Kvinde oplever at hun har tyndt hår
Gode råd

Frisurer til tyndt hår - Se de bedste råd til tyndt hår HER

af Lotte Lindgren Aug 07, 2019

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 9. april 2024.

Indholdfortegnelse

Tips og tricks til tyndt hår

En god hårdag har stor betydning for vores identitet og selvværd. Mange kvinder er slet ikke opmærksomme på hårets rolle og betydning før de selv oplever beskadiget og tyndt hår. Men frygt ej, heldigvis er der hjælp at hente og vi har samlet de bedste råd til dig med tyndt hår i en guide nedenfor.  

Er mit hår fint eller tyndt?

Før du begynder en behandling mod tyndt hår er det vigtigt du kender til din hårtype. Selvom fint og tyndt hår ofte kategoriseres som det samme, er dette ikke tilfældet. Det er derfor vigtigt at du kender til forskellen, så du kan behandle dit hår bedst muligt derefter.

Fint hår defineres af mange, fine og tynde hårstrå, der er bløde og glatte og har en tyndere diameter end andre tykkere hårtyper. Det handler altså ikke om antallet at hårstrå, da håret ofte er meget tæt, men i stedet om mindre hårstrå. Mange folk fra Danmark tror deres hår er tyndt, men faktisk er deres hår bare fint. Fra naturens side er det helt normalt at folk fra Skandinavien har fint hår og at det først med alderen tyndes.

Forskellen på fint og tyndt hår afhænger derfor af antallet af hårstrå og tætheden af dem. Hvis du har færre hår end gennemsnittet er der en række faktorer der kan spille ind. Først og fremmest kan tyndt hår være genetisk anlagt og på den måde gået i arv fra dine forældre til dig. Derudover kan det skyldes en ubalance i hårets vækstcyklus eller beskadigelse i form af slitage eller dårlige hårplejerutiner. Du kan læse mere om tyndt hår hos kvinder her.

Hvad skal du gøre og hvad skal du undgå?

Når ens hår er fint, er det vigtigt man bruger den rigtige hårpleje og ikke behandler håret på samme måde som tykt og krøllet hår. Er man ikke opmærksom på dette, vil håret oftest synes fladt og fedtet. Nedenfor har vi lavet en guide til dig med fint hår, så du ved, hvad du skal gøre og hvad du skal undgå.

Hvis du har fint hår skal du:

1. Undgå at overvaske håret.

Et fint hår bliver hurtigere fedtet end et tykt hår, da hovedbundens naturlige olier lettere kan lægge sig på de fine hårstrå og fremme det fedtede look. Derfor vil mange vaske håret oftere end normalt, men dette er ikke altid den bedste løsning. I stedet anbefaler vi at du begrænser din hårvask til 2-3 gange ugentligt så du mindsker at skade håret mest muligt. Derudover så nedsætter du hovedbundens produktion af olie ved at reducere din hårvask.

2. Anvend kun balsam i længderne.

Shampoo fremmer oftest volumen i håret, hvor balsam flader og blødgør håret. Brug derfor kun balsam i længderne, så håret tæt på hovedet ikke tynges mere ned end nødvendigt. Derudover vil balsam gøre dit hår ekstra fedtet, hvis det påføres direkte ved hovedbunden. Vi anbefaler du vasker håret af to omgange med shampoo og derefter en enkelt gang med balsam i længderne. På denne måde renser og plejer du håret og hovedbunden rigtig godt.

3. Undgå produkter med silikone.

Bruger du en shampoo der indeholder silikone vil den ophobe sig i håret og medføre at håret synes tungt, fedtet og glansløst. Derfor bør du undgå disse, hvis du har tyndt hår og ønsker mere volume. Brug i stedet styling produkter som saltvandsspray, volumen mousse og teksturprodukter.

Vi håber du nu er blevet lidt klogere på, hvad du skal gøre og hvad du skal undgå, hvis dit hår er tyndt. Nu vil vi fortsætte med gode råd og tips, hvis man har tyndt hår. Følg med og bliv klogere.

Før og efter ved brug af vitaminer til håret

Resultat efter 3 måneders forbrug af hårvitaminer

Produkter til tyndt hår

Hvis du har tyndt hår skal du:

1. Undgå brændende varme bade.
Er du også en af dem der elsker et dejligt varmt bad? Så skal du måske overveje at skrue lidt ned for varmen, hvis du vil det tynde hår til livs. Varmt vand dehydrer nemlig håret, ligesom du måske har oplevet, at det også gør med huden. På lang sigt fører brændende varme bade til mere skrøbeligt og tyndt hår, som har nemmere ved at knække. Det der sker ved varme bade er, at man skader hårets naturlige olier og skaber ubalance i hovedbundens porer. Et godt råd kan være, at skylle din shampoo og balsam ud i lunt vand, og derefter give håret et kold skyld som det sidste. Det er med til at forsegle hårstråene og gøre dit hår mere modstandsdygtigt. Desuden er et koldt skyld et godt råd, hvis man er lidt ekstra træt mandag morgen, synes du ikke?

Varme bande kan være med til at udtørre dit hår

2. Pas godt på dit hår når det er vådt.
Uanset hvilken hårtype du har, er håret mest skrøbeligt, når det er vådt. Af denne grund er det en rigtigt god ide, at passe ekstra på, når du børster håret efter en tur i bad. Du kan med fordel børste håret før du går i bad, så behovet for at børste håret efter, mindskes. Af samme grund anbefaler vi, at du sørger for, at dit hår er helt tørt før du reder det ud, når du har været i bad. Vi anbefaler at du bruger et hårhåndklæde, der er specielt egnet til håret, som skånsomt tørrer håret. Du bør undgå at bruge redskaber med høj varme, som f.eks. en føntørrer - især når håret stadig er vådt. En lille bonus er, at når man tørrer håret grundigt og skånsomt, synes man mere volumen i håret. Hvis der er fugt tilbage i håret, vil det hurtigt klaske sammen, så du står tilbage med fladt hår.

3. Undgå varmeapparater til styling.
Du kender dem sikkert godt, og bruger dem sikkert ofte. Men ved du hvor meget glattejern, krøllejern og føntørrer egentlig skader dit hår? Har du tyndt hår er det vigtigt, at du så vidt muligt undgår disse stylingsredskaber, fordi de beskadiger hårståenes ydre lag og gør håret meget sårbart. Hvis du skal bruge et varmeapparat er det vigtigt, du anvender lave temperaturindstillinger og bruger varmebeskyttende produkter, som samtidig giver håret fugt.

Undgå varmestyling hvis du har tyndt hår

4. Undgår at sætte dit hår i stramme frisurer.
Du skal undgå stramme frisurer der hiver i håret og strækker det. Prøv i stedet at flette håret løst eller se hvilke frisurer vi anbefaler nedenfor her.

5. Undgå at bruge for mange hårprodukter.
Når du har tyndt hår, er det vigtigt, at du passer godt på det, og du ikke kommer til at beskadige det. Derfor er det en god ide, at passer på med, hvor mange hårprodukter du bruger i det. Særligt i spidserne vil for mange hårprodukter tynge håret ned, hvilket gør, at det kommer til at se tyndere ud. Dette kan også være tilfældet hvis du lader dit hår vokse for langt. Når du har langt hår, tynger håret sig selv ned. Dermed er det også med til at gøre, at det i sig selv kommer til at se tyndere ud.

6. Undgå at farve dit hår for ofte.
Til hårprodukter hører også hårfarve. Hvis du farver dit hår for ofte, slider hårfarven på håret, så det ser endnu tyndere ud. Derfor er det vigtigt, at du ikke farver det for ofte. Hver gang du farver dit hår udsættes det for kemikalier, som er med det at skade og slide på håret. Hvis du farver dit hår er det vigtigt du efterfølgende giver håret en nærende hårkur der plejer og forstærker håret. Derudover bør du vælge din hårfarve med omhu. Selve din hårfarve spiller nemlig en rolle for, hvor tyndt dit hår ser ud. Har du f.eks. lyse udgroninger i mørkt hår, kommer dit hår til at virke endnu tyndere.

Tips og tricks - frisurer til folk med tyndt hår

Har du tyndt hår, kan det være, at du har svært ved at finde ud af, hvilken frisure du skal have, og hvordan du skal sætte dit hår. Heldigvis er der meget du selv kan gøre for at få tykkere hår og derudover findes der også mange frisurer der passer til dig med tyndt hår - Læs med her og få tips der styrker både dit udseende og din selvtillid.

I Danmark er tyndt hår desværre et stort problem for mange. Det skyldes, at det skandinaviske hår i forvejen er fint, og at det derudover bliver tyndere med alderen. Det kan dog være svært at vide, hvordan du skal sætte dit hår, når det begynder at blive tyndt.

Heldigvis findes der mange forskellige frisurer både til kvinder og mænd, der fremmer volumen og passer godt til tyndt hår. Ved at følge et par simple råd kan du på denne måde kan du stadig føle dig smuk og attraktiv, selvom dit hår ikke er den største manke i verden.  

Derudover er der faktisk flere ting, som du selv kan gøre for at få et tykkere hår. For det første kan du spise sundt og varieret og/eller supplere et et kosttilskud, som hårvitaminer, der bl.a. indeholder biotin, som er med til at vedligeholde et normalt hår. Derudover kan du sørge for at have en god og sund hårpleje, som understøtter dit hårs velvære.

Gode frisurer til kvinder med tyndt hår

Mange kvinder med tyndt hår har en tendens til bare at lade håret hænge løst, fordi de synes, at det er svært at sætte op. Det er for eksempel svært at få det til at fylde noget i en frisure. På trods af det er det dog nemmere for dig at sætte selve håret op og få det til at sidde, end hvis du havde tykt hår.
Her er syv gode frisurer til dig med tyndt hår:

  •  Høj knold: Den høje knold er nem at få til at se ud som, at du har meget hår: Du skal bare hive lidt i den, så den bliver større og så spraye hårspray på, så frisuren holder.

En høj knold kan være god til at skjule tyndt hår

  • Rodet knold: Meget samme koncept som ovenfor, men ved denne frisure hiver du også små totter ud af den for at give den et mere rodet look. Derudover behøver du ikke at sætte den helt så højt på hovedet.

En rodet knold er en god frisure til tyndt hår

  • Pagehår: en kort eller lang page er også perfekt til tyndt hår. Langt hår kommer til at se tyndere ud, fordi vægten af håret tynger det ned. Læs vores guide til pagehår her.
  • Hårspænder: Find et par flotte hårspænder og skab struktur i dit hår ved at sætte dem i. Det kan være en god måde at skabe mere fyldigt look for dit hår.

Hårspænder kan skabe en flot struktur i dit hår

  • Curtain bangs: Ved at dele håret på midten og lade dit pandehår falde ned på hver side af ansigtet skaber du mere fylde. Det er en meget nem frisure at vedligeholde.
  • Franske fletninger: Det kræver lidt øvelse, hvis du skal flette dit eget hår med franske fletninger. Både en enkelt fletning og to fletninger er dog et godt look til tyndt hår. Du kan hive lidt i håret for at give det et mere rodet og skødesløst look.

En af de bedste frisure til tyndt hår, da det ikke på samme måde slider på håret

  • Stram midterskilning: Det er meget nemt for dig at rede dit hår i en midterskilning og derefter sætte det op i en knold eller hestehale i nakken. Samtidig giver det dig et meget elegant look. Se et eksempel på looket her.

Gode frisurer til mænd med tyndt hår

Som mand afhænger den frisure du vælger af, hvordan dit hår er begyndt at blive tyndere. Er det i tindingerne, som en begyndende måne eller en fuld måne? Lige meget hvad, er det vigtigt, at du ikke prøver at kamuflere hårtabet med hentehår – det har aldrig været og kommer aldrig til at være pænt.

Her er fire gode frisurer til mænd med tyndt hår:

Høje tindinger: Har du høje tindinger, bør du enten klippe dit hår kort, så du fremhæver de høje tindinger, eller gro håret langt og så stryge det tilbage.

Begyndende måne: Har du en begyndende måne, er det vigtigt, at du ikke prøver at få langt hår for at skjule det. Det vil faktisk tværtimod fremhæve månen. I stedet bør du klippe håret kort.

Fuld måne: Har du fået en fuld måne, er det også vigtigt, at du sørger for at klippe håret helt kort. Det giver karakter til dit ansigt, at du beholder noget af håret.

Barber det hele af: En mulighed, lige meget hvordan du er blevet tyndhåret, er, at du barberer alt dit hår af. Det skjuler, at du er ved at miste håret. Når du vælger denne frisure, er det vigtigt, at du sørger for at pleje din hovedbund.

Skæg: Hvis du har fået tyndt hår på hovedet, men kan gro et fuldskæg, kan du kompensere på denne måde. Det er der mange mænd der vælger, da det giver dem et mere maskulint look.

Produkter til tyndt hår

Sådan får du tykkere hår

Kort fortalt, hvis du ønsker tykkere hår skal du have fokus på to ting: den indre og ydre pleje af håret. Med den indre pleje mener vi at du skal have fokus på din kost og dit generelle fysiske og mentale helbred. Hvis kroppen skal fungere 100% optimalt bør man spise sundt og varieret, dyrke motion og undgå stress, da alle tre faktorer kan have indflydelse på ens hår. Derudover skal du sørge for at pleje dit hår ordentligt med gode og sunde produkter der passer til netop din hårtype. Når du har styr på både den indre og ydre hårpleje, så lur mig om dit hår ikke begynder at arte sig. Men husk, ens drømmehår kommer desværre ikke fra den ene dag til den anden - du må væbne dig med tålmodighed.

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰