Kvinde med skadet hår
Gode råd

De bedste hårprodukter til at behandle skadet hår

af Lotte Lindgren Jun 04, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 11. februar 2024.

Indholdfortegnelse

Har du skadet hår? Frygt ikke! Der er mange måder at behandle og genoplive dit hår på. Uanset om det skyldes farvning, varme styling eller miljømæssige faktorer, kan de rigtige produkter gøre en stor forskel. I denne artikel vil vi give dig vores topvalg af bedste hårprodukter til at behandle skadet hår og få dit hår tilbage i sin sunde og stærke form.

Indholdsfortegnelse

Hvad er skadet hår?

Skadet hår er hår, der er blevet beskadiget på grund af en række forskellige faktorer. Dette kan inkludere overdreven brug af stylingprodukter og varmestylingværktøjer, farvning eller afblegning af håret, kemisk skadet hår, solskadet hår og manglende fugtighed. Symptomerne på skadet hår kan omfatte tørhed, knækkede ender og tab af glans. Heldigvis findes der mange måder at reparere skadet hår på, herunder ved hjælp af specielle shampooer eller hårkure designet til at give fugt og næring til håret samt reducere synlige tegn på skade. Det er også vigtigt at undgå overstyling med varmestylingværktøjer samt regelmæssigt trimme spaltede spidser for at opretholde et sundt udseende for dit hår.

Faktorer, der kan forårsage skadet hår

For meget varme fra stylingværktøjer som hårtørrer og glattejern kan forårsage skadet hår. Overeksponering af solen er en anden faktor, der kan føre til tørt og skadet hår. Hårfarvning eller kemisk behandling kan også være skyld i ødelagt hårstruktur. Det er vigtigt at bruge shampoo og balsam, der indeholder fugtgivende ingredienser for at beskytte håret mod ydre påvirkninger. Derudover anbefales det at benytte sig af produkter specielt designet til at reparere og give glans til tørt og skadet hår, såsom hårkur eller stylingprodukter med plejende egenskaber.

styling kan forårsag skadet hår

Symptomer på skadet hår

Hvis du har spaltede spidser og knækkede hårstrå, så kan det være et tegn på skadet hår. Dette kan skyldes for meget varme fra stylingværktøjer eller brug af kemiske behandlinger uden tilstrækkelig beskyttelse. 

Et andet symptom på skadet hår er tørhed og mat udseende. Hvis du bemærker dette, skal du sørge for at fugte dit hår ved hjælp af en dybt nærende hårmask, der indeholder naturlige olier som arganolie eller kokosolie. Undgå overdreven brug af stylingprodukter, da disse kan udtørre håret yderligere. Prøv også at begrænse hyppigheden af ​​shampooing til kun når det er nødvendigt for ikke at fjerne de naturlige olier i håret unødigt. Med regelmæssig pleje vil dit skadede hår gradvist blive stærkere med mere elasticitet og glansfuldt udseende igen!

Hvordan kan man behandle skadet hår?

Hvis du har skadet hår, er der flere måder at behandle det på. Først og fremmest skal du undgå yderligere skader ved at bruge varme stylingværktøjer med forsigtighed og beskytte dit hår mod solen. Brug også en mild shampoo og balsam for at holde dit hår sundt.

Derudover kan du investere i hårprodukter specielt designet til behandling af skadet hår. Søg efter produkter, der indeholder ingredienser som hydrolyseret hvedeprotein, keratin, inca inchi olie eller arganolie, da disse kan hjælpe med at reparere og styrke håret. Husk dog på, at resultaterne ikke vil være øjeblikkelige - det tager tid for håret at komme sig efter skade.

Vi kan varmt anbefale vores Repair and Care serie og nærmere bestemt vores healthy hair kit. Her får du shampoo, balsam og hårmaske som giver en masse fugt og pleje. De indeholder ingrediensen Gluadin som har vist at reducerer skader på håret med op til 80%. 

Undgå yderligere skader

Brug en blød børste til at undgå yderligere skader på dit allerede skadede hår. Hvis du bruger varmestyling værktøjer, så minimér deres brug, da de kan gøre mere skade end gavn. Beskyt også dit hår mod solen og saltvand ved at dække det med en hat eller et tørklæde.

Her er flere måder, som kan hjælpe med at undgå yderligere skader:

  • Vask dit hår mindre ofte for ikke at fjerne de naturlige olier i håret
  • Brug fugtgivende produkter for at holde håret hydreret og sundt
  • Få regelmæssige klipninger for at fjerne spaltede spidser

Ved at følge disse tips vil du kunne beskytte dit skadede hår og give det den bedste chance for helbredelse og sundhed.

Brug af hårprodukter til behandling af skadet hår

For kvinder med skadet hår er det vigtigt at bruge fugtgivende shampoo og conditioner, der indeholder naturlige ingredienser som arganolie eller aloe vera. Disse produkter hjælper med at genopbygge hårets struktur og gøre det stærkere. For ekstra fugt og beskyttelse kan man bruge en leave-in conditioner efter badet.

En anden måde at behandle skadet hår på er ved hjælp af hårolie, der kan trænge dybt ind i håret for at give næring og genopbygge det. Hårolien vil også give glans og blødhed til håret. Brug disse produkter regelmæssigt for et sundt og stærkt hår uden yderligere skader.

Professionel behandling for skadet hår

En professionel behandling kan være en effektiv måde at genopbygge skadet hår. Keratinbehandlinger er populære og styrker håret indefra ved at tilføje keratin, som hjælper med at beskytte mod yderligere skader. Hovedbundsmassage kan også give sundhed til dit hår og øge cirkulationen i din hovedbund for et stærkere og mere glansfuldt udseende.

En anden teknik kendt som "dusting" klipper kun de splittede spidser af dit hår uden at ændre længden på resten af ​​håret. Dette giver dig mulighed for at bevare længden på dit hår, mens du fjerner eventuelle delte ender, hvilket resulterer i sundere udseende hår. At investere tid og penge i professionelle behandlinger kan betale sig med et sundt, glansfuldt og stærkt hår!

klipning af spaltede spidser kan hjælpe håret

De bedste hårprodukter til at behandle skadet hår

At behandle skadet hår kan være en udfordring, men med de rigtige hårprodukter er det muligt at give dit hår den næring og beskyttelse, det har brug for. En god shampoo og balsam til skadet hår er vigtig for at pleje håret i dybden og undgå yderligere skader. Derudover kan en regelmæssig behandling med en hårkur hjælpe med at styrke håret og gøre det mere modstandsdygtigt overfor fremtidige skader.

En leave-in behandling eller et effektivt hårserum kan også være nyttige produkter til at behandle skadet hår. Disse produkttyper giver ekstra fugtighed og beskyttelse til dit hår, som kan hjælpe med at genopbygge dets sundhed og glans. Vær opmærksom på ingredienserne i dine valgte produkter, da nogle kemikalier kan have negative virkninger på allerede beskadiget eller tørt hår.

Shampoo til skadet hår

Sulfatfri shampoo er en fremragende mulighed for kvinder med skadet hår. Sulfater kan strippe håret for naturlige olier, hvilket fører til tørt og sprødt hår. Ved at bruge sulfatfrie produkter kan du opretholde et sundt fugtniveau i dit hår, mens du renser det effektivt.

Proteinbaserede shampoos er også fantastiske til behandling af skadet hår. Proteiner hjælper med at reparere og styrke beskadigede områder i håret, hvilket giver det mere elasticitet og modstandskraft. Vælg en proteinbaseret shampoo med ingredienser som keratin eller hydrolyserede proteiner for de bedste resultater.

Endelig kan fugtgivende shampoo også være en livredder for kvinder med skadet hår. Hvis dit hår mangler hydrering og ser tørt ud, skal du vælge en shampoo fyldt med nærende ingredienser som aloe vera eller kokosolie. Disse hjælper ikke kun med at genoprette fugtniveauet i dit hår, men efterlader det også blødere og mere glansfuldt end nogensinde før!

Vores anbefaling vil helt klart være Repair and Care Shampoo, den har utrolig mange fugtigvende, plejende og reparende egenskaber. Den er helt sikker et forsøg værd! 

Balsam til skadet hår

Intens genopbyggende balsam:

Hvis du leder efter en intensivt genopbyggende balsam, der kan hjælpe med at reparere skadet hår, så er denne type balsam perfekt til dig. Den indeholder nødvendige næringsstoffer og ingredienser, der kan styrke håret og give det liv igen på kort tid.

Hårbalsam med keratin:

Keratin-baserede produkter er kendt for at hjælpe med at genskabe sundheden i dit hår. Hårbalsamer med keratin fungerer ved at binde sig til dit hår og give det en beskyttelsesbarriere mod fremtidig skade. Resultatet vil være et stærkt, glansfuldt og velplejet hår.

Arganolie-balsam:

Der findes forskellige typer af arganolie-hårbalsamer på markedet - nogle er mere koncentrerede end andre. Men uanset hvilken type du vælger, vil arganoliens næringsrige egenskaber hjælpe med at fugte tørt eller skadet hår samt gøre det blødere og mere smidigt.

Hårkur til skadet hår

Protein hårkur eller Keratin-hårkur er en fantastisk måde til behandling af hår og er med til at reparere skadet hår på.Keratin er et protein, der findes naturligt i vores hår, og når vi bruger en protein eller keratin-hårkur, tilfører vi ekstra proteiner til håret for at styrke det. "Hot oil"-hårmasker kan også være effektive til behandling af skadet hår. Disse olier indeholder næringsstoffer som vitamin E og omega-fedtsyrer, der fugter håret og gør det mere modstandsdygtigt overfor skader. En anden populær mulighed er de såkaldte "deep conditioning" hårmasker - disse masker går dybt ned i hårstråene for at give næring og reparere beskadiget hår.

  • Protein eller Keratin-hårmaskerne giver styrke fra rod til spids
  • Hot oil-maskerne fugter intenst med naturlige olier
  • Deep conditioning-maskerne reparerer beskadigede områder i håret

Hos Yuaia Haircare har vi to gode hårmasker. Repair and Care hårmasken er den dybde plejende og fugtgivende hårmaske. Mens Grow and Glow hårmasken er en hårmaske med Keratin som genopbygger hårstråene samtidig med at den har Capilia Longa som er med til at øge hårvæksten. 

Leave-in behandling til skadet hår

Vil du give dit skadede hår den bedste behandling? Så kan en leave-in behandling være svaret. Hårserum med aminosyrer er perfekt til at genopbygge håret og forbedre dets styrke og elasticitet. Fugtighedsgivende leave-in cremes kan hjælpe med at beskytte mod ydre påvirkninger. 

Her vil vi klart anbefale vores Repair and Care hårserum som blandt andet indeholder hydrolyseret hvedeprotein som er med til at genopbygge hårstråene.

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰