Varmebeskyttelse til håret er vigtigt
Gode råd

Varmebeskyttelse til håret - Derfor skal du beskytte dit hår

af Lotte Lindgren Mar 28, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 19. maj 2024.

Indholdfortegnelse

Velkommen til vores artikel om varmebeskyttelse til håret. Hvis du bruger stylingværktøjer såsom glattejern, krøllejern eller føntørrer på dit hår, er det vigtigt at beskytte det mod skader fra varmen.Vi har alle oplevet det – den forfærdelige følelse, når du har brugt en varmestyling på dit hår, og du kan mærke, at det er blevet tørt, kruset og skadet. Selvom varmestyling kan give dit hår et smukt og glat look, kan det også forårsage varige skader på dit hår, hvis det ikke beskyttes ordentligt.

Heldigvis er der en måde at beskytte dit hår mod skader fra varmestyling – ved at bruge varmebeskyttende produkter. I denne artikel vil vi guide dig gennem alt, hvad du behøver at vide om varmebeskyttelse til dit hår, fra hvordan det virker, til de bedste produkter på markedet.

Gå direkte til løsning

Hvordan påvirker varme håret?

Når du bruger varme stylingværktøjer på dit hår, kan det føre til skader på hårets overflade og keratinlag, som kan gøre håret tørt, sprødt og beskadiget. Dette kan føre til splittede spidser, frizz og tab af glans. Derudover kan det også føre til en nedbrydning af proteinerne i håret, hvilket kan gøre det svagere og mere sårbart over for yderligere skader. Skader fra varmestyling skyldes ofte gentagen udsættelse for høje temperaturer. Varmen fra et fladjern eller en krøllejern reducerer den samlede fugtighed i håret, hvilket gør det mere modtageligt over for miljømæssige faktorer som f.eks. fugt og vind, som kan forårsage yderligere skader.

Derudover kan kemiske behandlinger som farve eller afblegning blive endnu mere skadelige, når de kombineres med varmestylingredskaber. For at forhindre denne form for skade er det vigtigt at bruge et varmebeskyttende produkt før enhver form for termisk styling samt at begrænse hvor ofte du bruger varmeværktøjer og aldrig overskride deres anbefalede temperaturindstillinger. Hvis det er muligt, så lad dit hår lufttørre i stedet for at bruge varmeværktøj, og prøv ikke at børste eller rede dit hår, når det er vådt, da det øger brud og spaltede spidser.

Hvordan fungerer varmebeskyttelse?

Før vi går i gang med at anbefale de bedste varmebeskyttende produkter, er det vigtigt at forstå, hvordan varmebeskyttelse fungerer. Når du bruger varmestyling på dit hår, udsætter du det for høje temperaturer, som kan skade hårstråene og gøre det tørt og kruset. Varmebeskyttelse fungerer ved at skabe en barriere mellem dit hår og varmen, så dit hår ikke bliver udsat for direkte varme.

De fleste varmebeskyttende produkter indeholder ingredienser, der danner en beskyttende film omkring hårstråene, så de ikke bliver direkte udsat for varmen. Derudover indeholder nogle produkter også ingredienser, der hjælper med at forhindre fugttab og beskytte mod frie radikaler, der kan skade dit hår yderligere.

Varmebeskyttelse er en form for hårpleje, som hjælper med at beskytte dit hår mod varme fra stylingværktøjer. De fleste varmebeskyttelsesprodukter indeholder ingredienser som silikone, keratin, arganolie og andre beskyttende olier.

varmestylingsredskaber

Sådan bruger du varmebeskyttelse til håret

Før du bruger dit varme stylingværktøj, skal du påføre varmebeskyttelse på dit hår. Spray produktet jævnt over hele håret, og sørg for at dække alle områder, som vil blive udsat for varme. Brug en kam til at fordele produktet jævnt, og undgå at spraye for meget produkt på samme område.

Når du har påført varmebeskyttelse, kan du nu bruge dit stylingværktøj som sædvanligt. Husk at justere temperaturen på dit værktøj til den anbefalede temperatur for dit hårtype. For eksempel vil fint hår kræve en lavere temperatur end tykt eller krøllet hår.

Hvordan vælger du den rigtige varmebeskyttelse til dit hår?

Der er mange forskellige typer varmebeskyttelse på markedet, så det kan være svært at vælge den rigtige til dit hår. Først og fremmest er det vigtigt at vælge et produkt, der er specielt designet til den type varmestyling, du bruger. Hvis du bruger en hårtørrer, skal du vælge en varmebeskyttelse, der er specielt formuleret til hårtørrere. På samme måde skal du vælge en varmebeskyttelse til glattejern, hvis du bruger glattejern.

Derudover skal du tage hensyn til din hårtypes behov, når du vælger en varmebeskyttelse. Hvis du har tykt, krøllet hår, kan du have brug for en mere intensiv varmebeskyttelse end nogen med fint, lige hår. Derudover skal du overveje, om du vil have en varmebeskyttelse, der også hjælper med at tilføre fugt og pleje til dit hår, eller om du bare vil have en, der beskytter mod varme.

Andre tips til at beskytte dit hår mod varme

Ud over at bruge varmebeskyttelse, er der også andre trin, du kan tage for at beskytte dit hår mod varme:

 • Vask dit hår med en mild shampoo og balsam, der er formuleret til at beskytte og styrke håret.

 • Brug en fugtgivende hårmaske en gang om ugen for at tilføje ekstra fugt til dit hår.

 • Undgå at bruge varme stylingværktøjer på vådt hår, da det kan føre til yderligere skader.

 • Lad dit hår tørre naturligt så ofte som muligt og undgå at bruge varme stylingværktøjer dagligt

Hvad kan man bruge i stedet for Heat Protection spray?

Hvis du ikke har en specifik varmebeskyttelse, kan du bruge nogle naturlige alternativer og hårplejeprodukter, der også indeholder varmebeskyttelse:

Naturlige Alternativer:

Kokosolie: Kokosolie kan påføres i små mængder på vådt hår for at skabe en beskyttende barriere mod varme.
Arganolie: Et par dråber arganolie kan fugte og beskytte håret mod varme.
Sheasmør: Smeltet sheasmør kan bruges i små mængder for at beskytte mod varmeskader.
Aloe Vera Gel: Aloe vera gel kan fungere som en naturlig varmebeskyttelse.

Hårplejeprodukter med Varmebeskyttelse:

Mange hårplejeprodukter indeholder indbyggede varmebeskyttelsesmidler. Nogle af disse inkluderer:
Leave-in Conditioners: Disse produkter tilfører fugt og beskytter håret mod varme.
Hårolier og Serum: Produkter som arganolie og silikonebaserede serummer kan beskytte håret mod varmeskader.
Føntørresprays: Specielt formulerede sprays, der beskytter håret mod føntørrervarme.
Stylingcremer: Cremer, der er designet til varmebeskyttelse, kan påføres før brug af stylingværktøjer.
Hårmasker: Nogle hårmasker indeholder ingredienser, der beskytter mod varme, samtidig med at de plejer og styrker håret.

  Ofte stillede spørgsmål om varmebeskyttelse

  Er glattejern skadeligt for håret?

  Du skal altid være opmærksom på at ikke benytte varmestyling for ofte. Men i små mængder kan det være fint. Det er dog vigtigt at sikre, at der altid anvendes varmebeskyttelse, når man bruger dem. Varmebeskyttelse er med til at beskytte håret mod at blive beskadiget og skørt på grund af glattejernets høje temperaturer. Disse skader kan omfatte spaltede spidser, brud og mathed. Når du bruger et glattejern, er det også vigtigt at huske på den hårtype, du har, så du ikke overdriver med varmen; finere eller skadet hår kan kræve en lavere temperaturindstilling end tykkere eller sundere hår. For at dit hår kan forblive sundt og smukt, er det bedst, hvis du bruger dit glattejern med måde og altid følger op med et fugtgivende produkt for at hjælpe med at modvirke tørhed forårsaget af varmen.

  Hvor mange grader skal jeg sætte mit varmestyling til?

  Når du bruger et varmestylingværktøj som f.eks. et glattejern til at style dit hår, er den optimale temperatur mellem 150 og 230 grader Celsius (302-446 grader Fahrenheit). Afhængigt af dit hårs tykkelse og sundhed kan det dog være nødvendigt at justere dette interval. Finere eller skadet hår kan kræve temperaturer tættere på den nederste ende af området (150-180 °C/302-356 °F), mens tykkere eller sundere hår kan kræve højere temperaturer op til 230 °C/446 °F. Dog er den optimale varme for dit glatte eller krøllejern for de fleste omkring 175 til 190 grader. Det er vigtigt at sikre, at du ikke indstiller temperaturen for højt, da dette kan skade dit hår.

  Er hårolie varmebeskyttende?

  Ja, hårolie kan være varmebeskyttende, afhængigt af dens sammensætning. Nogle hårolier indeholder ingredienser, der danner en beskyttende barriere omkring håret, hvilket hjælper med at forhindre skader forårsaget af varmestylingværktøjer såsom hårtørrere, fladjern og krøllejern.

  Olier som arganolie, kokosolie og jojobaolie har naturlige egenskaber, der kan hjælpe med at beskytte håret mod varme. Disse olier kan reducere varmeskader ved at skabe en beskyttende film omkring hårstrået, hvilket minimerer tabet af fugt og beskytter hårets struktur.

  Det er dog vigtigt at følge produkts anvisninger, da nogle hårolier ikke kan være varmebeskyttende og derved kan du skade dit hår meget hvis du bruger varmestyling uden passende beskyttelse.

  Kan man bruge varmebeskyttelse i vådt hår?

  Ja, du kan bruge varmebeskyttelse i vådt hår. Efter at have vasket og håndklædetørret håret, sprøjter du varmebeskyttelsesproduktet jævnt i hele håret, fra rødder til spidser. Brug en bredtandet kam til at fordele produktet, og tør derefter håret som normalt med dine varme stylingværktøjer. Dette hjælper med at beskytte håret mod varmeskader og holder det sundt og stærkt.

  Produktanbefalinger

  Varmebeskyttelse er så vigtigt for dit hår, at det er vigtigt at finde en med masser af beskyttelse. Vi har igennem tiden set mange skrækeksempler på varmeskadet hår, det vil vi prøve at hjælpe med via vores produktanbefalinger.

  Varmebeskyttelsesspray med UV beskyttelse

  Vi har udviklet en kraftfuld varmebeskyttelsesspray som beskytter op til 220 grader, så dit hår er beskyttet når du bruger glatte eller krøllejern. Den indeholder også UV beskyttelse som specielt er vigtigt om sommeren, hvor håret bliver udsat for en masse UV stråler der kan være med til udtørre og skade håret. Den indeholder blandt andet også Aloe Vera, Sodium Hyaluronate og Glycerin, som er med til at give håret en masse fugt og pleje. Den er med til at tæmme kruset hår og er farvebeskyttende. Det der også gør den speciel er at den er silikonefri. 

  Plejende hårserum med varmebeskyttende effekt

  Hvis du ofte oplever at have tørt eller kruset hår, så kan vi helt klart anbefale vores Repair & Care hårserum. Her får du en masse fugtgivende ingredienser såsom Inca Inchi Olie og Hydrolyseret hvedeprotein, som både er med til at give håret fugt, pleje og styrke. Faktisk er ingrediensen Gluadin® WLM Benz med til at reducerer skadet hår med op til 80%. Hårserummet er varmebeskyttende og kan derfor også bruges til varmestyling. Den skal påføres i vådt hår og er derfor helt ideel til dig som f.eks føntørre dit hår meget.

  Få en en 10% rabatkode tilsendt

  Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰