Krøller med glattejern
Gode råd

Krøller med glattejern: En komplet vejledning til smukke krøller

af Lotte Lindgren Jun 23, 2023

Gennemlæst af Dorthe Kristensen

Frisør og tidligere medindehaver af den prisvindende frisørkæde Zoom by Zoom

Dorthe har med mange års erfaringen indenfor frisørbranchen rådgivet mange kunder omkring hår og hårpleje. Dorthe har gennemlæst dette blogindlæg for sikre dig en høj kvalitet og faglighed. Dette blogindlæg er fagligt opdateret den 14. juni 2024.

Indholdfortegnelse

Ønsker du at lave smukke krøller i dit hår, men mangler et krøllejern? Fortvivl ikke! Du kan nemt opnå fantastisk krøllet hår ved hjælp af en glattejern. Med denne guide får du vores tips og vejledning kan du lære at style dit hår på den perfekte måde for at skabe de drømmende lokker, som du altid har ønsket dig. Læs med her og bliv ekspert i kunsten af krøller med glattejern.

Forberedelse før styling med glattejern

Inden du styler dit hår med glattejern, er det vigtigt at forberede håret. Vask og tør håret grundigt for at fjerne eventuelle rester af stylingprodukter eller snavs. Påfør herefter et varmebeskyttende produkt i hele håret, inden du går i gang med at style det med glattejernet. Ved korrekt forberedelse sikrer du ikke kun en flot frisure, men også sundt og beskyttet hår på længere sigt.

Vask og tør hår

Det er vigtigt at vaske og tørre dit hår grundigt, før du går i gang med at style det. Sørg for at bruge en god shampoo og balsam til din hårtype, og undgå overdreven varme hvis du bruger føntørring. Hvis du ønsker at skabe krøller med et glattejern, er det også vigtigt at sørge for, at dit hår er helt tørt inden stylingen påbegyndes.

Når du anvender et glattejern til krølning af håret, så sørg for ikke overophede håret ved gentagne gange trække jernet igennem samme sektioner af håret. Det kan medføre skader på både hårets struktur og farve samt ødelægge resultatet af den ønskede frisure. Husk desuden altid påføre varmebeskyttende produkt før al anvendelse af glattejern eller andre varmestyling værktøj som kan beskytte mod eventuelle skader fra opvarmede apparater.

 Kvinde med nyvasket hår

Anvendelse af varmebeskyttende produkt

For at beskytte dit hår mod varmeskader, er det vigtigt at anvende et varmebeskyttende produkt, inden du bruger glattejern eller krøllejern. Produktet skaber en barriere mellem håret og den intense varme fra værktøjerne og hjælper med at bevare hårets sundhed og glans. Så sørg altid for at påføre et passende mængde af produktet i dit tørre hår inden styling.

Husk også på, at selvom varmebeskyttelse kan minimere risikoen for skade, bør du undgå overdreven brug af glatte- eller krøllejern. Brug dem kun ved særlige lejligheder og pas grundigt på dine lokker efter styling ved regelmæssig pleje som fx fugtighedsgivende produkter eller hårkur. 

Sådan krøller du dit hår med glattejern

Krøller med glattejern kan være en nem og hurtig måde at skabe et nyt look til dit hår. Start med at opdele dit hår i sektioner, så du har bedre kontrol over krøllerne. Herefter skal du tage en lille sektion af håret og dreje det rundt om glattejernet, inden du forsigtigt trækker det nedad for at skabe små krøller. Gentag processen med resten af håret, indtil du har opnået ønsket resultat.

Husk på at justere temperaturen på glattejernet, alt efter hvor fint eller groft dit hår er. Det er også vigtigt ikke at holde jernet for længe på samme sted, da dette kan resultere i beskadiget hår eller brændte fingre. Med lidt øvelse vil krøller med glattejern blive lettere og mere effektive hver gang!

Kvinde får krøllet sit hår med glattejern

Opdeling af håret i sektioner

For at opnå de bedste krøller med et glattejern er det afgørende at opdele håret i sektioner. Bestem antallet af ønskede krøller og del derefter håret i tilsvarende sektioner. Brug klips til at holde resten af ​​håret væk, så du kan fokusere på én sektion ad gangen, indtil hele hovedet er stylet.

Sørg for altid at børste håret godt igennem før styling for en jævn og ensartet finish. Opdeling af håret i passende sektioner vil også lette processen med at skabe perfekte krøller med dit glattejern og gøre det lettere at arbejde med hver lille tot hår individuelt.

Glatning af håret

Påfør et varmebeskyttende produkt på hele håret, inden du begynder at glatte det. Dette vil hjælpe med at beskytte dit hår mod skader fra varmen og sikre, at det forbliver sundt og glansfuldt. Del hver sektion af dit hår op i mindre dele for bedre resultat og lettere styring under processen. Når du er klar til at starte, skal du glide jævnt og langsomt ned gennem hver del af håret for en blank finish.

Husk følgende tips når du glatter dit hår med et glattejern:

 • Påfør altid en varmebeskyttelse først
 • Del håret op i mindre sektioner for et bedre resultat
 • Glat med jævne bevægelser nedad gennem hver del af håret

Disse vigtige trin vil hjælpe dig med at undgå skade på dit hår, mens du får de ønskede resultater ved krøller med glattejern.

Twist og krølning af håret med glattejern

Tag en lille del hår, twist det væk fra ansigtet og luk glattejernet over twistet. Hold i nogle sekunder, slip derefter forsigtigt ud. Brug fingrene til at adskille krøllen og gentag processen indtil alt hår er færdig.

Denne teknik kan give et naturligt og blødt look eller mere definerede krøller afhængigt af mængden af ​​twist, størrelsen på sektionerne og temperaturen på dit glattejern. Det er også vigtigt at bemærke, at jo længere du holder jernet over håret, desto mere definerede vil dine krøller være. Så hold øje med tiden for hver sektion for det ønskede resultat!

Frisørens råd

Lasse Søby er Danmarks førende indenfor krøller - Certificeret i Curl by Curl Cut™️ med uddannelse, hos Lorraine Massey hende selv i New York. Derudover arbejder han også med andre krølle klippeteknikker som fortages i tørt hår, samt ekspert inden for farvebehandlinger. Se hans instagram her

Hvad er vigtigt før jeg krøller mit hår med et varmeredskab?

- Det er er vigtigt inden du skal style dit hår med et varmeredskab er selvfølgelig varmebeskyttelse. Når vi snakker varmeredskaber, hvor det er nødvendigt med varmebeskyttelse, så snakker vi glattejern & krøllejern, crepejern o.lign. Hvis du ønsker ar håret skal holde på de krøller du kunne lave med glattejern, så skal du forberede håret inden. Start i håndklædetørt hår, hvor du kommer din leave in conditioner/treatment på, din varmebeskyttelse og så kom F.eks., et mousse produkt, saltvand eller andet stylingprodukt egnet til styling. Føntør håret 100% tørt. Påfør lidt mere varmebeskyttelse og start på din styling med dit jern.

Er der nogle specielle teknikker du kan anbefale? 

- Der findes mange teknikker men kan bruge for at opnå forskellige frisurer ved hjælp af krøllejern eller glattejern ved at anvende teknikker som:

Krøllejern: - Beachy Waves: Tag små sektioner af håret og vikl dem løst omkring krøllejernet for et afslappet strandlook. - Stramme krøller: Vikl små sektioner stramt omkring krøllejernet for at opnå definerede krøller. - Vintage Curls:Krøl håret i samme retning for at skabe elegante vintagekrøller.

Glattejern: - Sleek Straight: Glat hele håret fra rod til spids for en glat og strålende finish. - S-Curve Waves: Skab bløde bølger ved at lave en S-form med glattejernet langs hårlængden. - Twisted Ends: Drej enderne af håret rundt om glattejernet for et subtilt bølget look. Og igen husk at beskytte håret med varmebeskyttende spray, før du bruger stylingværktøjer.

Hvordan får jeg det bedste lette krøl/fald i mit hår?

- For at opnå det bedste lette krøl eller fald i dit hår med et styling jern, skal du starte med at anvende en varmebeskyttende spray for at minimere skader og følge det beskrevet tidligere - Tag små sektioner af dit hår, og krøl det forsigtigt med jernet, undgå at anvende for høj varme. Alternativt kan du opnå heatless curls ved at sno håret i små sektioner og fiksere det med hårnåle eller hårklip, mens det er let fugtigt, omkring et Heatless Curl værktøj. Lad det sidde i et par timer eller natten over, og wupti så har du luftige lette krøller. Husk at håret skal være helt tørt inden du piller det ud.

Tips til krøller med glattejern

Krøller med glattejern kan være en nem og hurtig måde at skabe smukke krøller på. For at opnå et naturligt look, er det vigtigt at variere størrelsen af dit greb om håret, når du bruger glattejernet. Jo mindre stykker af hår du tager, desto mere definerede vil dine krøller blive.

Brug også en varmebeskyttende spray inden styling for at beskytte dit hår mod skader og øge holdbarheden af dine krøller. Start fra bunden og arbejd dig opad i sektioner for de bedste resultater.

Kvinde sprayer varmebeskyttende spray i håret

Anvendelse af forskellige typer glattejern for forskellige krøller

Valg af størrelse på glattejern til bestemte krøller er afgørende for det ønskede resultat. Her er en oversigt over, hvilken størrelse der passer bedst til forskellige typer krøller:

 • 19mm: Til små og stramme krøller
 • 25mm: Til medium-størrelse bølger og blide krøller
 • 32mm: Til store og løse bølger eller store Hollywood-krøller

Brug af keramisk eller titanium belægning kan hjælpe med at undgå skader på håret under stylingprocessen. Keramiske belægninger fordeler varmen jævnt, mens titanhårjern har en højere varmefasthed.

Justering af temperaturindstillinger baseret på hårtype og ønsket resultat kan sikre den bedste stylingoplevelse og reducere risikoen for skade. Eksempler på anbefalede temperaturindstillinger inkluderer:

 • Tyndt/fint hår (op til 150 grader)

Brug af stylingprodukter for at øge holdbarheden af krøllerne

Valg af det rigtige produkt til din hårtype er afgørende for at opnå holdbare krøller. Det er vigtigt at vælge stylingprodukter, der passer til dine specifikke behov og hårtype. Derfor kan det være en god idé at konsultere med en professionel frisør eller læse ingredienslisten på produktet for at sikre den bedste pasform.

Nogle tips om påføringsteknikker til optimale resultater inkluderer:

 • Fordeling af produkter jævnt i håret
 • Fokusere på midten af ​​håret og arbejde nedad mod spidserne
 • Brug fingrene eller et bredt kamme for nemmere adskillelse af krøller

For optimal effekt anbefales lagdeling og kombinationer med andre produkter såsom mousses, gele til håret, hårserums and hårsprays. Lagdeling gør også håret mere resilient over tid.

Tilføjelse af volumen til krøllerne

Kruseteknikker er en fantastisk måde at tilføje fylde til håret, før du begynder stylingen med dit glattejern. Ved at indarbejde disse teknikker kan du hjælpe med at skabe et voluminøst look, der holder hele dagen. En anden god måde at tilføje fylde på er ved brug af en rundbørste sammen med dit glattejern. Vejledning i brugen af dette værktøj vil sikre, at du får mest muligt ud af din styling.

Hvis du vil have endnu mere tekstur og volumen i dine krøller, kan spray, saltvandsspray eller tørshampoo være den perfekte løsning for dig. Disse produkter hjælper også med at give struktur og holdbarhed til krøllerne uden ekstra besvær eller tid involveret i processen. Så næste gang du skal style dine krøller med et glattejern, så prøv nogle af disse nemme tips for maksimalt volumen og holdbarhed! Vi kan varmt anbefale vores saltvandsspray som både er varme og UV beskyttende. 

Fejl du skal undgå, når du krøller dit hår med glattejern

Når du krøller dit hår med glattejern, er der nogle fejl, du skal undgå for at opnå det ønskede resultat. En af de mest almindelige fejl er at krølle for tæt på hovedbunden. Dette kan føre til en unaturlig og uflatterende form på dine krøller, så sørg altid for at starte nogle centimeter væk fra din hovedbund.

En anden fejl er brug af for høje temperaturer på glattejernet. For varme indstillinger kan ødelægge håret og få det til at se kedeligt og skadet ud over tid. Find den rette temperatur til dit hårtype, og husk altid at anvende et varmebeskyttende produkt inden styling med glattejern.

Krølleri for tæt på hovedbunden

Undgå at krølle håret for tæt på hovedbunden, da dette kan øge risikoen for skader og slitage på hårstråene. Start krøllerne et par centimeter væk fra hovedbunden og bevæg glattejernet nedad mod spidserne. Brug en kam til at skabe afstand mellem glattejernet og hovedbunden, så du undgår at brænde dig selv eller dit hår. Med disse simple trin kan du opnå smukke og sunde krøller med dit glattejern.

For høje temperaturer på glattejernet

Vælg den rigtige temperatur til dit hårtype, så du undgår at skade det. Hvis du har fint eller skadet hår, skal du bruge en lavere temperatur for at undgå yderligere skader på håret. Husk altid at teste temperaturen på bagsiden af ​​din hånd først, så du kan justere glattejernets varme efter behov og undgå forbrændinger.

At anvende den korrekte temperatur til dit hårtype er essentielt for et vellykket krøller med glattejern. Tænk derfor over hvilken type hår du har og vær forsigtig med ikke at tage chancer med unødvendig varmebehandling af dit hår. Brug vores tips som vejledning i din daglige rutine og øv dig i teknikken ved hjælp af disse grundlæggende trin for et sundt resultat hver gang!

Meget varmt glattejern til håret

Manglende anvendelse af varmebeskyttende produkt

Det er afgørende at bruge et varmebeskyttende produkt, inden du krøller dit hår med glattejern. Vælg en spray eller creme, der passer til dine specifikke behov og fordel produktet jævnt i hele håret før brugen af glattejernet. Dette vil beskytte dit hår mod skader og minimere risikoen for splittede spidser og tørre lokker. Så husk altid at anvende et varmebeskyttende produkt, før du går i gang med dit næste krølleprojekt!

Vejledning til at holde krøllerne i håret længere tid

At holde krøllerne i håret længere tid er en udfordring for mange kvinder. Hvis du vil have krøller med glattejern, så bør du starte med at vaske og tørre dit hår godt først. Derefter kan du bruge et varmebeskyttende produkt på hele håret inden styling.

Når dine krøller er formet, skal du undgå at røre ved dem for meget eller kamme dem ud. Brug i stedet hårnåle og spray til at holde frisuren på plads hele dagen lang. Hvis det bliver nødvendigt, kan du redde krøllerne med fingrene ved forsigtigt at forme dem tilbage på plads i løbet af dagen.

Brug af hårnåle og spray

Valg af passende størrelse på hårnåle er vigtigt, når du vil undgå at ødelægge dine krøller. Det er bedst at bruge små hårnåle til fine krøller og større hårnåle til store bølger. Sørg også for ikke at trække eller stramme håret for meget, da det kan skade det.

Når du bruger hårspray eller saltvandsspray, skal du huske at holde flasken mindst 20 cm væk fra dit hoved og spraye i en jævn bevægelse over hele håret. Undgå overdreven brug af spray, da dette kan få dit hår til at se stift ud og resultere i produktophobning på din hovedbund.

Husk altid at være forsigtig med dine krøller ved hjælp af både hårnåle og spray. Træk aldrig i dine krøller med nålene eller kam dem igennem efter sprays har været anvendt - dette vil beskadige dem og give dig et ujævnt resultat.

Et andet råd til din hårstyling af krøller er at undgå at røre ved håret. Når du har stylet dit hår, er det vigtigt at undgå at røre ved det så meget som muligt. Konstant berøring kan forstyrre krøllerne og få dem til at miste formen. Prøv at undgå at trække hårlokkerne bag ørerne eller køre fingrene gennem håret, da dette kan ødelægge krøllerne.

Et af mine yndlingstips er at sove med dit hår i bambus bonnet. Hvis du vil bevare dine krøller natten over, kan du prøve at sove med en hårbonnet. Dette kan hjælpe med at holde krøllerne på plads og bevare deres form. Vi har en fantastisk bonnet her hos Yuaia Haircare.

Du bør også undgå fugt og regn. Våde vejrforhold kan få krøllerne til at falde ud og miste deres form. Hvis du ved, at det bliver fugtigt eller regnvejr, kan du overveje at bruge en paraply eller en hætte for at beskytte dit hår. Du kan også bruge en anti-frizz spray for at forhindre frizz og bevare krøllernes definition.

Redning af krøller med fingrene i løbet af dagen

Sådan genopfrisker du krøllerne ved hjælp af fingrene:

 • Rusk forsigtigt igennem håret med fingrene for at friske krøllerne op.
 • Klem let omkring hårstråene for at give mere definition til krøllerne.

Hvordan undgår man frizz, når man rører ved sine krøller?

 • Undgå at berøre og lege med håret for meget i løbet af dagen.

Tips til genopståelse eller justering af bestemte dele af krøllen:

 • Hvis spidserne bliver flade, kan du skrue dem opad mod hovedbunden og fastsætte dem med en klips.
 • For mere volumen på toppen kan du tage fat om de øverste lag ud mod pandehåret og vikle det rundt om dine fingre.

Produktanbefalinger

Når du skal lave krøller med glattejern er der en række produkter, som kan hjælpe dig og dit hår godt på vej. At lave krøller med varmestyling kan nemlig ofte slide rigtig hårdt på håret og her er det specielt vigtigt at du sørger for at beskytte dit hår. Yderligere er det vigtigt at håret også holder længe og her er der også en række produkter, der kan gøre dit liv meget nemmere.

Varmebeskyttelse er et must til varmestyling

Du har måske hørt det før, men varmebeskyttelse er noget af det vigtigste du kan gøre for dit hår hvis du anvender varmestyling. Varmen er med til at gøre håret tørt og skrøbeligt og derved har det nemmere ved at knække. Det kan du nemt forhindre med den rigtige varmebeskyttelsesspray. Her har vi udviklet en af de bedste varmebeskyttelsessprays der er på markedet, hvis du spørg os. Du får i den her spray op til 220 graders varmebeskyttelse, UV beskyttelse, anti frizz effekt og masser af glans til håret. Ikke nok med det er den fri for silikone! Dette er specielt vigtigt, da produktet ikke ophober sig i håret og derved bliver svært at skylle ud igen. Det er også ideelt hvis du f.eks skal anvende krøllecreme for at få lidt mere defineret krøller eller fald i håret. Vi har for sjovs skyld lige prøvet at bruge et glatte hjerne på noget papir for at se effekten af varmebeskyttelse og det er vidst ikke til at tage fejl af.

En god krøllecreme som giver fugt og hold i håret

Når du har lavet dine flotte krøller med glattejern, kan du overveje om du skal tilføre lidt krøllecreme for at få dem ekstra defineret. Det kan også være at krøller begynder at falme lidt hen af dagen, så kan krøllecremen være en god hjælper. Vores krøllecreme er bl.a. beriget med plejende mandel- og macadamia olie, som efterlader dit hår blødt, sundere og uden krus. Indeholder derudover Fision™ AquaShield, som er en kombination af fugtgivende, plejende og nærende ingredienser. Produktet lever op til Curly Girl Metoden som betyder at de er fri for silikone, sulfat og udtørrende alkohol. Den giver et medium hold til dit hår og gør ikke dit hår stift.

Saltvandsspray kan være en god ide for lidt mere volumen

Hvis du har ønsker mere volumen i dit hår især dig med måske tyndt og fint hår, så kan en saltvandsspray være den perfekte løsning for dig. Saltvandsspray kan være med til at løfte håret og give det struktur og et lidt mere beachy krøllet udseende. Vores saltvandsspray giver håret en lækker volumen og holdbar struktur. Den er med til at definere og give hold til dine krøller hele dagen. Du får et godt og langtidsholdbart resultat, uden at dit hår bliver stift. Det er meget let at vaske saltvandssprayen ud igen. Saltvandssprayen er selvfølgelig Curly Girl approved, samtidig er den også varme- og UV beskyttende.

Plejende shampoo og balsam

Efter at have brugt varmestyling er det altid en god ide at give håret en ordentlig omgang fugt og pleje for at sikre det ikke bliver tørt og er i fare for at knække. Her kan vi virkelig anbefale vores Repair and Care Shampoo og Balsam som er formuleret efter at give dit hår maksimal plejende og fugt med masser af lækre ingredienser som Inca inchi olie, Sorbitol, Aloe Vera, Macadamia olie, Jojobaolie, Sheasmør. Produkterne er selvfølgelig fri for sulfat og silikone.

Få en en 10% rabatkode tilsendt

Modtag de bedste tips og tricks til dit hår fra Lotte og Nanna 🥰