Kvinde bruger shampoo uden sulfat og silikone
Gode råd

Shampoo uden sulfat: 5 grunde til at vælge en sulfatfri shampoo

af Lotte Lindgren Dec 10, 2020

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 9. april 2024.

Indholdfortegnelse

Derfor skal du vælge en shampoo uden sulfat

Når du kigger bag på din shampooflaske, kan du hurtigt blive overvældet af de mange forskellige ingredienser, der står oplistet. Listen med navne på ingredienserne er lang, og det bliver ikke bedre af, at navnene oftest ikke er nogle, som du kender eller ved så meget om. Men det er vigtigt, at du tager stilling til, hvad der er i din shampoo. Læs her 5 årsager til, at du bør undgå sulfater i dine hårprodukter, og lær, hvordan du spotter dem!

Har du hørt om sulfater før? Sikkert ikke. Men det er højst sandsynligt én af de mange ingredienser, som du finder på bagsiden af dine hårprodukter.

Det kan godt betale sig at sætte sig ind i de forskellige ingredienser; hvordan de gavner og hvorvidt de skader dit hår. Også selvom at det næsten kan give grå hår i starten. Der er nemlig flere gode grunde til at skrotte hårplejeprodukter, som indeholder sulfater.

  Hvad er sulfat?

  Du finder sulfater i shampoo, sæbe, ansigtsrens og sågar i tandpasta. Det er et skummemiddel, der får produktet til at skumme, når du bruger det. Derfor, hvis du står med en shampoo eller balsam i håret, som skummer meget, så kan det være et tegn på, at produktet indeholder sulfater.  

  Sulfaters vigtigte opgave er: At rense dit hår for olie og snavs.

  Det kan man jo sige, er ganske godt. Men der er nogle sulfater, der er så stærke, at de fjerner hårets og hovedbundens naturlige olier. Dette kan, alt efter din hårtype, have negative konsekvenser for din hårpragt. F.eks hvis du har tørt hår, vil det kunne fører til at dit hår knækker, eller at du slider unødvendigt meget på hårstråenes struktur. Det er muligt at finde sulfater, som er milde og gode for håret bl.a. Sodium Coco Sulfat.

  Sulfat er et syntetisk stof som bliver fremstillet i labortiorer oftes ud af fedtalkholer fra grøntsager. Her er grøntsager ikke nødvendigvis en god ting. Dette kan blandt andet ses på det voksende udvalg af shampooer uden sulfat på hylderne, som indikerer at disse stoffer ikke er godt for håret.

  Er du i tvivl om, hvorvidt der er sulfater i din shampoo eller balsam? Find flasken frem og tjek ingredienslisten. Kig bl.a. efter:

  • Sodium Laureth Sulfate (SLES)

  • Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

  • Sodium Lauryl Ether Sulfat

  • ATEA Lauryl Sulfate

  • TEA-dodecylbenzenesulfonat

  • Sodium Alkylbenzenesulfonat

  • Ammonium eller Sodium Xylenesulfonat

  Du bør undgå ovenstående sulfater, eftersom de er blandt de stærkeste. De mest almindelige sulfater i shampoo og sæber kaldes for SLS- og SLES-sulfater og er de mest anvendte sulfattyper. Som regel, kan du finde dem ret højt på ingredienslisten, fordi der oftest er meget sulfat i shampoo. Og hvis de er der, er produktet ikke sulfatfrit.

  kvinde vasker sit hår

  Bevar hårets naturlige olier

  En af de mest bemærkelsesværdige fordele ved at bruge en shampoo uden sulfat er deres evne til at bevare og beskytte hårets naturlige olier. Traditionelle sulfatholdige shampooer er kendt for at fjerne ikke kun snavs og produktrester, men også de naturlige olier, som vores hovedbund producerer for at beskytte og nære håret. Dette kan føre til overdreven tørhed og beskadiget hår.

  Sulfatfri shampooer formuleret med milde og skånsomme rengøringsmidler, der ikke er lige så aggressive som sulfater. Dette betyder, at de renser håret effektivt uden at fjerne alle de vigtige naturlige olier. Resultatet er, at dit hår forbliver bedre beskyttet mod tørhed og skade, samtidig med at det ser sundere og mere skinnende ud.

  Når hårets naturlige olier bevares, hjælper det med at opretholde den naturlige fugtbalance i hår og hovedbund. Dette er især vigtigt for personer med tørt hår eller en tendens til at udvikle skæl eller kløe. Ved at skifte til en shampoo uden sulfat kan du opleve, at dit hår bliver mere hydreret og mindre tilbøjeligt til at blive beskadiget af eksterne påvirkninger som varme og klima.

  Er sulfater farlige?

  Sulfater er ikke farlige for dig eller dit helbred. Men de kan være irriterende for håret og huden. Sulfater gør nemlig sit bedste for at fjerne snavs, sebum og produktophobninger m.m.

  Dog renser nogle sulfater dit hår mere end hvad godt er. Derved fjerner de naturlige olier fra hovedbunden og huden, som skal bruges for at holde den sund og stærk. Dette kan ofte lede til tørt og udsat hår, men også fedtet hår, fordi hovedbunden overproducerer olie. 

  Hvis du kan genkende dette, så bør du overveje en shampoo uden sulfater, som et mildere og mindre udtørrende alternativ.

  Du kan også være så heldig, at du i dag bruger hårprodukter, som indeholder sulfater, men hvor det ikke har haft en konsekvens for dit hår endnu - og det er heller ikke sikkert, at det kommer til at have en negativ påvirkning på dit hår. Men, du vil opleve, at flere producenter har fjernet sulfater fra deres produkter, fordi det kan skade dit hår.

  Ved at vælge en shampoo uden sulfat næste gang, du handler ind, kan du forebygge mulig kløen i hovedbunden og knastørre lokker i fremtiden.

  Derfor skal du vælge en silikonefri shampoo

  En anden ingrediens,som du skal være opmærksom på, er silikone. Silikone er ikke farligt for dig eller dit helbred, men det kan irritere både din hud og dit hår. I shampoo og balsam giver silikone en midlertidig effekt af sundt, glat og glansfuldt hår. Men da silikone er kemisk fremstillet til at være vandafvisende og slidstærkt, lægger det sig om hvert enkelt hårstrå. Derfor kan det være svært, at få det vasket ud af dit hår. Med tiden kan silikonen hobe sig op på hårstråene, og gøre dit hår tungere og mere fedtet.

  Silikone kan også have en effekt på hårets evne til at lade fugt og pleje ingredienser trænge ind, hvilket kan medføre spaltede spidser og tørt hår der nemt knækker.

  Silikone i hårprodukter kan også have den negative virkning, at snavs og støv sætter sig i håret og hovedbunden og påvirker den naturlige balance. Dette kan resultere i, at du får et fedtet hår, kløende hovedbund. Det fedtede og “beskidte” hår medfører, at hårfolliklerne (hårsækkene) bliver irriteret eller kvalt. I sidste ende kan det betyde tyndere hår.

  Nogle anbefaler derfor en shampoo med sulfater i, da sulfater er rigtig gode til at fjerne alt snavs og olie. Desværre fjerner de også de gode og sunde olier, der beskytter håret og hovedbunden. Vi vil derfor anbefale, at du finder en shampoo uden silikone og sulfat.

  Silikone er en polymer, der kemisk kan fremstilles i mange typer, så det kan være en udfordring at finde ud af, om din shampoo eller balsam indeholder silikone. Når du kigger ingredienslisten igennem, skal du holde øje med ord der ender på "-cone" eller "-oxane".

  Herunder kan du se en liste med de meste udbredte typer silikone i shampoo og balsam:

  • Dimethicone
  • Cyclomethicone
  • Amodimethicone
  • Pheryl Trimethicone
  • Ceteraryl Methicone
  • Dimethiconol
  • Stearyl Dimethicone

  Hvis du følger Curly Girl metoden anbefales der altid at bruge en shampoo uden sulfat og silikone. Du kan læse mere om Curly Girl metoden her.

   

  5 grunde til at skifte til silikone- og sulfatfri shampoo og balsam

  Hvis du kæmper med dit hår på den ene eller den anden måde, kan silikone- og sulfatfri shampoo og balsam være vejen frem. Find ud af, hvornår det kan være en god idé at tilvælge hårprodukter uden sulfat og silikone.

  1. Du døjer med skadet hår, der nemt knækker

  Synes du ofte, at dit hår filtrer, slår knuder og dermed knækker? Det er et klart tegn på, at du har skadet hår. Og det kan være enormt frustrerende.

  Det gør ikke kun, at dit hår ser trist og kedeligt ud. Det gør det også sværere at sætte med en hårelastik og børste igennem fra bund til top. I stedet for en flot og glansfuld hestehale, ender du i stedet med en stor uglet hårklump. Og her kan en shampoo uden SLS, Sodium Lauryl Sulfate, gøre en stor forskel.

  Det er specielt fint hår, der hurtigere bliver tungt, og hårstråene har nemmere ved at spalte. Og så hjælper det ikke at bruge en SLS sulfat shampoo. Sulfat-ingredienserne er med til at tynge dit hår, og over tid vil produktet hobe sig op i din hårbund.

  Ved at vælge en silikone- og sulfatfri shampoo slipper du for sulfat ophobninger. Din frisure vil ikke længere forekomme flad og nedtrykt. Men den vil i stedet få nyt liv med mere fylde og glans. Du kan med fordel også kigge en hårmaske med proteiner i, til at genopbygge dit hår.

  2. Du har krøller eller kruset hår

  Kruser dit hår nemt? Eller ser det altid elektrisk og træls ud efter et bad? Og bruger du ofte glattejernet for at få en pænere frisure? Disse hår udfordringer er alle sammen tegn på, at du måske har smukke, gemte krøller.

  Der er rigtig mange kvinder, der har bølget eller krøllet hår, helt uden at de ved det. For hvis du bruger de forkerte skønhedsprodukter, vil dine krøller aldrig komme frem. I stedet vil du få krusede eller udglattede hårstrå – og det er ikke et indbydende look.

  SLS shampoo tynger dit hår og tørrer dine krøller ud. Sulfaterne fjerner de naturlige olier i din hårbund og gør dit hår helt ustyrligt.

  Heldigvis kan du afhjælpe problemet ved at skifte til silikone- og sulfatfri shampoo, balsam og andre hårprodukter. Og derudover er det en god idé at give din hovedbund masser af fugt ved at bruge både fugtgivende balsam og hårkur. Gør du det, vil du hurtigt opdage, at du har flotte krøller eller en smuk bølget frisure.

  Hos os kan du købe hårplejeprodukter til krøllet hår, som er fri for både silikone og sulfater. Vores saltvandspray og krøllecreme lever begge op til Curly Girl metoden.

  Curly Girl metoden går ud på at bruge hårplejeprodukter og processer, der giver krøllerne glans og nyt liv. En stor del af fremgangsmåden er at undgå; høj varme, mineralolie, alkohol, silikone og sulfater i dine hårprodukter.

  Derimod skal du i stedet bruge balsam, når du vasker håret. Sørg for at prioritere naturlige ingredienser, når du udvælger produkter, som skal være en del af din hårpleje rutine for at fremme naturlige krøller.

  Shampoo og balsam uden silikone og sulfat

  3. Du er vild med at farve dit hår

  Elsker du også at gå sommeren i møde med frække highlights? Eller får du tit farvet dit hår i en anden farve? Så kræver din frisure ekstra pleje og kærlighed. Farverne kan nemlig være hårde mod både din hovedbund og dine hårstrå, hvis du ikke passer på. Og her hjælper sulfaterne ikke.

  Når dit hår er farvet, er det ekstra sensitivt. Og hvis du bruger de forkerte produkter, holder farven ikke længe - og du kan endda risikere at få misfarvninger.

  Ved at vælge en shampoo uden sulfat vil dine flotte farve holde meget længere. En shampoo uden sulfat er mild og plejende, så du får rent hår uden at skade hårpragten med for mange ingredienser.

  4. Dit hår føles tørt og groft

  Er dine hårstrå trælse og krusede, når du glider hænderne igennem dem? Eller synes du, at dit hår mangler glans og volumen? Så døjer du muligvis med tørt hår.

  Hvis din frisure er tør og grov, hjælper sulfater ikke – tværtimod! Sulfater renser dit hår. Men de gør det ofte så grundigt, at de også fjerne naturlige og nødvendige olier. Og så bliver det svært for dine hårstrå at holde på fugten.

  Ved at skifte til SLS- og silikonefri hårpleje beholder du de gode olier, samtidig med at dit hår bliver vasket. Og ved at vælge de helt rigtige varianter kan du også få tilføjet ekstra fugt til at holde frisuren glansfuld.

  5. Din hovedbund er tør og irriteret

  Døjer du også med trælse, hvide skæl? Klør hovedbunden konstant? Og er den tør og irriteret? Det er frustrerende, hvis din hovedbund ikke er sund og tilpas. Men her er der igen en udvej. Og det er at droppe SLS-ingredienserne.

  Din hovedbund er på nogle områder ligesom en selvrensende ovn. Den klarer det meste af sin pleje på egen hånd - og har kun brug for hjælp en gang imellem. Derfor har det ofte den modsatte effekt, hvis du konstant, et par gange i ugen, forsøger at rense den med sulfater.

  I stedet for at gøre hovedbunden ren og tilpas, fjerner sulfaterne de olier, der holder hovedbunden sund. Så hvis dit hoved er sensitivt, vil det hurtigt føre til irritation og tørhed. Og i værste fald kan det også medvirke til udviklingen af skel.

  Med sulfat- og silikonefri hårpleje får du rengjort hovedbunden uden at fjerne de naturlige olier. På den måde slipper du for, at hovedbunden klør og bliver rød. Samtidigt mindsker du risikoen for, at der kommer skæl.

  Hvem bør bruge balsam og shampoo uden sulfat og silikone?

  Alle kan få gavn af at skifte til en silikone- og sulfatfri shampoo og balsam. Om du har sundt og velplejet hår eller tørt og irriteret hår og hovedbund, kan en silikone- og sulfatfri shampoo og balsam effektivt fjerne gamle produktrester. Dernæst bidrager den også med en masse fugt og pleje, som tidligere har haft svært ved at trænge ind i hårstråene.

  Er din hovedbund øm på grund af skel eller eksem? Her kan en shampoo uden sulfat og silikone også gøre underværker for din hovedbund, da det er med til at lindre udtørring af din hovedbund. Du kan læse meget mere om tør hovedbund her.

  Yuaia Haircares shampoo'er er uden sulfat og silikone

  Hvordan vælger du gode sulfatfrie hårprodukter?

  Hvis du søger på ”shampoo” på nettet, vil du blive mødt af et væld af forskellige resultater. Skønhedsindustrien er nemlig enorm – og alle producenter hævder: At have de allerbedste produkter. Derfor kan det være lidt af en jungle at finde de bedste produkter til netop dine behov.

  Er du på udkig efter en shampoo uden sulfat? Så skal du først og fremmest undgå disse 4 ingredienser. De er nemlig de værste sulfat typer på markedet, når det gælder irritation af hår og hovedbund:

  • Sodium Lauryl Sulfat
  • Sodium Laureth Sulfat
  • Sodium Lauryl Ether Sulfate
  • Ammonium Laureth Sulfat

  Galskaben stopper ikke her. Der er desværre flere varianter, som du skal undgå, hvis du vil passe ekstra godt på dit hår. For at være sikker på, at du får bestilt en shampoo uden sulfat, skal du vælge en shampooflaske, der er markeret som 100% sulfatfri.

  Vælg en shampoo uden sulfat, der indeholder disse vaskeaktiver (som ikke er sulfater):

  • Coco-Glucoside
  • Lauryl Glucoside
  • Disodium Cocoyl Glutamate
  • Sodium Cocoyl Glutamate
  • Sodium Lauroyl Glutamate
  • Sodium Cocoamphoacetate
  • Cocamidopropyl Betaine
  • Dinatrium Laureth Sulfosuccinat
  • Sodium Methyl Cocoyl Taurate
  • Sodium Cocoyl Isethionate
  • Ammonium Cocoyl Isethionate
  • Sodium Lauryl Glucose Carboxylate

  Drag omsorg for dit hår, ved at overveje og vælge produkter uden parabener og parfumer. Gå målrettet efter økologiske varianter med planteekstrakter og æteriske olier. For ekstra selvforkælelse, kan du med fordel også putte en lækker balsam eller hårkur i i kurven.

  Kan der være negative bivirkninger ved at bruge en silikone- og sulfatfri shampoo?

  Nej.

  Nogle kan godt opleve, at det er svært at vænne sig til: At shampooen ikke skummer som det plejer. Det er ikke nødvendigt at bruge mere produkt, selvom du måske kan får lyst til at bruge mere, for vide dig sikker på, at du har fået masseret hele din hovedbund ind i shampoo.

  Vi vil anbefale vores Deep Scalp hovedbundsbørste, for at få det bedste ud af din shampoo, når du står i badet. Du vil få en fornemmelse af, at produktet skummer og samtidig får du produktet helt ind i hårfolliklerne - og huden ved hovedbunden.

  Vores hovedbundsbørste har ikke kun en mission. Den kan også fremme din hårvækst ligesom andre af vores hårprodukter. Spændinger, kan den også lette på. Det kan være sig spændinger i hovedbunden og nakken, som kan stamme fra arbejde, stress, få timers søvn, for meget kaffe og for lidt vand i løbet af dagen.

  Når du bruger cirkel-teknikken i din hovedbund, vil der blive løst op for dine spændinger, som afhjælper på din hovedpine.

  Sådan bruger du din nye shampoo uden sulfat

  Nu har du læst om, hvordan du finder den helt rigtige shampoo uden sulfat. Men hvad er så næste skridt, når du har købt den og står med den i badet? Det er ikke ligegyldigt, hvordan du vasker dit hår. Tværtimod kan det have en stor effekt på det endelige resultat

  1. Vask dit hår på den rigtige måde

  Du har sikkert ikke tænkt over, hvordan du vasker dit hår under bruseren. De fleste gør det bare automatisk uden at tænke videre over teknik eller metode. Men det er en fejl! Det kan nemlig have negative konsekvenser for manken, hvis du gør det forkert.

  Teknikkerne herunder indebærer tålmodighed og tid. Men gør det noget, at det tager tid, hvis dit hår bliver mere medgørligt? Smukkere og sundere. Vi ved godt, at når hverdagen rammer, så kan dine rutiner og hårrutiner blive nedprioriteret. Men forsøg at fokusere på resultatet - og ikke processen, for at motivere dig selv til, at passe godt på dit hår.

  Så når du nu har investeret i en lækker shampoo uden sulfat, skal den også bruges korrekt. Her er en step-by-step guide til turen under bruseren:

  1. Gør hårstråene våde med varmt vand. Den varme temperatur åbner stråene, så de er klar til at modtage de plejende ingredienser fra hårprodukterne. Det gør det også nemmere at få alt skidt og snavs væk.
  2. Massér hårshampooen godt ind i din hovedbund 1-2 minutter. Tag en god klat og fordel det rundt på dit hoved, men ikke ud i spidserne. Når du skyller hovedet, vil shampooen automatisk rense resten af hårstråene og spidser.
  3. Brug balsam - specielt hvis du har langt hår. Sulfatfri balsam giver dit hår ekstra fugt og pleje. Og så gør det dit liv meget nemmere, når du skal redde dit våde hår. Krøller er et af de hårtyper, som liver op, når balsammen er sulfatfri, eftersom krøller har behov for ekstra fugt.  
  4. Sørg for at skylle alle produkterne helt ud. Det værste du kan gøre, er at være sløset med det sidste skyl. Hvis der stadig sidder produktrester tilbage, vil din hårpragt hurtigt blive tung og fedtet.

  Du bør være opmærksom på, at en shampoo uden sulfat ikke altid skummer ligeså meget, som en normal shampoo. Dog vil du hurtigt finde ud af, at det ikke altid behøver at skumme helt vildt op, før dit hår bliver rent.

  Hvis du følger disse råd, skal du nok få gavn af dine sulfatfrie hårplejeprodukter. Og både dit hår og din hovedbund vil takke dig for forkælelsen!

  Det er vigtigt at vaske sit hår på den rigtige måde med en shampoo uden sulfat

  2. Vask ikke dit hår hver dag

  Synes du, at dit hår virker fedtet om aftenen? Og klør det i fingerspidserne for at komme i bad, hvis du ikke gør det hver dag? Så er det på tide at rette op og skifte kurs.

  Alle førende håreksperter er enige om: At du ikke skal vaske frisuren for ofte. Selvom det lyder mærkeligt, så vil dit hår blive mere fedtet, jo oftere du vasker det. Det sker, fordi du fjerner de naturlige olier fra din hovedbund. Og så går din hovedbund i panik, og udskiller endnu flere olier for at kompensere.

  Derfor skal du maksimalt vaske håret hver anden dag, og gerne kun 1-3 gange om ugen. Prøv i stedet at bruge en tørshampoo på de dage, hvor du ikke smutter ind under bruseren.

  En tørshampo opsuger overskydende olie, så at de hår kommer til at se mindre fedtet ud. Derfor kan du med god samvittighed springe en hårvask over. En tørshampoo er effektiv de dage, hvor du ikke får prioriteret at vaske dit hår.

  På samme måde, som du styler dit hår med spray, saltvandsspray, curl spray osv. På samme måde kan du style dit hår med en tørshampoo, for at få dit hår til at se friskt og fyldigt ud.

  Hvis du i de sidste mange år har vasket frisuren dagligt, kan det være svært at ændre denne hårrutine. I starten vil du føle, at dit hår er meget beskidt og fedtet. Men når hårbunden først vænner sig til det, vil du opleve en markant forbedring. Så bid tænderne sammen, og skift din hårvask-rutine. Dit hår og din hovedbund vil takke dig!

  Produkter uden sulfat

  3. Tør dit hår korrekt

  Et andet vigtigt aspekt af hårplejen er, hvordan du tørrer det efter badet. Håndklæder og hårtørrere kan skade hårstråene, hvis du ikke bruger dem korrekt.

  Bruger du håndklæder til at tørre frisuren? Så er det vigtigt, at du gør det forsigtigt og blidt. Hvis du kaster håndklædet rundt, vil det skade dine hårstrå. De vil dermed gå i stykker og bliver hurtigere spaltede. Og så skal du pludseligt til at bruge penge på en ekstra tur til frisøren.

  Undgå desuden at sætte dit hår op i en turban med håndklædet. Og hvis du gør, så gør det kortvarigt. Turbanen hiver nemlig i hårsækkene. Det skader ikke bare hårstråene, men kan også risikere at lede til hårtab. Du kan også overveje at bruge et blidere materiale som f.eks. en gammel t-shirt eller et mikrofiber håndklæde. Vi har bamse bløde mikrofiber håndklæder, som er perfekt til håret!

  Er du fan af at lufttørre dit hår? Det er som udgangspunkt en god måde at tørre hår på efter en tur i bad. Du skal blot være opmærksom på et par ting.

  Først og fremmest skal du undgå at børste håret, før det er helt tørt. Ellers bliver det hurtigt kruset og trælst.

  For det andet skal du ikke gå udenfor i kulden. Når håret er vådt, kan kulden nemlig fryse det. Og det kan lede til, at hårstråene knækker eller går i stykker. Så sørg for, at det er helt tørt, inden du bevæger dig ud i vintervejret.

  Bruger du en hårtørrer? Det er en effektiv og hurtig måde at tørre hår på – specielt hvis du har travlt. Men du skal passe på varmen. Hvis du tørrer hårpragten med en føntørre, skal du aldrig bruge den varmeste temperatur. Og sørg desuden altid for at holde blæseren 5-10 cm væk fra hovedbunden. På den måde bliver håret tørt, uden at det får varmeskader.

  Skal man vænne sig til at bruge shampoo uden sulfat?

  Når det kommer til at skifte fra sulfatholdig shampoo til en shampoo uden sulfat, bør du forvente en tilvænningsperiode. Dine lokker har muligvis vænnet sig til sulfater og silikoner, og de kan reagere anderledes på de naturlige ingredienser i en shampoo uden sulfat. Det er vigtigt at give dit hår en chance for at tilpasse sig den nye rutine.

  I begyndelsen kan du bemærke, at dit hår føles en smule anderledes. Det kan tage tid at vænne sig til den kosmetiske oplevelse, der følger med naturlige produkter i stedet for de syntetiske alternativer. Nogle mennesker oplever, at deres hår føles tungere eller endda en smule fedtet i den første periode, mens andre måske bemærker, at deres hår føles tørrere eller mere kruset. Dette kan skyldes, at en shampoo uden sulfat ikke fjerner naturlige olier på samme måde som sulfatholdige produkter.

  Det er vigtigt at have tålmodighed og give dit hår tid til at vænne sig til den nye formel. Det anbefales at bruge en shampoo uden sulfat i mindst to uger, før du drager konklusioner om dens effektivitet. I løbet af denne periode kan det også være en god idé at eksperimentere med forskellige mærker og formler inden for sulfatfri shampooer for at finde den, der bedst passer til dine specifikke behov. Husk, at hver persons hår er unikt, og tilpasningen kan variere fra person til person.

  Tips når du skifter til shampoo uden sulfat

  At ændre din shampoo-vane fra sulfatbaseret til sulfatfri kan kræve lidt tilpasning, men det er en skridt i den rigtige retning for sundere hår og en mere miljøvenlig livsstil. Her er nogle nyttige tips til en smidig overgang:

  Læs etiketterne: Undersøg omhyggeligt ingredienslisten på en shampoo uden sulfat for at sikre, at den ikke indeholder andre skadelige kemikalier, du vil undgå.

 • Tilpas mængden: Du behøver måske ikke så meget sulfatfri shampoo som du er vant til med sulfatholdig shampoo. Start med en lille mængde og øg efter behov.
 • Brug en sulfatfri balsam: Overvej at bruge en matchende sulfatfri balsam for at give dit hår ekstra pleje og fugt.
 • Undgå at overvaske: Undgå at vaske dit hår dagligt, da det kan fjerne de naturlige olier. Prøv at vaske det hver anden dag eller efter behov.
 • Vær tålmodig: Dit hår kan tage lidt tid at vænne sig til den nye rutine, så vær tålmodig og giv det tid til at tilpasse sig.
 • Rådfør dig med en professionel: Hvis du har specifikke hårproblemer eller bekymringer, kan det være en god idé at konsultere en frisør eller hårpleje ekspert for rådgivning.
 • Test forskellige mærker: Prøv forskellige sulfatfri shampoo-mærker og varianter for at finde den, der passer bedst til dine behov og præferencer.
 •  

  At skifte til en shampoo uden sulfat kan være gavnligt for både dit hår og miljøet, så følg disse tips for at gøre overgangen så glat som muligt.

  Den bedste shampoo uden sulfat - Lottes produktanbefaling til dig

  Hårpleje står vores hjerte meget nært. Derfor har vi udviklet en virkelig lækker shampoo uden sulfat, Grow and Glow Shampoo. Shampooen er uden skadelige sulfater (SLS og SLES) - og er derfor et mildere alternativ til hårvasken. Med dens unikke plejende og vækstfremmende egenskaber sikre den en hovedbund i balance, samt en sund hårvækst.

  Derudover har den fantastiske genopbyggende egenskaber for: tørt, skadet og skrøbeligt hår. Med sit indhold af Curcuma Longa og Amaranthus frø ekstrat er der påvist gennem studier: en reduktion af hårtab på op til 89% efter 150 dages brug og en forøgelse af hårstråets diameter på 11,3%. Med andre ord giver du dit hår den fornødne omsorg, som både plejer og styrker det, samtidig med at den efterlader dit hår glansfuldt. Ønsker du at læse mere om ingreidensen Capilia Longa og dens resultater, så læs her.

  Sulfatfri shampooer er en populær trend i hårplejeindustrien, og det har sine fordele. Men før du skifter til en shampoo uden sulfat, er det vigtigt, at du laver din research for at se, om det er det rigtige for din hårtype. Hvis du har spørgsmål eller bekymringer om at skifte til en shampoo uden sulfat kan du altid spørge os til råds.

  Miljømæssige fordele ved en shampoo uden sulfat

  Valget af en shampoo uden sulfat har miljømæssige fordele. Ved at skifte til sulfatfri shampoo kan du:

 • Reducere farlige kemikalier: Undgå skadelige kemikalier, der kan forurene vandmiljøet.
 • Beskytte økosystemer: Minimer påvirkningen på lokale økosystemer, da en shampoo uden sulfat bruger mildere ingredienser.
 • Støtte bæredygtighed: Nogle sulfatfri shampoo-mærker er engageret i bæredygtige produktionsmetoder og emballage.
 • Spare vand: Shampoo uden sulfat kræver mindre vand under skylning og bidrager til vandbesparelse.
 • Reducere plastikaffald: Vælg sulfatfri shampoo i genbrugelige eller genanvendte flasker for at mindske plastikaffaldet.

 • Myter om sulfatfrie shampooer

  Sulfater i shampoo er blevet genstand for mange myter og misforståelser, der kan skabe forvirring omkring deres reelle virkninger på håret. Det er vigtigt at afklare disse myter og præsentere en mere nuanceret forståelse af sulfater og sulfatfri shampoeer. Her er nogle af de mest almindelige myter og den virkelige sandhed bag dem:

  Myte 1: Sulfater er nødvendige for at få dit hår rent.

  Sandhed: Mens sulfater er kraftfulde ingredienser og effektive til at fjerne olie og snavs, er der adskillige sulfatfri alternativer, der også kan give en grundig rensning. Det betyder, at du ikke behøver at stole på sulfater for at få rent hår.

  Myte 2: Sulfater er den eneste årsag til tørhed og skader på håret.

  Sandhed: Selvom sulfater kan bidrage til tørhed og farvetab, er der også andre faktorer som varmestyling, hyppig hårvask, og ugunstige vejrforhold, der kan påvirke hårets sundhed. Brugen af shampoo uden sulfat kan dog hjælpe med at mindske tørhed og skader.

  Myte 3: En shampoo uden sulfat skummer ikke og renser ikke godt nok

  Sandhed: Skumdannelse ikke er det afgørende tegn på en ordentlig vask. En sulfatfri shampoo er specielt formuleret til at rense håret grundigt uden at bruge sulfater eller skummende midler. De fjerner stadig snavs, olie og produktrester effektivt og kan efterlade dit hår rent og friskt uden at tørre det ud.


  Ofte stillede spørgsmål om shampoo uden sulfat

  Hvad er sulfat, og hvorfor skal jeg undgå det i min shampoo?

  Svar: Sulfater er en ingrediens, der findes i mange shampooer og andre hårprodukter. De kan fjerne snavs og olie fra håret, men nogle sulfater kan være for stærke og skade hårets naturlige olier. Dette kan føre til tørt og skadet hår. Derfor bør du overveje at undgå sulfater i dine hårprodukter.

  Hvordan kan jeg genkende sulfater i min shampoo?

  Svar: Du kan finde sulfater i ingredienslisten på din shampoo. Nogle almindelige sulfater inkluderer Sodium Laureth Sulfate (SLES), Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Sodium Lauryl Ether Sulfate og andre lignende ingredienser. Disse sulfater er ofte højt placeret på ingredienslisten.

  Er sulfater farlige?

  Svar: Sulfater er ikke farlige for dit helbred, men de kan være irriterende for håret og hovedbunden. Nogle sulfater kan fjerne de naturlige olier fra hovedbunden og huden, hvilket kan føre til tørt eller fedtet hår, afhængigt af din hårtype.

  Hvem bør bruge en shampoo uden sulfat?

  Svar: Alle kan have gavn af at bruge en shampoo uden sulfat, især hvis de har skadet hår, krøllet hår, farvet hår, tørt hår eller en følsom hovedbund. En shampoo uden sulfat er mildere og kan forhindre skader på håret.

  Hvordan vælger jeg gode sulfatfrie hårprodukter?

  Svar: Når du leder efter sulfatfrie hårprodukter, skal du undgå produkter med sulfater som Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate og lignende. Se efter produkter, der indeholder mildere ingredienser, som Coco-Glucoside, Lauryl Glucoside og andre sulfatfrie ingredienser. Det er også en god idé at vælge produkter uden parabener og parfumer for ekstra omsorg for dit hår.

  Kan der være negative bivirkninger ved at bruge en shampoo uden sulfat?

  Svar: Der er normalt ingen negative bivirkninger ved at bruge en shampoo uden sulfat. Nogle mennesker kan opleve, at en shampoo uden sulfat ikke skummer så meget som almindelig shampoo, men det påvirker ikke effektiviteten af produktet.

  Hvordan vasker jeg mit hår korrekt med en shampoo uden sulfat?

  Svar: Vask dit hår med varmt vand for at åbne hårstråene, massér en shampoo uden sulfat ind i hovedbunden i 1-2 minutter, undgå at børste håret, før det er helt tørt, og undgå at vaske håret hver dag for at bevare de naturlige olier.

  Hvilken sulfatfri shampoo anbefales?

  Svar: En anbefalet sulfatfri shampoo er "Grow and Glow Shampoo," der indeholder plejende ingredienser og er mild mod håret. Det er vigtigt at finde en shampoo uden sulfat, der passer til dine specifikke behov og hårtype.

  Få en en 10% rabatkode tilsendt

  Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰