kan skade dit hår med tiden.

Karakteristika ved glat hår

Glat hår har den fordel, at det reflekterer mere lys og giver et mere blankt udseende. Det er typisk nemmere at rede ud end krøllet hår på grund af sin glatte struktur. Men husk på, at glat hår har tendens til at sidde tættere på hovedbunden end krøllerne og mangler derfor ofte volumen - dette kan være en udfordring.

Glat hår reflekterer mere lys og giver et blankt udseende, men kan mangle volumen. Bevægelse med glattejern giver fylde til håret.

For at få dit glatte hår til at se mere fyldigt og livligt ud, skal du sørge for nogle simple trin. Et godt tip er først og fremmest, når du bruger et glattejern eller varme-jern i dit hår, så skal du ikke holde jernet alt for længe på det samme sted. Bevægelsen med jernet giver håret fylde og holder sig bedre igennem dagen!

forskellen på glat hår og krøllet hår

Hvad gør glat hår fladt og livløst?

Overvaskning af dit hår med for hyppig shampooing kan være en af årsagerne til fladt og livløst hår. Det kan fjerne naturlige olier fra hovedbunden, som er nødvendige for at holde håret sundt og fyldigt. Derudover kan brug af tunge stylingprodukter også tyngende håret ned, hvilket giver det mindre volumen.

For varmt vand under hårvask skal undgås, da det også kan skade dit glatte hår ved at fjerne de naturlige olier fra din hovedbund. Brugen af glattejern eller krøllejern i lang tid eller ved meget varme vil også kunne påvirke strukturen i dit glatte hår negativt over tid. Sørg derfor altid for at beskytte dit hår mod de skadelige virkninger ved at anvende et varmebeskyttelsesmiddel inden brug af et varmejern samt begræns antallet gange du benytter jernet på samme hårsektion i stedet prøv andre alternativer såsom varmefri krøller eller måske snoning teknikker uden ekstra varmekilder.

Hvordan giver man glat hår mere liv og fylde?

Giv dit glatte hår mere liv og fylde med disse tips. For at få mere volumen i håret kan du starte med at bruge de rigtige stylingprodukter, såsom en mousse, krøllecreme, saltvandsspray eller et volumenspray. Det er også vigtigt at vælge den rigtige klipning, der giver bevægelse til håret og skaber illusionen af mere fylde.

Hvis du ønsker endnu mere volumen, kan toupéring være en god løsning. Lær desuden også hvordan du styler dit hår med varmeværktøjer for at skabe tekstur og volume samtidig med beskyttelse mod varmeskader. Udover dette kan regelmæssig massage af hovedbunden hjælpe på blodcirkulationen og give din hovedbund et sundere miljø for hårvækst – hvilket også vil hjælpe dig på vejen til fyldigere lokker!

Brug de rigtige stylingprodukter

Vælg produkter specifikt til glat hår, såsom mousser eller lette serum. Disse vil hjælpe med at skabe mere fylde og bevare glatheden i dit hår. Brug også volumen- og teksturspray for at tilføje ekstra liv.

Undgå tunge, oliebaserede produkter som kan tynge håret ned og få det til at se fedtet ud. Prøv derimod lettere formuleringer, der giver en naturlig finish uden at tynge håret ned. Husk altid mindre er mere når det kommer til stylingprodukter!

Få den rigtige klipning

Prøv en lagdelt klipning for mere bevægelse. Dette vil give dit glatte hår et mere levende udtryk og skabe mere volumen. Undgå alt for lange længder, der kan tynge håret ned, da det kan virke fladt og livløst. Spørg din frisør om råd til den bedste klipning for dit hår; en professionel vurdering af dit hår vil hjælpe dig med at vælge den rigtige klipning for at fremhæve dets naturlige egenskaber.

klipning af håret

Få mere volumen med toupéring

Lær at bruge en kam med roddeløftteknikken til at skabe volume ved hårrødderne. Ved hjælp af denne teknik kan du løfte og separere håret, så det ser fyldigere ud. Toupér kun det øverste af dit hår for et naturligt look. Det er vigtigt ikke at toupére hele håret, da dette kan se unaturligt ud. Kombinér toupéring med volumenspray eller hårpudder for ekstra fylde. Disse produkter giver også holdbarhed og gør det lettere at style dit hår på den ønskede måde.

Husk dog altid at være forsigtig, når du toupérer dit hår, da gentagende behandling kan skade dine hårrødder og føre til knæk eller spaltede spidser. Brug derfor kun teknikken lejlighedsvis og sørg altid for grundig pleje efter stylingen for optimalt sundt glat hår med mere volumen!

Lær at style dit hår med varmeværktøjer

For at få mere liv og fylde i dit glatte hår kan varmeværktøjer være en stor hjælp. Men det er vigtigt, at du bruger dem på den rigtige måde for at undgå skader på håret. Først og fremmest bør du altid anvende en god varmebeskyttelse inden styling med eksempelvis glattejern eller krøllejern.

Når du styler dit hår, kan det også være en god idé at variere størrelsen på sektionerne, så resultatet bliver mere naturligt og voluminøst. Det er også vigtigt ikke at overbehandle håret med varmen - prøv derfor hellere flere mindre træk end ét stort træk med værktøjet.

Gør brug af hovedbundsmassage

Massagér din hovedbund dagligt i cirkulære bevægelser ved hjælp af dine fingre eller en særlig massagekam/handske. En god hovedbundsmassage kan øge blodgennemstrømningen og stimulere hårvækst, hvilket betyder at dit glatte hår vil se sundt og fyldigt ud. Udover dette er det også en fantastisk måde at reducere stress på.

Her er nogle tips til hvordan du kan gøre brug af hovedbundsmassage for at give dit glatte hår mere liv:

 • Massagér din hovedbund i mindst 5 minutter hver dag
 • Brug cirkulære bevægelser og varier intensiteten
 • Prøv forskellige massagekamme/handsker for at finde en der passer dig
 • Lav lidt tryk på bestemte områder hvor du føler spændinger
 • Gør brug af æteriske olier som tea tree, lavendel eller rosmarin for yderligere effekt

Så snart du har gjort massagen til en del af din rutine, vil du opleve en positiv forskel ikke kun i dit hårs udseende men også i dit generelle velvære.

Hvordan bevarer man fylde og liv i glat hår?

For at bevare fylde og liv i glat hår, er det vigtigt at bruge de rigtige produkter. Brug af tørshampoo kan være en effektiv måde at tilføje tekstur og volumen på uden at skulle vaske håret hver dag. Udover tørshampoo kan et godt stylingprodukt såsom mousse også hjælpe med at skabe mere volumen i håret ved rodene. Det er dog vigtigt ikke at overbelaste håret med for meget produkt, da dette kan få det til at se fedtet ud.

En anden god metode til bevaring af fylde og liv i glat hår er ved ikke at vaske det for ofte. Ved gentagne vaske fjerner man naturlige olier fra hovedbunden, som holder håret sundt og skinnende. Hvis du vil minimere antallet af gange du skal vaske dit hår om ugen, kan du prøve en mild shampoo og balsam.

Brug af tørshampoo og andre produkter

Brug volumen-givende shampoo for at tilføje mere fylde og liv til dit glatte hår. Nogle shampoer indeholder ingredienser, der kan hjælpe med at give håret mere struktur og volumen. Derudover kan en saltvandsspray være en god måde at skabe tekstur på uden at tynge håret ned.

Undgå tunge olier og balsam, da de kan gøre dit hår fladt og fedtet. I stedet skal du prøve lette produkter specielt udviklet til glat hår, som eksempelvis leave-in conditioner eller serum.

Husk desuden også at bruge varmebeskyttelse inden anvendelse af varmestyling produkter såsom føntørre eller glattejern.

 • Brug volumen-givende shampoo
 • Prøv en saltvandsspray for mere tekstur
 • Undgå tunge olier og balsam

Vask dit hår mindre ofte

Brug en tørshampoo mellem hårvaskene for at undgå fedtet hår. En mildere shampoo kan også være en god idé, hvis du vil vaske dit hår mindre ofte. Desuden kan det hjælpe at binde håret op om natten for at undgå fedtet hår ved ansigtet.

Følg disse tips for mere liv og fylde i dit glatte hår:

 • Brug tørshampoo mellem hårvaskene
 • Skift til en mildere shampoo
 • Bind dit hår op om natten

Brug af hårmasker

Vælg en let balsam eller maske, der ikke tynger håret ned. Når du har glat hår, er det vigtigt at vælge produkter, der ikke vejer håret ned og får det til at se fladt ud. Vælg en let formel og undgå tunge olier.

Påfør masken kun i spidserne og undgå hovedbunden. Hvis du påfører en maske på hele dit hår inklusiv din hovedbund kan dette føre til fedtet eller tungt udseende hår. Sørg for kun at anvende masken på spidserne af dit hår for den bedste effekt.

Lad masken sidde i længere tid end angivet på pakken for ekstra pleje. Normalt vil producenten af produktet give dig instruktioner om hvor lang tid du skal lade masken sidde i dit våde lokker men hvis du ønsker ekstra pleje så lad den gerne sidde lidt længere – op til 30 minutter.

Hvordan undgår man at håret bliver fladt om natten?

Sov med opsatning for at undgå fladt hår om morgenen. En simpel 'top-knot' vil gøre tricket, og det er også en skånsom måde at beskytte håret mod friktion mens du sover. Alternativt kan du give dine krøller mere fylde ved at pludselig 'plump' dem let med fingrene inden sengetid.

En anden teknik til mere voluminøst hår er at tørre dit hår ved roden i en op-ned position efter badet eller før sengetid. Brug en føntørrer på medium varmeindstilling, indtil din hårbund er helt tør. Dette vil bidrage til øget løft og fylde i dit glatte hår, så du vågner op med et friskere look!

Vi anbefaler også altid at sove med et bambus pudebetræk for at slide mindst muligt på håret når du sover. 

At sove på et bambus pudebetræk er godt for dit hår

Hvordan får man glat hår?

Der er flere måder at opnå glat hår på. Her er nogle tips til at opnå glat hår:

1. Brug en god shampoo og balsam, der er specielt designet til at rette og tæmme håret.

2. Brug en hårmaske eller en fugtgivende conditioner en gang om ugen for at hjælpe med at hydrere og blødgøre håret.

3. Brug en varmebeskyttende spray inden du bruger et varmt stylingværktøj, som f.eks. et glattejern eller en hårtørrer.

4. Brug et glattejern til at rette dit hår ud. Del håret op i mindre sektioner og træk langsomt glattejernet ned over hver sektion.

5. For at bevare det glatte look, kan du bruge en anti-frizz serum eller et hårprodukt, der er designet til at holde håret glat og skinnende.

6. Hvis du vil undgå varme stylingværktøjer, kan du prøve at lave en naturlig hårmasker med ingredienser som honning, yoghurt og æggehvider, som kan hjælpe med at blødgøre og rette håret

FAQ om glat hår

Hvilken temperatur skal man indstille glattejernet til?

Det afhænger af dit hårtype og struktur. Generelt set anbefales det at indstille glattejernet til en temperatur mellem 180 og 200 grader Celsius for fint hår eller skadet hår, mens et mere tykt og krøllet hår kræver en højere temperatur på omkring 200 til 230 grader Celsius. Det er altid vigtigt at starte med en lavere temperatur og justere det gradvist, indtil du finder den optimale temperatur for dit hår. Det er også vigtigt at bruge varmebeskyttende produkter for at beskytte dit hår under stylingprocessen.

Er det skadeligt at bruge glattejern dagligt?

Ja, det kan være skadeligt at bruge glattejern dagligt. Ved hyppig brug kan varmen fra glattejernet føre til skader på håret, såsom brud, tørt og sprødt hår og spaltede spidser. Det kan også føre til en reduceret produktion af naturlige olier i hovedbunden, hvilket kan føre til en irriteret og tør hovedbund. For at minimere skader på håret, bør man ikke bruge glattejern dagligt, og man bør altid bruge et varmebeskyttelsesmiddel på håret før brug af glattejern.

Hvordan beskytter man sit hår mod varme fra glattejern?

Når man bruger glattejern til at style sit hår, udsætter man det for høje temperaturer, som kan skade håret og gøre det tørt og trælst at se på. Der er dog nogle trin, man kan følge for at beskytte sit hår mod varmen fra glattejernet.

1. Brug en varmebeskyttende spray: Før du bruger dit glattejern, skal du sprøjte en varmebeskyttende spray på dit hår. Denne spray beskytter dit hår mod varmen og reducerer risikoen for skader.

2. Vælg den rigtige temperatur: Det er vigtigt at justere temperaturen på dit glattejern, så den passer til dit hårtype. Hvis du har fint hår, skal du bruge en lavere temperatur, mens tykt hår kan klare en højere temperatur.

3. Brug ikke glattejernet på vådt hår: Det er vigtigt at lade dit hår tørre helt, før du bruger glattejernet. Vådt hår er mere sårbart over for varme, og det kan let blive beskadiget.

Hvordan kan man få et længevarende glat hårresultat?

Der er flere måder at opnå et længevarende glat hårresultat på.

Først og fremmest er det vigtigt at have en god hårplejerutine, hvor man benytter sig af produkter, der er specielt udviklet til at give glans og styrke til håret. Derudover er det en god idé at undgå varme stylingsværktøjer såsom glattejern og føntørrere, da varmen kan skade håret og få det til at kruse.

En anden mulighed er at få foretaget en professionel keratinbehandling. Keratinbehandlinger er en populær metode til at opnå glat og glansfuldt hår, da de tilfører håret en beskyttende keratincoating, som kan vare i flere måneder. Det er dog vigtigt at vælge en pålidelig frisør, som er erfaren inden for denne type behandlinger.

Endelig kan man også overveje at investere i en permanent glatning. Dette er en mere permanent løsning, hvor håret bliver behandlet med kemikalier for at opnå det ønskede resultat. Det er dog vigtigt at være opmærksom på at dette i længden kan gøre skade på håret.

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰