Ødelagt hår efter afblegning
Gode råd

Ødelagt hår efter afblegning: Sådan genopretter du dit hår

af Lotte Lindgren Apr 14, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 10. april 2024.

Indholdfortegnelse

Afblegning af håret kan være en fantastisk måde at skabe et nyt look, men desværre kan det også resultere i beskadiget og tørt hår. Hvis du nogensinde har afbleget dit hår og derefter fundet ud af, at det er blevet tørt, porøst og svært at style, så ved du, hvor frustrerende det kan være. Men fortvivl ikke - der er nogle ting, du kan gøre for at genoprette dit hår til sin tidligere glans og styrke. Læs videre for at lære mere.

Gå direkte til løsning

Hvad sker der, når du afbleger dit hår?

Når man afbleger sit hår, fjernes den naturlige pigmentering ved hjælp af kemisk behandling, typisk ved anvendelse af hydrogenperoxid. Dette proces kan have skadelige virkninger på håret, da det kan gøre det tørt og skørt. Hydrogenperoxid trænger ind i hårstrået og bryder bindningerne mellem proteinerne, hvilket kan føre til svækkelse og brud på håret. Ydermere kan afblegning også fjerne det beskyttende lag af hår og føre til øget sårbarhed over for ydre påvirkninger som varme og kulde.

Symptomer på beskadiget hår

Hvis dit hår er blevet beskadiget af afblegning, kan du bemærke følgende symptomer:

  • Tørt og skørt hår

  • Porøst hår

  • Hårtab

  • Kløende eller irriteret hovedbund

  • Svært at style

Hvis du oplever nogle af disse symptomer, er det vigtigt at tage skridt til at genoprette dit hår.

Sådan genopretter du dit hår efter afblegning

Der er flere ting, du kan gøre for at genoprette dit hår efter afblegning. Her er nogle af de bedste metoder:

1. Brug en fugtgivende hårkur

En fugtgivende hårkur kan hjælpe med at genoprette dit hår ved at tilføje fugt og næring. Vælg en hårkur, der er specielt designet til beskadiget hår, og påfør den jævnt over hele dit hår. Lad hårkuren virke i 10-15 minutter, og skyl derefter håret grundigt.

2. Brug en skånsom shampoo og balsam

Det er vigtigt at vælge en shampoo og balsam, der er skånsomme for dit hår. Vælg produkter, der er specielt designet til beskadiget eller farvebehandlet hår, og undgå produkter med sulfater, der kan tørre dit hår ud. Læs mere om sulfatfri shampoo her.

3. Skær de beskadigede ender af

Hvis dit hår er meget beskadiget, kan det være nødvendigt at skære de beskadigede ender af. Dette kan hjælpe med at forhindre yderligere skader og give dit hår mulighed for at vokse sundt og stærkt.

4. Undgå varme stylingværktøjer

Varme stylingværktøjer som krøllejern og glattejern kan skade dit hår yderligere og gøre det mere porøst og tørt. Prøv at undgå at bruge disse værktøjer i en periode, indtil dit hår er blevet mere sundt og stærkt. Hvis du er nødt til at bruge varme stylingværktøjer, skal du bruge en varmebeskyttende spray og sætte temperaturen på den laveste mulige indstilling.

Undgå varmestyling når du har beskadiget hår

5. Beskyt dit hår mod solen

Solens UV-stråler kan også skade dit hår, især hvis det allerede er beskadiget af afblegning. Brug en hat eller en hårbeskyttende spray, når du er ude i solen for at beskytte dit hår.

6. Spis en sund kost

En sund kost kan også hjælpe med at genoprette dit hår. Sørg for at spise masser af frugt, grøntsager og proteiner, da dette kan give dit hår de næringsstoffer, det har brug for. Vitaminer som Biotin er f.eks med til at opretholde et normalt hår. Her kan vi varmt anbefale vores hårvitaminer som har et højt indhold af Biotin, Folsyre og Zink.

7. Få en professionel behandling

Hvis dit hår er meget beskadiget, kan det være nødvendigt at få en professionel behandling. En frisør kan hjælpe dig med at vælge den rigtige behandling til dit hår, såsom en proteinkur eller en oliebehandling.

Afblegning af håret kan være en fantastisk måde at skabe et nyt look, men det kan også resultere i beskadiget og tørt hår. Hvis du har afbleget dit hår og bemærker tørt og skørt hår eller andre symptomer på beskadiget hår, er der heldigvis nogle ting, du kan gøre for at genoprette dit hår. Brug en fugtgivende hårkur, skær de beskadigede ender af, undgå varme stylingværktøjer og beskyt dit hår mod solen. Følg disse trin, og dit hår vil snart være sundt og stærkt igen.

FAQ om ødelagt hår efter afblegning

1. Hvad er årsagen til beskadiget hår efter afblegning?

Beskadiget hår efter afblegning skyldes ofte de kemikalier, der bruges i afblegningsprodukter. Disse kemikalier kan bryde ned proteinerne i håret og gøre det mere porøst og tørt.

2. Kan jeg genoprette mit hår efter afblegning?

Ja, det er muligt at genoprette dit hår efter afblegning. Brug en fugtgivende hårkur, undgå varme stylingværktøjer og beskyt dit hår mod solen.

3. Hvor længe tager det at genoprette beskadiget hår?

Det kan tage forskellig tid at genoprette beskadiget hår, afhængigt af graden af skade. Nogle mennesker ser resultater inden for få uger, mens det kan tage andre flere måneder.

4. Hvad er den bedste måde at undgå beskadiget hår efter afblegning?

Den bedste måde at undgå beskadiget hår efter afblegning er at sørge for at beskytte dit hår og give det den nødvendige pleje. Brug en hårkur regelmæssigt, undgå at bruge varme stylingværktøjer og beskyt dit hår mod solen. Det er også vigtigt at følge instruktionerne på afblegningsproduktet nøje og undgå at efterlade det i håret i længere tid end angivet.

5. Kan jeg afblege mit hår igen, hvis det allerede er beskadiget?

Det er bedst at undgå at afblege dit hår igen, hvis det allerede er beskadiget. Afblegning kan gøre dit hår endnu mere porøst og tørt og resultere i yderligere skade. Det er bedre at fokusere på at genoprette dit hår og give det den nødvendige pleje.

6. Hvor ofte bør jeg bruge en hårkur efter afblegning?

Det afhænger af graden af skade på dit hår. Hvis dit hår er meget beskadiget, kan det være nødvendigt at bruge en hårkur flere gange om ugen for at genoprette det. Hvis dit hår er mindre beskadiget, kan det være tilstrækkeligt at bruge en hårkur en gang om ugen.

7. Hvordan kan jeg vide, om mit hår er beskadiget efter afblegning?

Symptomer på beskadiget hår efter afblegning kan omfatte tørt og skørt hår, spaltede spidser og tab af glans. Hvis du oplever disse symptomer efter afblegning af dit hår, kan det være beskadiget.

8. Er der nogen naturlige måder at genoprette beskadiget hår på efter afblegning?

Ja, der er flere naturlige måder at genoprette beskadiget hår på, herunder brug af kokosolie eller aloe vera-gel, massere hårbunden regelmæssigt og spise en sund kost rig på næringsstoffer som proteiner, fedtsyrer og vitaminer. Det er dog vigtigt at huske, at naturlige midler ikke altid er tilstrækkelige til at genoprette beskadiget eller knækket hår og at det kan være nødvendigt at søge professionel hjælp.

Hårvitaminer

Hårvitaminer

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰