Kvinde der bruger krøllecreme og diffuser
Gode råd

Krøllecreme: Din ultimative guide til at style og pleje krøllet hår

af Lotte Lindgren Apr 09, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 2. februar 2024.

Krøllet hår er smukt, men det kan også være en udfordring at pleje og style. En god krøllecreme kan dog være din bedste ven, når det kommer til at fremhæve og pleje dine krøller. I denne artikel vil vi give dig en komplet guide til, hvad krøllecreme er, hvordan du bruger den, og hvad du skal kigge efter, når du køber en krøllecreme.

Gå direkte til løsning

Hvad er krøllecreme?

Krøllecreme er en hårpleje- og stylingprodukt, som er specielt designet til at pleje og fremhæve krøllet hår. Det er en blød, cremet og ofte lidt tyk konsistens, der er let at påføre på håret. Krøllecreme indeholder typisk ingredienser, der kan hydrere, blødgøre og definere krøllerne.

Hvordan bruger du krøllecreme?

Der er flere forskellige måder at bruge krøllecreme på, men her er nogle trin, du kan følge:

  • Vask dit hår med en mild shampoo og balsam specielt designet til krøllet hår.
  • Påfør en lille mængde krøllecreme på dit håndklædetørrede hår. Brug en bred tandet kam eller dine fingre til at fordele cremen jævnt i håret.
  • Brug en diffuser, når du føntørrer dit hår for at bevare krøllernes form og undgå frizz.

Hvis du ønsker mere definition, kan du tage små sektioner af håret og forme krøllerne med fingrene, indtil du opnår den ønskede form.

Endelig er der også Curly Girl Metoden, her er der nogle specifikke krav til produkterne og hvordan man anvender dem. Du kan læs mere om Curly Girl Metoden her.

Hvad skal du kigge efter, når du køber en krøllecreme?

Når du køber en krøllecreme, er der flere faktorer, du skal tage i betragtning:

Ingredienser: Kig efter en krøllecreme, der indeholder naturlige ingredienser, såsom aloe vera, jojobaolie, og shea butter, som kan hjælpe med at hydrere og blødgøre krøllerne uden at tynge dem ned. Undgå cremer, der indeholder sulfater, parabener, eller andre skadelige kemikalier.

Konsistens: Vælg en krøllecreme, der passer til din hårtype. Hvis du har tykt hår, kan du have brug for en mere tyk konsistens for at tæmme krøllerne, mens en lettere creme er mere egnet til tyndere hår.

Formål: Overvej, hvad du ønsker at opnå med din krøllecreme. Vil du have mere definition, mindre frizz, eller mere volumen? Der er krøllecremer, der er designet til forskellige formål, så sørg for at vælge en, der passer til dine behov.

Duft: Krøllecreme kommer i forskellige dufte, så vælg en, der appellerer til dig og som ikke vil irritere din næse eller hovedbund.

Kvinde der påfører krøllecreme

Forskellige typer af krøllecreme

Der er forskellige typer af krøllecreme på markedet, og det kan være en udfordring at finde den, der passer bedst til dig. Her er nogle af de mest almindelige typer:

Definerende krøllecreme: Disse cremer er specielt designet til at definere krøller og give dem mere holdbarhed. De indeholder ofte ingredienser som kokosolie, aloe vera og shea butter, der kan hydrere og blødgøre krøllerne.

Anti-frizz krøllecreme: Disse cremer er designet til at bekæmpe frizz og holde krøllerne på plads i fugtigt vejr. De indeholder ofte silikone eller lanolin, der kan beskytte håret mod fugt og tæmme flyvsk hår.

Volumengivende krøllecreme: Disse cremer kan give tyndt eller fladt hår mere volumen og fylde. De indeholder ofte ingredienser, der kan tilføje tekstur og fylde, såsom hydrolyseret hvedeprotein eller keratin.

Hydrerende krøllecreme: Disse cremer er designet til at tilføre fugt og næring til krøllet hår, der kan være tørt og beskadiget. De indeholder typisk ingredienser som aloe vera, jojobaolie og shea butter, der kan genopbygge og styrke håret.

God krøllecreme som definerer og fugter krøllerne

Sådan får du det bedste resultat med din krøllecreme

For at få det bedste resultat med din krøllecreme, er her nogle tips og tricks:

  • Brug en mild shampoo og balsam specielt designet til krøllet hår for at forberede dit hår til styling.
  • Brug kun en lille mængde krøllecreme ad gangen for at undgå at tynge dit hår ned.
  • Påfør krøllecremen jævnt i dit håndklædetørrede hår ved hjælp af en bred tandet kam eller dine fingre.
  • Brug en diffuser, når du føntørrer dit hår, for at bevare krøllernes form og undgå frizz.
  • Undgå at røre dit hår for meget, når det er tørt, da det kan bryde krøllerne og forårsage frizz.
  • Brug en bambuspudebetræk, når du sover, for at undgå at krøllerne bliver ødelagt om natten.

Krøllecreme kan være en vigtig del af din hårplejerutine, hvis du har krøllet hår. Det kan hjælpe med at definere og pleje dine krøller og holde dem på plads hele dagen. Når du vælger en krøllecreme, er det vigtigt at tage hensyn til ingredienser, konsistens, formål og duft for at finde den, der passer bedst til dine behov. Med de rette teknikker og produkter kan du opnå flotte, definerede krøller, der ser sunde og velplejede ud.

5 unikke FAQs om krøllecreme

Kan jeg bruge krøllecreme på mit glatte hår?

Ja, men det vil ikke have samme effekt som på krøllet hår. Krøllecreme er designet til at definere og give hold til krøller, så hvis dit hår er glat, kan du i stedet prøve en produkt specielt designet til glat hår.

Hvor ofte skal jeg bruge krøllecreme?

Det afhænger af din hårtype og dit stylingbehov. Nogle mennesker bruger krøllecreme hver dag, mens andre kun bruger det ved specielle lejligheder. Start med at prøve det en gang om ugen og juster derefter din brug baseret på, hvordan dit hår reagerer.

Er krøllecreme sundt for mit hår?

Det afhænger af ingredienserne i krøllecremen. Hvis den indeholder nærende ingredienser som aloe vera, kokosolie og shea butter, kan det faktisk være sundt for dit hår. Men hvis den indeholder kemikalier og syntetiske ingredienser, kan det have en negativ effekt på dit hår på lang sigt.

Kan jeg bruge krøllecreme, hvis jeg har farvet hår?

Ja, men det er vigtigt at vælge en krøllecreme, der er specielt designet til farvet hår og undgå produkter, der indeholder sulfater og parabener, da de kan tørre dit hår ud.

Kan jeg bruge krøllecreme på mit hår, hvis jeg har følsom hovedbund?

Ja, du kan bruge krøllecreme, men det er vigtigt at vælge en, der er specielt designet til følsom hovedbund og undgå produkter, der indeholder parfume og alkohol, da de kan irritere hovedbunden.

Krøllecreme kan være en nyttig og effektiv måde at style og pleje dit krøllede hår på. Ved at vælge den rigtige krøllecreme og anvende den korrekt, kan du opnå smukke, definerede krøller, der ser sunde og velplejede ud. Husk at prøve forskellige typer af krøllecreme og eksperimentere med forskellige teknikker for at finde den bedste metode til dit hår.

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰